Roronoakostas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Εγω παντος ακομα εχω ubuntu στο pc μου.. οχι γιατι τα χρισιμοποιο αλλα γιατι δεν μπορο να τα βγαλο!Φυσικα και καταφερα να διαγραψο το partition αλλα το αγαπημενο linux εχει πιασει ομηρο το pc μου γιατι ο αγαπητος grub αμα φυγη pc τεζα..Και για να βαλεις τον boot loader των windows πρεπει αν εισαι power user ,και να βαλεις εντολες τις οποιες δοκιμασα αλλα απετυχα και αναγαστηκα να ξαναεγκαταστισο το linux για να ξαναεχω προσβαση στο pc μου.. Ακομα ποτε δεν καταφερα να βαλω drivers (6 επανεγκαταστασεις,απειρα restarts,απειρες επιδιορθωσεις kernel κτλ..)..Γενικα τα λινουξ ΔΕΝ ειναι για απλους χρηστες γιατι δεν τα χρειαζοντε,εκτος και αν δεν θελουν να πληρωσουν windows,δεν πληρωνεις δεν παιρνεις ωπος λεμε...Πληρωνεις και παιρνεις συμβατοτιτα ,δεν πληρωνεις και ψαχνεις στα forums εντολες και βοηθεια ακομα και για να αλλαξεις την αθλια γραμματοσειρα τους ( ) και για να παιξεις ενα mp3.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sergyma Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Είναι ωραίο να το γυρνάς σε προσωπικές επιθέσεις και να παπαρολογείς ασύστολα.. οταν ειρωνευσε να δεχεσε και την απαντηση Αν πάντως κάνεις όντως 4 ώρες για να βάλεις xp και μου το παίζεις κατα τα άλλα l33t h4xor l1nux us3|2 τότε καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.. εγκατασταση τα windows xp ναι αλλα θελω ιντερνετ δημιουργια νεας συνδεσης (σε dial up)η εγκατασταση απο cd drivers για το μοντεμ σε adsl ανοιγμα για πρωτη φορα internet explorer θελει ρυθμιση θελω να γραψω ενα κειμενο εγκατασταση ms office(σπασμενο γιατι τα φραγκα πηγαν στην αγορα του μηχανηματος) θελω και e-mail ανοιγμα outlook μου ζηταει διακομιστη εισερχομενων εξερχομενων τι ειναι αυτα?εμενα μου εδωσαν ονομα χρηστη και κωδικο ψαξιμο στο ιντερνετ να βρω τι θα βαλω και τωρα ειμαι ετοιμος η μηπως οχι μα υπαρχουν και ιοι πρεπει να βαλω και antivirus το εβαλα δεν φτανει πρεπει να βαλω και firewall το εβαλα δεν φτανει πρεπει να βαλω και antispyware το εβαλα θελω να κατεβαζω torrent να εγκαταστησω και εναν torrent manager θελω......... νομιζω οτι ολοι μας τα εχουμε περασει αυτα εδω μεσα γι'αυτο και τωρα ειμαστε στο LINUX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
million_voices Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Εγω παντος ακομα εχω ubuntu στο pc μου.. οχι γιατι τα χρισιμοποιο αλλα γιατι δεν μπορο να τα βγαλο!Φυσικα και καταφερα να διαγραψο το partition αλλα το αγαπημενο linux εχει πιασει ομηρο το pc μου γιατι ο αγαπητος grub αμα φυγη pc τεζα..Και για να βαλεις τον boot loader των windows πρεπει αν εισαι power user ,και να βαλεις εντολες τις οποιες δοκιμασα αλλα απετυχα και αναγαστηκα να ξαναεγκαταστισο το linux για να ξαναεχω προσβαση στο pc μου..Ακομα ποτε δεν καταφερα να βαλω drivers (6 επανεγκαταστασεις,απειρα restarts,απειρες επιδιορθωσεις kernel κτλ..)..Γενικα τα λινουξ ΔΕΝ ειναι για απλους χρηστες γιατι δεν τα χρειαζοντε,εκτος και αν δεν θελουν να πληρωσουν windows,δεν πληρωνεις δεν παιρνεις ωπος λεμε...Πληρωνεις και παιρνεις συμβατοτιτα ,δεν πληρωνεις και ψαχνεις στα forums εντολες και βοηθεια ακομα και για να αλλαξεις την αθλια γραμματοσειρα τους ( ) και για να παιξεις ενα mp3.. εγω πως διαολο βρηκα λυση με λιγα κλικ? πρεπει να ειμαι διανοια τελικα http://www.wikihow.com/Uninstall-the-Grub-Bootloader-from-a-Dual-Boot-XP-System-With-an-XP-CD το Linux οπως και οτιδηποτε για το οποιο δεν εχεις εμπειρια προυποθετει λιγο ψαξιμο στην αρχη οπως ακριβως θα χρειαζοταν και καποιος εντελως ασχετος με Windows εχουμε γινει πολυ φυγοπονοι και ετοιματζιδες τελικα btw ουτε στα Windows πολλες φορες τα πραγματα ειναι ροδινα για να μην πω οτι υπερβαλεις του κερατα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 @Roronoakostas. Κατέβασε το super grub disk, και δε θα δυσκολευτείς πολύ να φτιάξεις το mbr σου και να ξεφορτωθείς τον grub ή ότι άλλο σκλαβώνει το καημένο το pc σου. Για υπέροχη πρώτη επαφή με το linux, προτείνεται το linux Mint τουλάχιστον από άποψη υποστήριξης mp3, ευκολίας εγκατάστασης drivers κλπ. Άν όμως δεν έχεις όρεξη για ψάξιμο και ενασχόληση, όχι, το linux δεν είναι για σένα, εκτός αν υπάρχει κάποιος φίλος σου για να σου το στήσει και να στο δώσει έτοιμο και να σου παρέχει και υποστήριξη. Το ίδιο ισχύει και για τα windows φυσικά. με εκτίμηση Sanji. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Πάντως με μια πρόχειρη μελέτη, είναι μαθηματικά ακριβές ότι κάθε μήνα θα ανακυκλώνονται τα ίδια topics για να γίνεται τζερτζελές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Ιδιαίτερα τα vista που έριξα μια ματιά (αν και πάναργα) μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και η κουτσή μαρία.. Εσύ που είσαι χρήστης windows κάποια χρόνια και έχεις προσαρμοστεί στη νοοτροπία των windows λες ότι και η Κουτσή Μαρία (εφεξής «Κ.Μ.») μπορεί να χρησιμοποιήσει Vista. Εγώ που είμαι χρήστης UNIXοειδών εδώ και κάμποσα χρόνια λέω ότι και η Κ.Μ. μπορεί να χρησιμοποιήσει Ubuntu. Στην πραγματικότητα και οι δύο κάνουμε λάθος: η Κ.Μ. δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τίποτα από τα δύο αν δεν την πάρεις από το χέρι να της δείξεις. Απλά κανείς μας δεν είναι σε θέση να κατανοήσει αυτήν την πραγματικότητα, γιατί έχουμε ήδη ξοδέψει αρκετές ώρες πάνω στο πληκτρολόγιο. Α, παρεμπιπτώντως, στην αγαπημένη μας χώρα, το 2007 μόλις το 25% των νοικοκυριών είχε πρόσβαση στο internet, το δε ποσοστό των ευρυζωνικών συνδέσεων ήταν μόλις 7%, ενώ μόλις το 25% του πληθυσμού χρησιμοποιήσε έστω και μια φορά μηχανή αναζήτησης. Επομένως άσε τα 93άρια και τις συναφείς στατιστικές έξω όταν επικαλείσαι την Κ.Μ., γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα της Κ.Μ. απέχει πάααααρα πολύ από αυτό που αντιλαμβανόμαστε μέσα από τα διάφορα φορα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 επαναλαμβάνω οτι εκτιμώ αφάνταστα τo linux σαν λειτουργικό και ήδη χρησιμοποιώ κάποια live kde για διάφορα tasks (σκέφτομαι σοβαρά να βάλω main kubuntu) Πρώτα βάλε και μετά θα μας πεις τις εντυπώσεις σου!!! Αλλα συγγνώμα δεν μπορώ να δεχτώ οτι είναι πιο user friendly απο τα windows Σε άλλα θέματα είναι σε άλλα ΌΧΙ. Θα έλεγα περισσότερο ΕΙΝΑΙ πιο user friendly απο τα windows... Ιδιαίτερα τα vista που έριξα μια ματιά (αν και πάναργα) μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και η κουτσή μαρία.. Σε ενα λαπτοπ ΔΕΝ καταφερα κάνοντας scan-rescan να εντοπίσω το wireless ΔΥΚΤΙΟ ΜΟΥ ! Τελικά είμαι ξύπνιος που χρησιμοποιώ και Linux ή όχι Τώρα, σοβαρά, ΠΩΣ κάνουμε rescan;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 απλος χρηστης ειμαι εγω που εκανα install το kubuntu σε εναν εξωτερικο δισκο και το grub εγκατασταθηκε μονο του, σε εναν μονο σκληρο απο το raid που ειχα, με αποτελεσμα να το χαλασει... Θες να πεις πως τα Windows είναι απλούστερα για κάποιον που θα έκανε το αντίστοιχο; Δηλαδή αν προσπαθούσες να εγκαταστήσεις Windows σε εξωτερικό usb δίσκο (αλήθεια δεν ξέρω, γίνεται κάτι τέτοιο;; ) και είχες linux software raid, ή ακόμα και κάποια κατάτμηση με linuxοειδές filesystem, τα Windows θα αναγνώριζαν το raid/partition και δε θα προέκυπτε πρόβλημα; Επίσης μου άρεσε πολύ η δικαιολόγηση του πληθυντικού Είναι ΤΑ linux γιατί υπάρχουν πολλές διανομές. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πληθυντικό το σωστό θα ήταν να πείτε πως οι linux είναι πολλές. Αλλά η λογική της συνήθειάς δεν αφήνει ούτε το λόγο να αλλάξει. Πόσο μάλλον μπορούν να αλλάξουν η νοοτροπία για το τι εστί λειτουργικό και η ανοιχτόμυαλη κρίση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Πάντως με μια πρόχειρη μελέτη, είναι μαθηματικά ακριβές ότι κάθε μήνα θα ανακυκλώνονται τα ίδια topics για να γίνεται τζερτζελές. +99 !! Πάει να γίνει το ίδιο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soturin Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Εγώ ζω για το flame topic που δεν θα αναφέρονται "ευκολίες, παιχνίδια, μαστουρωμένοι κύβοι, κόστος" κτλ, για αυτά χορτάσαμε όλοι. Αλλά η κόντρα να γίνεται σε επίπεδο δομής λειτουργικού. Το λειτουργικό για κάποιο λόγο λέγεται έτσι, ε πώς λειτουργεί? Πριν του "στήσεις" το μπιχλιμπίδια της Κ.Μ., γιατί διάλεξες αυτό, γιατί είναι πιο ελαφρύ, περίπλοκο, ή βαθύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ... Προφανώς μιλάω για ήδη υπάρχοντες υπολογιστές και όχι για το σύνολο των νοικοκυριών (τα 90% κτλ που τυχαία είπα πρίν νομίζω οτι είναι πάνω κάτω σωστά) prove me wrong. Προσωπική μου άποψη οτι δεν είναι πάνω απο 10% οι χρήστες λίνουξ. Πρώτα βάλε και μετά θα μας πεις τις εντυπώσεις σου!!! Σε άλλα θέματα είναι σε άλλα ΌΧΙ. Θα έλεγα περισσότερο ΕΙΝΑΙ πιο user friendly απο τα windows... Σε ενα λαπτοπ ΔΕΝ καταφερα κάνοντας scan-rescan να εντοπίσω το wireless ΔΥΚΤΙΟ ΜΟΥ ! Τελικά είμαι ξύπνιος που χρησιμοποιώ και Linux ή όχι Τώρα, σοβαρά, ΠΩΣ κάνουμε rescan;;;; Δεν καταλαβαίνεις οτι οι εντυπώσεις μου είναι ούτως η άλλως θετικές.. Τεσπα στο θέμα με την Κ.Μ όπως σωστά λέει ο apoikos έχει να κάνει η υποκειμενικότητα/συνήθεια του καθενός μας οπότε δεν θα υπάρξει ποτέ αντικειμενική άποψη.. . Συμφωνώ οτι αν όλοι μάθαιναν λίνουξ εξ αρχής δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα στη χρήση του.. ΟΜΩΣ σε σχολεία - δουλειές - φροντιστήρια κτλ χρησιμοποιούνται ευρέως τα windows.. οπότε είναι πιο οικεία και άρα πιο πρακτικά στους περισσότερους σήμερα.. Όσο για το ξύπνιος.. θα έλεγα με περισσότερη όρεξη.. Rescan διπλό κλίκ στο εικονίδιο των ασύρματων συνδέσεων. Πάνω δεξιά έχει το refresh σηματάκι.. Τεσπα.. endless.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Rescan διπλό κλίκ στο εικονίδιο των ασύρματων συνδέσεων. Πάνω δεξιά έχει το refresh σηματάκι.. Ναι!! Και από αλλού το έκανα !!! Τέσπα! Είχε καταχωρημένα κάποια δίκτυα και δεν έφερνε τίποτα νέο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoD Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δε στέκει να πεις το τάδε είναι καλύτερο από το δείνα, αλλά βάσει της ανάγκης που υπάρχει, υποδεικνύεις πιο κάνει τη δουλειά σου πιο αποδότικα. Βεβαίως το πιο αποδοτικά, είναι υποκειμενικό, άρα κάθε Κ.Μ., τυφλός Μπάμπης (Τ.Μ.) κλπ πρέπει να είναι όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται στο ποιες είναι οι ανάγκες του, το υπόβαθρο του, η θέληση για μάθηση, η ((απόδοση/χρόνο) χ γνώση) που προσδοκά. Όταν όλα αυτά συγχέονται και δεν είναι ξεκάθαρα, ξεκινάει το πανηγύρι με τα ποπ κορν εδώ μέσα (πολύ ποπ κορν τόσα χρόνια). Το φαινόμενο βέβαια που παρατηρώ τελευταία είναι ότι πολύ εκ των παραθύρων ορμώμενοι, έρχονται εδώ προκλητικά να μας πουν ότι "τα λινουξ σας μάγκες είναι για την φούτσα! χ0ρχαρχ0ρχ0ρ" ή "για να ψήσω μπουγάτσα στα windows έκανα 2 λεπτά, εδώ κάνω 20 ώρες, αυτά είναι τα λίνουξ σας ?" και άλλα τέτοια. Ξέρω γω τι να πω, get out more δηλαδή. Ρε μπας και πάει κανείς στην ενότητα των windows, από εδώ και τους μπριζώνει ? Φιλάκια Μαρία, Ο Μπάμπης σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
klainmaingr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Ναι βασικά αν δείς το λόγο που ξεκίνησε το θέμα, θα καταλάβεις οτι αυτός που το ξεκίνησε, το ξεκίνησε ορμώμενος απο το θέμα με την λήξη των 3.1 οπου περισσότερο είχε μέσα λίνουξ users Που τα θάβανε παρά win users η ουδέτερους.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Που τα θάβανε αφού τα κήδευε η microsoft ! μετά θα μας λέγανε τι φανατισμένοι θεέ μου, ούτε στη κηδεία ήρθαν ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.