Ozone Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 εσεις στο εξωτερικο σας hdd ποιο filesystem εχεται? ntfs η η ZFS ? φυσικα εαν εχει zfs δεν μπορεις να διαβασεις το δισκο σε windows, η εχεις ntfs τοτε μπορεις να διαβασεις και στα δυο αλλα με τα leopard δεν μπορεις να γραψεις. εκτος αν εχεις το ntfs-3g. μολις φτηνισουν οι 2.5 θα αρπαξω ενα http://freeagent.seagate.com/en-us/hard-drive/portable-hard-drive/Free-Agent.html ειναι πανεμορφος και ταιριαζει με τα νεα macbook!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 εσεις στο εξωτερικο σας hdd ποιο filesystem εχεται? ntfs η η ZFS ?φυσικα εαν εχει zfs δεν μπορεις να διαβασεις το δισκο σε windows, η εχεις ntfs τοτε μπορεις να διαβασεις και στα δυο αλλα με τα leopard δεν μπορεις να γραψεις. εκτος αν εχεις το ntfs-3g.[...] ZFS; Δεν χρησιμοποιείται (ακόμα) επισήμως στο MacOS X το ZFS. Mάλλον το HFS+ εννοείς, το default λειτουργικό σύστημα του MacOS X - τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Προσωπικά χρησιμοποιώ HFS+ σε όλους τους δίσκους μου (έξι τον αριθμό, ζωή να'χουν) πλην ενός, αυτόν των ταινιών, όπου τον έχω σε FArT32, για να τον διαβάζει το DVD player μου από το USB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ειπα zfs διοτι εκανα μια γρηγορη και οχι λετομερη αναζυτηση στο google και εκει που απραξε το ματι μου το εγραψα βασικα εξαρταται με το ποσο θα μοιραζεσαι τα αρχεια σου με αλλους που εχουν windows. εγω που μοιραζομαι αρχεια αναγκαστηκα εχω ntfs και στο leopard εγκατεστημενο το ntfs-3g. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μιά που το έφερε η κουβέντα, πώς κατάφερες να του περάσεις το ntfs-3g;;; Στο δικό μου ακολούθησα όλες τις οδηγίες, εγκατάσταση macfuse, restart, εγκατάσταση ntfs-3g, restart και μου έβγαζε λάθος στην αναγνώριση του δίσκου... Μετά πέρασα και σε ένα οδηγό του cnet στο youtube όπου του βάζεις και εντολές στο terminal αλλά πάλι τζίφος.... Τελικά αναγκαστικά και γρήγορα γιατί βαρέθηκα να το ψάχνω άλλο, πέρασα στο Paragon Ntfs που δούλεψε αμέσως και χωρίς προβλήματα..... Για να μείνω στο θέμα έχω όλους τους δίσκους που διαμοιράζομαι αρχεία με άλλους υπολογιστές (2 500άρηδες και έναν 320άρη) σε Ntfs, ενώ τον εξωτερικό 1000άρη δίσκο που χρησιμοποιώ μόνο στο MBP για αποθήκευση αρχείων και time machine σε Hfs+. Επίσης να προσθέσω ότι, παρά το ότι έχω διαβάσει διάφορα για τις επιδόσεις και την αργή μεταφορά αρχείων σε MacOSX των εξωτερικών φορμαρισμένων σε ntfs, δεν βλέπω χειροπιαστή διαφορά μεταξύ εξωτερικών ntfs και hfs+ με περασμένο το Paragon Ntfs. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Επίσης να προσθέσω ότι, παρά το ότι έχω διαβάσει διάφορα για τις επιδόσεις και την αργή μεταφορά αρχείων σε MacOSX των εξωτερικών φορμαρισμένων σε ntfs, δεν βλέπω χειροπιαστή διαφορά μεταξύ εξωτερικών ntfs και hfs+ με περασμένο το Paragon Ntfs. Αν τους εχεις συνδεδεμενους με usb ή firewire400 οι δισκοι υπολειτουργουν.. Πιανουν συνηθως μεγιστο 20-25mbps,ενω κανονικα θα μπορουσαν να πιανουν μεχρι και 90 mbps αν ηταν εσωτερικοι ή ηταν συδεδεμενοι με esata. Οποτε οτι ειναι φορμαρισμενοι σε ntfs δεν αποτελει προβλημα, μιας κ το bottleneck ειναι το usb. Υ.Γ.1: Αν κανεις συχνες μεταφορες, η λυση ειναι αγορα esata expresscard κ αντιστοιχων κουτιων.. Υ.Γ.2:Εδω το macfuse/ntfs-3g δουλευει μια χαρα. Η διαδικασια ειναι ακριβως αυτη που περιγραφεις.(macfuse,restart,ntfs-3g, restart κ ετοιμος!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Υ.Γ.2:Εδω το macfuse/ntfs-3g δουλευει μια χαρα. Η διαδικασια ειναι ακριβως αυτη που περιγραφεις.(macfuse,restart,ntfs-e3, restart κ ετοιμος!) Και σ' εμένα, με αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, δούλεψε και μάλιστα σε 2 διαφορετικούς Mac, ένα Mac Mini (με G4) κι ένα MacBook. Αν τους εχεις συνδεδεμενους με usb ή firewire400 οι δισκοι υπολειτουργουν..Παινουν συνηθως μεγιστο 20-25mbps,ενω κανονικα θα μπορουσαν να πιανουν μεχρι και 90 mbps αν ηταν εσωτερικοι ή ηταν συδεδεμενοι με esata. Οποτε οτι ειναι φορμαρισμενοι σε ntfs δεν αποτελει προβλημα, μιας κ το bottleneck ειναι το usb. Έχεις δίκιο. Βλέπω τη διαφορά ξεκάθαρα στο MacBook μου: Με το MacFuse/NTFS-3G, όταν πάω να γράψω κάτι στο NTFS Partition για το BootCamp που έχω φτιάξει στον εσωτερικό του δίσκο καταλαβαίνω τεράστια διαφορά σε σχέση με το HFS+. Όταν γράφω κάτι στον USB δίσκο δεν βλέπω ορατή διαφορά, είτε στο NTFS partition είτε στο FAT32 (φαίνονται το ίδιο αργά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Και σ' εμένα, με αυτήν ακριβώς τη διαδικασία, δούλεψε και μάλιστα σε 2 διαφορετικούς Mac, ένα Mac Mini (με G4) κι ένα MacBook. Εδω σε εναν hackintosh με native install/kernel... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Αν τους εχεις συνδεδεμενους με usb ή firewire400 οι δισκοι υπολειτουργουν..Παινουν συνηθως μεγιστο 20-25mbps,ενω κανονικα θα μπορουσαν να πιανουν μεχρι και 90 mbps αν ηταν εσωτερικοι ή ηταν συδεδεμενοι με esata. Οποτε οτι ειναι φορμαρισμενοι σε ntfs δεν αποτελει προβλημα, μιας κ το bottleneck ειναι το usb. Υ.Γ.1: Αν κανεις συχνες μεταφορες, η λυση ειναι αγορα esata expresscard κ αντιστοιχν κουτιων.. Υ.Γ.2:Εδω το macfuse/ntfs-3g δουλευει μια χαρα. Η διαδικασια ειναι ακριβως αυτη που περιγραφεις.(macfuse,restart,ntfs-3g, restart κ ετοιμος!) Οι δίσκοι είναι συνδεδεμένοι με usb, οπότε συμβαίνει αυτό που είπες. Για το esata έχεις δίκιο αλλά εκτός από την esata expresscard θα πρέπει να αγοράσω και καινούργιους δίσκους... (όπως ακριβώς είπες). Όσο για το macfuse-ntfs-3g μου βγάζει αυτό το μήνυμα (το πήρα από άλλο παιδί εδώ στο φόρουμ που πριν μερικές εβδομάδες πόσταρε το ίδιο πρόβλημα). Πάντως και με το Paragon Ntfs βολεύτηκα. Λειτουργεί ρολόι. Σίγουρα θα προτιμούσα μία λύση free αλλά δεν μου έκατσε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.