dark_banishing Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Οι ερευνητές Erik Tews και Martin Beck άνοιξαν το δρόμο για το επόμενο πάρτι των χάκερ, υποστηρίζει ο Dragos Ruiu, διοργανωτής του συνεδρίου PacSec. Σε αυτό το συνέδριο ο Tews θα δείξει πως κατάφερε να σπάσει μερικώς την κρυπτογράφηση WPA, κατορθώνοντας να διαβάσει δεδομένα που στέλνονταν από το router στο laptop. Για να το καταφέρουν, οι Tews και Beck βρήκαν τρόπο να σπάσουν το πρωτόκολλο TKIP που χρησιμοποιείται στον αλγόριθμο WPA σε μόλις 12 με 15 λεπτά, χωρίς όμως να καταφέρουν να σπάσουν και τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται για να κωδικοποιήσουν τα δεδομένα που στέλνονταν από το pc στο router. Είναι μόνο η αρχή δηλώνει ο Ruiu. Πηγή: slashdot.org Πηγή: engadget.com
papahlamidas Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Είναι μόνο η αρχή δηλώνει ο Ruiu. Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε...
mohic4n Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Και το "οτι κλειδωνει, ξεκλειδωνει" βρισκει αλλη μια εφαρμογη..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 εδώ έσπασε νομίζω το WPA2 από Ρώσους (με Nvidia card) δεν θα έσπαγε το WPA?
teo64x Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Κοίτα ρε φούστη μου, δε θα είμαστε ασφαλείς ποτέ...
FarCry Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 εδώ έσπασε νομίζω το WPA2 από Ρώσους (με Nvidia card) δεν θα έσπαγε το WPA? ποτε? απλά είπαν ότι επιταχύνει τι brute force διαδικασία όχι ότι έσπασε.... ο AES μονο με brute force η dictionary attack αντιμετωπίζεται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 κάπου το είχε πάρει το μάτι μου...αν ψάξεις google λογικά θα το βρεις
FarCry Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 κάπου το είχε πάρει το μάτι μου...αν ψάξεις google λογικά θα το βρεις Russian security firm Elcomsoft has released software that uses Nvidia GPUs to speed up the cracking of WPA and WPA2 keys by a factor of 100 http://mobile.slashdot.org/article.pl?sid=08/10/12/1724230
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ahhhhhhhhhhhhhhh okkkk...my bad
michael92 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξεκλειδώνει, όλα είναι θέμα υπολογιστικής ισχύος...
geioannou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 ετσι ειναι, και το κλειδωμα και ξεκλειδωμα στιριζονται στην ιδια γνωση, οποτε ειναι θεμα χρονου....
afentiko7 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 επιστροφή στο ethernet λοιπόν (εγώ ποτέ δν έφυγα). Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάποιος σε 2άρι πρέπει να 'χει wireless.
dark_banishing Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Ρε παιδιά δεν υπάρχει τίποτα που να μην ξεκλειδώνει, όλα είναι θέμα υπολογιστικής ισχύος... Αν και είναι σωστό αυτό που λες, είναι τελείως παραπλανητικό. Αν για να σπάσεις ας πούμε τον αλγόριθμο χρειάζεσαι 1000 χρόνια με την σημερινή τεχνολογία, όπως καταλαβαίνεις, ουσιαστικά, είσαι τελείως ασφαλής. Το σημαντικό σε αυτή την ανακάλυψη είναι ότι βρήκαν μαθηματική αδυναμία στο πρωτόκολλο. Κατά τα άλλα wpa2 και wpa με aes και όχι TKIP, είναι ακόμα ασφαλή.
Nik0s Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 ποτε? απλά είπαν ότι επιταχύνει τι brute force διαδικασία όχι ότι έσπασε....ο AES μονο με brute force η dictionary attack αντιμετωπίζεται... paidia to kleidi pws to vriskoun auta ta cracking apps? a) κανοντας dictionary attack? (αυτο σημαινει μια λιστα απο λεξεις ποθ δοκιμαζονται σειριακα?) bruteforce? τυχαια επιλογη λεξεων με random key generator? c) μαζευοντας ικανο αριθμο πακετων απο το θυμα AP και αποκωδικοποιωντας τα? Θελω να καταλαβω με ποιους τροπους επιτυνχανεται το cracking.
moredread Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 δηλαδη πως ξεκλειδώνει δοκιμαζουν ολους τους δυνατουσ δυνδιασμους?? Αυτοι ειναι ΠΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑ πολυ !! θα θέλει ΥΠΕΡυπολογιστες για να φτασουν σε περας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα