Stefanaras Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Θα ήθελα να μάθω αν ένα netbook είναι ικανό να τρέξει εφαρμογές όπως Matlab, Modelsim, Visual Studio 2005, κλπ... Το έχει δοκιμάσει κανείς σας; Και αν ναι σε ποιο; Φοιτητής βλέπετε είμαι οπότε θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι κάποιες αναγκαίες εφαρμογές θα μπορούν να τρέξουν χωρις προβλήματα πριν προβώ στην αγορά κάποιου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
aldon Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 δεν πιστευω να τα τρέχει άνετα αυτα! αλλα ας σου απαντήσουν αυτοί που έχουν κάποιο (ρώτα εδω να σου πούνε) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=272156&page=5&highlight=asus http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=265884&page=58&highlight=asus http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=263964&page=32&highlight=asus
Stefanaras Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Σε ευχαριστω πολύ φίλε μου για την βοηθειά σου, πόσταρα ήδη στα threads που μου παρέθεσες κ αναμένω απάντηση από εκεί...
panos2000gr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Γνώμη μου είναι ότι κοιτάς λάθος κατηγορία φορητού έχoντας τέτοιες απαιτήσεις στο μυαλό σου. Τα netbook είναι για περιορισμένη και πολύ συγκεκριμένη χρήση. Νομίζω ότι ένα Notebook όπως το παρακάτω θα σε βόλευε καλύτερα καθώς είναι λίγο μεγαλύτερο από ενα netbook, έχει πολύ καλή αυτονομία, είναι απείρως καλύτερο σε απόδοση και τεχνικά χαρακτηριστικά και η τιμή του αρκετά λογική. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1165275&catalog=21&category=69977907 υ.γ: επειδή στο πλαίσιο έχουν βάλει λάθος φωτό...πρόκειται για τη νέα σειρά της acer σε ανθρακί χρώμα!!
irahara Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί κάποιος να μας πει τι αυτονομία έχει και αν τσουρουφλάει από κάτω μετά από 1 ώρα χρήση;
gherudos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Εγώ έχω το MSI WIND U100 και μπορώ και παίζω μέχρι και lineage 2 Interlude.
Stefanaras Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Notebook έχω ήδη το οποίο με καλύπτει πλήρως. Παρόλα αυτά επειδή είναι 15.4 δεν μεταφέρεται εύκολα (ειδικά όταν έχει συνεχώς συνδεδεμένα πάνω του τόσα περιφερειακά...), οπότε ψάχνω κάτι σε netbook το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα 370-380 ευρώ. Το acer που προτείνεις κοστίζει (δυστηχώς... ) περίπου τα διπλά, ποσό το οποίο δεν είμαι διατεθημένος να δώσω. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή σου. Εσυ φίλε μου που παίζεις μέχρι κ lineage στο wind σου, μήπως έχεις προσπαθήσει να τρέξεις το matlab;; Γιατί τα παιχίδια δε με πολυενδιαφέρουν...
nrg85 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Να πω κι εγώ την γνώμη μου για το matlab διότι αυτά τα υπερφορητά τα βλέπω με 1 gb ram και επεξεργαστή 1,6 ghz . ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ (ίσως σύγκριση να μην μπορεί να υφίσταται), αλλά μάλλον το τρέχουν,τουλάχιστον για απλές εντολές και το λέω αυτό διότι είμαι κάτοχος ενός μουσειακού κειμηλίου Desktop του 2001 με Pentium III 866 mhz με 640 ΜΗΖ ram και windows xp και το τρέχει μια χαρά κανονικότατα
FarCry Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Να πω κι εγώ την γνώμη μου για το matlab διότι αυτά τα υπερφορητά τα βλέπω με 1 gb ram και επεξεργαστή 1,6 ghz . ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ (ίσως σύγκριση να μην μπορεί να υφίσταται), αλλά μάλλον το τρέχουν,τουλάχιστον για απλές εντολές και το λέω αυτό διότι είμαι κάτοχος ενός μουσειακού κειμηλίου Desktop του 2001 με Pentium III 866 mhz με 640 ΜΗΖ (MB) ram και windows xp και το τρέχει μια χαρά κανονικότατα πια έκδοση? την τελευταία?
panos2000gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Notebook έχω ήδη το οποίο με καλύπτει πλήρως. Παρόλα αυτά επειδή είναι 15.4 δεν μεταφέρεται εύκολα (ειδικά όταν έχει συνεχώς συνδεδεμένα πάνω του τόσα περιφερειακά...), οπότε ψάχνω κάτι σε netbook το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα 370-380 ευρώ. Το acer που προτείνεις κοστίζει (δυστηχώς... ) περίπου τα διπλά, ποσό το οποίο δεν είμαι διατεθημένος να δώσω. Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή σου. 450 ευρώ που έχει το ASUS 1000h με 1gb ram έναντι 599 του ACER με 2gb ram και πολυ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σίγουρα δεν είναι διπλή τίμη! Απο εκεί και πέρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις λίγους μήνες ακόμη την έλευση των δυπύρηνων επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, γιατι οι δυνατότητες του ATOM δεν θα σε καλύψουν πλήρως για τους σκοπους που θελεις το netbook.
aGka8l Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 450 ευρώ που έχει το ASUS 1000h με 1gb ram έναντι 599 του ACER με 2gb ram και πολυ καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά σίγουρα δεν είναι διπλή τίμη! Απο εκεί και πέρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις λίγους μήνες ακόμη την έλευση των δυπύρηνων επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης, γιατι οι δυνατότητες του ATOM δεν θα σε καλύψουν πλήρως για τους σκοπους που θελεις το netbook. και οταν σου χαλασει το accer 1 μηνα πρην την εξεταστικη & θα περιμενεις μεχρι την επομενη εξεταστικη να γυρησει απο το σερβις τι θα κανεις?
gherudos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Για να σηκώνει lineage τότε σίγουρα θα σηκώνει και matlab. 320E το πήρα από φοιτητή με επιδότηση(εγώ άνοιξα την κούτα πρώτη φορά),έχει 1.6GHZ intel atom,1GB DDR2 667Mhz και οθόνη 10'.Δεν του λείπει τίποτα!!!
Stefanaras Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Φίλε panos ανέφερα ότι δεν έχω σκοπό να δώσω πάνω από 380 ευρώ για netbook οπότε τα 450 του asus είναι απαγορευτικά, πόσο μάλλον τα 600 του acer... Τα 2 στα οποία προσανατολίζομαι είναι τα Acer Aspire One A150L 512MB RAM στα 268 ευρώ (θα προσθέσω ο ίδιος άλλα 512MB, καθώς τα έχω κ κάθονται, έπειτα απο την αναβαθμιση στο laptop μου) και το καινούριο Samsung NC10 στα 380 ευρώ αντίστοιχα. Να σημειώσω ότι οι τιμές που προανέφερα είναι οι αντίστοιχες σε ευρώ από την αγγλική αγορά.
Orlandob Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2008 Εγώ έχω το MSI WIND U100 και μπορώ και παίζω μέχρι και lineage 2 Interlude. και εγω το εχω και παιζω Diablo και ολα τα συναφη παιχνιδια. πολυ καλο netbook.
nrg85 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 πια έκδοση? την τελευταία? την έκδοση 7 του matlab έχω και στο πανάρχαιο desktop τρέχει μια χαρά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.