Προς το περιεχόμενο

VHS σε DVD - κάτι πιό καινούριο;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή όλα τα σχετικά threads από το αρχείο είναι ήδη κάπως outdated, και φαντάζομαι ότι και τα αντίτοιχα software έχουν ήδη ξεπεραστεί, ποιό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο προτιμάτε? Θέλω να μετατρέψω παλιές VHS σε DVD και να κόψω τις διάφορες μ***κίες από μέσα και δεν έχω παρακολουθήσει εδώ και καιρό τι έχει βγει και τι θεωρείται καλύτερο. Να δω τους 'κολοσσούς' Ulead και Pinnacle?

Και αν ξέρει κανείς, τι ουσιαστικές διαφορές έχει (αν έχει) το Ulead DVD MovieFactory από το Ulead Video Studio?

Και οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Όποιο πρόγραμμα και να προτιμήσεις είναι μικρές οι διαφορές.

Σημασία έχει να γίνει το capturing της κασέτας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αυτό απαιτεί καλό Player και καλή κάρτα capture.

Στις περιπτώσεις που αναφέρεις, η pinnacle όπως και να προτείνω και την canopus έχουν λύσεις που περιλαμβάνουν και κάρτες video σε διάφορες τιμές.

Ξέχασες να αναφέρεις την adobe με το premiere και την sony με το vegas studio.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό ήλπιζα να ακούσω, ότι δεν έχει και τρελές διαφορές, οπότε να μην ψάχνω πολύ.

Όσο για το capturing θα γίνει αναγκαστικά με κάρτα TV μέσω καλωδίου Scart to Composite(κόκκινο+άσπρο)+S-video. Δηλαδή με τέτοιο. Ξέρω, δεν είναι και ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" σε fullHD, αλλά κάτι αναμνήσεις θέλω να σώσω. Πιστεύεις θα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην ποιότητα?

Δημοσ.
Αυτό απαιτεί καλό Player και καλή κάρτα capture.

Τεράστιας σημασίας σε VHS captures αυτό που γράφει ο micos000 εδώ. Αν είσαι άτυχος και έχεις προβλήματα συγχρονισμού εικόνας-ήχου, μόνο ακριβός εξοπλισμός (Time Based Correctors) σε σώζει. Σου το απεύχομαι...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...