Προς το περιεχόμενο

Απάτη με... "courrier";

alexos25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις μου ηρθε το ακολουθο mail.Εμενα δεν μου εχει τυχει προσεξτε μην τυχει σε εσας

<<Καλημέρα!!

Συνέβη το ακόλουθο σε 4 συναδέλφους στο τμήμα μας, including myself!!

Μας πήρε τηλέφωνο μια ευγενέστατη κοπέλα που καμιά υποψία δεν κινούσε, άλλους σε σταθερό και άλλους σε κινητό, και υποστηρίζοντας ότι είναι από εταιρεία courier επιβεβαίωνε τα στοιχεία του σπιτιού και ποιες ώρες θα είμαστε εκεί. Όσοι ρωτήσαμε ποιος μας στέλνει courier η απάντηση ήταν «από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας».

1) Κανείς μας δεν έλαβε κάτι από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

2) Μια συνάδελφος, η οποία είχε δεχτεί τηλεφώνημα, γύρισε από 4μερο της 28ης και της είχαν αδειάσει το σπίτι!!!

Σε περίπτωση που δεχτείτε ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ και ποιες ώρες θα είστε στο σπίτι! Απλά ρωτήστε από πού μπορείτε να πάτε να παραλάβετε εσείς το γράμμα!!>>

Δημοσ.

Μπα δεν νομιζω.το mail ειχε υπογραφη:

Μαριάνθη Ι. Αβραμίδου

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Δ/νση Προσωπικού

Δημοσ.
Μπα δεν νομιζω.το mail ειχε υπογραφη:

Μαριάνθη Ι. Αβραμίδου

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Δ/νση Προσωπικού

Α! Η Μαριανθη το εστειλε? Ε τοτε ενταξει....:mrgreen::mrgreen:

(1ον μην πιστευεις ο,τι email σου ηρθε οτι τα περιεχομενα του αποτελουν πραγματικα γεγονοτα.

2ον αυτα που περιγραφει το email μπορει να γινουν οποτε μην δινεις οποιουδηποτε ειδους "ευαισθητες" 'η επικινδυνες πληροφοριες μεσω τηλεφωνου ή σε προσωπα που δεν γνωριζεις οτι ειναι 100% αθωα.)

Δημοσ.

Παράξενο. Πριν λίγες μέρες με πήραν με απόκρυψη, γνώριζαν το ονοματεπώνυμό μου και μου είπαν ότι δήθεν ότι καλούν από Θεσσαλονική και ότι συνεργάζονται με τις εταιρίες κινητής, να με ρωτήσουν αν έχω πάρει επιδότηση και πότε πήρα την τελευταία επιδότηση. Η κλήση δεν ακουγόταν σαν από τηλεφωνικό κέντρο και η φωνή της κυρίας δεν έκανε για άτομο που προσλαμβάνουν για τέτοιες δουλειές. Παραξενεύτηκα πολύ και ρώτησα για ποιό λόγο με ρωτάνε, φυσικά ο τρόπος που μίλησα έδειξε ότι δεν "τσίμπησα" σε περίπτωση που είχαν κάτι άλλο στο νου τους. Και εφόσον το κατάλαβε αυτό συντόμευσε και μου το έκλεισε.

Δεν ξέρω τι σημαίνουν όλα αυτά, δεν είμαι κινδυνολόγος αλλά καλό είναι να ξέρουμε που και τι στοιχεία δίνουμε.

Δημοσ.

Με έχουν πάρει απο ΟΤΕ για έκπτωση,ζήτησαν μία τυχαία κυρία,είπα λάθος και μου λένε ααα θα έχει γίνει λάθος εσείς πως λέγεστε,θέλετε την έκπτωση;Χαζός είμαι να μην θέλω;Μου ζήτησε όνομα,ΑΦΜ,αρ. ταυτότητας,διεύθυνση ........

Της απάντησα Γρηγόρης Αρναούτογλου,μετά της είπα Πες μου τι κάνεις και που είσαι τέλος,τι φοράς,θες να βγούμε;,έχω ρετσίνες στο ψυγείο,θα σ' αλείψω φράουλες,είμαι στον όγκο και άλλες πίπες, και μου λέει κύριε σας παρακαλω τη δουλειά μου θέλω να κάνω κτλ κτλ,δεν τα θυμάμαι τώρα όλα ακριβώς.

Καλά απο τον ΟΤΕ και δεν ξέρει ποιος έχει το τηλέφωνο;Και θέλει και τα πάντα να της τα πω τηλεφωνικά;Και το άλλο, ότι έλεγα ότι μου κατέβαινε και δεν το έκλεινε;

Πήρα τηλ. στο κατάστημα του ΟΤΕ και ρώτησα για προσφορές και μου είπαν,δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Χαίρω πολύ.

Μου έχει τύχει 2-3 φορές,συνήθως έλεγα όχι και το κλεινα,απο όταν έγινε το παραπάνω δεν με ξαναπήραν.Κρίμα

Δημοσ.
Παράξενο. Πριν λίγες μέρες με πήραν με απόκρυψη, γνώριζαν το ονοματεπώνυμό μου και μου είπαν ότι δήθεν ότι καλούν από Θεσσαλονική και ότι συνεργάζονται με τις εταιρίες κινητής, να με ρωτήσουν αν έχω πάρει επιδότηση και πότε πήρα την τελευταία επιδότηση. Η κλήση δεν ακουγόταν σαν από τηλεφωνικό κέντρο και η φωνή της κυρίας δεν έκανε για άτομο που προσλαμβάνουν για τέτοιες δουλειές. Παραξενεύτηκα πολύ και ρώτησα για ποιό λόγο με ρωτάνε, φυσικά ο τρόπος που μίλησα έδειξε ότι δεν "τσίμπησα" σε περίπτωση που είχαν κάτι άλλο στο νου τους. Και εφόσον το κατάλαβε αυτό συντόμευσε και μου το έκλεισε.

Δεν ξέρω τι σημαίνουν όλα αυτά, δεν είμαι κινδυνολόγος αλλά καλό είναι να ξέρουμε που και τι στοιχεία δίνουμε.

Το καλυτερο ειναι να κλεινουμε το τηλεφωνο σε οποιονδηποτε δεν ξερουμε που θα προσπαθησει να εκμαιευσει στοιχεια ή πληροφοριες για εμας ή να μας πουλησει κατι ή να μας δωσει δωρεαν κατι(εγω προσωπικα εως τωρα απο τετοια τηλεφωνα εχω κερδισει εντελως δωρεαν μια Mercedes SLK, ενα παραθαλασσιο σπιτι, ενα 7ημερο ταξιδι σε μια χωρα της ευρωπης καθως και πολλα αλλα μικροτερα δωρα).

Εγω προσωπικα το κλεινω αμεσως εδω και κατι χρονια στις παραπανω περιπτωσεις. Αγενες? Οχι βεβαια!

Επισης ισχυει δια νομου οτι:

Οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με σκοπό εμπορική προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών πραγματοποιείται χωρίς εμείς να έχουμε ρητά δώσει τη συγκατάθεσή μας, δεν επιτρέπεται !

Αν καποιος δηλαδη μας τηλεφωνησει και προσπαθησει να διαφημισει ενα προιον, πρεπει να του εχουμε δωσει πρωτα τη συγκαταθεση μας να το κανει.

Επισης εχουμε δικαιωμα να ζητησουμε με ποιον τροπο βρηκαν τα στοιχεια επικοινωνιας μας και με ποιο τροπο ο διαφημιστης εχει αποκτησει τη συγκαταθεση μας για την πραγματοποιηση της επικοινωνιας.

Αν δεν εχουμε δωσει καμια συγκαταθεση τοτε μπορουμε να προσφυγουμε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα(ΑΠΔΠΧ) και να καταγγειλουμε δινοντας οσα στοιχεια ξερουμε για τον παραβατη διαφημιστη.

Ο ΟΤΕ σε αυτη την περιπτωση οπου ο διαφημιστης αρνειται να μας δωσει τα στοιχεια του, θα ειναι αρκετα χρησιμος ωστε γνωριζοντας την ακριβη ωρα κλησης και ημερομηνια να βρουμε το τηλεφωνο του διαφημιστη και σε συνεργασια με την ΑΠΔΠΧ να βρεθει ο "ενοχος".

Πολυ περισσοτερα(και για SPAM emails και SPAM SMS και διαφημιστικα εντυπα κλπ) ΕΔΩ(Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα)....

Δημοσ.

Ποτέ μα ποτέ μα ποτέ μην δίνεται πληροφορίες για τίποτα από το τηλέφωνο για οποιοδήποτε λόγο. Αν θυμάμε καλά παλιότερα κάποιος από εδώ είχε προβλήματα με κάποια εταιρεία τηλεφωνίας και ένα τηλεφωνικό συμβόλαιο.

Το ίδιο ισχύει και για τα email. Μην τα ανοίγετε αν είναι από άγνωστο αποστολέα.

Δημοσ.

@ topic starter

σε πηραν απο κουριερ για να σου πουνε οτι εχεις δεμα απο εταιρια κινητης τηλεφωνιας χωρις εσυ να εχεις συννενοηθει με την εταιρια σου?

μυριζει απο μακρια οτι παιζει πουστια στη μεση

εννοειται οτι απο τηλεφωνο δεν δινεις ποτε στοιχεια κτλ

αλλα μπορεις καλιστα να κανεις πλακα μαζι τους αρκει να μην εχουν παρει σε ακαταλληλη ωρα οποτε αρχιζεις τις βρισιες με ρυθμο 47 μπινελικια/sec

Δημοσ.
Μολις μου ηρθε το ακολουθο mail.Εμενα δεν μου εχει τυχει προσεξτε μην τυχει σε εσας

<<Καλημέρα!!

Συνέβη το ακόλουθο σε 4 συναδέλφους στο τμήμα μας, including myself!!

Μας πήρε τηλέφωνο μια ευγενέστατη κοπέλα που καμιά υποψία δεν κινούσε, άλλους σε σταθερό και άλλους σε κινητό, και υποστηρίζοντας ότι είναι από εταιρεία courier επιβεβαίωνε τα στοιχεία του σπιτιού και ποιες ώρες θα είμαστε εκεί. Όσοι ρωτήσαμε ποιος μας στέλνει courier η απάντηση ήταν «από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας».

1) Κανείς μας δεν έλαβε κάτι από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

2) Μια συνάδελφος, η οποία είχε δεχτεί τηλεφώνημα, γύρισε από 4μερο της 28ης και της είχαν γεμίσει το σπίτι κινητά και γλυκίσματα!!!

Σε περίπτωση που δεχτείτε ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ και ποιες ώρες θα είστε στο σπίτι! Απλά ρωτήστε από πού μπορείτε να πάτε να παραλάβετε εσείς το γράμμα!!>>

:shock: !!

Δημοσ.

Kαι σε μένα πριν καμιά βδομάδα με πήραν από τη forthnet (?) και μου ρώτησαν τον αριθμό του τηλεφώνου και το όνομα κατόχου αν θυμάμαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...