georgemarios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 γεια σας παιδια ψαχνω να βρω να αγορασω beef jerky το οποιο θεωρω τρελη λιχουδια . Βασικα εχω δοκιμασει μονο μια μαρκα ως τωρα και αυτη ειναι του Jack Links. Μου εφεραν μερικες συσκευασιες καποιοι φιλοι απο αμερικη. Προφανως μια λυση ειναι να παραγγειλω ποσοτητες απ αμερικη αλλα ελεγα μηπως εχει παρει κανενος το ματι κανενα μαγαζι που να φερνει στην ελλαδα. Οχι απαραιτητα αυτη τη μαρκα ετσι?
ApSiMan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 ώπα...τι είν' τούτο καλέ???? Παιδάκια σε συσκευασία??? Για ρίξε μια μίνι περιγραφή.... Εγώ θα έψαχνα πάντως σε Lidl-Makro etc etc......
georgemarios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 ειναι βασικα ενα σνακ απο καθαρο κρεας λωριδες βοδινου κρεατος μαριναρισμενου με διαφορα μπαχαρικα σιγοψημενου μεχρι να στεγνωσει. Εχει ελαφρα λαστιχωδη υφη και ειναι λιγο δυσκολο στο μασημα. Στην αμερικη τα χρησιμοποιουν κατα κορον ειτε στο στρατο, ειτε οι κυνηγοι κτλ γιατι διατηρειται πολυ καιρο. Υπαρχει και buffalo jerky αλλα δεν εχω δοκιμασει ψαξε για jerky στο νετ, θα βρεις πολλες συνταγες που υπαρχουν
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Με απλά λόγια είναι κρέας κονσέρβας... WIKI BEEF JERKY
ApSiMan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 πάει η δίαιτα............. θα πεταχτώ κάποια στιγμή στα Lidl της γειτονιάς μου να δω αν έχει!!! χαχαχαχαχα
georgemarios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Με απλά λόγια είναι κρέας κονσέρβας... τσου ειναι μια μορφη παστου κρεατος.... δεν εχει συντηρητικα (υποθετικα παντα ε?) αν εξαιρεσεις το αλατι και λοιπα μπαχαρικα η τεχνικη της ξηρανσης του κρεατος για να διατηρειται ειναι πολυ παλια.... εδιτ: εκτος και αν λεγοντας "κονσερβα" εννοεις γενικα τον conservation ορο..... edit2: @ApSiMan δεν παει η διαιτα. Γενικα θεωρειται πολυ καλη πηγη πρωτεινης με ελαχιστο λιπος. Ετσι λενε τουλαχιστον
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Ναι το τοποθέτησες καλύτερα... Στο wiki λέει ότι ξεκίνησε από τους Incas... Πάντως θα ήθελα να δοκιμάσω... Είναι καλή φάση για Alternative snack !
georgemarios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 σου λεω, το σνακ τα σπαει! μακαρι να βρω εδω, αλλιως θα κανω καμια μεγαλη παραγγελια απ εξω
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μα καλά τόσο άγνωστο είναι πια? Δεν μπορεί να μην έχει κάπου Αθήνα! Πάντως το google δεν βοηθάει και πολύ στην αναζήτηση...! Όλο βλακείες βγάζει!
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38.l1313&_nkw=beef+jerky δοκιμασε και biltong.
freedubus Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου. Να μια συνταγή που βρήκα: Colonel Stivers' Beef, Deer, Elk or Moose Jerky 2 lbs. of flank steak 2/3 cup of soy sauce 2/3 cup Worcestershire sauce 1 teaspoon garlic powder 1 teaspoon onion powder 2 teaspoons of seasoning salt (recommend Lawry's) Slice flank steak diagonally with the grain of the meat into very thin slices (If slightly frozen it slices more easily). Combine ingredients and marinate meat overnight or 12 hours. Be sure all pieces are covered (coated) with marinade. Drain excess marinade. Place meat on paper towels to soak up marinade. Meat should be squeezed as dry as possible in paper towels. Place individual pieces of meat on rack in oven at 140 to 160 degrees for seven to 12 hours, or until meat is dry throughout. Leave oven door ajar (slightly open) during the drying process. Meat can also be hung in the oven by placing a wooden toothpick in each piece and strung from the rack. Store finished jerky in an airtight container. It keeps for several months, but it is likely that it will be consumed by the master hunter, kids, or the cook within a few days. Πολύ απλό δεν είναι; Εγώ ψήνομαι. Θα φτιάξω.
SGP Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Φτιάχνει ένας θείος μου στην αμερική από κρέας ελαφιού (κυνηγός γαρ)... Γενικά, το λατρεύω . Λόγω αφαίρεσης μεγάλου μέρους του νερού πάντως να ξέρετε ότι τρώτε πολύ πρωτεΐνη ανά γραμμάριο και για αυτό έχει αρκετές θερμίδες.
papahlamidas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Ακόμα να μάθουμε εάν υπάρχει κάτι τέτοια στην Ελλάδα? Σε κρεοπωλεία δεν παίζουν τέτοια?
tmjuju Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Στη Ελλάδα έχουμε απίστευτο παστό Αντίστοιχα κρeατικά φτιάχνει όλη η Ευρώπη Δεν το έχω δοκιμάσει… και σίγουρα μου ακούγετε καλή ιδέα Όσο για τη συνταγή είναι προφανώς αυθεντική αμερικάνικη. Όλα σε σκόνη…
Toufas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Στη Ελλάδα έχουμε απίστευτο παστόΑντίστοιχα κρeατικά φτιάχνει όλη η Ευρώπη Δεν το έχω δοκιμάσει… και σίγουρα μου ακούγετε καλή ιδέα Όσο για τη συνταγή είναι προφανώς αυθεντική αμερικάνικη. Όλα σε σκόνη… προφανως δεν εχεις σχεση με μαγειρικη και δεν καταλαβαινεις γιατι μπαινει σκονη και οχι φρεσκο.... οσο για οσους θελουν να φτιαξουν, δειτε : http://www.youtube.com/watch?v=rIK4DVLHf7Y
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.