Προς το περιεχόμενο

beef jerky


georgemarios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια

 

ψαχνω να βρω να αγορασω beef jerky το οποιο θεωρω τρελη λιχουδια :-). Βασικα εχω δοκιμασει μονο μια μαρκα ως τωρα και αυτη ειναι του Jack Links. Μου εφεραν μερικες συσκευασιες καποιοι φιλοι απο αμερικη.

 

okcteriyakijerky.jpg

 

Προφανως μια λυση ειναι να παραγγειλω ποσοτητες απ αμερικη αλλα ελεγα μηπως εχει παρει κανενος το ματι κανενα μαγαζι που να φερνει στην ελλαδα. Οχι απαραιτητα αυτη τη μαρκα ετσι?

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ώπα...τι είν' τούτο καλέ????

Παιδάκια σε συσκευασία???

Για ρίξε μια μίνι περιγραφή....

Εγώ θα έψαχνα πάντως σε Lidl-Makro etc etc......

Δημοσ.

ειναι βασικα ενα σνακ απο καθαρο κρεας

 

λωριδες βοδινου κρεατος μαριναρισμενου με διαφορα μπαχαρικα σιγοψημενου μεχρι να στεγνωσει. Εχει ελαφρα λαστιχωδη υφη και ειναι λιγο δυσκολο στο μασημα. Στην αμερικη τα χρησιμοποιουν κατα κορον ειτε στο στρατο, ειτε οι κυνηγοι κτλ γιατι διατηρειται πολυ καιρο. Υπαρχει και buffalo jerky αλλα δεν εχω δοκιμασει

 

ψαξε για jerky στο νετ, θα βρεις πολλες συνταγες που υπαρχουν

Δημοσ.
Με απλά λόγια είναι κρέας κονσέρβας...

τσου

 

ειναι μια μορφη παστου κρεατος.... δεν εχει συντηρητικα (υποθετικα παντα ε?) αν εξαιρεσεις το αλατι και λοιπα μπαχαρικα

η τεχνικη της ξηρανσης του κρεατος για να διατηρειται ειναι πολυ παλια....

 

εδιτ: εκτος και αν λεγοντας "κονσερβα" εννοεις γενικα τον conservation ορο..... :)

 

edit2: @ApSiMan δεν παει η διαιτα. Γενικα θεωρειται πολυ καλη πηγη πρωτεινης με ελαχιστο λιπος. Ετσι λενε τουλαχιστον

Δημοσ.

Ναι το τοποθέτησες καλύτερα...

Στο wiki λέει ότι ξεκίνησε από τους Incas...

Πάντως θα ήθελα να δοκιμάσω...

Είναι καλή φάση για Alternative snack !

Δημοσ.

Μα καλά τόσο άγνωστο είναι πια?

Δεν μπορεί να μην έχει κάπου Αθήνα!

Πάντως το google δεν βοηθάει και πολύ στην αναζήτηση...!

Όλο βλακείες βγάζει!

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου. Να μια συνταγή που βρήκα:

 

Colonel Stivers' Beef, Deer, Elk or Moose Jerky

 

2 lbs. of flank steak

2/3 cup of soy sauce

2/3 cup Worcestershire sauce

1 teaspoon garlic powder

1 teaspoon onion powder

2 teaspoons of seasoning salt (recommend Lawry's)

 

Slice flank steak diagonally with the grain of the meat into very thin slices (If slightly frozen it slices more easily). Combine ingredients and marinate meat overnight or 12 hours. Be sure all pieces are covered (coated) with marinade. Drain excess marinade. Place meat on paper towels to soak up marinade. Meat should be squeezed as dry as possible in paper towels. Place individual pieces of meat on rack in oven at 140 to 160 degrees for seven to 12 hours, or until meat is dry throughout. Leave oven door ajar (slightly open) during the drying process. Meat can also be hung in the oven by placing a wooden toothpick in each piece and strung from the rack. Store finished jerky in an airtight container. It keeps for several months, but it is likely that it will be consumed by the master hunter, kids, or the cook within a few days.

 

Πολύ απλό δεν είναι; Εγώ ψήνομαι. Θα φτιάξω.

Δημοσ.

Φτιάχνει ένας θείος μου στην αμερική από κρέας ελαφιού (κυνηγός γαρ)... Γενικά, το λατρεύω :P. Λόγω αφαίρεσης μεγάλου μέρους του νερού πάντως να ξέρετε ότι τρώτε πολύ πρωτεΐνη ανά γραμμάριο και για αυτό έχει αρκετές θερμίδες.

Δημοσ.

Στη Ελλάδα έχουμε απίστευτο παστό

Αντίστοιχα κρeατικά φτιάχνει όλη η Ευρώπη

 

Δεν το έχω δοκιμάσει… και σίγουρα μου ακούγετε καλή ιδέα

 

Όσο για τη συνταγή είναι προφανώς αυθεντική αμερικάνικη. Όλα σε σκόνη…

Δημοσ.
Στη Ελλάδα έχουμε απίστευτο παστό

Αντίστοιχα κρeατικά φτιάχνει όλη η Ευρώπη

 

Δεν το έχω δοκιμάσει… και σίγουρα μου ακούγετε καλή ιδέα

 

Όσο για τη συνταγή είναι προφανώς αυθεντική αμερικάνικη. Όλα σε σκόνη…

 

προφανως δεν εχεις σχεση με μαγειρικη και δεν καταλαβαινεις γιατι μπαινει σκονη και οχι φρεσκο....

 

 

 

 

οσο για οσους θελουν να φτιαξουν, δειτε :

 

http://www.youtube.com/watch?v=rIK4DVLHf7Y

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...