Προς το περιεχόμενο

μεγαλο προβλημα με σκληρο δισκο,μονο για γνωστες!


IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω ενα σκληρο σατα,συγκεκριμενα τον hitachi 7k200 που ειναι για φορητους,τον συνδεω και δε τον βλεπει ο φορητος,τον βγαζω τον συνδεω με το σταθερο κομπιουτερ και δε τον βλεπει το βιος,αν τον συνδεσω εξωτερικα με usb μου γραφουν τα xp και τα vista οτι βρηκαν καινουριο σκληρο,κανουν εγκατασταση drivers αλλα δε φαινεται πουθενα!

δοκιμασα με partition magic και δε τον βλεπει,ουτε και το partition table doctor

τι να κανω ρε παιδια,εχει τυχει ποτε σε κανεναν σας αυτο?

Δημοσ.

Στα bios μπορείς να δεις το σκληρό? ... χμμμ όχι όπος λές...

 

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να μη καταφέρνουν τα windows να δουν το σκληρό… Πάτα δεξί κλικ στο My Computer -> computer management -> disk Management και δες μήπως εμφανίζεται κατι εκεί?

 

Τα windows μπορεί να αναγνωρίζουν αποκλειστικά και μόνο τον κοντρόλερ (ή πλακέτα μεσα στο κοθτί του εξωτερικού δίσκου) όταν σου λένε ότι κάτι βρήκαν

Δημοσ.

ουτε στο disk Management φαινεται κατι...

οταν το συνδεω ομως με usb εγκαθιστα το σκληρο στο συστημα χωρις να φαινεται καπου

Δημοσ.

Κάποτε είχα το ίδιο πρόβλημα με ενα sata δίσκο και με κάποιο πρόγραμμα για recovery τον έβλεπε ενω τα windows όχι. Νομίζω το πρόγραμμα ήταν το Recover my files.

Δοκίμασέ το σε desktop pc μέσω usb.

Δημοσ.

Λογικά άμα βλέπει τη θήκη (usb) και δεν βλέπει στη συνέχεια το σκληρό κάτι παίζει με το σκληρό. παίζει να τα χει παίχξει.

Δημοσ.
οχι δε το δοκιμασα,αλλα αφου δε το βλεπει το βιος πιστευεις πως αξιζει να δοκιμασω?

 

...σε πρώτη ανάγνωση ΟΧΙ (μιας και ΔΥΟ πισιά δεν τον είδαν στο BIOS), αλλά κάνε την τελευταία κίνηση, αν η σύνδεση στο desktop pc έγινε αρχικά με μετατροπέα από 2.5'' σε 3.5'' : Τρέξε το Active@ File Recovery. Aν τον δει, και βλέπει κι αρχεία, καλώς. Αλλιώς τέλος (..δοκίμασέ το ΚΑΙ με σύνδεση σε USB - αλλά όπως σου είπαν, αυτό που "αναγνωρίζεται" είναι μάλλον ο controller του κουτιού, κι όχι ο δίσκος) , και είτε RMA, είτε αν είχες μέσα αρχεία που σ' ενδιαφέρουν, συζητάμε για τις τελευταίες (...painful) επιλογές που μπορείς να έχεις.

Δημοσ.

το θεμα της εγγυησης παντως ειναι λιγο πονεμενο,μιας και ο σκληρος αγοραστηκε απο αμερικη και δε μου επιτρεπουν να το στειλω πισω,παρολαυτα το εστειλα σε συγγενεις και το στειλαν εκεινοι στη χιτατσι.επιστραφηκε ομως παλι χαλασμενος...τι να πω ρε παιδια.

 

ο μετατροπεας 2.5 σε 3.5 τι ειναι?ο σκληρος ειναι σατα οποτε συνδεεται κανονικα ειτε στο κομπιουτερ ειτε στο usb ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.
το θεμα της εγγυησης παντως ειναι λιγο πονεμενο,μιας και ο σκληρος αγοραστηκε απο αμερικη και δε μου επιτρεπουν να το στειλω πισω,παρολαυτα το εστειλα σε συγγενεις και το στειλαν εκεινοι στη χιτατσι.επιστραφηκε ομως παλι χαλασμενος...τι να πω ρε παιδια.

...αυτό οφείλω να πω ότι δεν το πολυκατάλαβα, αλλά whatever...

 

ο μετατροπεας 2.5 σε 3.5 τι ειναι?ο σκληρος ειναι σατα οποτε συνδεεται κανονικα ειτε στο κομπιουτερ ειτε στο usb ετσι δεν ειναι?

αν είναι SATA (ο μεταπροπέας που είπα είναι για ATA δίσκο) τότε σύνδεσέ τον σε SATA connector και δοκίμασε να δεις " τί " βλέπει (σιγά μην βλέπει-αλλά λέμε τώρα) από αυτόν το πρόγραμμα που σου είπα.

 

Αν σε ενδιαφέρουν αρχεία (..μιλάμε να "καίγεσαι") , δήλωσέ το, να πούμε τις 3 τελευταίες extreme περιπτώσεις που σου μένουν για να δοκιμάσεις να σώσεις τπτ...

Δημοσ.

επειδη ειναι αγορασμενος απο αμερικη,δεν ισχυει η εγγυηση ευρωπη,αν τον στειλω στη hitachi απο την ελλαδα δε θα τον δεχτουν.ετσι τον εστειλα αμερικη σε κατι συγγενεις,και εκεινοι με τη σειρα τους στην αντιπροσωπια,υποτιθεται οτι ο σκληρος επιστραφικε επισκευαμσενος,αλλα μαλλον δεν εκαναν τιποτα!

τωρα παρατηρησα οτι οτν τον συνδεω με usb meta to usb μεχρι να το βγαλω απο τη μπριζα δεν αναγνωριζει αλλεσ συσκευες.βραχικυκλωνει?

οποτε μενει να μου πειτε τις τελευταιες λυσεις

Δημοσ.

Αυτό που εννοούσα πως δεν κατάλαβα, ήταν "τί πάει να πει επισκευασμένος"...ΑΝ του άλλαξαν πλακέτα -που δε νομίζω να το έκαναν χωρίς να τσεκάρουν αν δουλεύει - τότε πώς και επεστράφει...σακάτης ;

(οι συγγενείς αναρωτιέμαι επίσης, δεν είχαν τη δυνατότητα να τον ελέγξουν εκεί ; )

Επίσης, φαντάζομαι ότι ούτε εσύ τον έστειλες "για επισκευή" (ειδικά αν είχες αρχεία που σε ενδιέφεραν πολύ) - αλλά μάλλον για αντικατάσταση, οπότε και πάλι αναρωτιέμαι πώς και ΑΠΛΑ δεν (τους)σου έστειλαν έναν καινούριο δίσκο...

 

Τέλος πάντων, είπα και πριν : ΑΝ έχεις αρχεία που σε ενδιαφέρουν, δοκίμασε πρώτα (αφού τον συνδέσεις στη μητρική desktop pc) να δεις ΑΝ τον βλέπει το πρόγραμμα Active@ File Recovery (αν δεν τον βλέπει με SATA σύνδεση, δοκίμασέ το, συνδέοντας τον δίσκο σε USB)

("σαλτέρνουν τα windows", απ' τη στιγμή που ο δίσκος έχει πρόβλημα, όταν τον αποσυνδέεις, μόνο έτσι μπορώ να στο πω)

 

 

Αν δεν βλέπει τίποτε, και ΕΙΣΑΙ αποφασισμένος,

α)τον στέλνεις σε εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης δεδομένων

http://www.tictac.gr

ή

http://www.anaktisis.gr

 

Tιμολόγιο να περιμένεις από περίπου 200, έως καμμιά 1000άρα € ...

 

 

Αλλιώς,

β) δοκιμάζεις απλά να του αλλάξεις πλακέτα μόνος σου. Προϋποθέτει

α)αγορά πανομοιότυπου δίσκου

β)ρίσκο να χαλάσεις ΚΑΙ τη νέα πλακέτα

γ)ελπίδες απλώς και μόνο, να γίνει κάτι - καμμία εξασφάλιση.

 

 

γ)Τελευταία απόπειρα αν δεν είσαι διατεθειμένος γαι τα παραπάνω έξοδα, τον βάζεις στην κατάψυξη για κα'να δίωρο (μέσα σε σακκούλα), κι ελπίζεις όταν θα βγεί να έχει γίνει κάτι, για να μπορέσεις ίσως να τον δουλέψεις για λίγο και να σώσεις κανένα αρχείο

(αν και η κατάψυξη είναι η "μπακάλικη πατέντα" για όταν "έχει χτυπήσει", κι όχι όταν δεν φαίνεται ΚΑΝ στο BIOS, αλλά να, μην πεις ότι δεν το έκανες ΚΑΙ αυτό...)

Δημοσ.

ο σκληρος δεν εχει πολυτιμα αρχεια μεσα,απλα τον ειχα χρυσοπληρωσει οταν ειχαν πρωτοβγει και θα ηθελα να τον δουλεψω

Δημοσ.

θα δοκιμασω τις υπολοιπες λυσεις που μου δωσατε και ελπιζω να γινει κατι,θα ξαναποστραω το απογευμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...