AzaZyL Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά γειά σας.Μόλις εγκατέστησα το Kubuntu 8,10 σε έναν USB εξωτερικό σκλιρό δίσκο.Την ώρα του install μου έβγαλε τους διαθέσιμους σκληρούς 2x750, 1x1500 και τον 120άρη εξωτερικό. Έχω ένα RAID 0 με Windows XP. To raid δεν το είδε κατά το install γιατί έπρεπε να μου βγάλει αντί για δύο 750, έναν 1500(μαζί με τον δεύτερο που έχω..) Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει boot απο το raid μου λέει GRUB loading ERROR 21. Αυτή τη στιγμή είμαι με το live CD των KUBUNTU. Σας παρακαλώ ρε παιδιά πείτε μου ότι δεν έχασα το RAID.. Έχω φωτογραφίες του γιού μου μέσα. -----Προστέθηκε 6/11/2008 στις 12 : 14 : 09----- Ψάχτηκα λίγο με το Kubuntu. Μαλλον μου έκανε φορματ στο RAID μου.ΡΕ παιδιά μπορείτε να μου πείτε εάν υπάρχουν ακόμα τα Windows ΧΡ στο PC μου? Και στο shutoff μου λέει να βγάλω το cd αλλά το πορτάκι δεν ανοίγει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μόλις εγκατέστησα το Kubuntu 8,10 σε έναν USB εξωτερικό σκλιρό δίσκο. ΡΕ παιδιά μπορείτε να μου πείτε εάν υπάρχουν ακόμα τα Windows ΧΡ στο PC μου? Αν επέλεξες να εγκατασταθεί στον USB εξωτερικό σκληρό δίσκο δεν πρέπει να έχει πειραχθεί το raid array. Πιθανότατα απλά γράφτηκε ο Boot Loader (GRUB) στο MBR του 1ου από τους εσωτερικούς δίσκους και γι αυτό δεν ξεκινούν τα Windows. Δοκίμασε να εκκινήσεις με ένα CD των Windows σε repair console και να τρέξεις την "fixmbr" για να αντικατασταθεί ο GRUB από τον boot loader των Windows. Ή δοκίμασε να εγκαταστήσεις τα Windows (και τον raid driver) στον εξωτερικό σκληρό ώστε να μπορείς να διαβάσεις το array από εκεί. To raid δεν το είδε κατά το install γιατί έπρεπε να μου βγάλει αντί για δύο 750, έναν 1500(μαζί με τον δεύτερο που έχω..) Το ότι δεν αναγνωρίστηκε το συγκεκριμένο RAID array από το kubuntu οφείλεται στο ότι στο μεγαλύτερο μέρος είναι υλοποιημένο μέσω Windows driver ("fake-raid"), οπότε για να το δει χρειάζεται να υπάρχει ο συγκεκριμένος driver και για Linux που συνήθως δεν υπάρχει. Επίσημα το Linux υποστηρίζει raid μέσω δικού του, hardware agnostic, υποσυστήματος, το οποίο είναι πιο σωστό (αλλά δεν είναι συμβατό με άλλα λειτουργικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ nske. Τι δουλειά είχε τώρα το Kubuntu να πειράξει τον εσώτερικο σκληρό ενώ του υπέδειξα τον εξωτερικό... Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ γιατί δεν ανοιγει το κωλόdvdrom? Μόλις κάνω shutdown, μου λέει βγάλε το cd, αλλά πατάω το κωλόκουμπο και δεν κάνει τίποτα. Πως μπορώ να το ανοίξω μέσα απο το Kubuntu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Τι δουλειά είχε τώρα το Kubuntu να πειράξει τον εσώτερικο σκληρό ενώ του υπέδειξα τον εξωτερικό. Η τοποθεσία που θα εγκατασταθεί το λειτουργικό είναι ανεξάρτητη από την τοποθεσία που βρίσκεται ο boot loader. Π.χ. θα μπορούσες να βάλεις τον boot loader σε μια δισκέτα ή usb flash και να έχεις επιλογή να bootάρεις την εγκατάσταση Linux που βρίσκεται στον σκληρό σου, μόνο όταν βάζεις τη δισκέτα ή το usb flash. Λογικά θα σε ρώτησε κάπου στο τέλος αν και πού θέλεις να εγκατασταθεί ο boot loader. Αν δεν το έκανε είναι απαράδεκτο, αλλά δε νομίζω να πήρε τέτοια πρωτοβουλία. *Ακόμα* και το ubuntu Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ γιατί δεν ανοιγει το κωλόdvdrom? Μόλις κάνω shutdown, μου λέει βγάλε το cd, αλλά πατάω το κωλόκουμπο και δεν κάνει τίποτα. Πως μπορώ να το ανοίξω μέσα απο το Kubuntu? Δοκίμασε από κονσόλα: >eject /dev/cdrom ή >sudo eject /dev/cdrom Ή πάτα το κουμπί την ώρα που ξεκινάει ο υπολογιστής, μετά το reboot αλλά πριν προσπαθήσει να boot-άρει από cd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 τελικα χαλασε η συσκευη.. Γαμω την γκαντεμια μου. Την εχω παρει απο το κωλοeshop.Σε 2 μηνες που θα μου την αλλαξουν θα δοκιμασω αυτο με το cd των windows... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AzaZyL Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2008 Λοιπον μπηκε καινουργια συσκευη, αλλα την ωρα που ξεκινανε τα windows απο το cd και φτανουν στο σημειο για να διαλεξω σε ποιον σκληρο θα γινει εγκατασταση, κολανε. Το cd των windows ειναι καλο. Το δοκιμασα σε αλλο pc.Να δοκιμασω να φτιαξω αλλο bootcd με dos που να εχει την εντολη fixmbr? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.