kwstaz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΣΤΕ ΜΕ!! ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΛΑΠ ΤΟΠ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α!!!!! ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ... ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΩΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΑΚΙ ΤΟΥ DVDplayer AΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ??????????????????????????????????????? ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΕΙΝΑΙ TOSHIBA SATELITE ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΦΟΡΜΑΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ... ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ... ΤΟ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΥΡΗ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΑΦΡΥΣ ΗΧΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ.... ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ηρέμησες στο τέλος...Αγχωμένη αρκούδα δεν χορεύει, γι' αυτό μη μας μεταδίδεις το άγχος σου - δεν πρόκειται να σε βοηθήσουμε καλύτερα αν γράφεις με κεφαλαία... Λοιπόν, μέχρι να σου απαντήσει άλλος που θα έχει διάθεση να το παιδέψει, αλλά επειδή εγώ ακριβώς περί παιδέματος το βλέπω να είναι, προτείνω να το πας σε τεχνικό (...) (...υποθέτωντας βέβαια πως το ΕΧΕΙΣ δοκιμάσει ΚΑΙ με το καλώδιο ρεύματος...) (εκτός κι αν ξέρεις/μπορείς/βασίζεσαι να το ανοίξεις "από κάτω" για να βγάλεις την μπαταρία του BIOS που έχει εντός του...) Κατά τ' άλλα, όπως είπα, περίμενε και για άλλες γνώμες πχ για σήμερα...
caution Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Τον βάζεις "στο ρεύμα", δοκιμάζεις clear CMOS ( google it, δεν ξέρω πως γίνεται στον φορητό σου ) και δοκίμασε και με μια εξωτερική οθόνη... Μπορείς να ξεσκονίσεις / κουνήσεις τα SO-DIMMs επίσης. (Για ένα μεταφυσικό λόγο, νομίζω ότι είναι κάρτα γραφικών )
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 (..."μακάρι" να είναι, αλλά κάτι είπε "δεν ακούγεται όπως πριν"...)
caution Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Αν έχει καεί η GPU και μένει στο POST (που δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί) λογικό μου ακούγεται να μην "μαρσάρει" τα ανεμιστήρια... Anyhow, όπως πάντα θα δείξει η ...νεκροψία
million_voices Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 μηπως εχεις καταλαθος ενεργοποιησει την προβολη μονο σε εξωτερικη οθονη?
kwstaz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 το πρόβλημα παραμένει και ακόμα λύση δεν έχω βρεί. Υπάρχει περίπτωση να φταίει που είχα το σκληρό δίσκο τον εξωτερικό δίπλα? Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν δίπλα -δίπλα αλλά μπάς και υπάρχει περίπτωση να απομαγνητίστηκε? ο εξωτερικός σκληρός τελευταία είναι σα ΜΑΓΝΗΤΗΣ το σηκωνω και είναι σα να πιάνω μαγνήτη και η μπαταρία του φορητού έχει γίνει σα μαγνητης! έλκεται σε σίδερα... Το φορητό δε δίνει σημεία ζωής ούτε με τη μπαταρία ούτε ΜΟΝΟ με το καλώδιο... τίποτα, μαύρη οθόνη και ησυχία... Περιμένω λύση ιδέα κάτι...
twiner Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Παντον βόλτα εκει που τον πήρες, με την εγγύηση στο χέρι...
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 το πρόβλημα παραμένει και ακόμα λύση δεν έχω βρεί. Υπάρχει περίπτωση να φταίει που είχα το σκληρό δίσκο τον εξωτερικό δίπλα? Δεν ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν δίπλα -δίπλα αλλά μπάς και υπάρχει περίπτωση να απομαγνητίστηκε? ο εξωτερικός σκληρός τελευταία είναι σα ΜΑΓΝΗΤΗΣ το σηκωνω και είναι σα να πιάνω μαγνήτη και η μπαταρία του φορητού έχει γίνει σα μαγνητης! έλκεται σε σίδερα... Το φορητό δε δίνει σημεία ζωής ούτε με τη μπαταρία ούτε ΜΟΝΟ με το καλώδιο... τίποτα, μαύρη οθόνη και ησυχία... Περιμένω λύση ιδέα κάτι... ...άσε την Ε.Φ. (Επιστημονική Φαντασία) γι' αυτούς που γράφουν σενάρια. "Μαγνητισμοί" κι "απομαγνητισμοί"...δίσκων, δεν έχουν ούτως ή άλλως να κάνουν με το γεγονός ότι τον ανοίγεις και δεν βλέπεις ούτε το BIOS P.O.S.T. Προσωπικά, συνεχίζω να προτείνω τεχνικό, κι αν είναι εντός εγγύησης που σου είπε ο twiner (αν και κάτι μου "λέει" χλωμό να είναι) επιστροφή στο σημείο πώλησης για έλεγχο κι αλλαγή (σημ : Η "εγγύηση" συνήθως καλύπτει ΑΠΛΑ χαλασμένο hardware, και όχι service). α)κάτι αναφέραμε περί BIOS - σχόλιο ΔΕΝ έκανες... β)κάτι είπε ο million_voices (για το οποίο εγώ δεν έχω ιδέα), ούτε γι' αυτό σχόλιο... "Μαγικές" λύσεις, ΔΕΝ υπάρχουν, του στυλ "κάνε αυτό και θα δουλέψει" - τουλάχιστον όπως "ακούγεται" το πρόβλημά σου. Κι αν δεν "συνεργαστείς" με όσους προτείνουν κάτι, απλά θα χάσεις τον χρόνο σου εδώ, οπότε καλύτερα μια κι έξω τεχνικό....
21century Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασε χωρίς την μπαταρία και στο ρεύμα να δούμε αν μπουτάρει και αν μπορεις ανέφερε ορισμένα χαρακτηριστικά του...
washcloud Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασε χωρίς την μπαταρία και στο ρεύμα να δούμε αν μπουτάρει και αν μπορεις ανέφερε ορισμένα χαρακτηριστικά του... Το φορητό δε δίνει σημεία ζωής ούτε με τη μπαταρία ούτε ΜΟΝΟ με το καλώδιο... .............
kwstaz Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 ακόμα ψάχνω την ιδέα που θα επαναφέρει το φορητό μου στη ζωή... ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πέθανε, έτσι ξαφνικά, χωρίς αιτία και λόγο!! Είναι μέσα στην εγγύηση, 9 μηνών παιδί είναι ακόμα, αλλά είμαι 900 χιλιόμετρα μακρυά απο το κατάστημα αγοράς για μια-δυο μέρες ακόμα... Όταν έπαιζε, άναβαν 5-6 λαμπάκια, τώρα όταν "ανοίγει" ανάβουν μόνο 3 ήχος αχνός και κανένα ανεμιστηράκι ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Έχω το καινούριο μου φορητό δίπλα στο εξωτερικό δίσκο αλλά ΔΕΝ έπαθε κάτι... Δεν το έχω το σκληρό στη πρίζα όμως... Εμένα με κόλλησε οτι κάτι τέτοιο θα είναι το θέμα του. Μιας και πέρασαν 2 μέρες και ακόμα δε βρήκα λύση μάλλον θα τη βρώ όταν κατέβω να βρώ εγγύηση και κατάστημα αγοράς... Πάντως άν κάποιος βρεί τη λύση... εδώ είμαστε...
washcloud Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 ακόμα ψάχνω την ιδέα που θα επαναφέρει το φορητό μου στη ζωή... ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πέθανε, έτσι ξαφνικά, χωρίς αιτία και λόγο!! ...και τί ακριβώς σε κάνει να το πιστεύεις αυτό ; (όχι ότι λέω "ΑΥΤΟ είναι", αλλά κάθε άλλο παρά μπορείς να το αποκλέισεις) Είναι μέσα στην εγγύηση, 9 μηνών παιδί είναι ακόμα, ...πληροφοριακά, αν το hardware είναι να πεθάνει, δε θα ρωτήσει κανέναν "πότε". Και 9 ημερών να είναι, τίποτε δεν λέει αλλά είμαι 900 χιλιόμετρα μακρυά απο το κατάστημα αγοράς για μια-δυο μέρες ακόμα... Όταν έπαιζε, άναβαν 5-6 λαμπάκια, τώρα όταν "ανοίγει" ανάβουν μόνο 3 ήχος αχνός και κανένα ανεμιστηράκι ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Έχω το καινούριο μου φορητό δίπλα στο εξωτερικό δίσκο αλλά ΔΕΝ έπαθε κάτι... Δεν το έχω το σκληρό στη πρίζα όμως... Εμένα με κόλλησε οτι κάτι τέτοιο θα είναι το θέμα του. ...και ο δίσκος να πάθαινε "τέτοια ζημιά" (άσε που είπαμε μιλάμε για SciFi) , δεν έχει να κάνει με το να μην βλέπεις ΕΣΤΩ το BIOS P.O.S.T. Ένας υπολογιστής είναι "δύο πράγματα" : Είναι το BIOS του, και ΜΕΤΑ "ο σκληρός του". Το να "μη βλέπεις τίποτα" δεν έχει να κάνει με (πιθανό) πρόβλημα σκληρού. Μιας και πέρασαν 2 μέρες και ακόμα δε βρήκα λύση μάλλον θα τη βρώ όταν κατέβω να βρώ εγγύηση και κατάστημα αγοράς... Πάντως άν κάποιος βρεί τη λύση... εδώ είμαστε... ...ναι αλλά μιας και ήδη βαρέθηκα να λέω "συνεργάσου" α)κάτι αναφέραμε περί BIOS - σχόλιο ΔΕΝ έκανες...β)κάτι είπε ο million_voices (για το οποίο εγώ δεν έχω ιδέα), ούτε γι' αυτό σχόλιο... και να μη συμβαίνει, μαζεύω εγώ τουλάχιστον τα κουβαδάκια μου και πάω σ' άλλο thread... Εύχομαι να έχει συμβεί το λιγότερο δυνατόν κακό (πχ κόλλημα CMOS) και να σου τον αναστήσουν άμεσα στο service του σημείου πώλησης
million_voices Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 λοιπον φιλε χθες φορητος φιλου ανοιγε κανονικα (ειχε εικονα στην οθονη του) αλλα δεν περναγε τα διαγνωστικα του bios ωστε να συνεχισει στο φορτωμα των windows αλλαξαμε δισκο αλλα το προβλημα παρεμενε ακριβως το ιδιο μετα απο κουβεντα με την πρωην του ανακαλυψαμε οτι ισως φιλος του που τον δανειστηκε για λιγο να εριξε καταλαθος λιγο νερο πανω του χωρις να του πει τπτ αποτελεσμα (αν οντως εχει πεσει νερο) οπως μας ειπε φιλος τεχνικος που του τον πηγαμε για ανοιγμα-στεγνωμα κτλπ,οτι πολυ δυσκολα θα σωθει απο την στιγμη που συνεχισαν να τον δουλευουν βρεγμενο μηπως λοιπον επεσε στον φορητο σου καφες,νερο η οτιδηποτε αλλο? ολοι οι φορητοι εχουν μια εξοδο dsub (VGA) δλδ ωστε να μπορουν να συνδεθουν με καποιον προτζεκτορα η εξωτερικη οθονη,παραλληλα εχουν καποιους συνδιασμους πληκτρων (πχ FN+πληκτρο με δυο κουτακια-οθονες) ωστε να στελνουν εξοδο εικονας ειτε στην δικη τους οθονη ειτε σε εξωτερικη,δεν το δοκιμαζεις μηπως παιζει κατι τετοιο? (στο λεω γιατι ετσι την ειχα πατησει με τον δικο μου) σε καθε περιπτωση αν εισαι μεσα στην εγγυηση μην παιδευεσαι πολυ και τρεχα τον στο service αλλα να ξερεις οτι αν εχει πεσει καποιο υγρο το κοβω πολυ χλωμο να σου δικαιολογησουν την ζημια ευχομαι να βρεις ανεξοδη λυση
kwstaz Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Eυχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν αλλά ακόμα τη ψάχνω τη δουλειά... νερό ΔΕΝ έπεσε ούτε με άλλη οθόνη φεύγει η μαυρίλα....... απλά ΔΕΝ κάνει τίποτα ΠΑΡΑ μόνο να αδειάζει η μπαταρία άν τον αφήσω "ανοιχτό" ΧΩΡΙΣ να τον έχω στην πρίζα.......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.