tolis_01 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μήπως είναι οι ίδιοι απατεώνες που παίρνουν και σου λένε να βάλεις hol και ότι έχει οπτικές ίνες μέχρι το last mile και σου δίνουν κάτι ειδικά router που πιάνεις μόνιμα 24Mbit; Ακόμα δεν τους έκαναν καμιά μήνυση να κλείσουν να ησυχάσουμε;
Mprelok Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!Κάποτε ενδιαφέρθηκα και εγώ αλλά τελικά είδα τι παίζει και το παράτησα. Πρόκειται στην πλειονότητα τους για τηλεφωνικά κέντρα(ανεξάρτητα, ας λένε αυτοί ότι είναι από την τάδε εταιρεία) όπου εσύ για κάποιες μέρες και καλά εκπαιδεύεσαι για να μπορείς να δουλέψεις και μετά ξεκινάς. Θα είσαι σε ένα γραφείο όπου θα παίρνεις τηλέφωνα τον κάθε ένα από όλη την Ελλάδα και θα προσπαθείς να τον πείσεις να αγοράσει το προϊόν που πουλάει η τάδε εταιρεία και είνια ευκαιρία(και καλά τώρα) Οι περισσότερες εταιρείες αυτού του είδους προωθούν πακέτα τηλεφωνίας (Vivodi, onTelecoms, Forthnet κτλ) Η άποψη μου για αυτά είναι τραγικά αρνητική, εκτός του ότι θα σου βγαινει η ψυχή να πιάσεις κανέναν πελάτη: --Η κυρά που έχει το μαγαζί τα κονομάει για κάθε νέο συμβόλαιο ενώ εσύ θα παίρνεις ψίχουλα (μαζεύοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό το μήνα πχ 20-30-40 πχ) --Τα χρήματα που σου υπόσχονται μέσω αγγελιών κτλ είναι ΨΕΜΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΗ, άλλα σου λένε πριν πας και άλλα όταν θα πας εκεί, με το εξής σκεπτικό. Όταν θα είσαι εκεί θα σου τα παρουσιάσουν τόσο ρόδινα, θα έχεις και τη σχετική πίεση της στιγμής που στο τέλος θα πεις "ε δεν γαμιέται, θα ξεκινήσω και βλέπουμε". Αμέσως όμως έχεις κάνει τη δουλειά τους γιατί ακόμα και αν φύγεις αργότερα θα έχεις ήδη δουλέψει και μπορεί να έχεις κλέισει και πολλούς πελάτες. Για να καταλάβεις τι ενοώ απάτη σου λέω το δικό μου παράδειγμα. Στην αγγελία έλεγε "Ζητούνται άτομα....μπλα μπλά.... για τρίωρη εργασία πρωινή-απογευματινή, μικτός μισθός(+ΙΚΑ δηλαδή) 790€ !!! Εγώ το είδα και μου άρεσε, τηλεφώνησα, ρώτησα στην υπάλληλο για το ποσό αλλά δεν μου έλεγε-και όσοι μου το αποκάλυπταν μιλούσαν με τόσο μεγάλη ασάφεια που δεν μπορείς να καταλάβεις τελικά πόσα θα παίρνεις το μήνα στο χέρι! Δύσκολα να σου πουν αριθμό από το τηλέφωνο, πολύ απλά για να αναγκαστείς να πας και να σε κλειδώσουν!! Μην το ψάχνεις είναι ειδικοί αυτοί. Να επιστρέψω στο παράδειγμα μου. Όταν πήγα από εκεί, μου είπαν σταθερό μισθό 300€ + ΙΚΑ + κάτι μπόνους(αν θυμάμαι καλά ήταν bonus παρουσίασης 50€ και κανά 50€ ακόμα για επίτευξη στόχου πωλήσεων(τρέχα γύρευε δηλαδή) Επίσης υπήρχε και μία αύξηση ανάλογα με τον καιρό που είσαι εκεί.Μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο. Δηλαδή αν τα προσθέσουμε θα έπερνα καθαρά στο χέρι περίπου 300+50+50(αν!!! κατάφερνα να πουλήσω τα κέρατα μου!!!)+50 έκτακτα μπόνους σύνολο 300+150(υπο προϋποθέσεις)=450€. Βάλε και κανα 100€ το ΙΚΑ και σωθήκαμε τώρα. 400€ δηλαδή σταθερά (μικτά) συνολικά έσοδα!!!!!!!!!!! Τα άλλα δεν θα έπρεπε να γράφονται γιατί δεν είναι συγκεκριμένα!!!!!Από 790 (πες 800) πήγαμε στα 400+μπόνους(και αν θα το πάρεις αυτό, δεν είναι δέσμευση) Δεν ντρέπονται λίγο?? Το μπόνους είναι μπόνους, δεν μπορείς να ξέρεις πόσα θα πάρεις άρα δεν μπορείς να μιλήσεις και για συνολικό μπόνους! ΤΟ 790€ επομένως πως βγήκε??? Μπορούν να μου απαντήσουν αυτοί? ΌΧΙ!! Με αυτή τη λογική θα μπορύσαν να γράφουν 1400€ μικτά για 3ωρη εργασία υπονοώντας ότι με τα μπόνους θα πήγαινε τόσο. Τι θα μπορούσε να τους απαγορέψει να γράψουν ακόμα και 3000€ ??? Χαχα!! Αν το καλοσκεφτείς είναι καλό κόλπό για να μαζέψουν κόσμο για μαζική εκμετάλευση!!! Φυσικά οι ίδιοι δεν κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά είτε ασχολούνται με μπίζνες είτε το παίζουν αφεντικά! Οι άνθρωποι όπως βλέπεις είναι αναξιόπιστοι, άλλα λένε στις αγγελίες και άλλα τελικά παρέχουν. Και ποιος τους είπε αυτούς ότι εγώ θα καταφέρω να πιάσω τον στόχο για να πάρω το μπόνους? Πως βάζεις κυρία μου 790€ μισθό όταν δεν γνωρίζεις τι μπορεί και τι δεν μπορεί ο υπάλληλος? Και αν έρθει κάποιος με σούπερ ταλέντο και πουλήσει 3000 συνδέσεις και πάρει 1200€ μπόνους? Τι γίνεται τότε? Πάλι ισχύει το 790€? Είναι καιθαρά κοροϊδία για να προσελκύουν υπαλλήλους και να κάνουν τις δουλειές της κάθε προωθητικής εταιρείας. Με λίγα λόγια μη βασιστείς ούτε στο ελάχιστο στις αγγελίες σχετικά με το οτιδήποτε γιατί θα βρεθείς με το δάχτυλο στο στόμα. Σε προειδοποιώ! --Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "Ζητούνται 4 άτομα για εργασία...". Αυτό το γράφουν πάλι για να προσελκύσουν κόσμο θεωρόντας ο κάθε ολιγόμυαλος (και γω μέσα σαυτούς) ότι η θέση είναι ευκαιρία!! και ότι υπάρχουν λίγες ακόμα άρα θα πρέπει να βιαστώ! Έλεος με τα κόλπα τους. --Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα εκτός από σένα θα περιμένουν και άλλοι πολλοί εκεί για την "ενημέρωση" και από τι κατάλαβα το άτομο με το οποίο κλείνεις ραντεβού είναι εικονικό, δεν υπάρχει δηλαδή και θα έρθει άλλος να μιλήσετε με κάποια δικαιολογία. --Εσωτερική θέση γραφείου σημαίνει πως θα κάθεσαι σε κάποιο γραφείο του κακού καιρού και θα κάνεις τηλεφωνήματα χάνοντας την υπομονή σου από τα βρισίδια του κάθε ένα που ξυπνάς στο σπίτι του. Εξωτερική σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις μηχανάκι για να πηγαίνεις στα σπίτια τα χαρτιά (συμβόλαια) για να υπογράψουν οι άνθρωποι που πείστηκαν για την "ευκαιρία να ξεφύγεις από το πάγιο του ΟΤΕ" (πχ). Με λίγα λόγια θα είσαι όλη μέρα στους δρόμους (κουραστικό+επικύνδινο+ανθυγειινό) και η ανταμοιβή σου θα είναι 80€ το μήνα επιπλέον για να γεμίζεις το μηχανάκι με βενζίνη. --Η πρόσληψη είναι φυσικά άμεση, αφού θέλουν να ξεκινήσεις άμεσα τα τηλεφωνήματα, να πρήζεις τον κόσμο μπας και θέλει να αλλάξει τη γαμμή τηλεφώνου που έχει/αν θέλει να αγοράσει το νέο προϊόν της ΑΤΕbank/αν θέλει να μιλάει απεριόριστα με Αυστραλία κτλ...Από όλα αυτά η εταιρία στην οποία θα δουλέυεις (η οποία πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι η Vivodi/on/forthnet/ATE/vodafone κτλ που σε αφήνουν να πιστεύεις αλλά μία προωθητική κ@λοεταιρία εκμεταλλέυσεως ανθρώπων) θα βγάζει χρήματα για κάθε κομμάτι που με κόπο εσύ πουλάς. --Οι θέσεις αφορούν νέους(όπως γράφουν) γιατί ο νέος είναι σαν τον τοξικομανή, "να βγάλω χρήματα και όσα είναι" παραβλέποντας πως η εκμετάλλευση που δέχονται είναι ζωώδης. Ένας μεγαλύτερος δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο τόσο εύκολα, πρώτον γιατί έχει εμπειρίες και γνωρίζει εκ των πρωτέρων ότι κανείς δεν χαρίζει χρήματα/εργασία και ότι η ανεργία που είναι στο 9% (νομίζω) θα ήταν στο 0% αν όλοι ακολουθούσαν την "εύκολη" οδό αυτή. Αλλά προφανώς δεν πρόκειται για δουλειά αλλά για δουλεία, γιαυτό και η ανεργία ΝΑΙ παραμένει στο 9% φίλε μου. Με λίγα λόγια για να κλείσω, δεν αξίζει κατά την άποψη μου ούτε να ασχοληθείς, θα χάσεις πολύτιμο χρόνο-ενέργεια-υπομονή που δεν θα μπορείς να αναπληρώσεις!! Ελπίζω να σε βοήθησα! χα!!και γω ετσι ακριβως την πατησα..εψαχνα για καλοκαιρινη δουλεια και το ειδα σαν ευκαιρια,πηγα εκει μου φουσκωσαν τα μυαλα...αλλα σταθηκα τυχερη γιατι την πρωτη μερα δουλεις μου ειπε μια 'παλια' κοπελα που δουλευε εκει τι ακριβως παιζει και δεν ξαναπατησα δευτερη φορα...απατη!!!!!!!!!!!!!!!!
kage Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 http://anticallcenter.wordpress.com/%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-teleperformance http://anticallcenter.wordpress.com/2009/10/16/north_net-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b5/ <<se fernoun sto amin gia paretisi kai etsi xaneis kai ton OAED…simbaseis 2-3 mines kai otan plisiazeis 18 mino pou einai anagasmenoi gia aoristou tote se pasaroun san sklabo stin S..alli etaireia mono gia misthodosia kai xekinaei to gaitanaki twn simbasewn>> φανταστειτε ποσα φραγκα βγαζουν αυτοι με αυτες τις λαμογιες..
Evgenios1 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!![...] Αυτο μονο φτανει. Οποιος θελει να σκωτοσει λιγο χρονο, ας παει να κλεισει ραντεβου. Ειναι καλη θεατρικη παρασταση. Την εχω δει. Υγ Οκ δεν συγκρινεται με τη herba life, αλλα αξιζει να την δειτε.
kfyros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Τηλεπωλήσεις ή πλασιέ είναι όλα αυτά. Και κάποια από αυτά σε βάζουν να πληρώσεις κιόλας για να μπεις και καλά στο κόλπο και να αγοράσεις ένα πακέτο προώθησης για να βγάλεις τρελλά λεφτά !!!! Αυτά δουλεύουν ως πυραμίδες και συνήθως λεφτά βγάζει αυτός που το στήνει από αυτούς που φέρνεις εσύ σε τέτοιες ιστορίες (που αγοράζουν τα πακέτα). Ή η εσωτερική θέση γραφείου είναι συνήθως για τηλεφωνικές πωλήσεις. Είχα δουλέψει πριν 15 χρόνια σε μια τέτοια εταιρία για κανένα εξάμηνο αλλά δεν άντεξα. Είναι η πιο δύσκολη μορφή πώλησης, είναι πολύ ψυχοφθόρο γιατί λες ψέμματα όλη τη μέρα και προσπαθείς να πουλήσεις κάτι σε κάποιον που δεν σε ξέρει και δεν σε βλέπει ούτε εσένα ούτε αυτό που του πουλάς, και θέλει πολλά άντερα και στομάχι. Κάποια παιδιά που δούλευαν εκεί αρκετό καιρό βγάζανε καλά λεφτουδάκια (πολύ καλά για την εποχή), αλλά το 70% δεν άντεχαν πάνω από 2-3 μήνες. Αυτοί που τα καταφέρνουν σε αυτές τις δουλειές μπορούν πραγματικά να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
marina1ups Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 κ να αναφερουμε βεβαια κ τον ψυχολογικο εκβιασμο που σου κανουν κατα τη διαρκεια της ενημερωσης, λεγοντας σου διαρκως ποσο τυχερος εισαι που βρεθηκες στο δρομο τους, γιατι αν δε δεχτεις αυτη τη δουλεια δεν προκειται να βρεις καμια αλλη, μιας κ διαννυουμε καιρους ισχνων αγελαδων... ωρε μπουνιες που πρεπει να φανε μερικοι μερικοι, που'χουν κ το θρασος να σε δουλευουν μπροστα στη μαπα σου.... ααα! κ το εσωτερικη θεση γραφειου ετσι υπαρχει στην αγγελια συνηθως, για decor.... μπορει στο τηλ να σου πουν οτι σε θελουν για γραμματεα κ μετα να σου πουν οτι βγαινεις στο δρομο να προωθησεις τη super-duper κολλαρα τους (ω ναι, τ'ακουσα κ αυτο) που κολλαει τα παντα κ συμφερει, μονο με 5 εουρος. ελεοοοοοοοοοοοοοος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.