EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Βλεπω πολλες αγγελιες για νεους και νεες για εσωτερικη θεση γραφειου 8ωρο η 5ωρο με αμεση προσληψη. η καθεμια μαλίστα ζηταει απο 3 η 4 ατομα. Ξερει κανεις τι ειναι ; Ευχαριστω.
kostas88 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Βλεπω πολλες αγγελιες για νεους και νεες για εσωτερικη θεση γραφειου 8ωρο η 5ωρο με αμεση προσληψη. η καθεμια μαλίστα ζηταει απο 3 η 4 ατομα. Ξερει κανεις τι ειναι ; ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! Κάποτε ενδιαφέρθηκα και εγώ αλλά τελικά είδα τι παίζει και το παράτησα. Πρόκειται στην πλειονότητα τους για τηλεφωνικά κέντρα(ανεξάρτητα, ας λένε αυτοί ότι είναι από την τάδε εταιρεία) όπου εσύ για κάποιες μέρες και καλά εκπαιδεύεσαι για να μπορείς να δουλέψεις και μετά ξεκινάς. Θα είσαι σε ένα γραφείο όπου θα παίρνεις τηλέφωνα τον κάθε ένα από όλη την Ελλάδα και θα προσπαθείς να τον πείσεις να αγοράσει το προϊόν που πουλάει η τάδε εταιρεία και είνια ευκαιρία(και καλά τώρα) Οι περισσότερες εταιρείες αυτού του είδους προωθούν πακέτα τηλεφωνίας (Vivodi, onTelecoms, Forthnet κτλ) Η άποψη μου για αυτά είναι τραγικά αρνητική, εκτός του ότι θα σου βγαινει η ψυχή να πιάσεις κανέναν πελάτη: --Η κυρά που έχει το μαγαζί τα κονομάει για κάθε νέο συμβόλαιο ενώ εσύ θα παίρνεις ψίχουλα (μαζεύοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό το μήνα πχ 20-30-40 πχ) --Τα χρήματα που σου υπόσχονται μέσω αγγελιών κτλ είναι ΨΕΜΜΑΤΑ-ΑΠΑΤΗ, άλλα σου λένε πριν πας και άλλα όταν θα πας εκεί, με το εξής σκεπτικό. Όταν θα είσαι εκεί θα σου τα παρουσιάσουν τόσο ρόδινα, θα έχεις και τη σχετική πίεση της στιγμής που στο τέλος θα πεις "ε δεν γαμιέται, θα ξεκινήσω και βλέπουμε". Αμέσως όμως έχεις κάνει τη δουλειά τους γιατί ακόμα και αν φύγεις αργότερα θα έχεις ήδη δουλέψει και μπορεί να έχεις κλέισει και πολλούς πελάτες. Για να καταλάβεις τι ενοώ απάτη σου λέω το δικό μου παράδειγμα. Στην αγγελία έλεγε "Ζητούνται άτομα....μπλα μπλά.... για τρίωρη εργασία πρωινή-απογευματινή, μικτός μισθός(+ΙΚΑ δηλαδή) 790€ !!! Εγώ το είδα και μου άρεσε, τηλεφώνησα, ρώτησα στην υπάλληλο για το ποσό αλλά δεν μου έλεγε-και όσοι μου το αποκάλυπταν μιλούσαν με τόσο μεγάλη ασάφεια που δεν μπορείς να καταλάβεις τελικά πόσα θα παίρνεις το μήνα στο χέρι! Δύσκολα να σου πουν αριθμό από το τηλέφωνο, πολύ απλά για να αναγκαστείς να πας και να σε κλειδώσουν!! Μην το ψάχνεις είναι ειδικοί αυτοί. Να επιστρέψω στο παράδειγμα μου. Όταν πήγα από εκεί, μου είπαν σταθερό μισθό 300€ + ΙΚΑ + κάτι μπόνους(αν θυμάμαι καλά ήταν bonus παρουσίασης 50€ και κανά 50€ ακόμα για επίτευξη στόχου πωλήσεων(τρέχα γύρευε δηλαδή) Επίσης υπήρχε και μία αύξηση ανάλογα με τον καιρό που είσαι εκεί.Μη φανταστείς τίποτα ιδιαίτερο. Δηλαδή αν τα προσθέσουμε θα έπερνα καθαρά στο χέρι περίπου 300+50+50(αν!!! κατάφερνα να πουλήσω τα κέρατα μου!!!)+50 έκτακτα μπόνους σύνολο 300+150(υπο προϋποθέσεις)=450€. Βάλε και κανα 100€ το ΙΚΑ και σωθήκαμε τώρα. 400€ δηλαδή σταθερά (μικτά) συνολικά έσοδα!!!!!!!!!!! Τα άλλα δεν θα έπρεπε να γράφονται γιατί δεν είναι συγκεκριμένα!!!!!Από 790 (πες 800) πήγαμε στα 400+μπόνους(και αν θα το πάρεις αυτό, δεν είναι δέσμευση) Δεν ντρέπονται λίγο?? Το μπόνους είναι μπόνους, δεν μπορείς να ξέρεις πόσα θα πάρεις άρα δεν μπορείς να μιλήσεις και για συνολικό μπόνους! ΤΟ 790€ επομένως πως βγήκε??? Μπορούν να μου απαντήσουν αυτοί? ΌΧΙ!! Με αυτή τη λογική θα μπορύσαν να γράφουν 1400€ μικτά για 3ωρη εργασία υπονοώντας ότι με τα μπόνους θα πήγαινε τόσο. Τι θα μπορούσε να τους απαγορέψει να γράψουν ακόμα και 3000€ ??? Χαχα!! Αν το καλοσκεφτείς είναι καλό κόλπό για να μαζέψουν κόσμο για μαζική εκμετάλευση!!! Φυσικά οι ίδιοι δεν κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά είτε ασχολούνται με μπίζνες είτε το παίζουν αφεντικά! Οι άνθρωποι όπως βλέπεις είναι αναξιόπιστοι, άλλα λένε στις αγγελίες και άλλα τελικά παρέχουν. Και ποιος τους είπε αυτούς ότι εγώ θα καταφέρω να πιάσω τον στόχο για να πάρω το μπόνους? Πως βάζεις κυρία μου 790€ μισθό όταν δεν γνωρίζεις τι μπορεί και τι δεν μπορεί ο υπάλληλος? Και αν έρθει κάποιος με σούπερ ταλέντο και πουλήσει 3000 συνδέσεις και πάρει 1200€ μπόνους? Τι γίνεται τότε? Πάλι ισχύει το 790€? Είναι καιθαρά κοροϊδία για να προσελκύουν υπαλλήλους και να κάνουν τις δουλειές της κάθε προωθητικής εταιρείας. Με λίγα λόγια μη βασιστείς ούτε στο ελάχιστο στις αγγελίες σχετικά με το οτιδήποτε γιατί θα βρεθείς με το δάχτυλο στο στόμα. Σε προειδοποιώ! --Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το "Ζητούνται 4 άτομα για εργασία...". Αυτό το γράφουν πάλι για να προσελκύσουν κόσμο θεωρόντας ο κάθε ολιγόμυαλος (και γω μέσα σαυτούς) ότι η θέση είναι ευκαιρία!! και ότι υπάρχουν λίγες ακόμα άρα θα πρέπει να βιαστώ! Έλεος με τα κόλπα τους. --Επίσης, κατά πάσα πιθανότητα εκτός από σένα θα περιμένουν και άλλοι πολλοί εκεί για την "ενημέρωση" και από τι κατάλαβα το άτομο με το οποίο κλείνεις ραντεβού είναι εικονικό, δεν υπάρχει δηλαδή και θα έρθει άλλος να μιλήσετε με κάποια δικαιολογία. --Εσωτερική θέση γραφείου σημαίνει πως θα κάθεσαι σε κάποιο γραφείο του κακού καιρού και θα κάνεις τηλεφωνήματα χάνοντας την υπομονή σου από τα βρισίδια του κάθε ένα που ξυπνάς στο σπίτι του. Εξωτερική σημαίνει ότι θα πρέπει να έχεις μηχανάκι για να πηγαίνεις στα σπίτια τα χαρτιά (συμβόλαια) για να υπογράψουν οι άνθρωποι που πείστηκαν για την "ευκαιρία να ξεφύγεις από το πάγιο του ΟΤΕ" (πχ). Με λίγα λόγια θα είσαι όλη μέρα στους δρόμους (κουραστικό+επικύνδινο+ανθυγειινό) και η ανταμοιβή σου θα είναι 80€ το μήνα επιπλέον για να γεμίζεις το μηχανάκι με βενζίνη. --Η πρόσληψη είναι φυσικά άμεση, αφού θέλουν να ξεκινήσεις άμεσα τα τηλεφωνήματα, να πρήζεις τον κόσμο μπας και θέλει να αλλάξει τη γαμμή τηλεφώνου που έχει/αν θέλει να αγοράσει το νέο προϊόν της ΑΤΕbank/αν θέλει να μιλάει απεριόριστα με Αυστραλία κτλ...Από όλα αυτά η εταιρία στην οποία θα δουλέυεις (η οποία πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι η Vivodi/on/forthnet/ATE/vodafone κτλ που σε αφήνουν να πιστεύεις αλλά μία προωθητική κ@λοεταιρία εκμεταλλέυσεως ανθρώπων) θα βγάζει χρήματα για κάθε κομμάτι που με κόπο εσύ πουλάς. --Οι θέσεις αφορούν νέους(όπως γράφουν) γιατί ο νέος είναι σαν τον τοξικομανή, "να βγάλω χρήματα και όσα είναι" παραβλέποντας πως η εκμετάλλευση που δέχονται είναι ζωώδης. Ένας μεγαλύτερος δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο τόσο εύκολα, πρώτον γιατί έχει εμπειρίες και γνωρίζει εκ των πρωτέρων ότι κανείς δεν χαρίζει χρήματα/εργασία και ότι η ανεργία που είναι στο 9% (νομίζω) θα ήταν στο 0% αν όλοι ακολουθούσαν την "εύκολη" οδό αυτή. Αλλά προφανώς δεν πρόκειται για δουλειά αλλά για δουλεία, γιαυτό και η ανεργία ΝΑΙ παραμένει στο 9% φίλε μου. Με λίγα λόγια για να κλείσω, δεν αξίζει κατά την άποψη μου ούτε να ασχοληθείς, θα χάσεις πολύτιμο χρόνο-ενέργεια-υπομονή που δεν θα μπορείς να αναπληρώσεις!! Ελπίζω να σε βοήθησα!
Fan Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 --Οι θέσεις αφορούν νέους(όπως γράφουν) γιατί ο νέος είναι σαν τον τοξικομανή, "να βγάλω χρήματα και όσα είναι" παραβλέποντας πως η εκμετάλλευση που δέχονται είναι ζωώδης. Ένας μεγαλύτερος δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο τόσο εύκολα, πρώτον γιατί έχει εμπειρίες και γνωρίζει εκ των πρωτέρων ότι κανείς δεν χαρίζει χρήματα/εργασία και ότι η ανεργία που είναι στο 9% (νομίζω) θα ήταν στο 0% αν όλοι ακολουθούσαν την "εύκολη" οδό αυτή. Αλλά προφανώς δεν πρόκειται για δουλειά αλλά για δουλεία, γιαυτό και η ανεργία ΝΑΙ παραμένει στο 9% φίλε μου. "Να βγάλω χρήματα και όσα είναι..." πολύ σωστός φίλε.
De@th L0rd Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 "Να βγάλω χρήματα και όσα είναι..." πολύ σωστός φίλε. Δυστυχώς ακόμα και το καλύτερο πτυχίο να έχεις,κάτι τέτοιο έχεις στο μυαλό σου.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 @kostas88, ευχαριστώ για την βοήθεια ! τελικά δεν θα κάνω εκείνο το τηλεφώνημα για να μάθω τι ακριβώς είναι...
kostas88 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 και καλά θα κάνεις... εγώ αυτά δεν τα έγραψα μόνο για σένα αλλά και για όλους όσοι σκέφτονται για κάτι ανάλογο να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και να πράτουν αναλόγως...
wizzy Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Βλεπω πολλες αγγελιες για νεους και νεες για εσωτερικη θεση γραφειου Υπάρχει και εξωτερική θέση γραφείου;
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Υπάρχει και εξωτερική θέση γραφείου; ναι σε μπαλκονι
kaiowas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Σε κατι αναλογο ειχα παρει τηλεφωνο και εγω για την 6μηνη πρακτικη μου πριν απο αρκετα χρονια. Οταν πηγα εκει ειδα ενα meeting που κανανε εκεινη την ωρα καμια 7 ατομα με τον υπευθυνο τους και κατευθειαν κατι μου ξυνισε. Ηταν σαν συγκετρωση μυστικιστικης οργανωσης απο αμερικανικη ταινια. Με τα γιουχαρισματα, τα χειροκροτηματα καθε 10δευτ, με τις φωνες.... Τελος παντων εκανα μια συναντηση με τον υπευθυνο και αφου μου περιεργραψε ακριβως ενα στυλ πυραμιδας με σαλτσες μου ειπα πανε εξω με εναν υπαλληλο (το δεξι του χερι) να δεις πως ειναι η δουλεια. Την ημερα εκεινη προωθουσαμε συστηματα συναγερμου...Τραγικοι τροποι για να προωθησουν το προιον πουλωντας πραγματικα και την ψυχη τους στον πελατη, λεγοντας ενα σορο βλακειες. Τελος παντων μετα απο κανα 2ωρο ειπα οτι την κανω γιατι η σχολη μου δεν θα δεχοταν με τιποτα τετοια πρακτικη. Μακρια απο τετοιες δουλειες, με λιγο κυνηγητο εχει αρκετα καλυτερες.
Lucifer Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 400€ δηλαδή σταθερά (μικτά) συνολικά έσοδα!!!!!!!!!!! Για 3 ώρες τη μέρα; Και είναι άσχημα;
kostas88 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Για 3 ώρες τη μέρα;Και είναι άσχημα; Τελικά όμως δεν είταν ούτε καν 3 αλλά 3μιση ή 4 ώρες!!Δεν υπήρχε τρίωρο παρόλο που το έγραφε ξεκάθαρα στην εφημερίδα. Ούτε εκεί να φανταστείς δεν υπήρχε συνέπεια. Αυτό που με ενόχλησε δεν ήταν ο "χαμηλός" μισθός, αλλά η ασυνέπεια του να σου λένε 800€ στην αγγελία και στο τέλος να παίρνεις 400€. (ξαναλέω ότι μιλάμε για καθαρά, στο χέρι 300€-ε δεν αξίζει ρε αδερφέ) Και όχι για 3 ώρες αλλά για 4!! Δηλαδή με έναν πολλαπλασιασμό επί 2, 600€/μήνα για οκτάωρο!! Ούτε καν ο βασικός μισθός δηλαδή! Αυτό για μένα είναι κοροϊδία καθαρή μην πω απάτη.
kfyros Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Είναι πολύ ψυχοφθόρο, το έχω κάνει πριν πολλά χρόνια (πιτσιρικάς) για κανένα τετράμηνο. Στόχος (χωρίς να το καταλάβεις), είναι κυρίως ο κύκλος σου και τα συγγενικά σου πρόσωπα, τα οποία θα σκεφτείς πρώτα να πρήξεις για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Κι αν είσαι αρκετά μαλάκας , θα χαλάσεις και τις σχέσεις σου με γνωστούς και φίλους. Επειδή η δουλειά σου είναι τηλεφωνικές πωλήσεις, σε κάνουν να αισθάνεσαι άχρηστος αν δεν κλείνεις παραγγελίες ή δουλειές. Είδα ανθρώπους χωρίς ιερό και όσιο να προσπαθούν να ψήσουν γέρους να αγοράσουν τα προϊόντα της εταιρίας... Θέλει άντερα και ξεδιαντροπιά για τέτοιες δουλειές. Και είναι όλες απάτη. Όπου έχει δόσεις, αν σε ψήσουν να τα αγοράσεις, προσπαθούν να σε βάλουν να υπογράψεις δάνειο σε τράπεζα, ανακατεύοντας το με χαρτιά εγγυήσεων αυτοί που στα φέρνουν σπίτι. Τσακώθηκα με γνωστό (τον θεωρούσα φίλο μέχρι τότε) που δουλεύει σε τέτοια εταιρία, γιατί πήγε να με κοροιδέψει ο αλήτης ενώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν θέλω δάνειο τράπεζας ή πιστωτική κάρτα, αλλά συναλλαγματικές (γραμμάτια), και μου είχε πει okay ...
kirimis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Είναι πολύ ψυχοφθόρο, το έχω κάνει πριν πολλά χρόνια (πιτσιρικάς) για κανένα τετράμηνο.Στόχος (χωρίς να το καταλάβεις), είναι κυρίως ο κύκλος σου και τα συγγενικά σου πρόσωπα, τα οποία θα σκεφτείς πρώτα να πρήξεις για να αυξήσεις τις πωλήσεις σου. Κι αν είσαι αρκετά μαλάκας , θα χαλάσεις και τις σχέσεις σου με γνωστούς και φίλους. Επειδή η δουλειά σου είναι τηλεφωνικές πωλήσεις, σε κάνουν να αισθάνεσαι άχρηστος αν δεν κλείνεις παραγγελίες ή δουλειές. Είδα ανθρώπους χωρίς ιερό και όσιο να προσπαθούν να ψήσουν γέρους να αγοράσουν τα προϊόντα της εταιρίας... Θέλει άντερα και ξεδιαντροπιά για τέτοιες δουλειές. Και είναι όλες απάτη. Όπου έχει δόσεις, αν σε ψήσουν να τα αγοράσεις, προσπαθούν να σε βάλουν να υπογράψεις δάνειο σε τράπεζα, ανακατεύοντας το με χαρτιά εγγυήσεων αυτοί που στα φέρνουν σπίτι. Τσακώθηκα με γνωστό (τον θεωρούσα φίλο μέχρι τότε) που δουλεύει σε τέτοια εταιρία, γιατί πήγε να με κοροιδέψει ο αλήτης ενώ του είπα ξεκάθαρα ότι δεν θέλω δάνειο τράπεζας ή πιστωτική κάρτα, αλλά συναλλαγματικές (γραμμάτια), και μου είχε πει okay ... 1) μιλας για πυραμιδες που δεν εχει σχεση με το telesales 2) το να πουλας ενα προιον τηλεφωνικα, δεν ειναι ουτε κακο, ουτε ξεδιαντροπο... κοινως μην γενικευεις... Υπάρχουν σοβαρες τηλεπωλησεις που απευθυνονται σε συγκεκριμενες επαγγελματικες μεριδες, και υπάρχουν και αυτα που πουλάνε οτιδηποτε σε οποιονδηποτε. Το οτι παντως οιτηλεφωνικες πωλησεις ειναι δυσκολο και ψυχοφθορο, ειναι γεγονος και γενικως σπανιως καποιος μενει σε μια τετοια θέση για πάνω απο χρόνο.
kfyros Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 1) μιλας για πυραμιδες που δεν εχει σχεση με το telesales2) το να πουλας ενα προιον τηλεφωνικα, δεν ειναι ουτε κακο, ουτε ξεδιαντροπο... κοινως μην γενικευεις... Υπάρχουν σοβαρες τηλεπωλησεις που απευθυνονται σε συγκεκριμενες επαγγελματικες μεριδες, και υπάρχουν και αυτα που πουλάνε οτιδηποτε σε οποιονδηποτε. Το οτι παντως οιτηλεφωνικες πωλησεις ειναι δυσκολο και ψυχοφθορο, ειναι γεγονος και γενικως σπανιως καποιος μενει σε μια τετοια θέση για πάνω απο χρόνο. Δεν μιλάω για πυραμίδες, αλλά για τις εταιρίες που κάνουν τηλεπωλήσεις σε καταναλωτικά προϊόντα (μίξερ, βιβλία, ιονιστές, φίλτρα νερού και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!!). Εάν αντιλαμβάνεσαι πράγματα λίγο πιο σφαιρικά, ξέρεις ότι ένα target group πελατών αυτών των εταιριών είναι το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον αυτών που πάνε να πιάσουν δουλειά σε αυτές. Όπως αντίστοιχα υπάρχει και σε όλες τις εμπορικές εταιρίες καταναλωτικών προϊόντων το business unit που λέγεται "υπάλληλοι και συγγενικό - φιλικό τους περιβάλλον" στο οποίο δίνονται κίνητρα με εκπτώσεις ή προσφορές ανάλογα με τους στόχους της κάθε επιχείρισης. Απλά στις κακές εταιρίες τηλεμάρκετινγκ, αυτό γίνεται ξεδιάντροπα και χωρίς αντάλλαγμα όπως γίνεται σε μια σοβαρή εμπορική επιχείριση (πχ. καλύτερη τιμή - προσφορά κλπ.) Έχεις απόλυτο δίκιο για τη γενίκευση, και συγγνώμη στην ομήγυρη ... Φυσικά δεν κατατάσσεται στην κατηγορία του κακώς εννοούμενου τηλεμάρκετινγκ η σοβαρή και ειλικρινής παρουσία του καλούντος στην τηλεφωνική πώληση οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας... Εντάσσεται στο κακώς εννοούμενο τηλεμάρκετινγκ, κάθε παραπλανητικό τηλεφώνημα με ψέματα του στυλ "κερδίσατε μια ετήσια συνδρομή για την κάρτα τάδε ή το είδος τάδε, εφόσον κάνετε αυτό το συμβόλαιο μπλα μπλα μπλα" κλπ. Επίσης εντάσσεται η προσπάθεια παραπλάνησης με ασάφειες και ψέμματα σχετικά με τους όρους παροχής μιας υπηρεσίας ή αγοράς ενός προϊόντος , και υπάρχουν πολλά παραδείγματα και για εναλλακτικούς παρόχους, και για τράπεζες, και για άλλους κλάδους... Η προσωπική μου εμπειρία είναι καθαρά από εταιρία "κακού" τηλεμάρκετινγκ.
positivecreep21 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 και καλά θα κάνεις... εγώ αυτά δεν τα έγραψα μόνο για σένα αλλά και για όλους όσοι σκέφτονται για κάτι ανάλογο να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και να πράτουν αναλόγως... το καλυτερο ομως δεν το ξερεις!! Αυτη η εταιρια εχει γυρω στις 40 αγγελιες στην χρυση ευκαιρια και ζηταει ατομα απο προπερσυ το καλοκαιρι οποτε εχω βασιμες υποψιες οτι αφου σε εκπαιδευσουν για τις τρεις μερες ( και εχεις δουλεψει τσαμπα) μετα σε διωχνουν και ''εκπαιδευουν'' αλλους!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.