ExCiZieR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα σας... Χρειαζομαι την βοηθεια/συμβουλη σας. Ειμαι ευτυχης κατοχος Macbook Air εδω και μερικους μηνες... και αντιμετωπιζω καποιο προβλημα. Παρολο που ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με το Leopard, εχω να την αναγκη για διαφορους λογους να εχω και Windows στο μηχανημα. ( μην βαρατε... ) Με οσο ψαξιμο εχω κανει οι λυσεις ειναι 3. Bootcamp VMware Parallels Παρολο που το Remote disk το δουλευω κανονικα απο το Windows PC, στο bootcamp δεν το αναγνωριζει το Windows Installation Disk. Εχω κανει κανονικα την διαδικασια, partition κλπ αλλα μεχρι εκει. Εχω δοκιμασει 2 δισκακια ( XP home και professional 32bit ) χωρις επιτυχια. Τις ιδιες δυσκολιες εχω και με τα δυο αλλα προγραμματα. Θα μου πειτε... "πηγαινε να παρεις ενα superdrive να τελειωνεις". Το θεμα ειναι οτι θελω να το αποφυγω οχι λογω της αξιας του, αλλα λογω οτι δεν μου ειναι απαραιτητο για αλλο σκοπο και δεν θελω να το παρω μονο και μονο για να κανω εγκατασταση windows. Για ταινιες, μουσικη και αρχεια γενικα λογω του οτι ο 80αρης δεν αρκει, εχω δικτυακο δισκο 1ΤB συν εναν 320αρη μικρουλη που θελει μονο μια USB χωρις ρευμα για να το παιρνω μαζι με το λαπτοπ. Οπως καταλαβαινετε το superdrive δεν με εξυπηρετει για αλλες χρησεις, γι αυτο θελω να αποφυγω μια αγορα για 30 λεπτα δουλεια και μονο. Η ερωτηση ειναι η εξης για να μην κουραζω αλλο. Οντως η μοναδικη λυση ειναι το superdrive η εγω κανω κατι λαθος? Υπαρχουν καποια links που θα με βοηθησουν step by step πως να βαλω και τα XP μεσα, χωρις ομως το superdrive? Οτι οδηγους βρηκα ειναι γενικοι για MAC και οχι για το Air που δεν εχει οπτικο. Τα φωτα σας. Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.
punky Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάντως που έβαλα XP μέσω Parallels, χρησιμοποιήσα ένα image (ISO) των XP και όχι CD.
kpartsi Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μάλλον θα θέλει να το κάνει με bootcamp και γι'αυτό ζητάει cd ώστε να κάνει boot...
dali13gr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Λογικό είναι να μην δουλεύει το Remote Disk αφού δεν είσαι μέσα στο λειτουργικό κατά το boot. Θα χρειαστείς ένα εξωτερικό usb drive όπως λέει κι εδώ. Εναλλακτικά, ίσως δουλέψει με USB φλασάκι, αν δεν βαριέσαι να φτιάξεις ένα σύμφωνα με οδηγούς που κυκλοφορούν στο internet.
ExCiZieR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάντως που έβαλα XP μέσω Parallels, χρησιμοποιήσα ένα image (ISO) των XP και όχι CD. Φιλε μου σε ευχαριστω για την υποδειξη... ειχα βαλει μια παλαιοτερη εκδοση του Parallels... τωρα που εβαλα την κανουργια απο τον "θειο"... εκανα με ISO την εγκατασταση επιτυχως. Βεβαια... οπως θα εχεις παρατηρησει... η ταχυτητα δεν ειναι σαν να ειναι native εγκατασταση ( εβαλα 1024 για RAM ). Βλεποντας καποια reviews στο ιντερνετ ειδα οτι το Fusion ειναι πιο γρηγορο. Γενικα ειναι μια λυση... αλλα θα ηθελα να το κανω με το Boot camp να εχω ολους τους πορους του συστηματος διαθεσιμους, μιας που το Air και λογω κατηγοριας ( ultraportable ) δεν εχει τοση δυναμη για Virtual Machines. Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια. Οποιος γνωριζει παρακαλω για το Boot camp ας δωσει κανα link. -----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 11 : 35 : 03----- Λογικό είναι να μην δουλεύει το Remote Disk αφού δεν είσαι μέσα στο λειτουργικό κατά το boot. Θα χρειαστείς ένα εξωτερικό usb drive όπως λέει κι εδώ. Εναλλακτικά, ίσως δουλέψει με USB φλασάκι, αν δεν βαριέσαι να φτιάξεις ένα σύμφωνα με οδηγούς που κυκλοφορούν στο internet. Καλησπερα. Φιλε μου αυτο δεν ισχυει. Αν για καποιο λογο χαλασει το λειτουργικο η ο δισκος, το remote disk φαινεται κανονικα κατα το boot, διοτι ετσι κανεις επανεγκατασταση το Leopard αν ποτε χρειαστει. Το θεμα ειναι οτι το βλεπει μονο εαν ειναι το Leopard Intallation Disk μεσα και οχι των Windows. Βεβαια για να φτασουμε σε αυτο το σημειο, πρεπει να ολοκληρωθει η διαδικασια πριν την επανεκκινηση σε boot camp και εκει ειναι που εχω κολλησει. Αυτο με το USB εννοεις να γινει με το bootcamp? Εχεις καποιο link? Μου φαινεται δυσκολο διοτι ενω εισαι στο Leopard, το τελευταιο βημα στο bootcamp ειναι να αναγνωρισει το Windows Disk και εκει κολλαει, πως θα δει το USB? Σαν virtual DVDROM? btw υπαρχει κατι σαν Daemon Tools για MAC? Ευχαριστω και παλι
dali13gr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Το λέει ξεκάθαρα στο link που έδωσα ότι το Remote Disk δεν λειtουργεί για εγκατάσταση Windows στο Air. Δεν είναι ανάγκη να αναγνωριστεί από το BootCamp το φλασάκι. Απλά κάνεις restart και πατώντας το Option θα στο βγάλει σαν επιλογή. Μετά κάνεις εγκατάσταση κανονικά. Για να δημιουργήσεις bootable usb stick με Windows, δες σε ένα από αυτά.
ExCiZieR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Το λέει ξεκάθαρα στο link που έδωσα ότι το Remote Disk δεν λειtουργεί για εγκατάσταση Windows στο Air. Δεν είναι ανάγκη να αναγνωριστεί από το BootCamp το φλασάκι. Απλά κάνεις restart και πατώντας το Option θα στο βγάλει σαν επιλογή. Μετά κάνεις εγκατάσταση κανονικά. Για να δημιουργήσεις bootable usb stick με Windows, δες σε ένα από αυτά. Φιλε μου καταλαβα λαθος πριν, με συγχωρεις. Νομιζα οτι ειπες οτι δεν βλεπει το remote disk στο boot ακομα και Leopard επανεγκατασταση. Ευχαριστω για τα δυο link. Με βλεπω μαλλον για superdrive τελικα αφου δεν γινεται με το Bootcamp. Θα δοκιμασω τωρα και με USB. Να σαι καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.