Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα αύξηση στο ποσοστό χρήσης του δημοφιλούς browser της Mozilla, τον Firefox. Εδώ και καιρό, ο Firefox έφτανε και ξεπερνούσε το 20% συγκεκριμένες ημέρες. Τον Οκτώβριο, ο Firefox έκλεισε σε ποσοστό χρήσης 19.97% αυξημένος κατά 0.51 μονάδες, από το 19.46% που ήταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Net Application. Ο Internet Explorer συνεχίζει να πέφτει, φτάνοντας στο 71.27% από το 71.52% που ήταν τον Σεπτέμβριο, και σύμφωνα με την Net Applications συνεχίζει να είναι ο browser με τον μεγαλύτερο ρυθμό πτώσης του ποσοστού χρήσης.

Αυτό φαίνεται και από το ότι από την αρχή του χρόνου, ο Internet Explorer έχασε 4.2 μονάδες, ενώ ο Firefox κέρδισε 2.99 μονάδες, ο Safari της Apple 0.75, ο Opera 0.13 και ο Chrome της Google 0.74.

Τέλος, τον Οκτώβριο κέρδισε και ο Opera ανεβαίνοντας από το 0.69 στο 0.75, όταν ο Safari έπεσε λίγο από το 6.65 στο 6.57 και ο Chrome από το 0.78 στο 0.74.

Source.png Πηγή: digitalnews.gr

Δημοσ.
71.27% των χρηστών δουλεύουν ακόμα με ΙΕ?? :shock:

Έλα μου ντε! Βρε παιδιά, όντως ισχύουν αυτά τα ποσοστά? Πχ αν δείτε στο σχετικό δημοψήφισμα εδώ στο forum, τα συμπεράσματα είναι τελείως αντίθετα (60-70% στον FF)! Μήπως έχει σημασία και σε τί είδους site μετράει κανείς τα ποσοστά? (μάλλον...)

Δημοσ.
Έλα μου ντε! Βρε παιδιά, όντως ισχύουν αυτά τα ποσοστά? Πχ αν δείτε στο σχετικό δημοψήφισμα εδώ στο forum, τα συμπεράσματα είναι τελείως αντίθετα (60-70% στον FF)! Μήπως έχει σημασία και σε τί είδους site μετράει κανείς τα ποσοστά? (μάλλον...)

Υποθέτω ότι η "δημοσκόπηση" αυτή επηρεάζεται αρκετά από τους υπάλληλους/χρήστες διαφόρων εταιριών/ιδρυμάτων που χουν αποκλειστικά/αναγκαστικά IE. Συν ότι μεγάλο ποσοστό των μελών του forum έχουν πάνω από το ΜΟ "παιδεία"/γνώσεις/απαιτήσεις σχετικά με τους υπολογιστές.

Το τελευταίο δεν το ανέφερα για να την "πω" στους χρήστες του IE.

Δημοσ.

ενα μεγαλο ποσοστο που μπαινει στο ινσομνια και γενικα σε τεχνολογικα φορουμς γνωριζει για τους υπολοιπους browsers ή διαβαζει οτι υπαρχουν καλυτεροι εναλλακτικοι. αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο που δεν επισκεπτεται τετοια φορουμ δε γνωριζει. ετσι εξηγω εγω αυτο το μεγαλο ποσοστο του ie

Δημοσ.

Ξέρεις τι γίνεται. Είχα διαβάσει σε ένα αρθρο ότι στην Ελλάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάπου το 40-50% χρησιμοποιεί firefox και μετά μοιράζονται τα υπόλοιπα. Στο εξωτερικό όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, πολύ παραμένουν ακόμα στον internet explorer είτε από φόβο είτε από άγοοια..

Και σκέψου επίσης ότι πολλές εταιρείες/τράπεζες/κτλ.. έχουν πολλά προγράμματα βασισμένα μόνο στον I.E. και σε κανέναν άλλο explorer..

Δημοσ.

Πριν μέρες έστησα μια νέα εγκατάσταση σε Η/Υ γνωστών μου (με FF φυσικά). Την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο, ζητώντας μου έρθω να τους βάλω τον "εξπλορερ" και το "αουτλουκ" γιατί στα μαθήματα για ¨πισι¨ που κάνουν τους δείχνουν το "ιντερνετ" με βάση αυτά.

Προσπάθησα να τους κατατοπίσω αλλά... δε σηκώναν κουβέντα :mrgreen:

Δημοσ.
Είχα διαβάσει σε ένα αρθρο ότι στην Ελλάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάπου το 40-50% χρησιμοποιεί firefox και μετά μοιράζονται τα υπόλοιπα.

Μάλλον αυτό συμβαίνει, πάντως ήθελα να το ακούσω κι από κάποιον άλλο. Από όσους ξέρω, οι περισσότεροι έχουν FF με εξαίρεση όσους είναι παντελώς "novice" από υπολογιστές και παραμένουν στον ΙΕ (παλεύοντας με adware/malware, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Μου κάνει όντως εντύπωση πάντως το ποσοστό του ΙΕ που δημοσιεύεται τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που η χρήση του ΙΕ είναι συνυφασμένη με την προσβολή των Windows από ένα σωρό "κακές" εφαρμογές, ενώ το performance και οι δυνατότητες του ΙΕ είναι υποδεέστερα όλων των υπολοίπων!

Πριν μέρες έστησα μια νέα εγκατάσταση σε Η/Υ γνωστών μου (με FF φυσικά). Την επόμενη μέρα με πήραν τηλέφωνο, ζητώντας μου έρθω να τους βάλω τον "εξπλορερ" και το "αουτλουκ" γιατί στα μαθήματα για ¨πισι¨ που κάνουν τους δείχνουν το "ιντερνετ" με βάση αυτά.

Προσπάθησα να τους κατατοπίσω αλλά... δε σηκώναν κουβέντα

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ!!! (κι εγώ κάτι τέτοια συναντώ και με πιάνει κρίση...)

Δημοσ.
Απορώ με όσους θεωρούν το Insomnia αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνόλου των computer user..

να διαβάζεις πιο προσεκτικά... ;)

Δημοσ.
Ξέρεις τι γίνεται. Είχα διαβάσει σε ένα αρθρο ότι στην Ελλάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Κάπου το 40-50% χρησιμοποιεί firefox και μετά μοιράζονται τα υπόλοιπα. Στο εξωτερικό όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, πολύ παραμένουν ακόμα στον internet explorer είτε από φόβο είτε από άγοοια..

Μάλλον αυτό συμβαίνει

Πραγματικά πιστεύεις ότι στην ελλάδα το 40-50% χρησιμοποιεί firefox ;

Όταν στο εξωτερικό έχουν μόλις 20% ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...