Aiexandros Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σας! Επειδή έχω πάρα πολλά να φέρω σε πέρας αυτό τον καιρό θα είμαι πολύ σύντομος. Έχω το Turbo X Iron VN954608 (σασί της Vestel) παλεύω να του περάσω τα XP SP2 EN και αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα οσο αναφορά την εγκατάσταση. Μπουτάρει αρχικά κανονικά τον διαχειριστή εγκατάστασης τον XP (την μπλε οθόνη με τις οδηγίες) περιμένω να φορτώσει και όταν με βγάζει στην επιλογή του να πατίσω ENTER (New Install) / R (Repair) / F3 (Quit) πατάω "ENTER" και με πάει εκεί που πρέπει να επιλέξω δίσκο η διαμέρισμα δίσκου που θα εγκατασταθεί το λειτουργικό αντί να μου έχει τους δίσκους ή τα διαμερίσματα μου λέει απλά οτι δεν βρίσκει σκληρό δίσκο. Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι SATA ο δίσκος... Τι μπορώ να κάνω για να προσπεράσω αυτό το θέμα και να βάλω XP? Γιατί όπως έχω δεί έως τώρα εδώ πέρα πολλά άτομα έχουν βάλει XP και είναι και ικανοποιημένοι... Όποιος έχει κάποια ιδέα ας την μοιραστεί μαζί μου γιατι θα το σκάσω στον τοίχο καμιά ώρα!!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
pazanotis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Το πρόβλημα είναι οτι τα xp δεν μπορουν να δουν τον controller sata που εχει το laptop. Εχεις 2 επιλογες 1) χρησιμοποιείς floppy drive και περνας τους drivers με f6 στην αρχη της εγκατάστασης. 2) Φτιάχνεις cd εγκαταστασης xp κάνοντας integrate τους drivers με τη βοήθεια του προγράμματος nlite. Την 2ή λύση την προτιμώ καθώς θα έχεις μετά έτοιμο cd να κάνεις εγκατάσταση όποτε θέλεις. (Δεν ξέρω αν το laptop σου έχει floppy. Aν δεν έχει γίνεται και με usb floppy στα xp) ελπίζω να σε βοήθησα.
Aiexandros Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Βοήθισες πάρα πολύ αλλά επειδή είμαι λίγο χμμμ άσχετος το το σιγκεκριμένο θέμα, μπορείς να μου εξηγήσεις πως θα φτιάξω αυτό το cd? γιατι έχω cd με τα windows αλλα αυτό το nite δεν ξέρω ΚΑΝ τι είναι... -----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 02 : 14 : 46----- Έψαξα και νομίζω ότι βρήκα πως θα λειτουργίσω το ΝΛΙΤΕ... το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιους οδηγούς για ΣΑΤΑ δίσκους θα πρέπει να βρω... Μπορεί κάποιος που το έχει ήδη κάνει, να μου πει που τους βρήκε η ακόμα και να μου τους στείλει?
pazanotis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Κατέβασε αυτο : http://downloadcenter.intel.com/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=2101&OSFullName=Windows*+XP+Professional%E2%8C%A9=deu&strOSs=44&submit=Los! Κατέβασε το 32 bit configuration utility που είναι ενα ζιπακι. Τα περιεχόμενα του κάντα integrate στο nlite διάλεξε multiple drivers folder και διάλεξε το φάκελο. Με ctrl-a όλους τους driver που θα βρεί και κάνε create to iso και κάψτο. Αν δεν παίζει το πάνω link της intel ψάξε για Intel matrix storage manager στο site. GOOD LUCK
Administraktor Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2008 1ον πάρε τηλ το service απο το πλαισιο. 2ον δοκίμασε να μπεις μπιος και ν'αλλάξεις κάποια παράμετρο που έχει να κάνει με το λειτουργικό .Καπου πρέπει να λεει Vista, πατάς Enter και επιλέγεις Xp. 3ον ... τσάμπα πλήρωσες τα Vista αφού αν ζητούσες να σου βάλουν xp δεν θα σου έλεγαν οχι. Φιλικά ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.