Προς το περιεχόμενο

πρόταση για αθόρυβο Η/Υ

tech37

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ήθελα προτάσεις για σύνθεση Η/Υ που θα χρησιμοποιηθεί στη εταιρεία μου κυρίως για παρακολούθηση χώρου μέσω καμερών καθώς και προγράμματα τύπου MS Office. Διατίθεται ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ και στα λεφτά αυτά δεν υπολογίζουμε το μόνιτορ αλλά μόνο το PC.

Οι απαιτήσεις που θα πρέπει να ικανοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Κατά το δυνατόν αθόρυβο (η πρώτη και ουσιαστικότερη απαίτηση) – ψύξη χωρίς ανεμιστήρες όπου γίνεται

2. Κουτί όχι πολύ μεγάλου μεγέθους

3. Ισχυρό μηχάνημα (κατά το δυνατόν) στα πλαίσια του πιο πάνω κόστους αλλά χωρίς υπερχρονισμούς - έμφαση στη σταθερότητα.

4. Αν κατά την γνώμη σας το υλικό 6 καμερών μπορεί να προβάλλεται ταυτόχρονα στην οθόνη από onboard κάρτα γραφικών να προτιμηθεί μια τέτοια λύση εφόσον θα συμβάλει σε πιο «ήσυχο» και δροσερό PC.

5. Δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις αποθηκευτικού χώρου καθώς το υλικό των καμερών θα αποστέλλεται σε άλλο server για αποθήκευση. Να προταθεί σκληρός δίσκος χαμηλού θορύβου.

6. Δεν θα χρησιμοποιηθούν άλλες συσκευές πλην ενός DVD recorder συνεπώς έξτρα χώρος στο κουτί ή τροφοδοτικό με πλεόνασμα Watt δεν κρίνεται απαραίτητο.

7. Επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη η χρήση τετραπύρηνου με 4 GB μνήμης.

Λειτουργικό Win XP Pro. Είναι δυνατό να κινηθούμε και λίγο υψηλότερα (550-600 ευρώ) αν πρόκειται για κάτι ουσιωδώς καλύτερο.

Ελπίζω ν α μη σας κούρασα και ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Κανένας;

Να προσθέσω ότι θα εξέταζα και την αγορά έτοιμου branded PC αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάτι που να πληρέι κατά το δτνατόν τα παραπάνω κριτήρια

Δημοσ.

Διαβαζω καλα λογια για αυτα τα τροφοδοτικα ως τα πιο αθορυβα της αγορας.Αυτο προτιμησα και εγω.

Αν θελεις να γλιτωσεις το ανεμηστηρακι της καρτας γραφικων,παρε μητρικη με Onboard καρτα (εαν βεβαια δεν εχεις υψηλες απαιτησεις)

Προτιμησε επεξεργαστη με χαμηλη καταναλωση (πανε σε Intel κατασκευης 45nm στα λεφτα που δινεις)

Για οτιδηποτε πιο συγκεκριμενο,ας βοηθησει καποιος πιο εμπειρος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια. Τελικά η αγορά έγινε με βάση την πρόταση που αναφέρεται στο link που έδωσε ο varemarious με κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με την διαθεσιμότητα των κομματιών και τις μικρότερες ανάγκες μου σε 3D.

Δηλαδή

Κουτί: NZXT 001B

Τροφοδοτικό: L&C 600W

Motherboard: DFI LP DK P45-T2RS

CPU: INTEL CORE 2 DUO 8400 BOX

Ram: 4GB DDR2 5-5-5-15 (JM)

GPU: SVGA PCI-X 3450 256MB DDR2

HD: SATA II 320 GB SEAGATE 16 MB

DVDRW: SAMSUNG SATA 22X

Το παραπάνω σύστημα στοίχισε 575,00 (με το ΦΠΑ) και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά ικανοποιητικές. Υποθέτω πως με περισσότερο χρόνο και ψάξιμο θα μπορούσε να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα αλλά το PC χρειαζόταν άμεσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...