Προς το περιεχόμενο

τί να προσέξει κανείς στις πιστωτικές κάρτες

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι στη διαδικασία αλλαγής της πιστωτικής κάρτας που έχω (go national της Εθνικής) αλλά δεν ξέρω τί να αναζητώ σαν πλεονέκτημα από τη νέα κάρτα που θα πάρω! Καλό θα ήταν να μην έχει συνδρομή όπως αυτήν που έχω τώρα, αλλά πέραν αυτού δεν ξέρω τί άλλο πρέπει να απαιτήσω να έχει!

Δημοσ.

Το επιτόκιο δεν με πολυενδιαφέρει σε πρώτη φάση τουλάχιστον γιατί δεν αγοράζω ποτέ εάν δεν έχω λεφτά οπότε δεν μπαίνει ποτέ σε ισχύ το επιτόκιο!

Αλλά να ρωτήσω κάτι άλλο, όταν αγοράζω κάτι και δεν εξοφλώ το ποσό ακόμα και εάν δεν έχει περάσει η προθεσμία εξόφλησης χρεώνομαι επιτόκιο ή το επιτόκιο μπαίνει σε ισχύ όταν θα ξεπεραστεί η ημ/νια εξόφλησης?

Δημοσ.

Ανάλογα με την τράπεζα νομίζω ότι είναι ο τοκισμός . Είχε γίνει και ντόρος τελευταία αλλά δεν έχω προσέξει τι κάνουν τελικά με τα επιτόκια, και αν χρεώνουν από την μέρα της συναλλαγής. Νομίζω ότι χρεώνουν από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού...

Ρώτα τους...

Κατά τα άλλα, αφού δεν αφήνεις υπόλοιπα και δε σε νοιάζει το επιτόκιο, όλες τα ίδια σκατά είναι...

Δες μήπως βρεις κάποιες με καινούργιες κάρτες που είναι πιο ασφαλείς, ή κάρτες που παίζουν σε άτοκες δόσεις πιο συχνά από άλλες (αν και σπάνια θα βρεις τέτοιες χωρίς συνδρομή)..

Δημοσ.

οι άτοκες δόσεις μπάινουν απο τον έμπορο και όχι απο την κάρτα(Τράπεζα),επίσης το ποσό τοκίζεται απο την ημέρα που θα κλείσει ο λογαριασμός.και σαν ελάχιστο ποσό πληρώνεις το 2% του κεφαλαίου.(αυτο διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα)

Φυσικά το επιτόκιο είναι το πρώτο πράγμα για μένα αλλά και η συνδρομή.

Δημοσ.

ο τοκισμός του υπολοίπου αρχίζει από την επόμενη της ημερομηνίας λήξης πληρωμής. Δηλαδή, έστω ότι έχεις κάνει ψώνια 100 ευρώ αυτόν τον μήνα, κατά τα μέσα του επόμενου σου έρχεται ο λογαριασμός ο οποίος λήγει στις 30 του μήνα. Έχεις προθεσμία μέχρι τότε να πληρώσεις το ποσό. Αν δεν πληρώσεις, ή αν πληρώσεις μέρος του ποσού, το υπόλοιπο θα τοκίζεται (άγρια κιόλας :-) ) από την 1η του επόμενου μήνα...

Τώρα για πλεονεκτήματα δεν ξέρω, εγώ στην κάρτα μου με ένοιαξε μόνο να είναι τζάμπα, αφού κι εγώ ποτέ δεν άφησα υπόλοιπο να τοκίζεται. Επίσης και το πιστωτικό όριο ίσως να σε ενδιαφέρει...

Δημοσ.

Εννοειται ρε παιδια οτι το ποσο τοκιζεται απο τι στιγμη που ληξει η ημερομηνια πληρωμης του λογαριασμου. Αλλιώς δεν θα συμφερε ουτε για τις δοσεις να εχεις την καρτα.

Γιάυτο προσπαθειτε να εξοφλείτε τα ποσα στην ώρα τους και χωρις να αφηνετε υπόλοιπο.

Δημοσ.

Τhanx guys, ίσως πάρω την εθνική κ τους πω πως σκέφτομαι να την ακυρώσω την κάρτα γιατί έχει συνδρομή και ότι πιάσω!

Δημοσ.

το πιθανότερο είναι να σου χαρίσουν την συνδρομή. Πες το τους ξεκάθαρα "θα βγάλω άλλη κάρτα, με δωρεάν συνδρομή"...

Δημοσ.
το πιθανότερο είναι να σου χαρίσουν την συνδρομή. Πες το τους ξεκάθαρα "θα βγάλω άλλη κάρτα, με δωρεάν συνδρομή"...

+1.....(true story)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...