Προς το περιεχόμενο

Καινουργιο PC (κουτι) - Project : "Αθόρυβο"

com.under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δώσε βάση στο να έχεις αρνητικό airflow μέσα στο κουτί, δλδ ο exaust σου να μην είναι πολύ χαμηλά ενώ ο intake ψηλά (βοηθάει και το τροφοδοτικό εδώ, ώστε να έχεις αρνητικό airflow πιο εύκολα)

Sorry αλλά μπορείς να το αναλύσεις λιγάκι αυτό; Κάπου μπερδεύομαι.

Δημοσ.

Ναι, φυσικά. Το συγκεκριμένο lian li (όπως και τα περισσότερα midi tower, αλλά ΟΧΙ όλα) είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί καλύτερα με αρνητική πίεση. Δλδ, θα πρέπει να βγαίνει περισσότερος αέρας από αυτόν που μπαίνει μέσα στο κουτί.

Σαν intake, δλδ είσοδο αέρα, έχεις τον μπροστινό/intake fan.

Σαν exaust, δλδ έξοδο αέρα, έχεις:

1> Εν μέρει τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.

2> Τον πίσω, ή exaust fan.

Αυτό που θέλεις λοιπόν είναι PSU+exaust airflow > intake airflow. Έτσι δεν δίνεται η δυνατότητα στον αέρα δεν "λιμνάζει" μέσα στο κουτί, αλλά αφαιρείται αμέσως.

Ένα σχετικά παλιό, αλλά ενδιαφέρον tutorial για το θέμα, μπορείς να βρεις παρακάτω...

http://icrontic.com/articles/pc_airflow_heat_cooling_guide

Δημοσ.

Thanks a lot Dante80:-). Σε ευχαριστώ για την εξήγηση. Ωραίο και το link.

Πω Πω. Έφαγα ένα κόλλημα και έλεγα λάθος: μα βάζει αέρα το τροφοδοτικό...τι λέει τώρα!

Δημοσ.
Nαι, οι Nexus είναι πιο αθόρυβοι. Έχουν ένα καλό sleeve bearing, χαμηλότερη αρχική ταχύτητα λειτουργίας, πιο μπάσο, ευγενικό τόνο/χροιά, και φοβερή επίδοση σε undervolting (no clicks, no buzz, no nothing).

Κρίμα και πάνω που διάβασα όλα τα καλά και ήμουν έτοιμος να πάω να πάρω κανά κομμάτι διάβασα για το sleeve bearing και ξενέρωσα...

Υ.Γ. Μου έχουν χαλάσει πολλά τέτοια σε διάστημα λίγων μηνών και "undervolting"... σίγουρα είναι εξαίρεση?

Δημοσ.

Τζίφος, το speedfan δεν παίζει στη μητρική μου, οπότε πάμε για nexus.

Παρατήρηση: o 12ρης scythe slipstream των 1000 στροφών σε full speed (ως exhaust) ακούγεται καλύτερα από τον noctua under-volted (για full speed δε το συζητάμε:mad:)

Dante, τους scythe της υπογραφής σου, που τους βρίσκουμε;

Δημοσ.
Κρίμα και πάνω που διάβασα όλα τα καλά και ήμουν έτοιμος να πάω να πάρω κανά κομμάτι διάβασα για το sleeve bearing και ξενέρωσα...

Υ.Γ. Μου έχουν χαλάσει πολλά τέτοια σε διάστημα λίγων μηνών και "undervolting"... σίγουρα είναι εξαίρεση?

Φίλε PCharon, το sleeve bearing έχει κάποιους περιορισμούς στην λειτουργία του, αλλά σε γενικές γραμμές δίνει ΠΙΟ αθόρυβο αποτέλεσμα από άλλους τύπους. Αυτό που θα πρέπει να προσέχει ο χρήστης, είναι:

1> Nα μην βάζει τον ανεμιστήρα οριζόντια, ή σε άλλη γωνία από την ορθόδοξη κάθετη.

2> Να μην βάζει τον ανεμιστήρα σε εφαρμογές που έχουν μεγάλες θερμοκρασίες.

'Ενα ενδιαφέρον άρθρο για τους τύπους των bearings και την βασική ανατομία ανεμιστήρων μπορείς να βρεις παρακάτω...

http://www.silentpcreview.com/article690-page1.html

Ερώτηση κρίσεως...μήπως σου χάλασαν ανεμιστήρες της SilenX? Πάντως μην φοβάσαι τους Nexus. Δεν είναι αρκετά γνωστοί στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ ποιοτικοί και αθόρυβοι (μιλώ εκ πείρας). Το sleeve bearing στην περίπτωσή τους, είναι πλεονέκτημα, αρκεί να ξέρεις τους περιορισμούς...

Τζίφος, το speedfan δεν παίζει στη μητρική μου, οπότε πάμε για nexus.

Παρατήρηση: o 12ρης scythe slipstream των 1000 στροφών σε full speed (ως exhaust) ακούγεται καλύτερα από τον noctua under-volted (για full speed δε το συζητάμε:mad:)

Dante, τους scythe της υπογραφής σου, που τους βρίσκουμε;

Οκ, προχώρα σε Nexus, και παίξε με τα volt σε αυτούς. Το σημείο στο οποίο γίνονται εντελώς αθόρυβοι είναι ~6-8volt. Απλά έχε υπόψιν σου πως πρέπει να βάλεις KAI στην ψήκτρα ανεμιστήρα, σε αυτό το voltage οι nexus είναι πολύ ασθενικοί.

Tους 800αρηδες s-flex μπορούσες να τους βρείς στο e-shop, περίπου 1-2 μήνες πριν. Έχε υπόψιν σου πάντως, πως τα διαφορετικά μοντέλα των slipstream και s-flex της scythe έχουν το ίδιο μοτέρ, με απλά αλλαγή της αντίστασης ρεύματος εσωτερικά. Με άλλα λόγια, από άποψης ανατομίας όλοι μπορούν να τρέξουν στις ίδιες στροφές, με το ίδιο αποτέλεσμα *σχεδόν σε θόρυβο (μέσω undervolting πάντα).

Δημοσ.

Dante80 ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση και το σύνδεσμο. Όσα έβαλα (όλα φτηνά sleeve που έβρισκα από όπου να 'ναι) τα έπαιζαν μετά από μερικούς μήνες. Θα πάω να πάρω ένα Nexus, τη στιγμή τούτη αυτό που είναι πάνω τα έχει ήδη παίξει και δε δουλεύει ομαλά.

Δημοσ.

Dante, σε ευχαριστώ και εγώ για τις διευκρινήσεις σου!

Οι γνώσεις σου στο θέμα του ήχου είναι πολύ ουσιαστικές και θα βοηθήσουν αρκετά όποιον ενδιαφέρεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...