saturn.sp Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά, μόλις σήμερα αγόρασα νέα ηχεία, αυτά εδώ, και τα συνόδευσα με μια κάρτα ήχου, αυτήν εδώ, και τα δύο προϊόντα της Creative. Το πρόβλημα είναι ότι σε περιβάλλον windows λειτουργούν μόνο τα 2 από τα 5 περιφερικά ηχεία παρόλο που έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Σε περιβάλλον Ubuntu πάλι, δεν λειτουργούν καθόλου (επειδή δεν έχω βρει drivers για Linux). Τι λέτε να κάνω;
pak40 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Είχα πάρει και εγώ πριν 3 χρόνια ηχεία 5.1 της Creative, που μου βγήκαν ελαττωματικά από την αρχή, έπαιζαν καλά μόνο τα μπροστινά, ενώ τα πίσω έκαναν τρομερούς θορύβους. Τα άλλαξα αμέσως με Logitech στο κατάστημα που τα πήρα. Δε ξέρω αν είναι ίδια η περίπτωσή σου. Έκανες στο πρόγραμμα της κάρτας ήχου να παίζει 5.1 και να συγχρονίζεται με το control panel των Windows, που και αυτό θα παίζει 5.1; Κατέβασες τους τελευταίους drivers και προγράμματα για τη κάρτα; Απεγκατέστησες πλήρως τυχόν παλιότερους;
saturn.sp Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 τις ρυθμίσεις για 5.1 ήχο τις έχω κάνει και στην κάρτα ήχου και στα windows, αλλά τπτ. Όταν λες να τα συγχρονίσω τι εννοείς; Σκέφτηκα να τα επιστρέψω ως ελλατοματικά γιατί έκανε θόρυβο το ένα πίσω στην αρχή αλλά τώρα σταμάτισε. Επιπλέον, όταν τα τεστάρω από το λογισμικό της κάρτας βγαίνει ήχος και από τα 5 ηχεία. Επειδή τα πήρα μαζί, δεν ξέρω τελικά τι φταίει, η κάρτα ή τα ηχεία. Τι να επιστρέψω;
pak40 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Έχω τη κάρτα ήχου Creative Audigy 2 Value. Είχα πάρει αρκετά ακριβά ηχεία 5.1 Creative (περίπου 300 ευρώ), που είχαν πρόβλημα από την αρχή. Συνήθως τα πίσω ηχεία έκαναν πολύ θόρυβο, ο οποίος καμμιά φορά εξαφανίζονταν και το ηχοσύστημα έπαιζε σχεδόν κανονικά. Τα κράτησα 4-5 μέρες και έκανα πολλές ρυθμίσεις και πολλά τεστ, αλλά δε γινόταν τίποτα. Τα επέστρεψα στο Πλαίσιο και αφού έγινε έλεγχος, τα άλλαξαν αμέσως. Η Creative μερικές φορές έχει πρόβλημα αξιοπιστίας και ποιοτικής κατασκευής των προιόντων της, π.χ. διάβασα μερικά καλά mp3 players το τελευταίο καιρό, έχουν κάποια προβληματάκια. Την εποχή που πήρα τα ηχεία, είχα διαβάσει και το διαπίστωσα και ο ίδιος, ότι τα ηχεία της Creative έχουν καλό ήχο, αλλά είναι δύσκολο να ρυθμιστούν για να ακούγονται σωστά. Γι' αυτό τα άλλαξα με Logitech, που δεν έχουν τέτοια προβλήματα. Για Soundblaster δεν έχω ακούσει προβλήματα. 10 χρόνια, έχω αλλάξει 3 soundblaster και ήταν άψογες. Συνχρονισμό εννοώ -------- Creative Audio Console-->Speakers-->Synchronize with Microsoft Windows Control Panel -----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 05 : 29 : 56----- Αν έχεις ένα άλλο σετ 2 ηχείων, πχ για pc, walkman, στερεοφωνικό, μπορείς να τα συνδέσεις με την έξοδο ήχου των πίσω ηχείων της Soundblaster, για να δεις αν φταίει αυτή. Βάλε να παίζει και κάποιο αρχείο 5.1
antonl Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 [...]Συνχρονισμό εννοώ -------- Creative Audio Console-->Speakers-->Synchronize with Microsoft Windows Control Panel [...] Sorry για το topic hijacking αλλά αν μετά από κάθε δεύτερο reboot (σχεδόν) χάνει αυτή τη ρύθμιση (για την ακρίβεια την κρατά αλλά κάθε άλλο παρά synchronized είναι), υπάρχει καμιά πρόταση; Εκτός από επανεγκατάσταση drivers.
saturn.sp Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Αυτό που με εμποδίζει μέχρι στιγμής να τα επιστρέψω είναι αυτό που είπα και πιο πάνω. Δλδ, όταν τα τεστάρω ακούγονται κανονικά αυτά που λέει, front left, front center, front right, rear right, rear left. Για αυτό ψάχνομαι μήπως χάνω κάτι. Πάντως και γω αν δε βρω άκρη σύντομα ώστε να παίζουν κανονικά τα dvd θα τα επιστρέψω. -----Προστέθηκε 6/11/2008 στις 11 : 39 : 02----- Εγκατέστησα τον KMPlayer στα windows και εν μέρη λύθηκε το πρόβλημα. Τώρα παίρνω ήχο και από τα 5 ηχεία, αλλά στα δύο πίσω ηχεία είναι πολύ μειωμένη η ένταση σε σχέση με τα τρία μπροστά. Ειδικά το πίσω δεξί δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.