Ailuros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 πάω πάσο μιας και εγώ το μυαλό μου το είχα κατα nvidia πλευρά Αισίως η AMD κατέχει πλέον σχεδόν το 40% της αγοράς mainstream GPUs και άνω
outlaw star Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Αισίως η AMD κατέχει πλέον σχεδόν το 40% της αγοράς mainstream GPUs και άνω δεν αντιλέγω
Babakas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Χαίρετε - έχω κατσει και εχω διαβασει και τις 10 σελιδες του post αλλα δεν εχω βγαλει ακρη. Εχω παρει την 4870χ2 και το συστημα τωρα δεν σταματαει να κολλαει για αρχη. Το setup ειναι: P6T Deluxe me i7 940, 6gb corsair ddr3 1600mhz, saphire 4870x2, μια wireless της linksys κε την καρτα ηχου την xfi fatality της creative. Με Vista 64 Λεπον μεχρι τωρα εχω λυσει διαφορα προβληματα αλλα τωρα αρχησε να τα παιζει ακομα πιο πολυ. 1. Με αυτο το setup παιζω crysis warhead με ολα full (8χΑΑ) στα 1920/1080 και εχω κατα βαση 30 fps με min 15 και max 45. Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο αν και με απογοητευσε λιγο. Το θεμα ειναι οτι οταν το βαζω σε αναλυση 1280/1024 δεν αλλαζει απολυτως τιποτα σε fps. Το ιδιο οταν αλλαζω και το ΑΑ απο 8 σε 0 ι σε 2/4 2. Τωρα δεν σταματαει να κολλαει για καποιο λογο. Παιζει να ειναι το Catalyst A.I. που ενεργοποιησα αλλα αποτι καταλαβα αυτο ειναι για να δουλεύουν και τα 2 GPU της ATI οποτες δεν εχω λυση. Το κολλημα γίνοταν σε οποιαδηποτε φαση αν και το Red Alert σε σχεση με το Crysis δεν την παλευε καθολου. Αυτα
Greek_Tornado Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Χαίρετε - έχω κατσει και εχω διαβασει και τις 10 σελιδες του post αλλα δεν εχω βγαλει ακρη. Εχω παρει την 4870χ2 και το συστημα τωρα δεν σταματαει να κολλαει για αρχη. Το setup ειναι: P6T Deluxe me i7 940, 6gb corsair ddr3 1600mhz, saphire 4870x2, μια wireless της linksys κε την καρτα ηχου την xfi fatality της creative. Με Vista 64 Λεπον μεχρι τωρα εχω λυσει διαφορα προβληματα αλλα τωρα αρχησε να τα παιζει ακομα πιο πολυ. 1. Με αυτο το setup παιζω crysis warhead με ολα full (8χΑΑ) στα 1920/1080 και εχω κατα βαση 30 fps με min 15 και max 45. Δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο αυτο αν και με απογοητευσε λιγο. Το θεμα ειναι οτι οταν το βαζω σε αναλυση 1280/1024 δεν αλλαζει απολυτως τιποτα σε fps. Το ιδιο οταν αλλαζω και το ΑΑ απο 8 σε 0 ι σε 2/4 2. Τωρα δεν σταματαει να κολλαει για καποιο λογο. Παιζει να ειναι το Catalyst A.I. που ενεργοποιησα αλλα αποτι καταλαβα αυτο ειναι για να δουλεύουν και τα 2 GPU της ATI οποτες δεν εχω λυση. Το κολλημα γίνοταν σε οποιαδηποτε φαση αν και το Red Alert σε σχεση με το Crysis δεν την παλευε καθολου. Αυτα Καταρχάς να έχεις υπόψιν ότι στο crysis η ATi είναι gtp κυρίως λόγω drivers. Είναι πολύ πίσω και πιθανό να μη λειτουργούν τα profiles για crossfire και άρα όπως το αναφέρεις λειτουργεί ο ένας πυρήνας σα να έχεις 4870 κανονική. Έχεις τελευταίους drivers? (catalyst 8.11) Όταν λες κολλάει τι εννοείς; Χαμηλά frame rates; Μπλε οθόνες; Κρασάρισμα της εφαρμογής; Είσαι σίγουρος για τη σταθερότητα του υπόλοιπου συστήματος; Τροφοδοτικό, θερμοκρασίες, εφαρμογή ψύκτρας κλπ; Άλλα games δοκίμασες;
Babakas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Κολλαει δλδ παγωνει ολο οπως ειναι οπου κι αν ειναι. Αρχισε με Red Alert 3 αλλα τωρα στο 5λεπτο κολλαει στα παντα και παγωνει εκει που ειναι. Θελει reset καθε φορα.... θερμοκρασιες ειναι ολες ενταξει και τις κοιταω συχνα, το PSU ειναι coolermaster 850w, και ειναι σε ενα cosmos κουτι με 4 extra fanakia. Εχω δοκιμασει red alert 3, crysis warhead και flight simulator. το flight δεν το εχω πεξει αρκετα να δω τι γινετε
argyris22 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2008 εγω ποθ ειχα ακριβως τα ιδια προβληματα λυθηκαν οταν εβαλα vista 64bit,γτ ειχα 4gb ram kαι 2 gb ram vga kai apo τα 6 συνολικα το συστημα εβλεπε μονο τα 3,5.Και στα games ginoταν χαμος
Radiatedsoul Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 1. H ποσότητα της μνήμης έστω και αν είναι 2GB σε μια κάρτα γραφικών τι σχέση έχει με το λειτουργικό ακριβώς; Τα 32βιτ λειτουργικα βλεπουν περιπου 3.5Gb μνημη συνολο στον υπολογιστη μας, αν αθρισουμε ολες τις μνημες, ram, gpu ram και οπου γενικα υπαρχει μνημη, εξαιτειας του 32bit address bus, ετσι δεν ειναι?(τα ειχα μαθει καποτε πριν πολλα χρονια στο πρωτο ετος μπορει να μη τα θυμαμαι και καλα) Αν εχει απο μονη της η καρτα 2gb ραμ, ε τοτε λογικο ειναι να υπαρχει προβλημα αν την βαλεις σε 32bit λειτουργικο γιατι μενουν για το συστημα τα υπολοιπα 1.5gb
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2009 βλέπουν σύνολο 4gb, όχι 3.5...
Ailuros Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2009 Τα 32βιτ λειτουργικα βλεπουν περιπου 3.5Gb μνημη συνολο στον υπολογιστη μας, αν αθρισουμε ολες τις μνημες, ram, gpu ram και οπου γενικα υπαρχει μνημη, εξαιτειας του 32bit address bus, ετσι δεν ειναι?(τα ειχα μαθει καποτε πριν πολλα χρονια στο πρωτο ετος μπορει να μη τα θυμαμαι και καλα) Αν εχει απο μονη της η καρτα 2gb ραμ, ε τοτε λογικο ειναι να υπαρχει προβλημα αν την βαλεις σε 32bit λειτουργικο γιατι μενουν για το συστημα τα υπολοιπα 1.5gb Οι αριθμοί δεν θέλουν μετάφραση και αγνόησε τα αποτελέσματα του win7 γιατί είναι πάρα πολύ πρώιμα και το τονίζει και ο αρθρογράφος. Στην πρώτη σελίδα σου δίνει ένα πίνακα και πόσο μνήμη υποστηρίζει το κάθε λειτουργικό. http://www.pcgameshardware.de/aid,671173/Test/Benchmark/Windows_7-_Far_Cry_2_und_CoD_5_im_Benchmark-Test/ Nαι θα μου πεις είναι GPU με 1GB και 2GB μνήμη συστήματος. Πιστεύεις ότι θα αλλάξει τίποτα στα αποτελέσματα αυτά αν βάλει και δεύτερη 9800/1GB στο σύστημα και περισσότερη μνήμη συστήματος;
izacharo Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2009 Αφου διάβασα τις 10 σελίδες, έκανα ένα account στο forum για να πώ τα εξής: Εγώ έκανα πριν καποιους μήνες το παρακάτω PC: MB: Asus Maximus 2 Formula CPU: Q9550 2.8, overclocked στα 3.88. 8Gb Ram (4x2Gb) και την επίμαχη καρτα: ASUS 4870X2 Driver info: Driver Packaging Version 8.52-080708a1-067563C-Asus Provider ATI Technologies Inc. 2D Driver Version 6.14.10.6844 2D Driver File Path System/CurrentControlSet/Control/Video/{6BA156ED-0BDB-4961-A5ED-195D217DCD45}/0000 Direct3D Version 6.14.10.0603 OpenGL Version 6.14.10.7867 Catalyst® Control Center Version 2008.0708.2141.37011 Για διάφορους λόγους εχω και Vista και XP. (χ64 φυσικά και τα 2) Στα XP που έχω περασει αρκετά παιχνίδια εχω στα: COD4: ~270 fps COD5: ~120 - 150 fps FarCry 2: ~70 - 90 fps NFS undercover: 90 fps Στα Vista βρήκα μόνο το Dead Space που τρέχει με ~220-270 fps Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτα τα fps είναι καλά ή κακά, αλλά ως τώρα ποτε δεν μου έχει κολλήσει κανένα παιχνιδι. Ούτε freeze, ούτε τίποτα, και από τιν στιγμή που έχω τα fps στην οθόνη μου fixed στα 30, δεν με νοιάζει που πάνε αλλα με νοιάζει να μην πεφτουν κάτω απο τα 30. Στην κάρτα, εχω τους drivers που είχε το CD, γιατι, κρατούνε τιν θερμοκρασία τις κάρτας σε χαμιλά επίπεδα. Ίσως με πιό καινούριους drivers να έχω περισσότερα fps αλλά όπως είπα αυτό το θέμα δεν με απασχολεί προς το παρόν. Σε λίγες μέρες θα πάω την κάρτα για τοποθέτηση παθιτικού συστήματως ψύξης ή για υδρόψυξη, και τότε θα κάνω update τους drivers καθώς το θέμα με τον υπερβολικό θόρυβο από το ανεμιστήρα τις κάρτας δεν θα υπάρχει. (Οτάν η κάρτα ξεπερναει τους 55C είναι ενοχλητική (40% fan power), ενώ αν ξεπεράσει τους 65 γίνεται ανυπόφορη. (60% fan power). Όταν ο ανεμιστήρας δουλεύει στο 100%, δεν μπορείς να καθήσεις στο ίδιο δωμάτιο χωρίς οτοασπίδες.) Αυτό πάντως που παρατήρισα στην κάρτα, στα XP σε σχέση με τα Vista είναι το εξής: Στα XP την 2ρη κάρτα την έχει σαν "Disabled" Ενώ στα Vista σαν "Linked" Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι τα XP έχουν direct-X 9 ενώ τα Vista 10. Πάντως όπως είπα δεν αντιμετόπισα κανένα απολύτως προβλημα με την κάρτα.(Πέραν του θορύβου) Αν στα XP η μια GPU είναι απενεργοποιημένη τότε είναι λογικό στα Vista τα games να έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις, αλλά και μόνο με την μια στα XP δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
pcos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 φίλοι μου τα κωλύματα εκτος από drivers μπορεί να οφείλονται και σε τροφοδοτικό. το έχω δει αυτό σε i7 και 4870X2. απλά με 650W κόλλαγε και ήθελε 800+. βεβαια παίζει ρολο και το ποσο ρεύμα dinei το κάθε τροφοδοτικό στις 12ares γραμμές του. γίαυτό να koitate και τα A που γράφονται. όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα. με την παραπάνω λογική ένα 650ari μπορεί να παίζει πιο άνετα από ένα 800ari λόγω των A που δίνει στα 12V.
Heatspreader Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2009 Πιας εταιριας υλοποιηση ειναι η 4870Χ2 ????? Kartex... Υπάρχει σημασία? δε μπορει να ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα...καπου αλλου θα ειναι το προβλημα. Τόσο τραγικά δεν είναι... προβλήματα με 2 κάρτες 4870χ2 εάν θυμάμαι καλά είχε και ένας άλλος φίλος εδώ όπου έλεγε ότι οι επιδόσεις ήταν απλά απογοητευτικές..... Ναι, όταν είχα το CF, οι επιδόσεις ήταν για κλάματα, αλλά από την άλλη τις κάρτες τις πήρες 5-6 μέρες αν θυμάμαι καλά αφού είχαν κυκλοφορήσει και μάλιστα πήρα και δύο. Τότε οι Drivers ήταν για κλάματα για μία κάρτα, πόσο μάλλον για δύο και τέσσερις GPU κάτω από το καπό (Θεέ μου τι έκανα! Έπαθα και έμαθα όμως). Ωστόσο εμένα που σκάω 900Ευρώ δεν με νοιάζει τι κάνουν οι Drivers... Να παίζουν! Να κόψουν το κεφάλι τους και να παίζουν σωστά και από εκεί και πέρα να βελτιώνονται, όχι να μη παίζουν και σιγά σιγά να χαζοπαίζουν. Βέβαια αυτό είναι μεγάλη κουβέντα τώρα μαζί με το beta testing. βασικά παίζει να έχει πρόβλημα η κάρτα σε XP...αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά Φυσικά. Στα XP μέχρι και το ποντίκι σου δεν δουλεύει πλέον καλά, γιατί είναι παλιό λειτουργικό. Δεν μπορείς να φοράς ότι τελευταίο σε Hardware και να έχεις XP στο σύστημα. Επίσης τώρα πάμε στα Seven, πως γίνεται κάποιοι να έχουν ακόμα XP δεν καταλαβαίνω... Τελικά έβαλα στο μηχάνημα Vista 64 και η κάρτα όντως απογειώθηκε. Απέδωσε τα αναμενόμενα και σε benchmarks και σε games, χωρίς προβλήματα σταθερότητας. Η αλήθεια είναι πως και πάλι απογοητευμένος είμαι από την ATi που παράτησε έτσι απλά τα XP και μας ανάγκασε να βάλουμε Vista μόνο και μόνο για να λειτουργήσει σωστά. Όπως είπαμε και λίγο πιο πάνω λογικό. Επίσης ποιος είπε ότι αγοράζεις ότι καλύτερο και τελευταίο υπάρχει και δεν έχεις προβλήματα? Τα High End συστήματα πολλές φορές είναι δύστροπα αν δεν ξέρεις να τα κουμαντάρεις. Με λίγα λόγια, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους. φίλοι μου τα κωλύματα εκτος από drivers μπορεί να οφείλονται και σε τροφοδοτικό. Για τη συγκεκριμένη κάρτα επειδή στην αρχή δεν τη τροφοδοτούσα καλά, είχα κάτι περίεργες γραμμές στο 3D. Από εκεί και πέρα τα κολλήματα είναι λίγο δύσκολο να είναι τροφοδοτικό και περισσότερο Drivers.
FarCry Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Φυσικά. Στα XP μέχρι και το ποντίκι σου δεν δουλεύει πλέον καλά, γιατί είναι παλιό λειτουργικό. μηπως εισαι λιγο υπερβολικος?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 όσο πατάει η longcat...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.