HighT3ch Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ναι τους drivers για τα 64 bit Vista έχω βάλει και πάει μια χαρά, θα έλεγα είναι ταχύτερα απο τα Vista και φαίνονται να έχουν καλύτερο management των resources. Έχουν αρκετά νεα features και eye candies και απ'οτι έχω παρατηρήσει αυτή η αηδία το UAC δεν κάνει τόσο αισθητή την παρουσία του όπως στα Vista, δυστυχώς όμως ακόμα έχουν αυτό το καταραμμένο indexing στο background. Πάντως έχουν μια αίσθηση ταχύτερου λειτουργικού (βέβαια XP δεν είναι). Επίσης o πήχης του performance index/rating ανέβηκε πάνω από το 5,9 των Vista - εγώ προσωπικά έχω 7,9 δεν ξέρω όμως πόσο είναι το maximum. Υγ. Sorry για το off topic
John-lamia Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 δηλαδή αν έχεις 3GB system ram και 1GB στη vga πάλι θες 64bit.... αυτό μονο σε ATI e? Tα 64bit τα θες γιατι θα υποχρεοθεις να βαλεις 4gb+ ram! και servise pak να βαλεις σε 32αμπιτα τα οποια θα μπορεσουν να δουν 4gb+ ram δεν θα εχουν τα πρωσοντα των 64μπιτων στην διαχειρηση μνημης λογο αρχητεκτονηκης. τωρα οσο αναφορα την μνημη της καρτας γραφικων κ την κεντρικη μνημη του υπολογιστη δεν εχει καμια σχεση! η ram του κεντρικου συστιματος ειναι τραγικα ποιο αργη απο καθε καρτα γραφικων που εχουμε σημερα ακομα κ αν φοραν ιδιο τυπο μνημης ddr2 εκαστος πχ. δεν ήξερα ότι η vram υπολογίζεται στο συνολικό μέγεθος τις μνήμης του συστήματος αυτό μονο σε ATI e? δεν υπαρχη λογος να google-αρω για ακριβες απαντιση στο ερωτιμα σου, πιστευω το παραπανω ποστ του ελουρου σε διαφωτισε !
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 ΄Οχι σε καμία περίπτωση. Για άλλη μια φορά όλα τα λειτουργικά παίρνουν πληροφορίες από τον οδηγό γραφικών για το μέγεθος μνήμης της GPU. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καθορίζει σαν εικονική μνήμη το 50% της onboard μνήμης. Στην 8800GTX για παράδειγμα τα ΧΡ έδιναν μόνο 256ΜΒ virtual memory + onboard ram 768 = 1009 MB texture memory, αποτελεί ωστόσο εξαίρεση γιατί δεν υπάρχουν και πολλές κάρτες με "ανορθόδοξες" ποσότητες μνήμης. Τα λειτουργικά μετράνε με 128/256/512/1024ΜΒ και καθορίζουν ανάλογα την εικονική μνήμη. Σε μια 4870Χ2 έχεις μεν 2048ΜΒ συνολικής μνήμης, αλλά δεν παύει να είναι 1024ΜΒ ανά chip ανά καρέ κάτω από AFR και δεν υπάρχει περίπτωση είτε τα ΧΡ, είτε τα Vista είτε οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο λειτουργικό να δίνουν κάτω από 512ΜΒ virtual memory σε μονή κάρτα με 1024ΜΒ ή την Χ2 με 2*1024ΜΒ. Aκόμα και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, αποκλείεται να επιρεάζει κάτα οποιονδήποτε τρόπο τις επιδόσεις σε παιχνίδια μιας και οτιδήποτε κινείται έξω από την onboard μνήμη της GPU υποφέρει από το τραγικά μικρότερο εύρος του διαύλου. Φυσικά πλείστες εφαρμογές δανείζονται system memory ακόμα και αν δεν εξαντληθεί η GPU memory, αλλά πρόκειται συνήθως για δεδομένα που δεν αφορούν υφές για παράδειγμα. Να θυμάσαι ένα πράγμα ότι ο κυρίαρχος διαχειριστής μνήμης γραφικών είναι η ίδια η τρισδιάστατη εφαρμογή. Αν ένα παιχνίδι κάνει κακή διαχείριση μνήμης δεν φταίει ούτε το λειτουργικό ούτε ο οδηγός γραφικών. Κοντολογής μην πιστεύεις τις παραπάνω μπαρμπουτσαλιές. Ναι μεν τα 64-μπιτα λειτουργικά ενδεικνύνονται για διαχείριση μεγαλύτερων ποσοτήτων μνήμης συστήματος, αλλά αυτό ουδεμία σχέση έχει με την μνήμη που κουβαλάει η κάθε κάρτα γραφικών. όταν έχεις 4GB μνήμης έχεις απενεργοποιήσει το page file. οποτε virtual memory δεν παίζει. εκτος αν εννοείς άλλη virtual memory. το page file το καθορίζεις εσύ. αν κατάλαβα καλά εσύ μιλάς για δέσμευση φυσικής ram του συστήματος? απλά δεν κατάλαβα γιατί να θέλει 64 bit OS η 4870X2 για να λειτουργήσει σωστά. μπορεί το 32bit OS να μην βλέπει τα 4GB μνήμης και να βλέπει τα 3.5 αλλα τι σχέση έχει αυτό με την απόδοση τις gpu??? :confused::confused: αυτό δεν κατάλαβα
Ailuros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 όταν έχεις 4GB μνήμης έχεις απενεργοποιήσει το page file. οποτε virtual memory δεν παίζει. εκτος αν εννοείς άλλη virtual memory. το page file το καθορίζεις εσύ. αν κατάλαβα καλά εσύ μιλάς για δέσμευση φυσικής ram του συστήματος? Ακριβώς το τελευταίο. Και επαναλαμβάνω ότι η δέσμευση γίνεται από το λειτουργικό αφού διακομίσει ο οδηγός της κάρτας γραφικών την ποσότητα μνήμης της τελευταίας. Εικονική μνήμη είναι και αυτή. απλά δεν κατάλαβα γιατί να θέλει 64 bit OS η 4870X2 για να λειτουργήσει σωστά. μπορεί το 32bit OS να μην βλέπει τα 4GB μνήμης και να βλέπει τα 3.5 αλλα τι σχέση έχει αυτό με την απόδοση τις gpu??? :confused::confused: αυτό δεν κατάλαβα Kαμία απολύτως. Αυτό που σου λέω τόση ώρα είναι ότι την μνήμη της κάρτας την βλέπουν όλα τα λειτουργικά σωστά.
FarCry Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Kαμία απολύτως. Αυτό που σου λέω τόση ώρα είναι ότι την μνήμη της κάρτας την βλέπουν όλα τα λειτουργικά σωστά. και τότε γιατί το παιδί έπρεπε να βάλει vista 64 για να αποδώσει κανονικά? η ATI έχει κάνει @@?
Ailuros Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 και τότε γιατί το παιδί έπρεπε να βάλει vista 64 για να αποδώσει κανονικά? η ATI έχει κάνει @@? Απλά η βελτιστοποίηση των vista64 οδηγών έχει πάρει προτεραιότητα αυτό είναι όλο.
ikaruga24 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 και τότε γιατί το παιδί έπρεπε να βάλει vista 64 για να αποδώσει κανονικά? η ATI έχει κάνει @@? Θεμα κοστους προφανως και ειναι απολυτα λογικο να εχει προταιρεοτητα το καινουργιο (κ μελοντικο) λειτουργικο απο το παλιο. Δεν νομιζω εξ' αλλου να ενδιαφερεται κανεις για την αποδοση των 32μπιτων λειτουργικων σε 1 - 2 χρονια απο τωρα.
Ailuros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Θεμα κοστους προφανως και ειναι απολυτα λογικο να εχει προταιρεοτητα το καινουργιο (κ μελοντικο) λειτουργικο απο το παλιο. Δεν νομιζω εξ' αλλου να ενδιαφερεται κανεις για την αποδοση των 32μπιτων λειτουργικων σε 1 - 2 χρονια απο τωρα. Σαφώς. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει ότι ο καταναλωτής μέχρι τότε θα προτιμούσε να υπάρχει μια γενική ισορροπία όσων αφορά την απόκριση σε διάφορα λειτουργικά, ασχέτως με το τι χρησιμοποιεί ή θα χρησιμοποιήσει εντέλη σε βάθος χρόνου.
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Απλά η βελτιστοποίηση των vista64 οδηγών έχει πάρει προτεραιότητα αυτό είναι όλο. Ισχύει κάτι ανάλογο και στους drivers της Nv?
outlaw star Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Ισχύει κάτι ανάλογο και στους drivers της Nv? δε νομίζω τουλάχιστον εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα οι drivers είναι σταθερότατοι... -----Προστέθηκε 15/11/2008 στις 10 : 35 : 16----- Θεμα κοστους προφανως και ειναι απολυτα λογικο να εχει προταιρεοτητα το καινουργιο (κ μελοντικο) λειτουργικο απο το παλιο. Δεν νομιζω εξ' αλλου να ενδιαφερεται κανεις για την αποδοση των 32μπιτων λειτουργικων σε 1 - 2 χρονια απο τωρα. αυτό θεωρώ ότι είναι σχετικό...το αν θα μεταβούμε σε ένα χρόνο(για πιο μετά δε ξέρω) στα 64bit θα εξαρτηθεί αποκλειστικά απο το πόσο καλά θα τα πάει το νέο λειτουργικό...σίγουρα η εποχή αυτή δε θα αργήσει αλλά θυμήσου ότι λίγο πριν βγουν τα vista η microsoft μιλούσε για το πόσο καλό λειτουργικό είναι και ότι όλοι θα μεταβούμε γρήγορα απο τα xp σε αυτά....τώρα όσον αφορά την ati ειλικρινά δε καταλαβαίνω ίσως επειδή δεν έχω τέτοιες γνώσεις προγραμματισμού αλλά είναι τόσο δύσκολο να βγάλει σωστούς drivers για την 4870χ2 σε xp ή είναι τόσο πολύ κοστοβόρο??και ας τους ανανεώνει μια φορά στο δίμηνο μετά δε χάλασε ο κόσμος....
liopyr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2008 δε νομίζω τουλάχιστον εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα οι drivers είναι σταθερότατοι... Δεν κάνω λόγω για σταθερότητα, αλλά για προτεραιότητα... (βελτιστοποίηση δεν γίνεται για λόγους σταθερότητας μόνο, γίνεται και για λόγους επιδόσεων).
Ailuros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δεν κάνω λόγω για σταθερότητα, αλλά για προτεραιότητα...(βελτιστοποίηση δεν γίνεται για λόγους σταθερότητας μόνο, γίνεται και για λόγους επιδόσεων). Οι επιδόσεις για GTX280 ή και GTX280@SLi είναι παρεμφερή ανάμεσα στα λειτουργικά.
outlaw star Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δεν κάνω λόγω για σταθερότητα, αλλά για προτεραιότητα...(βελτιστοποίηση δεν γίνεται για λόγους σταθερότητας μόνο, γίνεται και για λόγους επιδόσεων). σίγουρα αλλά πο τη στιγμή που αφού βγαίνουν μετά απο κάποιο καιρό σταθεροί drivers πόσες φορές έχει δει οι επόμενες versions να έχουν ορατή διαφορά στις επιδόσεις?υποθέτω λίγες
Ailuros Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 σίγουρα αλλά πο τη στιγμή που αφού βγαίνουν μετά απο κάποιο καιρό σταθεροί drivers πόσες φορές έχει δει οι επόμενες versions να έχουν ορατή διαφορά στις επιδόσεις?υποθέτω λίγες Στην AMD συγκεκριμένα αρκετές τον τελευταίο καιρό.
outlaw star Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2008 Στην AMD συγκεκριμένα αρκετές τον τελευταίο καιρό. πάω πάσο μιας και εγώ το μυαλό μου το είχα κατα nvidia πλευρά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.