ikaruga24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Προφανώς μπερδευτήκατε με το larabee που από όσο φαίνεται δεν θα έχει drivers για XP.Αλλά ο larabee Θα βγέι του χρόνου… Αυτο ακριβως, συγνωμη για το λαθος. Επισης οχι CPU, GPU ηθελα να πω. Τετιες παπαριες κανεις αν ειναι αργα το βραδυ ΧD
Ailuros Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 *χτυπάει εκστασιασμένος παλαμάκια....κοίτα θα παίξω και γω σήμερα...* φιλε Ailure αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι για να δήξει μια τέτοια κάρτα την δύναμη της πρέπει να την πλακώσεις σε αναλύσεις με τέρμα τα εφε κ πάντα ενεργά τα AA και AF. Δεκτό ισχύει για κάθε high end λύση ωστόσο και ένα παραπάνω για οτιδήποτε SLi/Crossfire για να αποφευχθεί όσο το δυνατόν ο περιορισμός του κεντρικού επεξεργαστή. Τι δουλειά έχει με το D3D10 και πάλι δεν καταλαβαίνω, αλλά ίσως διαφωτιστώ στην πορεία.... αλλά από μόνη της δεν μπορεί.....( χώρια το υπόλοιπο pc που πρέπει να είναι τούμπανο για να μι τρώει σφινιμπουκαλιασμα η κάρτα ) Aν το σφινιμπουκάλιασμα αποτελεί καινούργιο κεφάλαιο του kama sutra απαιτώ άμεση επεξήγηση. Εντάξει παραδέχομαι ότι έχω πειραματιστεί με διάφορα αξεσουάρ, αλλά το "σφίνι" δεν με παραπέμπει πουθενά LOL δε γράφω αλλα -γιατί- το θεωρώ μα…κία! Party spoiler! *grunt* Τώρα γιατί θες 64αμπιτα ντε κ καλά, κ μάλιστα vista ? Γιατί να θέλω ένα δυσλειτουργικό λειτουργικό ρωτάω εγώ με την σειρά μου ο αφελής.... {{{{{Οι όροι 32-bit και 64-bit αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις πληροφορίες ο επεξεργαστής (λέγεται και κεντρική μονάδα επεξεργασίας) ενός υπολογιστή. Οι εκδόσεις 32-bit και 64-bit των Windows έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε υπολογιστές με επεξεργαστές 32-bit ή 64-bit, αντίστοιχα. Οι εκδόσεις 64-bit των Windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερη μνήμη από τις εκδόσεις 32-bit των Windows. Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος που ξοδεύεται στις διεργασίες εναλλαγής μέσα και έξω από τη μνήμη αποθηκεύοντας τις περισσότερες από αυτές τις διεργασίες στη Μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) αντί για τον σκληρό δίσκο. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη συνολική απόδοση των προγραμμάτων. }}}}} Ωραία η αντιγραφή/επικόλληση από τον πρώτο τόμο της αδελφής της Βέφας για υπολογιστές, αλλά που το πας δεν ξέρω... κ καλα θα μου πεις για αυτο, αλλα vista γιατι? drivers + D3D10 Η πεστω μαρτινι αμα θες αλλα για δεις sm4 κ vs4 θες vista 64 (προσοχή ακολουθεί παραποίηση του πρωτότυπου στίχου)...ζαβαρακατρανέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεμια ζαβαρακατρανέμιαααααααααααααααα ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ....... τωρα τα υπολιπα -γιατι- στειλει e-mail στην MICROSOFT στον τομεα του μαρκετιν.ετσι θελουν να πουλαει το ολλο θεμα..... Δεν νομίζω να έκανα ποτέ το λάθος να έστελνα την ιδιοφυέστατη εξίσωσή σου στην Microshaft. Αν και τώρα που το σκέφτομαι αν φτύσεις μέσα σε μια απαίσια σούπα ίσως την κάνεις και καλύτερη... καμια..... Στα κρατούμενα και συνεχίζω.... κ αυτο ειναι καθαρα θεμα μαρκετιν, αλλα οπως ανεφερα ποιο πανω δεν κανουν η μεγαλες καρτες για win xp!!! Και το απέδειξες περίτρανα μεγάλεεεεεεεεεεεε...ή μάλλον όχι...ερρρρ καλά μωρέ άστο μην σου χαλάσουμε τώρα και την όλη συνταγή.... παρε panadol αναβραζον ειναι καλιτερο. Μετά από και αυτήν εδώ την εμπειρία πλάκωσα μισό κουτί Lonarid με μερικά Tavor αλλά δεν το βλέπω να γλυτώνω τα σκληρά στο τέλος. Σοβαρά τώρα: ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΣΑΠΟΥΝΑΤΕ ΤΟΣΗ ΩΡΑ; Για άλλη μια φορά από την στιγμή που κάτι παρόμοιο δεν συμβαίνει κάτω από ΧP σε GTX280 ή GTX280@SLi τα οποιαδήποτε σφινιμπουκαλιάσματα της κοινής λογικής δεν πιάνουν δυστυχώς τόπο. (καλού κακού να επενδύσω τους τοίχους με μαξιλάρια;...)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 seriously τα posts του Ailurou πιάνουν άλλα επίπεδα όταν την λέει στον John
John-lamia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 seriously τα posts του Ailurou πιάνουν άλλα επίπεδα όταν την λέει στον John Κοροϊδεύεται όλη την ώρα… Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κιαρατας !!! Aν το σφινιμπουκάλιασμα αποτελεί καινούργιο κεφάλαιο του kama sutra απαιτώ άμεση επεξήγηση. Εντάξει παραδέχομαι ότι έχω πειραματιστεί με διάφορα αξεσουάρ, αλλά το "σφίνι" δεν με παραπέμπει πουθενά LOL Bottleneck αναμεσα σε cpu και gpu! πορνοδιαστοφικε ψιψινε!!! Γιατί να θέλω ένα δυσλειτουργικό λειτουργικό ρωτάω εγώ με την σειρά μου ο αφελής.... αυτοι στο δινουν με το ετσι θελω. ( vista64 ) ακους εκει ''γιατι να θελω'' !!! σιγα να μη σε ρωτισουν!!!! Και το απέδειξες περίτρανα μεγάλεεεεεεεεεεεε...ή μάλλον όχι...ερρρρ καλά μωρέ άστο μην σου χαλάσουμε τώρα και την όλη συνταγή.... Εμ τι να σε κανω γω......αμα δε καταλαβενς επι του θεματος! για να δουλεψει good μια 4870χ2 (που να μην εσωναν που την εβγαλαν με αυτα που ζιταει ) θελει βαρβατο pc το οποιο για να δουλεψει σωστα θελει vista 64bit! γιατι????? κ για να δουλειψουν σωστα οι drivers και για να εχεις πανω απο 4gb ram, και για να δουλεψει το καταραμενο dx10!!! ( οσο αναφορα τα παιχνιδια ) και εκτος αυτου να παρακαλας να δει το Χ παιχνιδι που θες να παιξεις και τις 2 gpu που εχει!!! +1 για gtx280 σε αυτον τον τομεα. ( ρε λετε για αυτο να μην πεφτει η τιμη της gtx280 ? )
stelpas Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2008 Καλημερα. Υστερα απο πολυ καιρο γραφω σε φορουμ αναζητωντας βοηθεια σε κατι που οσο και αν προσπαθησα δεν βρηκα λυση. Αγορασα την sapphire 4870x2. To συστημα μου εχει τα εξης χαρακτηριστικα: Vista 32bit, core duo 6600, P5W DH deluxe, 4gb ram. Πριν απο την 4870 ειχα την 9800χt. Αφου τοποθετησα την καινουργια καρτα και φορτωσα τους οδηγους απο το cd λαμβανω ενα μυνημα που λεει πως οι οδηγοι δεν ειναι οι καταλληλοι για την συσκευη(καρτα) 'η οι οδηγοι εχουν καποιο προβλημα. Απο την διαχειριση συσκευων βλεπω πως το σφαλμα εχει κωδικο 43... Επισης και μια γεφυρα απο PCI σε PCI εχει θαυμαστικο επειδη, οπως λεει, δεν υπαρχουν διαθεσιμοι ποροι και θα πρεπει να καταργησω καποια αλλη συσκευη. Δεν ξερω ομως αν εχει καποια σχεση αυτο με το θεμα μου. Εψαξα στο net, εκανα καποιες κινησεις με safe mode και διαφορα αλλα που διαβασα αλλα τζιφος. Αν με ενα format διορθωνεται η κατασταση μικρο το κακκο. Ομως αν ειναι BIOS issue τοτε η απειρια μου ειναι τετοια που θα εχουμε....καταστροφες αν δεν εχω ενα καλο guide για βοηθεια. Παντως αν καποιος/α εχει αντιμετωπισει με επιτυχια παρομοια κατασταση θα χαρω να ακουσω.
Dark_Shadow198 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 @stelpas Ειχα και εγω την P5W DH DELUXE παλια μαζι με μια geforce 7950gx2 Τωρα οταν τα πρωτοειχα τα κομματια ειχα καποια προβληματα οπως μαυρες οθονες παγοματα κτλ τελικα ητανε bios ζητημα για να την υποστιριξει η motherboard την συγκεριμενη καρτα ηθελε update το bios σε version 1406 και πανω αρα μπορει αυτο να ειναι και το προβλημα σε εσενα (επειδη και οι 2 καρτες ειναι χ2)
stelpas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 @stelpas Ειχα και εγω την P5W DH DELUXE παλια μαζι με μια geforce 7950gx2 Τωρα οταν τα πρωτοειχα τα κομματια ειχα καποια προβληματα οπως μαυρες οθονες παγοματα κτλ τελικα ητανε bios ζητημα για να την υποστιριξει η motherboard την συγκεριμενη καρτα ηθελε update το bios σε version 1406 και πανω αρα μπορει αυτο να ειναι και το προβλημα σε εσενα (επειδη και οι 2 καρτες ειναι χ2) αυτο το update μηπως θα μπορουσες να το λινκαρεις;
FarCry Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 κάτι άσχετο. σε vista 32 πάλι έχει πρόβλημα? δηλαδή θέλει οπωσδήποτε 64bit για να παίξει? (πληροφοριακά...)
stelpas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αυτό σε καλύπτει; Ναι. Θα δοκιμασω και θα σας πω τα αποτελεσματα...
John-lamia Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 κάτι άσχετο. σε vista 32 πάλι έχει πρόβλημα? δηλαδή θέλει οπωσδήποτε 64bit για να παίξει? (πληροφοριακά...) για την ram κ μονο θελουμε τα 64bit. αλλα vista για games ειναι μονοδρομος αν θες να παιξεις με ολα τα εφε στο τερμα
Ailuros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Bottleneck αναμεσα σε cpu και gpu! πορνοδιαστοφικε ψιψινε!!! Υπάρχει σε όλα συστήματα σε διάφορες διαβαθμίσεις. Στην περίπτωση συστημάτων SLi/Crossfire (high end) υπερέχει απλά ο περιορισμός του επεξεργαστή ότι και να είναι αυτό. αυτοι στο δινουν με το ετσι θελω. ( vista64 ) ακους εκει ''γιατι να θελω'' !!! σιγα να μη σε ρωτισουν!!!! Εμ τι να σε κανω γω......αμα δε καταλαβενς επι του θεματος! για να δουλεψει good μια 4870χ2 (που να μην εσωναν που την εβγαλαν με αυτα που ζιταει ) θελει βαρβατο pc το οποιο για να δουλεψει σωστα θελει vista 64bit! γιατι????? κ για να δουλειψουν σωστα οι drivers και για να εχεις πανω απο 4gb ram, και για να δουλεψει το καταραμενο dx10!!! ( οσο αναφορα τα παιχνιδια ) και εκτος αυτου να παρακαλας να δει το Χ παιχνιδι που θες να παιξεις και τις 2 gpu που εχει!!! +1 για gtx280 σε αυτον τον τομεα. ( ρε λετε για αυτο να μην πεφτει η τιμη της gtx280 ? ) Για άλλη μια φορά και πιο λιανά μπας και το καταλάβεις 2*GTX280@SLi δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα κάτω από ΧP ή άλλο λειτουργικό. Μπορεί να μην είναι τα 2 chip πάνω σε ένα PCB όπως στην Χ2, αλλά κάτα βάση το ίδιο πράγμα είναι. AFR χρησιμοποιείται και εδώ και κάθε κάρτα έχει 1GB μνήμης. H ΑΜD απλά έχει επικεντρώσει το driver development κυρίως σε Vista αυτό είναι όλο και ο ουσιαστικός λόγος θα πρέπει να είναι μείωση εξόδων. Μπορεί να αφαιρεί το δικαίωμα επιλογής λειτουργικού σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν είναι πια και τόσο τραγικό. Αν κάνουμε ένα μη δημόσιο γκάλοπ πόσοι γενικά έχουν νόμιμα λειτουργικά με τα αποτελέσματα θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
FarCry Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 για την ram κ μονο θελουμε τα 64bit. αλλα vista για games ειναι μονοδρομος αν θες να παιξεις με ολα τα εφε στο τερμα δηλαδή αν έχεις 3GB system ram και 1GB στη vga πάλι θες 64bit.... δεν ήξερα ότι η vram υπολογίζεται στο συνολικό μέγεθος τις μνήμης του συστήματος αυτό μονο σε ATI e?
HighT3ch Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Εγώ πάλι θα έλεγα οτι η 4870x2 είναι η πιο απροβλημάτιστη απ'ολες τις μέχρι τώρα υλοποιήσεις που έχω δοκιμάσει. Δεν μιλάω για θέματα θερμοκρασιών μιάς και την έχω με νερό αλλά μιλάω εν γένει για την συμπεριφορά της κάρτας. Έχω δοκιμάσει αρκετές φορές και SLI με διάφορες κάρτες και crossfire και δεν υπήρξε πάντα τόσο απροβλημάτιστη η χρήση τους όσο με της 4870χ2. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν είναι θέμα drivers και ελλειπούς υποστήριξης από τα παιχνίδια - φταίει η κάρτα γιαυτό?. Το οτι στο Crysis δεν αποδίδει όσο οι κάρτες της NVidia δεν αποδεικνύει οτι είναι μάπα η κάρτα αλλά πόσο biased είναι οι υλοποιήσεις των games υπέρ αυτών που δίνουν τις μίζες. Δεν έχει υπάρξει game που να αντιμετωπίσα προβλήματα και παίζω αρκετά games, ούτε υπήρξε game που να μην το παίξω σε ότι ποιότητα και να ζήτησα με απολαυστικό framerate. Προσωπικά ούτε NVidia ούτε ΑΤΙ fan boy είμαι - αγοράζω αυτό που ικανοποιεί περισσότερο τις ανάγκες μου. Δουλεύω την κάρτα σε Windows XP 32bit, Vista Ultimate 64bit και υπο δοκιμή Windows 7 32/64bit.
Ailuros Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ενδιαφέρον....στα windows7 χρησιμοποιείς τους οδηγούς vista; Πως είναι οι εντυπώσεις σου με τα 7-άρια (σαν λειτουργικό γενικά). -----Προστέθηκε 13/11/2008 στις 08 : 51 : 14----- δηλαδή αν έχεις 3GB system ram και 1GB στη vga πάλι θες 64bit.... δεν ήξερα ότι η vram υπολογίζεται στο συνολικό μέγεθος τις μνήμης του συστήματος αυτό μονο σε ATI e? ΄Οχι σε καμία περίπτωση. Για άλλη μια φορά όλα τα λειτουργικά παίρνουν πληροφορίες από τον οδηγό γραφικών για το μέγεθος μνήμης της GPU. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων καθορίζει σαν εικονική μνήμη το 50% της onboard μνήμης. Στην 8800GTX για παράδειγμα τα ΧΡ έδιναν μόνο 256ΜΒ virtual memory + onboard ram 768 = 1009 MB texture memory, αποτελεί ωστόσο εξαίρεση γιατί δεν υπάρχουν και πολλές κάρτες με "ανορθόδοξες" ποσότητες μνήμης. Τα λειτουργικά μετράνε με 128/256/512/1024ΜΒ και καθορίζουν ανάλογα την εικονική μνήμη. Σε μια 4870Χ2 έχεις μεν 2048ΜΒ συνολικής μνήμης, αλλά δεν παύει να είναι 1024ΜΒ ανά chip ανά καρέ κάτω από AFR και δεν υπάρχει περίπτωση είτε τα ΧΡ, είτε τα Vista είτε οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο λειτουργικό να δίνουν κάτω από 512ΜΒ virtual memory σε μονή κάρτα με 1024ΜΒ ή την Χ2 με 2*1024ΜΒ. Aκόμα και να συνέβαινε κάτι τέτοιο, αποκλείεται να επιρεάζει κάτα οποιονδήποτε τρόπο τις επιδόσεις σε παιχνίδια μιας και οτιδήποτε κινείται έξω από την onboard μνήμη της GPU υποφέρει από το τραγικά μικρότερο εύρος του διαύλου. Φυσικά πλείστες εφαρμογές δανείζονται system memory ακόμα και αν δεν εξαντληθεί η GPU memory, αλλά πρόκειται συνήθως για δεδομένα που δεν αφορούν υφές για παράδειγμα. Να θυμάσαι ένα πράγμα ότι ο κυρίαρχος διαχειριστής μνήμης γραφικών είναι η ίδια η τρισδιάστατη εφαρμογή. Αν ένα παιχνίδι κάνει κακή διαχείριση μνήμης δεν φταίει ούτε το λειτουργικό ούτε ο οδηγός γραφικών. Κοντολογής μην πιστεύεις τις παραπάνω μπαρμπουτσαλιές. Ναι μεν τα 64-μπιτα λειτουργικά ενδεικνύνονται για διαχείριση μεγαλύτερων ποσοτήτων μνήμης συστήματος, αλλά αυτό ουδεμία σχέση έχει με την μνήμη που κουβαλάει η κάθε κάρτα γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.