Προς το περιεχόμενο

Δεν αντέχεται άλλο η Radeon 4870x2 - τραγικά προβλήματα

Greek_Tornado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά παίζει να έχει πρόβλημα η κάρτα σε XP...αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά :P

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά παίζει το σενάριο πολύ… Ότι από εδώ και πέρα θα προσέχουν κυρίως τα vista 64 sp1

Τόσο στην ati όσο και στην nvidia.

Σιγά σιγά βλέπω όλο και περισσότερους να κάνουν benchmarks σε vista x64…

Δημοσ.

Σε "αρκετα" hi-end PC χρειαζεται και λιιιιιιιγη παρεμβαση στο BIOS της συγκεκριμενης καρτας ....... Αυτο ειναι το "κρυφο σημειο" των 3870Χ2 & 4870Χ2..... Φυσικα δεν λεω πως ΟΟΟΟΟΛΑ τα υπολοιπα ειναι τελεια ...τουλαχιστον οι CCC που βγαινουν κατα καιρους...... αλλα επειδη εχω κανει αρκετα πειραματα στην δικια μου 4870Χ2 ..... οοοολα ειναι ζητημα BIOS checksum της καθε εταιριας αλλα το βασικοτερο .....θερμοκρασιες!!!!!!! Απλα η ΑΤΙ εφτιαξε την Ferrari και της εδωσε "ψυγειο" απο Panta-κι.......;)

Δημοσ.

Λοιπον την ιδια καρτουλα παιζει το φιλαρακι μου που την αγορασε πριν 3 μερες. Πηγα σπιτι του για να δουμε το "παρθενικο" της ξεκινημα στο μηχανημα του. Η προηγουμενη του καρτα ηταν μια 8800gtx και το καρτονι θα εμπαινε πανω σε ΧΡ. Καμια καθαρη εγκατασταση, απλα driver cleaner και αλλα τετια σκηνικα για γλιτωσουμε το φορματ.

Κουμπονουμε την καρτα και ανοιγουμε το μηχανημα και αρχιζουμε να περναμε οδηγους και τα συναφη. Τρεχουμε τα πρωτα μας παιχνιδια και τα αποτελεσματα ηταν σε γενικες γραμμες απογοητευτικα. Προβληματα λειτουργειας δεν βρηκαμε αλλα οι επιδοσεις της ηταν απαραδεκτες και μπορω να πω με σιγουρα οτι ηταν χειροτερη απο την δικη μου single 4870. Λιγες περιπτωσεις που η καρτα εδειχνε τα δοντια της.

Ειπαμε να κανουμε ενα φορματ μπας και γινει τιποτα και μηπως το προβλημα βρισκοτανε σε υπολειματα στα ΧΡ. Μετα το φορματ τρεξαμε παλι μερικα παιχνιδια και μπορω να πω πως η αποδοση της καρτας βελτιωθηκε σημαντικα αλλα παλι υπηρχε αυτο το "παει στην πηγη και δεν πινει νερο" συναισθημα που μας ετρογε και εμενα και το φιλαρακι μου.

Ετσι λοιπον κατσαμε και διαβασαμε μερικα πραγματακια και καναμε αλλη μια φορα φορματ ομως αυτη τη φορα βαλαμε "ΣΒΗΣΤΑ 64". Ε λοιπον δεν ξερω πως και γιατι φιλε μου αλλα η καρτα απογειωθηκε στα περισσοτερα παιχνιδια που την δοκιμασαμε (με καποιες εξαιρεσεις) και αυτη τη στιγμη το φιλαρακι μου ειναι ενας ευτυχης κατοχος μιας saphire 4870 Χ2.

Εγω προσωπικα δεν υπηρχε και δεν υπαρχει περιπτωση να ασχοληθω η να αγορασω dual card μοντελο ποτε στη ζωη μου και ειδα απο κοντα ακριβως γιατι. Πολυ χαβαλες ρε παιδι μου για να δουλεψει σωστα ενα τετιο set up.

Δημοσ.

Εμενα το ρητο "τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους", γιατι μου φαινεται

οτι καπου εδω κολλαει; Δηλαδη, (συμφωνα με το τελευταιο ποστ) για να παιξει σωστα

η καρτα, πρεπει να μπει σε Vista x64? και οποιος δεν τα εχει τι γινεται, τζιφος και πεταμενα

λεφτα η υποθεση; Μηπως, λεω μηπως, ολα αυτα ειναι θεμα drivers; μηπως δεν τους δεινουν

την απαιτουμενη προσοχη και στο ενα λειτουργικο παιζει καλα και σε αλλο ειναι ψοφια;

Δε ξερω τι να πω. Παρτε για παραδειγμα τον telegamesvg.Αν και δεν ειπε

αν εχει τα χ32 ή χ64, για να το συγκρινουμε με των αλλων... Οπως και να εχει το πραγμα

τα στοιχεια που δινει ειναι ακριβως το αντιθετο με τον ισχυρισμο του αρχικου ποστερ.

Greek_Tornado περιμενω να δω μετα το format αν ειδατε βελτιωση.

Δημοσ.
Βασικά παίζει το σενάριο πολύ… Ότι από εδώ και πέρα θα προσέχουν κυρίως τα vista 64 sp1

Τόσο στην ati όσο και στην nvidia.

Σιγά σιγά βλέπω όλο και περισσότερους να κάνουν benchmarks σε vista x64…

Όποιος o/cer σέβεται τον εαυτό του, χρησιμοποιεί Vista μόνο όταν πρόκειται να bench-άρει PC Mark 05 / Vantage, 3D Mark 03 / 05 / 06 / Vantage με CFX ή Tri-SLi και wPrime v1.55 ;) Για όλα τα υπόλοιπα, XP ή Server 2003 ... :-) Γιατί πολύ απλά τα Vista "κόβουν" όσο light και να τα κάνεις με το nLite ... Ο dinos22 από την team.AU έχει βάλει Vista + SP1 σε ένα CD (~600MB setup νομίζω) και πάλι χάλια είναι στα υπόλοιπα ... B)

Δημοσ.

Παιδιά σήμερα κατάφερα να τελειώσω και να ασχοληθώ με το θέμα αυτό. Καταρχάς θα θελα να ευχαριστήσω όσους προσφέρθηκαν τόσο άμεσα να βοηθήσουν.

Τελικά έβαλα στο μηχάνημα Vista 64 και η κάρτα όντως απογειώθηκε. Απέδωσε τα αναμενόμενα και σε benchmarks και σε games, χωρίς προβλήματα σταθερότητας.

Η αλήθεια είναι πως και πάλι απογοητευμένος είμαι από την ATi που παράτησε έτσι απλά τα XP και μας ανάγκασε να βάλουμε Vista μόνο και μόνο για να λειτουργήσει σωστά. Τέλος πάντων, πέραν της απροσδόκητης και αχρείαστης αλλαγής λειτουργικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παιδί που έχει το pc (θα πρέπει να βρει τώρα Autocad, GIS κλπ για Vista 64) τέλος καλό, όλα καλά, με ανάμεικτα όμως συναισθήματα. Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει Vista; Δεν το γράφει όμως πουθενά Do Not Purchase if you use Win XP...

Δημοσ.

H ΑTi γενικότερα πρέπει να δώσει μια διαφορετική πορεία πλεύσης όσον αφορά τις κάρτες της :-D Λιγουλάκι πιο πολύ optimized για games, πρέπει να τις κάνει ... Και όχι να χτυπάνε τα κέρατά τους στα benches (εκτός από το 3D 03 που έχουν γίνει διάφορα με το PLX chip - ακούς εκεί όταν έχει πυρώσει το PLX chip να έχουμε φυσιολογικά scores στο 2k3, και όταν είναι κρύο τα scores να βγαίνουν bugged low ... :lol:) και στα games να έχουν τα προβληματάκια τους ... :P

Δημοσ.
Όχι, όπου διάλεγα διάλεγα στη GTX 16xQ AA... Όταν έτρεξα τα benchmarks βέβαια στο crysis και το World in Conflict την έβαλα την GTX x4 AA γιατί τόσο πήγαινε μόνο η ATi... Δεν ξέρω αν το χ4 της ATi είναι διαφορετικό από το χ4 σκέτο της nvidia αλλά τέλος πάντων, οι επιδόσεις που δν ήταν ό,τι περίμενα δεν είναι το πρόβλημά μου. Τα stutters και τα στιγμιαία παγώματα σε πολύ ελαφριά παιχνίδια όπως το cs source που θα πρεπε να βαράει 300+ fps με ενοχλούν, ή το τραγικό πρόβλημα πχ με το Company of Heroes που in-game άμα κάνεις scroll το χάρτη παγώνουν όλα και ξανασυνεχίζουν κανονικά μόλις σταματήσει το scroll...

Τουλάχιστον το 16xQ της NV εμπεριέχει 8χ Multisampling + 8x CSAA. Μπορείς να συγκρίνεις άφοβα 2x, 4x, 8x AA της AMD αντίστοιχα με 2χ, 4χ, 8χQ στην NVIDIA. Το 16xQ συγκρίνεται μόνο υπό προυποθέσεις με κάτι από >12x edge detect της AMD, αλλά πάμε στα ψιλά γράμματα πλέον.

To φαινόμενο του microstuttering το έχουμε αναφέρεις αρκετές φορές για τα συστήματα SLi/Crossfire, και αν βάλεις 2*280@SLi πολύ φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσεις παρόμοια προβλήματα όχι βέβαια σε αυτές τις διαστάσεις.

-----Προστέθηκε 10/11/2008 στις 01 : 10 : 16-----

Παιδιά σήμερα κατάφερα να τελειώσω και να ασχοληθώ με το θέμα αυτό. Καταρχάς θα θελα να ευχαριστήσω όσους προσφέρθηκαν τόσο άμεσα να βοηθήσουν.

Τελικά έβαλα στο μηχάνημα Vista 64 και η κάρτα όντως απογειώθηκε. Απέδωσε τα αναμενόμενα και σε benchmarks και σε games, χωρίς προβλήματα σταθερότητας.

Η αλήθεια είναι πως και πάλι απογοητευμένος είμαι από την ATi που παράτησε έτσι απλά τα XP και μας ανάγκασε να βάλουμε Vista μόνο και μόνο για να λειτουργήσει σωστά. Τέλος πάντων, πέραν της απροσδόκητης και αχρείαστης αλλαγής λειτουργικού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παιδί που έχει το pc (θα πρέπει να βρει τώρα Autocad, GIS κλπ για Vista 64) τέλος καλό, όλα καλά, με ανάμεικτα όμως συναισθήματα. Δηλαδή αν κάποιος δεν έχει Vista; Δεν το γράφει όμως πουθενά Do Not Purchase if you use Win XP...

Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Η Intel μόλις πρόσφατα προανακοίνωσε έμμεσα ότι το Larabee τους (D3D11-late 09') θα έχει οδηγούς μόνο για Vista & Windows7.

Δημοσ.

Παίδες πάντως όταν η κάρτα γραφικών έχει 1-2gb μνήμης είναι τουλάχιστον άδικο να τη βάζουμε σε 32bit OS!

Ντάξ υπάρχουν κάποιοι που εμμένουν στα xp64 αλλά vista64 είναι ο δρόμος πλέον για όλες αυτές τις κάρτες.

Δημοσ.
Παίδες πάντως όταν η κάρτα γραφικών έχει 1-2gb μνήμης είναι τουλάχιστον άδικο να τη βάζουμε σε 32bit OS!

Ντάξ υπάρχουν κάποιοι που εμμένουν στα xp64 αλλά vista64 είναι ο δρόμος πλέον για όλες αυτές τις κάρτες.

Τα XP x64 εχουνε χειροτερη υποστιριξη σε drivers απο τα x32 δυστυχος αρα ναι για gaming καλυτερα vista 64 bit

Δημοσ.

δεν υπάρχει λόγος αγοράς 4870χ2 αν δεν παίζεις dx10 παιχνίδια....

άσε που σε ΔΡ έχεις μόνο 3,2 gb ram, η οποία αν δουλέψει στα τέρματα η 4870χ2 δεν φτάνει ούτε για κολατσιό!

πχ.

crysis+dx10~vista x64(+ exe 64bit+drivers 64bit)*4gb ram=4870x2

δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός αλλά αυτό είναι κ για gtx280 η sli/cf.

με λίγα λόγια για να δουλέψει οι ένα τέτοιο σώμα θέλει κ το κατάλληλο πνεύμα.

Δημοσ.

Μου φενεται μαλλον θα χρειαστει να αλλαξουμε τα λειτουργικα μας και τα μηχανηματα μας ποιο γρηγορα απο οτι φανταζομασταν (οχι οτι ηταν λιγος ο χρονος της μεταβασης) απο 32 σε 64 bit εφαρμογες και παιχνιδια. Αν υπαρξει η καταλληλη υποστηριξη και development τοτε ολα θα πανε καλα αλλιως μας κοβω για τρελες καταστασεις με οδηγους, fixes και αλλα τετια σκηνικα που θα μας σπασουν τα νευρα.

Δημοσ.
Μου φενεται μαλλον θα χρειαστει να αλλαξουμε τα λειτουργικα μας και τα μηχανηματα μας ποιο γρηγορα απο οτι φανταζομασταν (οχι οτι ηταν λιγος ο χρονος της μεταβασης) απο 32 σε 64 bit εφαρμογες και παιχνιδια. Αν υπαρξει η καταλληλη υποστηριξη και development τοτε ολα θα πανε καλα αλλιως μας κοβω για τρελες καταστασεις με οδηγους, fixes και αλλα τετια σκηνικα που θα μας σπασουν τα νευρα.

όχι απαραίτητα απλά αγοράζεις μια κάρτα τύπου gtx280 εάν μιλάμε για τόσο μεγάλη ισχύ και παραμένεις με τα αγαπημένα σου 32bita xp και αφήνεις αυτούς που προτιμάνε τις λύσεις sandiwch στη μοίρα τους να κλαίνε:-)...βέβαια το ότι κάαααποια στιγμή στο μέλλον θα μεταπηδήσουμε στα 64bit είναι σίγουρο....ίσως όταν βγουν τα windows 7:lol:

Δημοσ.

Ε απο τη στιγμη που οι νεοι επεξεργαστες απαιτουν τετια λειτουργικα τοτε καταλαβαινεις οτι το πληρωμα του χρονου σχεδον εφτασε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...