Προς το περιεχόμενο

Δεν αντέχεται άλλο η Radeon 4870x2 - τραγικά προβλήματα

Greek_Tornado

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από μήνες πιπίλισμα του μυαλού μου από 100άδες reviews σε άπειρα sites, για το πόσο γαμ@τη είναι η 4870χ2 την πρότεινα σε κολλητό που έφτιαξε hi-end pc. Ανάμεσα στα άλλα του έβαλα έναν q9550, 4 gb Corsair Dominator 1066, ASUS P5Q deluxe κλπ σε οθόνη Samsung T240. Αγοράζει λοιπόν μια 4870χ2 για να δώσει σε τρίτο την GTX280 superclocked της EVGA που είχε αρχικά η σύνθεση αναζητώντας το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις...

Ε από τότε, έχει αρχίσει η οδύσσειά του (μας) αφού ο άνθρωπος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με pc's, απλά θέλει ένα hi-end μηχάνημα να τα τρέχει όλα στο τέρμα.

Βάζουμε τη Radeon, κολλήματα στο Counter Strike Source (στιγμιαία freeze, και τα fps τπτ σπουδαίο και αρκετά πιο κάτω από GTX280 στο ίδιο μηχάνημα). Άθλια ασυμβατότητα με το Company of Heroes να είναι unplayable αφού ναι μεν στο performance test το ξεσκίζει με 300+ fps, in-game σε "δύσκολα" για την κάρτα γραφικών maps τρώει φλασιές και παγώνει το game όταν απλά κάνεις scroll το battlefield. Για να μην πω για το μέγιστο χ8 AA που είναι διαθέσιμο στο σύνολο σχεδών των games που τρέχει ο άνθρωπος όπως GTR2, rFactor κλπ όπου η GTX280 πήγαινε χ16... Όσο για το crysis warhead, έτρεξα το γνωστό benchmark που υπάρχει στο guru3d και απλά τραβούσα τα μαλλιά μου για το πόσο έχανε από την GTX με χ4 ΜΟΝΟ antialiasing αφού δεν άφηναν οι drivers της ATi παραπάνω...

Παιδιά οι δοκιμές γίνανε στο ίδιο μηχάνημα, με όλα τα ρολόγια stock. Αυτό που ΔΕ μας λένε όμως στα τεστ είναι η πραγματικότητα, ότι δηλαδή πρόκειται για μια κάρτα θηρίο που όμως δε λειτουργεί σχεδόν πουθενά σωστά ελέω drivers (οι δοκιμές γίνανε με τους 8,10 που είναι και οι τελευταίοι) και ο άνθρωπος έχει απηυδήσει και θέλει τη GTX280 του πίσω, κι εγώ νιώθω εντελώς μ@λ@κ@ς που πίστεψα την ATi μετά από τόσα χρόνια και τον καθοδήγησα να ακουμπήσει τα 400+ ευρώ του:X:X:X Ας λειτουργήσει αυτό το thread ως παράδειγμα για αποφυγή και σκεφτείτε καλύτερα τι κάρτα θα πάρετε την επόμενη φορά που θα διαβάσετε διθυραμβικά reviews και ξέρω εγώ τι άλλο:mad:

Υ.Γ. Σε άλλο μηχάνημα δοκίμασα μια 4870 single 1 gb version άλλου φίλου (ναι είμαστε hi-end παρέα καμένων) και πήγαινε αρκετά καλά και χωρίς προβλήματα. Εκεί βασίστηκα κι εγώ και είπα πως το crossfire θα γ@μ@ει... Αλλά...

Y.Γ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι μιλάμε πάντα για win xp pro sp3 32bit, και πως όλο το software drivers games κλπ είναι οι τελευταίες τρέχουσες εκδόσεις...

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εκεί βασίστηκα κι εγώ και είπα πως το crossfire θα γ@μ@ει... Αλλά...

αλλο crossfire(2χ4870) και αλλο 4870χ2?αλλη επιλογη ηθελες εσυ και αλλη του συμβουλεψες?

Δημοσ.
Μετά από μήνες πιπίλισμα του μυαλού μου από 100άδες reviews σε άπειρα sites, για το πόσο γαμ@τη είναι η 4870χ2 την πρότεινα σε κολλητό που έφτιαξε hi-end pc. Ανάμεσα στα άλλα του έβαλα έναν q9550, 4 gb Corsair Dominator 1066, ASUS P5Q deluxe κλπ σε οθόνη Samsung T240. Αγοράζει λοιπόν μια 4870χ2 για να δώσει σε τρίτο την GTX280 superclocked της EVGA που είχε αρχικά η σύνθεση αναζητώντας το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις...

Ε από τότε, έχει αρχίσει η οδύσσειά του (μας) αφού ο άνθρωπος δεν ασχολείται ιδιαίτερα με pc's, απλά θέλει ένα hi-end μηχάνημα να τα τρέχει όλα στο τέρμα.

Βάζουμε τη Radeon, κολλήματα στο Counter Strike Source (στιγμιαία freeze, και τα fps τπτ σπουδαίο και αρκετά πιο κάτω από GTX280 στο ίδιο μηχάνημα). Άθλια ασυμβατότητα με το Company of Heroes να είναι unplayable αφού ναι μεν στο performance test το ξεσκίζει με 300+ fps, in-game σε "δύσκολα" για την κάρτα γραφικών maps τρώει φλασιές και παγώνει το game όταν απλά κάνεις scroll το battlefield. Για να μην πω για το μέγιστο χ8 AA που είναι διαθέσιμο στο σύνολο σχεδών των games που τρέχει ο άνθρωπος όπως GTR2, rFactor κλπ όπου η GTX280 πήγαινε χ16... Όσο για το crysis warhead, έτρεξα το γνωστό benchmark που υπάρχει στο guru3d και απλά τραβούσα τα μαλλιά μου για το πόσο έχανε από την GTX με χ4 ΜΟΝΟ antialiasing αφού δεν άφηναν οι drivers της ATi παραπάνω...

Παιδιά οι δοκιμές γίνανε στο ίδιο μηχάνημα, με όλα τα ρολόγια stock. Αυτό που ΔΕ μας λένε όμως στα τεστ είναι η πραγματικότητα, ότι δηλαδή πρόκειται για μια κάρτα θηρίο που όμως δε λειτουργεί σχεδόν πουθενά σωστά ελέω drivers (οι δοκιμές γίνανε με τους 8,10 που είναι και οι τελευταίοι) και ο άνθρωπος έχει απηυδήσει και θέλει τη GTX280 του πίσω, κι εγώ νιώθω εντελώς μ@λ@κ@ς που πίστεψα την ATi μετά από τόσα χρόνια και τον καθοδήγησα να ακουμπήσει τα 400+ ευρώ του:X:X:X Ας λειτουργήσει αυτό το thread ως παράδειγμα για αποφυγή και σκεφτείτε καλύτερα τι κάρτα θα πάρετε την επόμενη φορά που θα διαβάσετε διθυραμβικά reviews και ξέρω εγώ τι άλλο:mad:

Υ.Γ. Σε άλλο μηχάνημα δοκίμασα μια 4870 single 1 gb version άλλου φίλου (ναι είμαστε hi-end παρέα καμένων) και πήγαινε αρκετά καλά και χωρίς προβλήματα. Εκεί βασίστηκα κι εγώ και είπα πως το crossfire θα γ@μ@ει... Αλλά...

Y.Γ.Γ. Ξέχασα να αναφέρω ότι μιλάμε πάντα για win xp pro sp3 32bit, και πως όλο το software drivers games κλπ είναι οι τελευταίες τρέχουσες εκδόσεις...

Συμφωνώ μαζί σου φιλε Μονο Nvidia από εδω και εμπρος δεν την ξαναπαταμε ετσι..

Δημοσ.
αλλο crossfire(2χ4870) και αλλο 4870χ2?αλλη επιλογη ηθελες εσυ και αλλη του συμβουλεψες?

Επειδή ξέρω ότι 4870x2 = 4870 xfire γι'αυτό φαντάστηκα ότι θα ράβει...

Δημοσ.

Παιδια συμφωνω μαζι σας! Αλλα ας συυγουρεφτουμε οτι δε παιζει καποιο αλλο προβλημα πρωτα. Αρχικα εχετε συνδεσει και τα δυο βυσματα για ρευμα στη καρτα; εχετε κανει καθαρη εγκατασταση των drivers; (1, απεγκατασταση των παλιων με το driver cleaner 2, ρεσταρτ 3, εγκατασταση νεων ντριβερ 4, ρεσταρ;) . Τελως οι χαμηλες επιδοσεις μπορει να οφειλονται και σε υψηλες θερμοκρασιες καλο θα ηταν να κατεβασεις το riva tuner να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα και επειτα να δοκιμασεις να παιξεις.

Δημοσ.
Πιας εταιριας υλοποιηση ειναι η 4870Χ2 ?????

Μιλάμε για Sapphire (455 ευρώ την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές σε γνωστά καταστήματα)

Δημοσ.

Και ενας φιλος ειχε παρομοια προβληματα αλλα με ενα update bios ολα καλα...Οπως διαβασα εχεις/εχει σχετικα καινουργια mobo αλλα δν χανεις τπτ να ψαξεις αν εχει νεα εκδοση bios και τα λοιπα...Ακριβως την ιδια αγανακτηση εξεφραζε και ο φιλος μου οταν δν μπορουσε να εκμεταλευτη 100% την καρτα του...Τωρα που ειναι ολα καλα μας εγινε και benchakias ομως...Και γω το χω ξαναπει οτι ειμαι NVIDIAκιας αλλα πλεον δν νομιζω η GTX280 να ναι τοσο καλυτερη απο την ATI 4870x2 οπως αναφερεις...Ειναι μια γνωμη μου που την στηριζω στις επιδοσεις της 4870χ2 του φιλου μου που πραγματικα ειναι hi-end...

Δημοσ.
Παιδια συμφωνω μαζι σας! Αλλα ας συυγουρεφτουμε οτι δε παιζει καποιο αλλο προβλημα πρωτα. Αρχικα εχετε συνδεσει και τα δυο βυσματα για ρευμα στη καρτα; εχετε κανει καθαρη εγκατασταση των drivers; (1, απεγκατασταση των παλιων με το driver cleaner 2, ρεσταρτ 3, εγκατασταση νεων ντριβερ 4, ρεσταρ;) . Τελως οι χαμηλες επιδοσεις μπορει να οφειλονται και σε υψηλες θερμοκρασιες καλο θα ηταν να κατεβασεις το riva tuner να ανεβασεις τις στροφες του ανεμιστηρα και επειτα να δοκιμασεις να παιξεις.

Μηχανικός υπολογιστών είμαι και έχω στήσει και αρκετά μηχανήματα και hi-end μάλιστα οπότε ναι λάθος στην εγκατάσταση δεν παίζει (αν βάλεις το ένα ρεύμα άλλωστε χτυπάει warning)... Ούτε υπερθέρμανση παίζει αφού ούτε στο μισό δεν ανεβάζει τις στροφές το bios της ATi και δουλεύει μέσα στα όρια κάτω από 90 βαθμούς. Είναι σε ένα Cosmos S Coolermaster κουτί και δεν υπάρχει θέμα θερμοκρασιών. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι clean install το λειτουργικό γιατί φορούσε τη GTX280 το pc πριν, και απλά απεγκατέστησα drivers και έβαλα την Radeon μετά. Θα κάνω κι ένα clean install τα windows ολόκληρα και άμα συνεχίσουν αυτές οι μ@λ@κίες επιστρέφεται στο μαγαζί η κάρτα (είναι 2 ημερών) και θα πάρω πιστωτικό για GTX280 και με τα ρέστα βλέπουμε...

-----Προστέθηκε 4/11/2008 στις 05 : 56 : 49-----

Και ενας φιλος ειχε παρομοια προβληματα αλλα με ενα update bios ολα καλα...Οπως διαβασα εχεις/εχει σχετικα καινουργια mobo αλλα δν χανεις τπτ να ψαξεις αν εχει νεα εκδοση bios και τα λοιπα...Ακριβως την ιδια αγανακτηση εξεφραζε και ο φιλος μου οταν δν μπορουσε να εκμεταλευτη 100% την καρτα του...Τωρα που ειναι ολα καλα μας εγινε και benchakias ομως...Και γω το χω ξαναπει οτι ειμαι NVIDIAκιας αλλα πλεον δν νομιζω η GTX280 να ναι τοσο καλυτερη απο την ATI 4870x2 οπως αναφερεις...Ειναι μια γνωμη μου που την στηριζω στις επιδοσεις της 4870χ2 του φιλου μου που πραγματικα ειναι hi-end...

Το bios είναι πρόσφατο στη μητρική γιατί το παλιό ήταν ασύμβατο με το cpu έτσι κι αλλιώς και αναγκαστήκαμε να το αναβαθμίσουμε θέλοντας και μη. Θα ξαναδώ μήπως έχει βγει κι άλλο βέβαια και θα αναφέρω ξανά. Όσο για τις επιδόσεις, η κάρτα δείχνει ότι έχει πολύ γκάζι και σίγουρα παραπάνω από τη GTX280, αλλά αν λειτουργεί από καθόλου έως μέτρια σε όλα τα games τι να το κάνουμε;;; Να καμαρώνω τα σκορ στο 3d mark06; Ναι οκ, έβγαλε 17.000 με όλα default στο σύστημα που περιέγραψα και άρα δουλεύει κανονικά το hardware. Να το βράσω όμως το 3d mark:mad:

Δημοσ.

Προφανως και δν ειναι αυτο που ζηταω απο μια καρτα να βγαλει καλο σκορ σε 3dmark και τα λοιπα...(τουλαχιστον εγω) αλλα μου ακουγεται περιεργο να εχει επιδοσεις και να μην τις εκμεταλευεται...Εχω δει απο την καρτα να παιζει πολλα παιχνιδια ολα full και ΑΑ 16(για αυτο δν ειμαι τερμα σιγουρος) και με πολλα Fps...Τωρα γιατι δν συμβαινει και σε σενα δν το ξερω...Βεβαια να φανταστεις οτι στο συγκεκριμενο μηχανημα που αναφερομαι τρωει (τουλαχιστον 8εωριτικα) bottleneck και απο τον επεξεργαστη....

Δημοσ.

about SAPPHIRE Radeon HD 4870 X2

-Fast for games that make use of multiple GPUs.

-If you use Windows Vista with Aero on a dual monitor system, DO NOT BUY THIS CARD. You will experience daily crashes of your machine, which only disabling Aero or the second monitor will solve.

If you play non-DX10 games in a window instead of full screen, DO NOT BUY THIS CARD. Running a non-DX10 game in a window effectively disables the second GPU, giving you horrible performance.

Micro-stutter is not solved in this card.

2D performance is horrible, there's a ridiculous amount of screen tearing on multiple monitors both when just dragging windows or when playing videos.

Other Thoughts: I wish I had known about these problems before purchasing the card. It's not the fault of Sapphire, but rather that of ATI/AMD. If you search for "vista aero 4870x2 crash" you'll find hundreds of people with the same problem. ATI's support is inept, so you won't find an answer to your problem or even someone who will acknowledge it.

In short, unless you have a single monitor and play your games full screen, avoid ATI cards like the plague.

Δημοσ.

@blaxos: Ένα Link με το αγγλικό κείμενο μήπως καταλάβουμε τι λέει;

[...]

Εν ολίγοις, εκτός αν έχετε ένα ενιαίο όργανο ελέγχου και παίζετε την πλήρη οθόνη παιχνιδιών σας, αποφύγετε τις κάρτες ATI όπως την πανούκλα.

Άλλο οι διπλές κάρτες & crossfire κι άλλο σε single περιπτώσεις.

Το "ενιαίο όργανο ελέγχου" τι είναι;

Δημοσ.

format,φρεσκα windows,full update,τελευταιους drivers και τα γνωστα.

Αν και τοτε κανει τα ιδια,δες τις θερμοκρασιες,και αν δεν σου κανει κοπο πες λιγο και τι psu εχει(γιατι δεν ειδα να το γραφει).

Παντως εμενα κατι μου λεει πως 1ον)Δεν δουλευει σωστα το cf,2ον)ζεστενεται πολυ η καρτα(γιαυτο και τα διαφορα τρελα drops).

Παντως αν και στιριζω την ατι γενικα,θα επρεπε να δωσουν την δυνατοτητα να εχουμε custom crossfire profiles...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...