SpyrosR Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα! Προ καιρού ενδιαφέρθηκα ν' αποκτήσω ένα μικρό φορητό μηχάνημα, για να μπορώ προχωρήσω λίγο τη δουλειά μου σε κάτι κείμενα OO ή να γράψω λίγο κώδικα στο δρόμο... και γιατί όχι να παίξω και κάνα mp3 σε καμιά πλατεία άμα είμαι με φίλους και το'χω μαζί μου? Τα "φτηνά" laptop των 15,4'' με απογοήτευσαν. Πολύ μεγάλα, και δε μ'άρεσαν κιόλας. Τα πρώτα που μου άφηναν θετικές εντυπώσεις άγγιζαν ή περνούσαν τα 700Ε. Όχι, δεν ήθελα κάτι τόσο ακριβό, και τόσο... μεγάλο! Η επόμενη "κρίση" ήταν τα αλουμινένια Macbook των 13,3''! Λέω εδώ είμαστε, μικρά, φοβερά, τέλεια εμφάνιση, κλπ... αμ η τιμή? Άσε... πίκρα. Φοβερά μηχανήματα, μα όχι για την τσέπη μου! Μετά πέρασα στα netbooks... ASUS EEE 1000 για την ακρίβεια, (το 1000H δε το ήθελα λόγω HDD + Win XP). Είδα κάτι τιμές κι' απογοητεύθηκα! Κοντά στην 600άρα κι'αυτό! Κι' όμως! Και ρωτάω: μήπως ΧΆΘΗΚΕ ΤΟ ΝΌΗΜΑ των netbooks? Θυμάμαι πριν καιρό που είχε ξεκινήσει το πρώτο netbook ως project: λίγη ισχύς, για χρήση internet και office πιο πολύ (για να μη πω και μόνο) και φυσικά προσιτά για τον καθένα! Τιμές στο 1/2 ή και 1/3 των "σοβαρών" entry-level laptops. Τα netbooks κατέληξαν gadgets και ένας ωραίος τρόπος να μας φάνε μερικά ακόμα $ οι εταιρείες του χώρου? Γιατί για τα λεφτά τους, δε προσφέρουν κάτι που να τα δικαιολογούν. Μικρή ισχύς, και άθλια κατασκευή τα πιο πολλά. Μπορεί τα ποιοτικά standards να έχουν ανέβει από τις πρώτες γενιές... αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Τα netbooks ξεκίνησαν ως "φτηνά και φορητά μηχανήματα για το λαό που δεν έχει απαιτήσεις". Το θεωρώ αδιανόητο να δώσω 500Ε για ένα μηχάνημα που φοβάμαι μη διαλύσει μ' ένα τράνταγμα του λεωοφορείου!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μετά πέρασα στα netbooks... ASUS EEE 1000 για την ακρίβεια, (το 1000H δε το ήθελα λόγω HDD + Win XP). Είδα κάτι τιμές κι' απογοητεύθηκα! Κοντά στην 600άρα κι'αυτό! Κι' όμως! 400-450 euro κάνει το Asus ΕΕΕ Pc 1000H, πιστεύω ότι ο SSD δεν αξίζει ακόμα για να πάρεις το 1000...
antonl Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Και ακόμα χαμηλότερα αυτά που παραθέτονται εδώ. Δε διαφωνώ πως ίσως να θεωρούνται είδος πολυτελείας και να στοιχίζουν πολλά χρήματα γι αυτά που προσφέρουν (ούτε συμφωνώ - απλά δεν το γνωρίζω) αλλά από σχετικά παλιά θυμάμαι ότι όσο περισσότερο απέχει κάτι απ' τις ~15" τόσο δυσανάλογη μοιάζει η τιμή του.
Delirium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2394125&postcount=12
PCharon Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 από σχετικά παλιά θυμάμαι ότι όσο περισσότερο απέχει κάτι απ' τις ~15" τόσο δυσανάλογη μοιάζει η τιμή του. Όντως έτσι συμβαίνει. Αλλά ποτέ μου δεν κατάλαβα το ΓΙΑΤΙ(?)!
dali13gr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ε όχι και ακριβό ένα netbook στα 300-400€! Ένα καλό κινητό κάνει τόσο! Γι αυτά που προσφέρει ένα netbook είναι μια χαρά η τιμή του. Απλά έχει παρεξηγηθεί η χρήση τους. Πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να παίξουν παιχνίδια ή να τρέξουν κανένα photoshop που και που. Ένα καλό pda με WM6 πόσο κάνει αλήθεια;
ktsak Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ε όχι και ακριβό ένα netbook στα 300-400€! Ένα καλό κινητό κάνει τόσο! Γι αυτά που προσφέρει ένα netbook είναι μια χαρά η τιμή του. Απλά έχει παρεξηγηθεί η χρήση τους. Πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να παίξουν παιχνίδια ή να τρέξουν κανένα photoshop που και που. Ένα καλό pda με WM6 πόσο κάνει αλήθεια; Απο 600-700 ΕΥΡΩ Χρονια Πολλα και Καλα Χριστουγεννα
spinemm Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Ε όχι και ακριβό ένα netbook στα 300-400€! Ένα καλό κινητό κάνει τόσο! Γι αυτά που προσφέρει ένα netbook είναι μια χαρά η τιμή του. Απλά έχει παρεξηγηθεί η χρήση τους. Πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να παίξουν παιχνίδια ή να τρέξουν κανένα photoshop που και που. Ένα καλό pda με WM6 πόσο κάνει αλήθεια; Θα συμφωνησω!!!!!! Εδω το iphone και εχει 499Ee το 8αρι και δεν κανει οτι κανει ενα netbook (λεμε τωρα...:)) απλα και τα 2 ειναι gadgets (οπως και τα wm κινητα) και το καθενα προσφερει με τον τροπο του στις αναγκες μας ειτε αυτες ειναι για πουλμουρ ειτε πραγματικες!!!!!!
Vamire666 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Εγω παλι αυτο που δεν καταλαβενω ειναι οτι ολα τελικα πανω κατω εχουν τα ιδια χαρακτηριστικά! Δηλαδη ολες οι εταιριες ακομα και αγνωστες φτιάχνουν ενα τετοιo netbook δειτε εδω Και βλεπει κανεις οτι τελικα παρα πανω € δινει για το ονομα παρα για το hardware! No is green lol προς το videaki!
linkin Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2008 οποτε επιλεγεις.netbook που θα το κρατησεις χρονια η κινητο που μετα απο ενα χρονο θα το αλλαξεις???οποτε μην λεμε οτι ειναι ακριβα...
johnnyestia Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Πιό πολύ έχασαν το νόημά τους τα PDA θα έλεγα. Η ιδέα να πάρω ένα νετμπουκ μαζί με ένα gps receiver με ψήνει τρομέρα σαν γκατζετάκι για τις μετακινήσεις κάθε είδους.
jimarass Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Όλα βοηθάνε. Είδατε που πήγαν τα 15ρια λαπτοπ με την επιτυχία των netbooks? Με 400 ευρώ παίρνεις καλό laptop.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2008 αν είχαν και την διάρκεια μπαταρίας που έχουν τα top netbooks θα άξιζαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.