nurse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Πρόσφατα πραγματοποίησα μια αγορά σε ένα e shop που δεν είχα ξανακούσει ή δεν είχα διαβάσει κάτι για αυτό. Τελικά μετά από ερώτηση στο φόρουμ και μετά από αρκετές ώρες έρευνας για το μαγαζί αυτό και συνεκτιμώντας και τις αποκρίσεις εδώ, τελικά πραγματοποίησα την αγορά μου. Βέβαια έχασα αρκετό χρόνο και ταυτόχρονα μέχρι να έρθει στο σπίτι αυτό που ήθελα περίεργες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό μου ….. …. Έχω να προτείνω το εξής: Επειδή αρκετοί από εμάς έχουν κάποιες εμπειρίες με ιντερνετικά καταστήματα, μήπως θα ήταν καλό κάποιος που έχει τον χρόνο ή και όλοι μαζί να φτιάξουμε μια λίστα με τα shops με τα οποία έχουμε κάνει επιτυχημένες και σωστές αγορές και συνάμα πιο κάτω μια άλλη "black list" που θα μπορεί να αναφέρει κάποιος τα προβλήματα που τυχών είχε με κάποια από αυτά. Θα μπορούσαμε πχ να βαθμολογούμε τα μαγαζιά αυτά (υποκειμενικά τουλάχιστον) για την αξιοπιστία τους, την ταχύτητα, after sales service, τις τιμές τους, fake- apati shop και ότι άλλο πιστεύετε ότι χρειάζεται. Μου άρεσαν κάτι δημοσκοπήσεις του τύπου ποιον explorer χρησιμοποιήστε κλπ Απλά δεν ξέρω πως γίνονται εδώ στο φόρουμ..... Έτσι εάν κάτι τέτοιο συγκεντρώνει τις πληροφορίες σε ένα μέρος τότε οποιοσδήποτε θα μπορεί άμεσα και με την υποκειμενικότητα του κάθε χρήστη να έχει μια τρίτη άποψη για κάποια μαγαζιά που τον ενδιαφέρουν. Δεν ξέρω μπορεί και να υπάρχει είδη κάτι τέτοιο και να μην το ξέρω. Μπορεί να ακούγεται δαιδαλώδες, αλλά και σωτήριο. Δεν ξέρω θα ήθελα να ακούσω την άποψή σας ….
Land_Of_Banania Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Πιστεύω θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους. Και με ένα πμ στον αρμόδιο moderator να μπορεί να προστίθεται και καινούριο e-shop καθε φορά προς βαθμολόγηση. Το μόνο που φοβάμαι και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφευχθεί είναι να μη γίνει διαγωνισμός για το ποιο κατάστημα θα κάνει τα πιο πολλά account να ανεβάσει τη βαθμολογία του..
antonl Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Καλή σαν ιδέα αλλά νομίζω ότι έχει συζητηθεί κι απορριφθεί στο παρελθόν. Ο λόγος ήταν πως υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας στο αν η παρεχόμενη εξυπηρέτηση είναι αυτή που πρέπει ή όχι, πχ εγώ μπορεί να θάψω το Χ κατάστημα γιατί μου ρθε η παραγγελία σε 4 μέρες κι όχι σε 3 (και δεν υπολόγισα το Σ/Κ που μεσολαβούσε), γιατί δε μου άλλαξαν τον Υ δίσκο όσο γρήγορα ήθελα/περίμενα (αλλά δεν έλαβα υπόψη ότι θα έπρεπε να τον στείλουν στο Βέλγιο για testing) κλπ. Συν το ότι γενικά μπορεί να υπάρχει μια καχυποψία για κακοπροαίρετα σχόλια. Επίσης αν κάτι τέτοιο γίνει τόσο "επίσημο" δεν ξέρω αν τυχόν υπήρχαν τίποτα προβλήματα για το ίδιο το site (αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος για να το πω αυτό). Thread για απάτες υπάρχει ήδη πάντως. edit: Τώρα που θυμήθηκα καλύτερα η πρόταση που χε γίνει στο παρελθόν ήταν για τη δημιουργία ενός subforum με τέτοια θεματολογία. Επίσης ίσως να ταν καλύτερα το thread αυτό να γινόταν στο Insomnia Site - Forum.
nurse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Σαφώς η υποκειμενικότητα είναι δεδομένη σε κάθε τι που λέγεται σε κάθε φόρουμ. Επίσης πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που με εγγραφές της ίδιας ημέρας θα εξυμνούν το μαγαζί τους ή θα απλώνουν τα δίχτυα της απάτης τους. (Δείτε αυτό με το Corfu shop : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=262587 ). Αλλά αυτό που θα έχεις θα είναι μια ένδειξη για το κάθε μαγαζί και όχι απόδειξη. Θα μπορούσαν για παράδειγμα στη ψηφοφορία να ψηφίζουν μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες που έχουν Χ χρόνο συνδρομής με Χ μηνύματα στο φόρουμ. Αλλά και οι νεότεροι να μπορούν να θέτουν νέες προτάσεις καταστημάτων και σχολιασμό για τις δικές τους εμπειρίες. Έτσι όλοι θα συμμετέχουν και ταυτόχρονα θα αποφεύγονται οι παραπάνω καταστάσεις.
aeroporos32 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 εγω θα προτεινα να λεει ο καθενας τη γνωμη του κυριως για site του εξωτερικου που εχουνε φθηνες τιμες και δεχονται paypal(για την εξασφαλιση μας) χωρις βαθμολογιες και τετοια.απλα και μονο για να κανουμε φθηνες αγορες και ας κρινει ο καθενας τι πρεπει να κανει και απο που να αγορασει
nurse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Εσωτερικού - εξωτερικού το πρόβλημα είναι το ίδιο. Βέβαια δεν μπορώ να βρω τη συζήτηση που είχε γίνει στο παρελθόν εδώ στο φόρουμ για να καταλάβω ποιό ήταν τότε το πρόβλημα. Τώρα με έχει πιάσει φιλοσοφική διάθεση και ζητώ συγνώμη σε όποιους δεν το συμμερίζονται… Βλέπω τόσες δημοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες αυτά τα χρόνια που καλούν όποιον θέλει να ψηφίσει,,,,,, ερωτήσεις καθαρού μάρκετινγκ ,,,,,,,,,,,,,,, (πχ θα βάλετε το νέο [Χ] λειτουργικό ; : όχι, ναι, θα το ήθελα πολύ αλλά είναι ακριβό, θα το πάρω τα Χριστούγεννα ….. Ποια παιχνιδομηχανή έχετε; PS3, XBOX, καμία αλλά θα αγοράσω σύντομα, καμία από τις πιο πάνω έχω μια φθινότερη ……………….. κ.α ) που οποιοσδήποτε που έχει ασχοληθεί ελάχιστα με το μάρκετινγκ αντιλαμβάνεται ότι κάποιος εκείνη τη στιγμή τον χρησιμοποιεί για να βγάλει σημαντικότατα συμπεράσματα για το stock του μαγαζιού του, τις τάσεις της αγοράς και όχι μόνο. Σε αντίθεση με τις ελάχιστες εκείνες δημοσκοπήσεις με τις "ακίνδυνες" ερωτήσεις που δεν παρέχουν κάποιο αποκλειστικό όφελος προς τον έμπορα αλλά γενικότερα στην ενημέρωση…. Πιθανότατα, (τώρα το συνδέω με την παραπάνω ιδέα … ( 1ο μήνυμα), οι κράχτες των μαγαζιών, που θα πέσουν επαγγελματικά πλέων να στηρίξουν τους εργοδότες τους σε δημοσκοπήσεις αυτού του είδους, η τρελή διαδικασία που θα πρέπει να μπει κάποιος να φτιάξει κάτι τέτοιο στο φόρουμ και να το διατηρήσει (κάτι που καταλαβαίνω απόλυτα) και ο φόβος αποκλεισμου από την διαφήμιση από τους δυσαρεστημένους , ειδικά όταν κάτι συντηρείται από αυτό. (και αυτό σεβαστό) Και άλλες εκατό αιτίες που δεν έχω σκεφτεί ίσως να μην μπορούν να κάνουν εφικτή μια τέτοια κίνηση. Εδώ τελειώνει η φιλοσοφική μου διάθεση …. σας έπρηξα Με πιάνει μερικές φορές όταν έχω αϋπνίες….
aeroporos32 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 και εχεις συχνα αυπνιες... nurse? η λογω του nurse(αν ισχυει)εχεις πολυ χρονο στη νυχτερινη βαρδια?
nurse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Συνήθως όταν κάτι το λέω ειρωνικά ή εννοώ κάτι άλλο, το γράφω μέσα σε εισαγωγικά ή φαίνεται από το σύνολο των εκφράσεών μου... Θέλεις να μοιραστείς μαζί μας κάτι σχετικό με το πιο πάνω που γράφω σε δημόσια κοινοποίηση στο φόρουμ;
antonl Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 [offtopic] [...] Θέλεις να μυριστείς μαζί μας κάτι σχετικό με το πιο πάνω που γράφω σε δημόσια κοινοποίηση στο φόρουμ; Φετίχ είναι αυτό; [/offtopic]
nurse Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2008 :-) καλά θα το διορθώσω, άχ αυτό το τυφλό σύστημα την ώρα που μιλάς στο τηλέφωνο. χα χα χα χαααααα χααα -----Προστέθηκε 6/11/2008 στις 11 : 28 : 15----- ΧΑ χΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Καλό αυτό με το φετίχ νασαι καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.