Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Χαιρετω το φορουμ!! Παρακαλω συγχωρεστε με για το τεραστιο ποστ, και καντε μου τη χαρη οποιος εχει διαθεση και χρονο να ασχοληθει να μου δωσει τις συμβουλες του! Σκεφτομαι λοιπον να αγορασω ενα Netbook, για πολυ πολυ απλη χρηση. Πιο συγκεκριμενα, αντι να καθομαι στη καρεκλα του pc επι καμποσες ωρες και ιδιαιτερα συνηθως τα βραδια μετα απο μια κουραστικη μερα, θελω να μπορω να κανω το browsingακι μου ανετα και χαλαρα απο κρεβατι ή καναπε. Αρα οδηγουμαι στην αγορα netbook. Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι: 1) Internet browsing (π.χ. 2 firefox ανοιχτα με 2-3 tabs το καθενα). 2) MSN messaging 3) Ακροαση μουσικης με ακουστικα 4) Αααντε να δω και κανα 848x480 divxακι. Συνεπως: 1) Μου αρκουν και μου περισσευουν τα XP. 2) Η webcam αν και θα χρησιμοποιειται σπανια ειναι ευπροσδεκτη. 3) 1GB ραμ αρκει. 4) Θελω Wifi οπωσδηποτε Φτανουμε λοιπον στην επιλογη συγκεκριμενων μοντελων... Υποψηφιοι ειναι: ACER Aspire One 110Lστα 289€ (301τελικα, διαβαστε παρακατω) Acer Inspire One Α150L, στα 321€ ASUS EEE PC 904HD στα 345€ Εχουμε και λεμε λοιπον: Ολα εχουν 8,9 οθονη με 1024x600 αναλυση. Ολα εχουν 3USB θυρες. Ολα εχουν LAN και wifi. Ολα εχουν εστω μια στοιχειωδη webcam. Το πρωτο και φθηνοτερο Acer, εχει 512ΜΒ ram, αλλα με +12€ του βαζω +1GB και αρα παμε σε 1,5GB και 301€ τελικη τιμη. Αρα εχουμε ουσιαστικα και 1τουλαχιστον GB ραμ σε ολα. Οι διαφορες: 1) Τα Acer ειναι φθηνοτερα και εχουν Atom επεξεργαστη, σε αντιθεση με τον γηρασμενο Celeron του EEE. 2) Το φθηνο Acer εχει 8GB SSD, ενω τα αλλα εχουν HDD 120 και 80GB αντιστοιχα. 3) Τα Acer εχουν dual SDHC slot, και η μνημη της/των καρτας/ων προστιθεται κατευθειαν στο μεγεθος της αναγνωρισιμης μνημης αποθηκευσης, ενω το EEE εχει ενα SDHC slot, το οποιο αναγνωριζεται κανονικα σαν καρτα μνημης. 4) Τα ACER εχουν μπαταρια που διαρκει γυρω στις 2 ωρες, ενω του EEE διαρκει γυρω στις 4,5. Σχολια ως προς τις διαφορες: 1) Ο Celeron μπορει να παιξει ομαλα 848x480 widescreen divx video? Αν ναι τοτε ουδεν προβλημα. Αν οχι, τοτε θα με χαλασει να παρω το EEE και να μη μπορω να δω καμια ταινια οταν το θελω... 2) 8GB μου επαρκουν (οριακα), αλλα σιγουρα αλλη χαρη εχουν τα 120/80!! Ακουσα οτι ο συγκεκριμενος SSD του φθηνου Acer εχει αθλιο write rate. 3) Αρα στο φθηνο Acer μπορω ευκολα να βαλω μια SDHC καρτουλα και να μεγαλωσω καπως το μεγεθος της μνημης (αλλα με αυτο φτανω στο κοστος του πιο ακριβου Acer με το σκληρο). 4) Αν και δε θα κανω ταξιδια που να απαιτουν μεγαλη διαρκεια μπαταριας, δε θα με χαλασει καθολου να μη χρειαστει στη διαρκεια π.χ. ενος βραδιου που θα ενασχοληθω με browsing να μη βαλω το netbook στη μπριζα. (μπαλαντεζες και ολα τα σχετικα...) Υποκειμενικα σχολια: 1)Το Acer, ειδικα στο μπλε χρωμα μου αρεσει εμφανισιακα πολυ πολυ περισσοτερο απο το EEE. 2) Η Glossy οθονη του Acer, ετσι οπως θα χρησιμοποιηθει τον περισσοτερο χρονο, δε θα κανει αντανακλασεις, αρα ειναι κομματακι καλυτερη απο του EEE για μενα. (χωρια που ειναι και φωτεινοτερη χαρη στο LED backlight φωτισμο). 3) Διαβασα οτι το πληκτρολογιο του Acer ειναι πολυ καλο ενω του EEE ειναι απλως αποδεκτο ως προς την ευχρηστια. (λογω του MSN messaging θα χρησιμοποιηθει αρκετα, αλλα για εντατικο γραψιμο που τα θελω ολα στην εντελεια εχω και το desktop pc μου). 4) Διαβασα οτι το touchpad του Acer ειναι πληρως δυσχρηστο επειδη τα κουμπια βρισκονται εκατερωθεν αυτου και οχι απο κατω. Αυτο σιγουρα ειναι -, αλλα κυριως θα χρησιμοποιω ποντικακι. Συμφωνα με ολα τα παραπανω, εσεις ποιο θα επιλεγατε και γιατι? -> Φθηνο ACER: "+": Atom και 1,5GB ραμ με μολις 300€, "-":Μολις 8GB 'σκληρος', αργος μαλιστα, μικρη διαρκεια μπαταριας. -> 'Ακριβο Acer': "+": Atom, 120GB σκληρος με μολις 320€, "-":Μικρη διαρκεια μπαταριας -> ΕΕΕ PC 904HD: "+":Πολυ μεγαλη αυτονομια, σκληρος 80GB, "-":Επεξεργαστης Celeron. Βεβαια, το σημαντικοτερο το αφησα για το τελος: Ειναι γνωστο οτι προκειται να κυκλοφορησει το Acer με τον 120ρη σκληρο με μπαταρια 6cell, που θα του δινει αυτονομια ιση με του EEE. Μηπως γνωριζετε ποτε θα ερθει εδω? Μηπως γνωριζετε περιπου σε τι τιμη θα κυμαινεται? Αν η τιμη του ειναι οση του EEE (345€), αντε και λιγο ακριβοτερο (λογω Atom), τοτε νομιζω οτι αποτελει ξεκαθαρη επιλογη! Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα θελω πολυ να ακουσω τις αποψεις σας! Edit: Φτου ξεχασα tags...!
antonl Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να σε ξενερώνω αλλά θα λεγα να δώσεις άλλα 50-100€ και να πάρεις ένα φθηνό Laptop με 15". Κι άλλα 5€ για ένα "τραπεζάκι" για το κρεβάτι από ΙΚΕΑ. Το λέω μιας και δε βλέπω να το θες για να το χεις στις μετακινήσεις σου μέσα σε μια (μεγάλη) τσέπη. Όσο να ναι, αλλιώς είναι οι ~9" κι αλλιώς οι 15". Εκτός κι αν σου χει σφηνωθεί η ιδέα να πάρεις ένα "γούτσου-γούτσου" laptopάκι . Οπότε προσπερνάς το post μου και περιμένεις απαντήσεις από πιο αρμόδιους :>
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Το φθηνοτερο Laptop-laptop που βρηκα ειναι 580φευγα ευρω... πολυ μεγαλη διαφορα...!! Ασε που ολα αυτα τα σουπερ-φθηνα Laptop-Laptops εχουν κι αυτα γυρω στις 2 ωρες αυτονομια (και χειροτερη μη σου πω...), οποτε και +70% τιμη και ιδια και χειροτερη αυτονομια απο τα 'κακα' netbooks. Τις 9" μπορω να τις ανεχτω για ενα 3ωρο το βραδακι
antonl Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Το φθηνοτερο Laptop-laptop που βρηκα ειναι 580φευγα ευρω... πολυ μεγαλη διαφορα...!! Ασε που ολα αυτα τα σουπερ-φθηνα Laptop-Laptops εχουν κι αυτα γυρω στις 2 ωρες αυτονομια (και χειροτερη μη σου πω...), οποτε και +70% τιμη και ιδια και χειροτερη αυτονομια απο τα 'κακα' netbooks. Τις 9" μπορω να τις ανεχτω για ενα 3ωρο το βραδακι Αν μπεις στο skroutz ξεκινάνε από ~350-400€ . Αφού μονίμως θα το χρησιμοποιείς στο σπίτι, όλο και κάποιο πρίζα θα παίζει κοντά στον καναπέ/κρεβάτι οπότε η αυτονομία είναι αδιάφορη. Πες απλά ότι σου κόλλησε να πάρεις κάποιο μικρούλι. Το καταλαβαίνω
million_voices Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=89&action1=details&prod=6318
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 @antonl: Oh yes μου κολλησε... (με βολευει και το e-shop επειδη ειναι κοντα κιολας...) Αρχικα ειχα αρχισει να ψαχνομαι για το απολυτως φθηνο 'μεγαλο', αλλα σε καποιο βαθος χρονου... (οπως και να το κανεις, θελει πολυ ψαξιμο πριν αγορασεις υπολογιστη). Ανακαλυψα στη πορεια ομως οτι κι αυτα τα μικρουλια κανουν τη δουλεια τους και με το παραπανω, ενω και η αγορα θα ειναι πιο αμεση, γιατι θεωρουνται gadgets (απο εμενα ), οποτε δε θα κατσω να το ψαξω πολυυυ ακομα. Απλα θελω συμβουλεεεςςςςςς!! Διαβασε κι εσυ το θεωρατο πιο απο πανω και καμε τη συμβουλη σου @million voices: Ναι 289 (μειον 30ευρα απο την e-shopικη τιμη) αλλα δε θελω νεα συνδεση Vodafone
million_voices Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 εχει 120gb κανονικο δισκο και 1gb ram, ρωτα μηπως παιζει και χωρις συνδεση http://www.skroutz.gr/s/52672/Acer-Aspire-One-A150L.html http://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Acer+Aspire+One+A150X&cat_id=
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Edit: Ok, εφτιαξες τα λινκς Αρα τελικα που καταληγουμε? Εσυ ποιο θα προτεινες και γιατι?
million_voices Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 εγω λεω οτι τρωγεσαι να σπρωξεις γκαφρα μηπως με κανενα psp η ps3 κανεις δουλεια σου και εχεις και την κονσολα ως bonus? Ειδικα με το PS3 βλεπεις τις ταινιες σου ανθρωπινα στην TV σου το Ps3 παιρνει Linux,παιζει BR και DVD με πολυ καλη ποιοτητα οπως και αρκετα φορμα ηχου,εικονας,βιντεο.Εχει web browser ο οποιος ομως δεν δειχνει σωστα Ελληνικα (αν βεβαιως εχεις LCD ΤV και αν σε βολευει κατι τετοιο) αν θες να ρωτησεις κατι για PS3 ρωτα
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Για παιχνιδια --> PC. Δε παιζω αλλωστε και τοσο πολυ... Απλα θελω να κανω καποια πραγματα πιο ανετα και θελω να δωσω εκει χρηματα, και οχι π.χ. να παρω (ΠΑΛΙ) νεο pc-hardware για να εχω 5fps περισσοτερα στο ταδε setup Οποτε ειναι απλα ακυρο να συγκρινω netbook με PSP/PS3
million_voices Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 ουτε εγω παιζω παιχνιδια,το PS3 το χρησιμοποιω ουσιαστικα ως media center τεσπα αφου θες netbook προτεινω το ACER ASPIRE ONE A150L του e-shop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907451 παρομοιες επιδοσεις με τον celeron του ee αλλα hyperthreading plus καλυτερη καταναλωση σε ρευμα και καλυτερη θερμικη συμπεριφορα http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?p=31289867 σιγουρα 1gb ram για να τρεχεις ανετα XP + καποιο Linuxaκι αργοτερα και ισως και Windows 7 οσο για τον δισκο σιγουρα τον 120αρη του ATOM βεβαια το eeePC εχει και card reader αλλα δεν το θεωρω τοσο σημαντικο οσο το να εχεις ποιο energy efficient και κρυο επεξεργαστη (ασε που εσυ θα τον κλοκαρεις και ποιο ευκολα) και φυσικα ο ΑΤΟΜ ειναι και λιγο φθηνοτερος
Delirium Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 George, λιγο πριν αν το ηθελες, θα εβρισκες το advent/wind Τωρα οι πιο "προσιτες" επιλογες ειναι: http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=05D0B0B17E214B4EB617275206DCE71A&pa=EE5198654632E4489E26CC72A5F22116 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1145363 http://www.expansys.com.gr/p.aspx?i=169450 [Αξιζει αν το αγορασεις με επαγγελματικο αφμ οποτε δεν πληρωνεις φαπα] Ενα τελευταιο: συγκρινε την οθονη του, με τις αμεσως μεγαλυτερες 10αρες Μπορει να μη σε ενοχλει το 8.9", αλλα σε καθε περιπτωση, ειναι μικροτερη
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Να ζητησω συγγνωμη για την αργοπορια μου, αλλα οι δουλειες τρεχουν... Million_voices: Και το Acer εχει cardreader, και μαλιστα SDHC και διπλο κιολας!! Απλα προσθετει τον εξτρα χωρο στο βασικο συστημα. Οσο για το oc, δε το χα σκεφτει για ενα τοσο μικρο μηχανημα (δε νομιζω να γινεται κιολας), αλλα θα το δουμε @Delirium: Ευχαριστω για την απαντηση σου, απ οτι βλεπω υποστηριζεις κι εσυ το Acer Aspire One. Η προσφορα του You ειναι αρκετα καλη (ενα 20ρικο κατω δε με χαλαει ), αν το εχουν σε προσφορα και τη μερα που θα αποφασισω να το αγορασω, θα το παρω απο εκει. Επαγγελματικο ΑΦΜ δε παιζει (εγω ειμαι μικρος για τετοια ακομα ), ενω και γονεις=δημοσιο, οποτε.. Οσο για τα 360 της Windows εκδοσης, ουδεν σχολιον! Μπορω να τα περασω και μονος μου... Οσο για τη διαγωνιο της οθονης, οι 9 ιντσουλες μου ειναι μια χαρα. Ποσο μαλλον αφου εχει την ιδια αναλυση με τις 10ρες Ετσι κι αλλιως κοντα στην οθονη θα ειμαι οταν το χρησιμοποιω.
isaias1983 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Ενα μονο θα σου πω...Θα το μετανιωσεις πολυ αν παρεις netbook για να serfαρεις..... Η αναλυση ειναι αθλια...Ειδικα αν εχεις συνηθισει σε 1680χ1050 κ πανω....Ολο scroll θα εισαι με το mouse... Κατα την γνωμη μου αν θες μικρο παρε ενα 12-13αρι που θα εχει κ 1280χ800 αναλυση για να μην τυφλωθεις....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Τοσα χρονια (απο το 2002) ειμαι με 1280x1024 (του χρονου ετοιμαζεται μεταβαση σε full hd). Εξαλλου αν θελω 'σοβαρο' surfing εχω και το βασικο pc μου. (πολλα τα λεφτα για κανονικο λαπτοπ με μειωμενη αυτονομια... ) Πιο πολυ για 'χαζολογημα' το θελω, αντι να ειμαι τις βραδινες ωρες στημενος σε μια καρεκλα προκειμενου να σερφαρω. Απο αυτα τα 3 εσυ ποιο προτεινεις? PS: Εχω στειλει mail σε e-shop, plaisio, και acer hellas σχετικα με τη διαθεσιμοτητα του Acer Aspire One 150L με τη μπαταρια 6cell, και αναμενω απαντηση. Παντως εκανα μια 'προσομοιωση' surfing στα 1024x600, και δεν ηταν τοσο εκνευριστικο για χαλαρη χρηση. Ε, νταξ καποιο σκρολαριμα εχει, αλλα δε θα τα βαψω μαυρα κιολας! PS2: Παιδια εχουμε νεα απο το μετωπο! Στα 259€ η τιμη του φθηνου Acer (110L) και στα 298 του ''μεγαλου'' 150L. Μετα απο αυτο, νομιζω οτι δε τιθεται θεμα ποιο απο τα 3 αξιζει... Μονο να ερθει η 6cell εκδοση τωρα... τιποτα αλλο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.