Προς το περιεχόμενο

Excel και συναρτήσεις

vaitsa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,

ίσως είναι απλή ερώτηση αλλά δεν βρίσκω την απάντηση:

έχοντας στο excel τα παρακάτω κελιά:

Α1: Τ

Α2: Φ

πώς μπορώ να γράψω μια συνάρτηση σε κάποιο τρίτο κελί με την οποία να εμφανίζεται κάτι που να είναι εξαρτώμενο από τα άλλα δύο? Για παράδειγμα: Αν στο Α1 έχω Τ και στο Α2 Φ τότε να εμφανίζει ΡΧ. Αν στο Α1 έχω Σ και στο Α2 Φ τότε να εμφανίζει ΤΖ κοκ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Σου έφτιαξα μια εντολή με την συνάρτηση IF που αν A1=T και Β1=F το C1 γίνεται PX και αλλιώς γίνεται 0.

Η φιλοσοφία δημιουργίας του τύπου φαίνεται.

Αν έχεις απορία ρώτα.

>[b]=IF(A1="T";IF(B1="F";"PX";"0");"0")[/b]

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Κατερίνα! Πάραυτα χρησιμοποίησα την εντολή έχοντας σε διαφορετικά φύλλα τα Α1,Β1 και την τροποποίησα ως εξής

>
=IF(Sheet1!A1="T";IF(Sheet1!B1="F";"PX";"0");"0")

μου βγάζει όμως πάντα 0 ότι περιεχόμενο κι αν έχουν τα Α1, Β1. γνωρίζεις αν κάνω κάτι λάθος?

Δημοσ.

Πρέπει να Α1 και Α2 να είναι στο ίδιο φύλλο και το αποτέλεσμα αυτού του ΙF να είναι σε άλλο δυστυχώς...

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Κάπου πρέπει να έκανα καμιά χαζομαρούλα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Ήταν πολύ σημαντικό για μένα!

Δημοσ.

Ξερει καποιος στο excel 2007 πως γινεται να βάλω τους άξονες στο κέντρο της γραφικης(σταυρό)

Στο παλιο μπορούσες να επιλέξεις 2πλο κλικ πάνω στο y,x και σου εβγαζε ενα πινακακι που το εφτιαχνες αυτο..

Στο 2007 δεν το εχω βρει ακόμα...

-----Προστέθηκε 5/11/2008 στις 07 : 39 : 24-----

Κανεις ?

Δημοσ.

Έχω 3 κυματομορφες και θελω να τους βαλω σε κοινους αξονες..

Αυτο το εκανα, αυτο που θέλω είναι οι άξονες χ και y να πανε στην μεση οχι αριστερα που τους βγαζει (σταυρος)..

Πως αλλιως να το πω..

Δημοσ.
Έχω 3 κυματομορφες και θελω να τους βαλω σε κοινους αξονες..

Αυτο το εκανα, αυτο που θέλω είναι οι άξονες χ και y να πανε στην μεση οχι αριστερα που τους βγαζει (σταυρος)..

Πως αλλιως να το πω..

Λοιπόν το βρήκα.

Κάνε δεξί κλικ στους άξονες, επίλεξε μορφοποίηση άξονα και άλλαξε τιμή στο διασταυρώσεις άξονα.

Δημοσ.

καλησπέρα, θέλω να φτιάξω μια χρονοροή δηλαδή να αρχίζει απο 0...2000 και θέλω μια συνάρτηση της μορφής Υ=α+β*Υ-(προηγούμενο Υ)+Κ , φτιάχνω για κ=0 μέχρι κ=2000 τα αντίστοιχα κελιά και μετά...

το α και το β να παίρνουν τιμές απο συγκεκριμένα κελιά .. πχ. α=0,7 (Ε2) και β=0,5 (Ε5) και να μην χρειάζεται καθε φορά να βάζω στη συνάρτηση =0,7+0,5*Υ-(προηγούμενο Υ) + Κ

Έστω δηλαδή ότι έχω δείκτες, θέλω Ym = a + b*Y(m-1) + Km

κάποιος που να γνωρίζει το excel να μου πει...?? ευχαριστω

το βρήκα.... ήθελε στα κελιά των σταθερών όρων τα $ $ .. δηλαδή E$2$+$E$5* ....

και μετά για τις υπόλοιπες...τραβάς τον δείκτη προς το 2000... και το έχεις!! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...