Προς το περιεχόμενο

iPod Shuffle και ακουστικά

wizzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού έψαξα και δεν βρήκα κάτι, είπα να ανοίξω καινούριο θέμα. Αν έχει απαντηθεί ας με παραπέμψει κάποιος στο σχετικό θέμα.

Λοιπόν παίδες, έγινα κάτοχος ενός iPod Shuffle 2GB. Δεν το έχω λειτουργήσει ακόμα, αλλά έχω ακούσει εδώ κι εκεί ότι τα ακουστικά που συνοδεύουν τα iPod, γενικά, δεν είναι και τα καλύτερα. Ισχύει οπότε να κοιτάξω κάτι σε after market ή να μείνω με εκείνα που συνόδευαν το palyer; Στην περίπτωση της after market λύσης, έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο (ψείρες ή μη);

Y.Γ.: Κάπου έπεσε το μάτι μου σε ένα post που έλεγε ότι αν τα γράμματα στη συσκευασία είναι ασημένιου χρώματος αντί πράσινου, σημαίνει ότι είναι η νέα έκδοση με τα αναβαθμισμένα ακουστικά. Ισχύει;

Δημοσ.

Αυτά είναι κομπλεξισμοί κάποιων αχαρακτήριστων. Τα ακουστικά είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά από άποψη ποιότητας και εργονομίας. Μέσα στο αυτί δε τα νιώθεις σε αντίθεση με κάτι άλλες πλαστικούρες.

Το μόνο αρνητικό είναι η μικρή διάρκεια ζωής τους καθώς το πλαστικό γύρο γύρο (το μαλακό δηλαδή) φθείρεται και ο ήχος (αν ακούς συνέχεια στο max) αρχίζει να κάνει παρεμβολές.

Δημοσ.

Καταρχήν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν, όσον αφορά στα ακουστικά, η αλήθεια είναι ότι δεν συμπάθησα ποτέ τα in ear ακουστικά και τα συνοδευτικά του Shuffle δεν μου άλλαξαν γνώμη. Οπότε, προσανατολίζομαι αυτά ή αυτά ή κάποιας άλλης εταιρίας σε ίδιο στυλ όμως. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Επίσης (ξεκινώ offtopic στο topic μου!) διέκρινα ένα πρόβλημα με το iTunes 8.0.1. Μέχρι τώρα το σύστημά μου ήταν σταθερότατο, ούτε κολλήματα ούτε τίποτα. Στις 5 μέρες που εγκατέστησα και δούλεψα το iTunes, μου πέταξε δύο BSOD. Ειλικρινά, είχα ξεχάσει πώς είναι και σε διάστημα 5 ημερών έφαγα δύο! Πιθανολογώ ότι μια απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση θα λύσει το πρόβλημα. Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

Δημοσ.
Καταρχήν, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν, όσον αφορά στα ακουστικά, η αλήθεια είναι ότι δεν συμπάθησα ποτέ τα in ear ακουστικά και τα συνοδευτικά του Shuffle δεν μου άλλαξαν γνώμη. Οπότε, προσανατολίζομαι αυτά ή αυτά ή κάποιας άλλης εταιρίας σε ίδιο στυλ όμως. Έχετε να προτείνετε κάτι;

Επίσης (ξεκινώ offtopic στο topic μου!) διέκρινα ένα πρόβλημα με το iTunes 8.0.1. Μέχρι τώρα το σύστημά μου ήταν σταθερότατο, ούτε κολλήματα ούτε τίποτα. Στις 5 μέρες που εγκατέστησα και δούλεψα το iTunes, μου πέταξε δύο BSOD. Ειλικρινά, είχα ξεχάσει πώς είναι και σε διάστημα 5 ημερών έφαγα δύο! Πιθανολογώ ότι μια απεγκατάσταση-επανεγκατάσταση θα λύσει το πρόβλημα. Γνωρίζετε κάτι περισσότερο;

Καταρχάς τα ακουστικά σου δεν είναι in-ear (http://store.apple.com/us/product/MA662G/B?fnode=MTY1NDA0Ng&mco=NDc0Mzg) και κατά δεύτερον είσαι προκατειλημμένος με τις μπούρδες του καθενός.

Με αυτές τις μαλακίες της sony προσωπικά θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι. Τώρα αν εσύ έχεις τίποτα αυτιά σαν του νταμπο ίσως να κάνουν δουλειά.

Δημοσ.

Οντως ειναι απο τα πολυ καλα ακουστικα αυτα των ipod-iphone. Σε περιοδους ipod color-ipod video χαλουσαν ευκολα (ετριζαν) αλλα και παλι ειχαν απιστευτο ηχο

Οποτε δοκιμασε τα και αν σου παρουσιασουν προβλημα αλλαξε τα τοτε. Αν ακομα εξακολουθεις να επιμενεις να τα αλλαξεις μαλλον σε τρωει η τσεπη σου και τιποτα παραπανω :-)

Δημοσ.

Γενικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα ακουστικά ούτε του Ipod Touch.Αποδίδουν καλά στις ψηλές συχνότητες, αλλά είναι χάλια τα μπάσα!

Δημοσ.
Καταρχάς τα ακουστικά σου δεν είναι in-ear (http://store.apple.com/us/product/MA662G/B?fnode=MTY1NDA0Ng&mco=NDc0Mzg) και κατά δεύτερον είσαι προκατειλημμένος με τις μπούρδες του καθενός.

Με αυτές τις μαλακίες της sony προσωπικά θα ντρεπόμουν να βγω από το σπίτι. Τώρα αν εσύ έχεις τίποτα αυτιά σαν του νταμπο ίσως να κάνουν δουλειά.

Καλημέρα. Δεν είμαι προκατειλλημένος, ούτε έχω αυτιά σαν του Dumbo, οκ; Έχεις κάποιο άλλο σχόλιο να κάνεις; Και ναι, ΟΚ, δεν είναι in-ear, συγνώμη κιόλας ρε μεγάλε. Το σημείο που ήθελα να θίξω - και ίσως να μην το έκανα ξεκάθαρο - είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους εκτιμάω λίγο περισσότερο την ακοή μου, δεν ακούω μουσική στη διαπασών και προφανώς το να έχω δύο ακουστικά μέσα στα αυτιά μου δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Τα ακουστικά της Sony ήταν τα πρώτα που έβγαλε το google σαν παράδειγμα για αυτό το είδος που ψάχνω. Προφανώς, δεν έχεις κάτι να προτείνεις, οπότε σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο topic.

Οντως ειναι απο τα πολυ καλα ακουστικα αυτα των ipod-iphone. Σε περιοδους ipod color-ipod video χαλουσαν ευκολα (ετριζαν) αλλα και παλι ειχαν απιστευτο ηχο

Οποτε δοκιμασε τα και αν σου παρουσιασουν προβλημα αλλαξε τα τοτε. Αν ακομα εξακολουθεις να επιμενεις να τα αλλαξεις μαλλον σε τρωει η τσεπη σου και τιποτα παραπανω :-)

Όπως θα κατάλαβες και από τα παραπάνω, δεν υπάρχει θέμα του αν με τρώει η τσέπη μου ή όχι. Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι πώς γίνεται να είναι πολύ καλά ακουστικά αλλά να χαλάνε εύκολα και ενώ είναι χαλασμένα να έχουν απίστευτο ήχο, θες να μου εξηγήσεις;

@S2Katana: δεν περιμένω από ακουστικά τέτοιας μορφής και επιπέδου τιμής να αποδίδουν όλες τις συχνότητες καλά, ό,τι μπορούν κάνουν.

Δημοσ.
δεν περιμένω από ακουστικά τέτοιας μορφής και επιπέδου τιμής να αποδίδουν όλες τις συχνότητες καλά, ό,τι μπορούν κάνουν.
Καλα τωρα ξεφευγεις φιλε...Μιλας για συχνοτητες? Ενταξει εγω θα σου μιλησω για θορυβο, θα εισαι εξω και θα περπατας - θα εισαι στο αμαξι - θα εισαι στο λεοφορειο και περιμενεις να ακουσεις απο τα 20k sta 22k δεν ξερω ποσο ανεβαινουν? Αν γουσταρεις τοσο πολυ τον καλο ηχο πρεπει να παρεις in ear για πληρη απομονωση αυτιου και να μην κουνιεσαι καθολου ωστε να μην σου βγαινει απο το αυτι εστω και ελαχιστα... Σαφως και θα πρεπει εισαι μεσα στο σπιτι σου ή στο κρεβατι σου πριν κοιμηθεις για να το απολαυσεις.

Επισης ξεκινα απο apple και παλι, μετα απο καποια (koss κτλ) κατεληξα στα apple in ear.Παρε τα αντιστοιχα in ear που πλεον εχουν και "subwoofer" για καλυτερη αποσοδη στις χαμηλες περα απο καλυτερα μαξιλαρακια...

Δημοσ.
[...]

Μίλησα για συχνότητες επειδή αναφέρθηκε ο S2Katana. Για τον θόρυβο έχεις δίκιο, δεν αντιλέγω. Εννοείται ότι σε θορυβώδη περιβάλλοντα δεν πρόκειται να "αναγνωρίσει" το αυτί μου τις διαφορές στα ύψη των συχνοτήτων. Κοίταξα το site της KOSS και τελικά, μάλλον θα προσανατολιστώ σε κάτι τέτοιο (behind the head, όπως τα ονομάζει η KOSS).

Δημοσ.

Τα ακουστικα παντως τοσο του iphone 2g, οσο κ του iphone 3g (ιδια ειναι) κ του ipod nano ειναι μετριοτατα..

Λογικα μου φαινεται, δεν γινεται να εχουν απο την μανα τους ακουστικα των 40+ ευρω , γιατι αυτο θα αυξανε την τιμη τους..

Αλλα μην λεμε οτι ειναι προκατελειμμενοι οσοι δεν αρκουνται στα μετριοτατα ακουστικα..

Χωρια οτι χαλανε πανευκολα..

Δημοσ.
Το σημείο που ήθελα να θίξω - και ίσως να μην το έκανα ξεκάθαρο - είναι ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους εκτιμάω λίγο περισσότερο την ακοή μου, δεν ακούω μουσική στη διαπασών και προφανώς το να έχω δύο ακουστικά μέσα στα αυτιά μου δεν με ενθουσιάζει καθόλου.

Όντας κάτοχος in-ear ακουστικώς τολμώ να πω οτι κάνουν για την δουλειά που θές. Η απομόνωση που προσφέρουν σε αναγκάζουν να ακούς σε χαμηλότερη ένταση καθώς δεν επηρεάζεσαι απο τον εξωτερικό θόρυβο

και δεν αναγκάζεσαι να δυναμώσεις για να τον υπερκαλύψεις. Φυσικά αν δεν σ'αρέσουν δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο :-)

Αυτό που δεν κατάλαβα, είναι πώς γίνεται να είναι πολύ καλά ακουστικά αλλά να χαλάνε εύκολα και ενώ είναι χαλασμένα να έχουν απίστευτο ήχο, θες να μου εξηγήσεις;

Είχα παλιά, τα ακουστικά της apple. Η ποιότητα ήχου μου φάνηκε αρκετά ικανοποιητική, μου χαλασαν στον 1 χρονο περιπου μετα απο hardcore χρηση και εξακολουθούσαν να έχουν αυτην την ποιότητα.

Όταν λέω χαλάσαν εννοώ οτι κάποιο εξάρτημα αποκολλήθηκε μαλλον με αποτέλεσμα σε ένταση πανω απο το μισό του max στο ipod να ακούγεται στο μπάσο το ενοχλητικό "zzz zzz zzz " απο τον συντονισμό.

Αυτή είναι γενική αρρώστια τως ψειρών που στα φτηνα μοντέλα μπορεί να γίνει στον 1ο μήνα.

Κοίταξα το site της KOSS και τελικά, μάλλον θα προσανατολιστώ σε κάτι τέτοιο (behind the head, όπως τα ονομάζει η KOSS).

Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο μοντέλο (εκτος φυσικά απο το οτι η KOSS φημιζεται για τα υψηλής ποιότητας ακουστικα της) αλλά γενικώς γιαυτου του τύπου ακουστικά ισχύουν:

• Δεν μπορείς να τα φοράς στο κρεβάτι καθώς το κεφάλι σου θα πατάει το πλαστικό
  • Το πλαστικό τμήμα στις περισσότερες των περιπτώσεων που μου έτυχε σπάει πολύ εύκολα

Αν αυτο το τμήμα πίσω απο το κεφάλι είναι πλήρως ελαστικό και να αντέχει σε συνεχείς κάμψεις μπορεί και να μην ισχύουν τα παραπάνω :-)

Δημοσ.

@haHa: ευχαριστώ για την άποψη, συμφωνώ σε όλα.

@Nauseas: Για την ακρίβεια, σκέφτομαι να συνδυάσω την ποδηλασία που κάνω με την ακρόαση μουσικής - άρα δεν τίθεται θέμα ακρόασης σε κρεβάτι κτλ - οπότε δεν βλέπω κάποιο εμπόδιο. Τουλάχιστον, από ότι διάβασα στο site της KOSS, έλεγε ότι είναι σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο που να μην εμποδίζει την χρήση ποδηλατικού κράνους - κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα.

Διαβάζοντας αυτά που είπες για τα in-ear, και δεδομένου ότι αυτά που συνοδεύουν το iShuffle δεν είναι τέτοια, μπορώ να τους δώσω μια ευκαιρία, μπορεί να αλλάξω γνώμη, πού ξέρεις; :-) Έχεις κάποιο μοντέλο να προτείνεις σε in-ear ακουστικά; Εσύ ποια χρησιμοποιείς;

Δημοσ.

Θα συμφωνησω κι εγω οτι τα ακουστικα της Apple ειναι πολυ καλα (για το γεγονος οτι δινονται μαζι με την συσκευη), ποιοτικα δεν θα κερδισεις κατι αγοραζοντας ακουστικα οποιασδηποτε μαρκας της κατηγοριας των 25-30 ευρω.

Για να ακουσεις καλυτερα απο τα ακουστικα της Apple πας για 70+ ευρω, και κοιτα εταιριες οπως Sennheiser, AKG, Grado, Etymotic, Shure και Denon (εχει αρχισει να παραγει ακουστικα το τελευταιο διαστημα, αλλα είναι παρα πολυ καλα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...