sdim Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Εχω μια Asus P5L-MX,και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να μπουτάρω από USB stick. Δεν έχω δει τέτοια επιλογή στο Bios αλλά ρωτάω εάν υπάρχει τέτοια επιλογή και δεν την έχω προσέξει.Πήγα να ρωτήσω την Asus,αλλά ήθελαν ένα κατεβατό στοιχεία,και δεν το έκανα τελικά. Ευχαριστώ.
Italos20v Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Λογικά ναι. Κατά τη εκκίνηση πατα f8 και θα σε πάει στο menu των επιλογων boot κι από εκεί διάλεξε το usb. Βεβαια πρέπει το stick να είναι bootable.
sdim Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά μάλλον δεν υπάρχει τέτοια επιλογή τουλάχιστον σε αυτό το μοντέλο.
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Απ' όσο είδα στο manual της, φαίνεται να δίνει τη δυνατότητα. Θα πρέπει όμως να μπεις στο BIOS και να ρυθμίσεις το Boot Device Priority αφού έχεις συνδέσει το stick, ώστε να το ανιχνεύσει και να σου εμφανίσει καταχώρηση για να το επιλέξεις.
sdim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,Parsifal. Να το συνδέσω στο hub ή κατευθείαν σε θύρα usb του υπολογιστή,λες;
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δεν έχω εμπειρία με hubs, δεν χρειάστηκα ποτέ. Αν έχεις ελεύθερες USB της motherboard (ή βγάζεις από header-άκι της motherboard στο κουτί του υπολογιστή), δε βλέπω το λόγο να χρησιμοποιήσεις hub. Ίσως να σου δημιουργήσει και πρόβλημα για τόσο εξειδικευμένη χρήση που θες (boot), αλλά εδώ πιθανολογώ.
sdim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Οντως,έκανα όπως είπες και το "είδε",μπαίνοντας στο boot menu πατώντας F8. Μια ερώτηση που με μπερδεύει:Τι σημαίνει bootable usb stick? Ξέρω,βέβαια,τι είναι και τι κάνει,αλλά αυτό είναι ειδικής κατασκευής usb stick,ή απλό,το οποίο όμως έχει φορμαριστεί από το χρήστη ειδικά για μπουτάρισμα;
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Όχι, δεν είναι ειδικής κατασκευής stick. Ένα οποιοδήποτε στικάκι, το οποίο έχεις προετοιμάσει κατάλληλα για να γίνει bootable. Υπάρχουν αρκετά εργαλεία και μέθοδοι, εξαρτάται από το ποιο λογισμικό θέλεις να μπουτάρεις. Αν δώσεις περισσότερες πληροφορίες, όλο και κάτι θα βρούμε...
sdim Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Νά'σαι καλά για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις (κυρίως ολίγον άσχετους σαν κι εμένα...). Ελεγα να φτάξω ένα bootable stick με το ubuntu 8.10,για να το δω λίγο (εκτός live cd,εννοώ),και ίσως για να υπάρχει σαν OS σε στικάκι,σαν μεταφερόμενο OS,δηλαδή. Εχεις κάτι υπ'όψιν σου που να μην χρειάζεται expertise για να το δουλέψει κάποιος;
parsifal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Ρίξε μια ματιά στο UNetbootin και το Wiki του. Αυτό που κάνει είναι να φτιάχνει ένα LiveUSB (αντί του LiveCD) της διανομής που θες. Για να έχεις όμως κανονικό OS να τρέχει από το στικάκι, με persistent changes κλπ είναι πιο περίπλοκο. Περισσότερα στο Linux subforum του Insomnia. Πιθανόν να υπάρχουν ήδη παρελθόντα σχετικά θέματα εκεί...
sdim Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Τελικά πήγα να φτιάξω ένα bootable usb stick χρησιμοποιώντας το UNetbootin(http://en.wikipedia.org/wiki/UNetbootin),και παρ'ότι έκανα ακριβώς ό,τι έλεγε,μπουτάροντας μετά από το stick,μου έλεγε ότι δεν έβρισκε το linux kernel (linux kernel not found).Ετσι,μετά από 3 προσπάθειες τα παράτησα. Το έκανα και με το ΗΡ πριν φορτώσω το .iso(format as bootable usb stick),αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
parsifal Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Αν προσπαθείς με Ubuntu, δες και αυτό το link που μπορεί να βοηθήσει: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick Επίσης, για κανονική εγκατάσταση όπου οι αλλαγές θα αποθηκεύονται στο USB stick: https://wiki.ubuntu.com/LiveUsbPendrivePersistent
sdim Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ,Parsifal. Μάλλον θα περιμένω να μου έρθει το Intrepid 8.10 (επίσημο CD),και θα προχωρήσω μετά με το αντίστοιχο εγγενές πρόγραμμα του distro. Απ'ότι είδα τα κάνει όλα αυτοματοποιημένα,οπότε δεν θα αναρωτιέμαι για λάθη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.