Προς το περιεχόμενο

Κατάλληλη διανομή για παλιό PC

griper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να εγκαταστήσω linux στο PC ενός φίλου μου και ψάχνω για μία ελαφριά διανομή που να μη χρειάζεται σύνδεση με internet για να κατεβάσω codecs και να παίζουν από την αρχή τραγούδια.

Το PC είναι αρκετά παλιό και στο περίπου τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Compaq

Pentium III

CPU 700MHz

RAM 128MB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω ένα φορητό Dell Inspiron 8100(μοντέλο του 2001 αν θυμάμαι καλά).Μπορώ να του βάλω καμιά διανομή ή θα έχω πρόβλημα με driver και τα σχετικά;

Όχι τίποτα άλλο,αν κάτι πάει στραβά δε θυμάμαι που έχω τα CD με τους drivers για τα windows οπότε δε θα μπορώ να τα ξαναπεράσω.Τόσα χρόνια δουλεύει άψογα,κρίμα να το ξετινάξω τώρα στα γεράματα:-D

@ griper: δες το puppy ειναι κατι διαφορετικο.

μια αλλη προταση ειναι το mint fluxbox edition (καταπληκτικο κατα τη ταπεινη γνωμη μου).

@merdock: ποση ram εχει το μηχανημα και τι επεξεργαστη?

δες και εσυ αν θελεις το mint fluxbox edition ή το mint xfce edition.

δες πρωτα το δευτερο και αν οχι πας στο πρωτο.

τα παραπανω ειναι οτι καλυτερο για αρχαρειους μιας και απαιτουν ελαχιστες ρυθμισεις. υπαρχουν και αλλες επιλογες με πιο μπελαλιδικες.

Υπάρχει περίπτωση να σηκώνει τα νέα Ubuntu;Τα έχω βάλει και στο PC αλλά θα προτιμούσα να τα εξερευνήσω στον φορητό(είμαι νέος χρήστης) οπότε σε περίπτωση που κάνω καμιά βλακεία να μη πάει τίποτα το κανονικό PC:-D

εγω σε εναν παλιο pentium 3 με 12 gb σκληρο δισκο cpu 650 mhz και 256 μνημη εχω windows xp αλλα δεν τα χρησιμοποιω .εγκατεστησα λοιπον μεσω wubi τα ubuntu 8.04 και ενα σωρο προγραμματα για να τα δοκιμασω σε τετοιο σημειο που εμεινε πλεον 150 μβ χωρος στο δισκο .παρολα αυτα δουλευουν αψογα ακομα αργουν λιγο σε καποια sites αλλα ειναι και.μεσα σε 5 γβ σκληρο(δεν μου εδινε παραπανω τωρα που θα τα κανω καθαρη εγκατασταση θα δουλεψουν καλυτερα )Τωρα σε αλλο υπολογιστη με vista και με 2 των 500 gb σκληρους εχω τα vista και εβαλα και εκει τα ubuntu 8.04 και εκανα 30 gb εικονικο δισκο εκει ειναι καταπληκτικα.περασα το virtualbox και εκει τρεχω linuxmint debian,fedora.opensuse,ubuntu,opensolaris(παρα πολυ ωραιο) ,to 8.10.με το puppy kai to puppel δεν τα καταφερα αλλα Τα ubuntu λοιπον θα τρεξουν πολυ καλα .αναγνωρισαν ολο το hardware και στην αρχαιολογια το pentium και τις ασυρματες καρτες και τις καρτες γραφικων nvidiasto και atι και σε laptop toshiba satellite to m60 και το ασυρματο εκτυπωτη hp c6180. Δοκιμασε τα λοιπον και δεν νομιζω να εχεις προβλημα αλλα και το puppy καιτην ελληνικη εκδοση το puppel

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...