chex Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 το εχεις σαν live cd η το εγκατεστησες? απο κονσολα τι σου λεει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 το εχεις σαν live cd η το εγκατεστησες? απο κονσολα τι σου λεει? Εγκατεστημένο το είχα (αλλάζω συνέχεια, τώρα έχω fedora ). Πάντως ram δεν ήταν με τίποτα αυτό το νούμερο (για puppy μιλάμε), μάλλον αυτό που λέει ο gtroza ήταν. Απ'ότι βλέπω πάντως, τωρα έχω οντως λιγη διαθέσιμη μνήμη: (swap δεν έχω βάλει. Λένε ότι δεν κάνει καλό στον ssd του eee*) *edit: Βλακείες κάνω όπως πάντα. Αφού σε φλασάκι τα έχω εγκαταστήσει, στον ssd έχω βάλει τα xp. Αλήθεια, τι ισχύει για τα φλασάκια και το swap? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μην ασχολείστε με τη χρήση μνήμης. Τα νούμερα που βλέπετε δεν είναι αυτό που νομίζετε και αυτό που νομίζετε δεν είναι αυτό που κατά βάση θέλετε ;-) Πολλή μνήμη θα τρώει όταν και αν αρχίσει να swapάρει έντονα ή όταν βγει ο OOM-killer παγανιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 γαβ γαβ κύριε (με σεβασμό) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Αλήθεια, τι ισχύει για τα φλασάκια και το swap? Απλά επειδή η διάρκεια ζωής αυτών των μέσων εξαρτάται από τον αριθμό εγγραφών σε κάθε physical block, αν θέλεις να σου κρατήσει χρόνια θα πρέπει να απενεργοποιήσεις οτιδήποτε γράφει συνέχεια (ή να το κάνεις να γράφει σε διαφορετική τοποθεσία). Συνηθέστερα παραδείγματα: - SWAP fs - Filesystem Journal - /tmp, /var/run, /var/cache, /var log, /var/tmp - File access time updates (atime/diratime). Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις πολλή μνήμη για να μην έχεις ανάγκη από SWAP και να χρησιμοποιήσεις κάποιο RAM-based filesystem (π.χ. tmpfs) για τα /var/* και /tmp. Οτιδήποτε σε ενδιαφέρει να φυλαχτεί και όταν κλείνει ο υπολογιστής (ίσως μόνο τα logs), μπορείς να το γράφεις αυτόματα στο flash κατά το shutdown. Αν χρειάζεσαι (το οποίο δε νομίζω, αφού για να χωράει σε flash το filesystem θα είναι αρκετά μικρό για να γίνεται γρήγορα fsck), μπορείς να χρησιμοποιήσεις external filesystem journal, σε κάποιον σκληρό δίσκο. Το ίδιο ισχύει και για το SWAP, το /tmp και τα /var/*, αν δεν έχεις αρκετή μνήμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Οκ, thanks nske Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 (swap δεν έχω βάλει. Λένε ότι δεν κάνει καλό στον ssd του eee*) σχετικό http://wiki.eeeuser.com/ssd_write_limit . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.