Προς το περιεχόμενο

NTLDR missing..??

Lobo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις καλησπέρες μου..

θα θελα να ζητησω την βοήθεια οποιου ξερει γιατι το πισι κατα την εκκίνηση του, μου βγαζει μήνυμα "System boot fail", και στη συνέχεια αφου με ενημερώνςι πως δε βρίσκει κανένα δισκο βγάζει αυτό "NTLDR missing , ctrl+alt+del για συνεχεια", μα κάνει restart.

Να επισημάνω πως στο BIOS ο σκληρός φαινεται κανονικα..

Any help...? :fear:

Δημοσ.

το ειχε κανει ξαφνικα και σε μενα, χωρις λογο

oriste.....

Τι κάνουμε όταν το pc μας ανοίγοντας δεν φορτώνει τα windows και εμφανίζει τοι μήνυμα “NTLDR is missing. Press CTL+ALT+DEL to restart” ?

Μην πανικοβάλλεσαι και μην κλοτσάς το κουτί!

Για κάποιο λόγο έχουν σβηστεί τα αρχεία NTLDR, NTDETECT.COM απο το c:\ είτε ακόμα και το booti.ini .

Θα χρειαστείς το cd εγκατάστασης των Windows XP και ίσως μια δισκέττα.

Bootάρουμε απο το cd των XP και επιλέγουμε να μπούμε σε recovery console πατώντας το “R”.

Στην συνέχεια επιλέγουμε την εγκατάσταση των windows που θέλουμε να “σώσουμε”, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μόνο μια.

Θα μας ζητηθεί το password του τοπικού administrator.

Βρισκόμαστε στο φάκελο c:\windows και γράφουμε τα ακόλουθα στην κονσόλα:

copy D:\I386\NTLDR C:\ και στην συνέχεια

copy D:\I386\NTDETECT.COM C:\

Έχουμε υποθέσει ότι ο c:\ είναι ο σκληρός δίσκος που έχει εγκατεστημένα τα Windows XP και D:\ είναι το cd-dvd drive μας.

Με exit κάνουμε restart.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά το restart το pc θα μπει στα Windows κανονικά.

Εαν έχει σβηστεί και το boot.ini αρχείο τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσουμε με ενός άλλου λειτουργικού υπολογιστή (η δισκέττα που λέγαμε στην αρχή).

Δημοσ.

Μου εχει τυχει και μενα φιλε μου. Κανε αυτο που σου ειπαν τα παιδια αρχικα. Αν δουλεψει εχει καλως. Στην περιπτωση που δεν λυθει το προβλημα σου κανε οτι λεει σε αυτη τη σελιδα:

http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm

Θα το λυσεις 100% το προβλημα αν ακολουθησεις τις οδηγιες, αν δεν καταλαβαινεις κατι πες μου.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολύ όλους, νομίζω θα τα καταφέρω..αλλά ευλογα γενάται το εξής ερώτημα..

Αυτο συνέβη απλά έτσι??????

αυτή η μπούρδα, χωρίς λόγο σβήστηκε ???

Δημοσ.
Σας ευχαριστω πολύ όλους, νομίζω θα τα καταφέρω..αλλά ευλογα γενάται το εξής ερώτημα..

Αυτο το προβλημα συνηθως μπορει να τυχει αν τοποθετησεις εναν νεο σκληρο δισκο, αν δημιουργησεις διαμερισματα σε εναν υπαρχον, αν αλλαξεις τη σειρα των σκληρων ή το γραμμα τους, αν καποιο προγραμμα partitioning κανει βλακεια, αν υπαρχουν πολλα λειτουργικα ή αν σβηστει καποια εγγραφη εκκινησης λογω απροσεξιας ή virus.

Δημοσ.

Εμενα παντως ειχε συμβει οταν πειραματιζομουν με ενα προγραμμα που ειχε να κανει με το rapishare.

Mολις εσβησα το προγραμμα εκεινο..μου το εκανε.

Μπορει να ηταν και συμπτωση

Δημοσ.

..δεν είναι καθόλου "μπούρδα", είναι ο boot loader των winxp - και υπό μία έννοια και η αχίλλειος πτέρνα τους, συν το ότι ΜΠΟΡΕΙ και να είναι μια ένδειξη ότι ο δίσκος έχει αρχίσει να μην πηγαίνει καλά - οπότε πάρε τα μέτρα (τα backup) σου...

Μπορεί και να διορθωθεί με ένα chkdsk (backup όμως ΚΑΝΕ) , όπως είπε ο Delirium, oπότε πρώτα "γκούγκλαρε" για how to perform a chkdsk (ή disk check ή scandisk ή disk scan) using the windows xp recovery console (..ή απλά ακολούθα τη διαδρομή που παρέθεσε ο pug_f_e , αν κατάλαβες το πώς θα φτάσεις στο περιβάλλον γραμμής εντολών, και πριν απ το

Βρισκόμαστε στο[...]

πληκτρολόγησε chkdsk /r και enter (όταν τελειώσει, απλά restart)

Aν βέβαια μπορείς να τον συνδέσεις σε άλλο pc και να κάνεις το chkdsk από τα εκεί windows, αυτό είναι και το πιο "γρήγορο"...

ΑΝ δεν λυθεί με το chkdsk, συνέχισε με αυτό που σου παρέθεσε ο pug_f_e , μέχρι τέλους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...