Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για πρόβλημα με σκληρό

Hamurabi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω στο συστημα μου 3 σκληρους σατα. Εναν 750αρι,εναν 300αρι και τον καινουργιο εναν 500αρι.

Ολα πηγαιναν καλα και με τους 3 σκληρους εδω και 2 βδομαδες που πηρα και τον τελευταιο οσπου παω νανοιξω το πισι μου ενα πρωι και κολλαγε στο detecting IDE drives... . Μετα απο 5'+ μπορει και μπαινει bios και

Με τα πολλα διαπωστωσα οτι αν ξεσυνδεσω τον καινουργιο σκληρο τοτε ολα δουλευουν κανονικα.

ΤΙ του αλλαξα sata slot, τι του αλλαξα καλωδια,τι τον δοκιμασα μονο του ή με τους αλλους μαζι, τιποτα!! οποτε ειναι συνδεδεμενοσ το ιδιο προβολημα.

ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;;;

θα το πηγαινα κατευθειαν πισω αλλα εχω κανει μπακαπ σε αυτον πολλα πραγματα γαμωτη μου!!!!

Δημοσ.

Tα διαβασα...

τα εχω ηδη κανει ολα οσα προτειναν τα παιδια εκει. αλλα δενε χω κανα λινουξ live cd να το δω ετσι οπως ειδες εσυ.μαλλον πρεπει να κατεβασω.

Δημοσ.

Ναι,αν θέλεις να κάνεις back up.Ελπίζω βέβαια να δουλέψει και σε σένα το live cd γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Καμιά άλλη ιδέα για να τον εντοπίσεις και να κάνεις back up δεν μου έρχεται,αν σκεφτεί κανείς κάτι ας το πει.

Βέβαια αν και τελικά εγώ έκανα back up δεν μου χρειάστηκε.

Γιατί κάνοντας check με το utility της εταιρίας μου έκανε αυτόματο repair χωρίς να χάσω τίποτα και έτσι δεν χρειάστηκε να κάνω write zero και φορμάτ.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια κατεβασα το Ubuntu live cd και δοκιμασα να μπω στο UBUNTU συνδεοντας μονο τον 500αρι σκληρο που μουχει κανει ολο αυτο το μπαχαλο...

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ στο ubuntu και μου βγαζει:

[68.441513]Βuffer I/O error on device sr1, sector 1431176

end_request: I/O eror, dev sr1, logical block 178897.

Aυτο σημαινει οτι ειναι καθαρα hardware to προβλημα να υποθεσω;

Δημοσ.

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα.Δοκίμασε να κανεις και κανένα repair με το utility της εταιρίας όπως εγώ.Επίσης πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για recovery που ίσως τον εντοπίσουν αλλά δεν τα ξέρω.

Δημοσ.

Μα πως μπορω να κανω repair με καποιο utility οταν ο σκληρος δε φαινεται ουτε καν στο bios και τα operating systems δεν φορτωνουν με αυτον συνδεδεμενο;;

Δημοσ.

Σωστό το ερώτημα εκ πρώτης όψεως,αλλά στο μήνυμα που παρέθεσες κάτι λέει για sector.

Εκτός αν αναφέρεται στο Ubuntu..μπλέξιμο.

Δοκίμασες να τον συνδέσεις σε εξωτερικό κουτί;

Δεν έχεις;Κακώς...

Δημοσ.

Βεβαιώσου ότι έχεις συνδέσει σωστά το δίσκο.

Κατέβασε το Puppel

Γράψτο σε cd στη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα.

και όταν το bootάρεις, στην πρώτη οθόνη, γράψε "puppy"

(ξεκίνα να γράφεις λίγο γρήγορα-αλλιώς θα φορτώσει αυτόματα)

και δίπλα την επιλογή που αναγράφεται στην οθόνη, για να φορτώσει όλο στη ram.

δηλαδή δίπλα από το boot: γράψε puppy pfix=ram

Έπειτα(αφού φορτώσει) δες στην επιφάνεια εργασίας τους δίσκους που σου εμφανίζει.

Άνοιξε και ένα τερματικό(terminal) --ένα από τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας,

και εκτέλεσε την εντολή:

fdisk -l
και πόσταρε αυτά που σου επιστρέφει, να τα δούμε.

*with respect to Puppy Linux and the Hamsters!

Δημοσ.

twiner, φιλε μυο σευχαριστω αλλα δε με προλαβες.

Πηγα το ρημαδι στο πλαισιο απο που το πηρα μου επιβεβαιωσαν το θανατο του και πηρα ενα WD 640GB !

Αστα διαλα για seagate!

Δημοσ.

...άν κολλάει το P.O.S.T. ,,,χεχ.

Τεσπα τεσπα. Ούτως ή άλλως τον γύρισες πια.

Α και όταν αρχίσεις να γκρινιάζεις ΚΑΙ για τους WD , ελπίζω να μην είναι στους 37 μήνες...

Δημοσ.
Μα πως μπορω να κανω repair με καποιο utility οταν ο σκληρος δε φαινεται ουτε καν στο bios και τα operating systems δεν φορτωνουν με αυτον συνδεδεμενο;;

Κι εμένα δεν φαινόταν αλλά το πρόγραμμα της εταιρίας τον είδε.

Δημοσ.

Φιλε Washcloud πηρα WD επειδη εχω ηδη 3 sklhrous WD εδω και χρονια και μου ειναι μια χαρα. Καθαρα μαυτη τη λογικη. Τωρα αν ειμαι τοσο γκαντεμης και χαλασει κι αυτος...αστα να πανε!!!

Δημοσ.

..εγώ απλά τόνιζα τη "συνήθη" διαφορά εγγύησης 3 με 5 χρόνων μεταξύ των 2 εταιριών.

Τώρα αν εσένα σου έχει κάτσει "γούρι" με τους WD, καλά ίσως έκανες και το συνέχισες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...