Evan_ Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Αγόρασα μια ASUS 4670 αλλά δυστυχώς το fan δουλεύει σε full ταχύτητα συνεχώς και κάνει θόρυβο. Δεν ξέρω τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά για αλλαγή όλου του heatsink. Σκεφτόμουν εάν υπάρχει adaptor με ποτενσιόμετρο να ρίξω εγώ τις στροφές. Ή να πάρω κάποιον αθόρυβο 120mm ανεμιστήρα και να τον στηρίξω στη θέση του παλιού (με λαστιχάκια είχα διαβάσει κάπου. Θα χρειαστώ ειδικό fan ή αυτοί για cases είναι οκ; Είδα οτι το βυσματάκι του fan της vga είναι μικρό (νομίζω πιο μικρό από τα τυπικά fan pins στις motherboards) με 2 pins. Ευχαριστώ
De@th L0rd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Εγκατέστησε τους Catalyst 8.10.Έχουν χειροκίνητη διαχείρηση στροφών ανεμιστήρα.Πάντως βλέποντας τόσους να έχουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα σκέφτομαι πως έκανα πάρα πολύ καλά που δεν πήρα την ASUS 4670 αλλά την Sapphire...
Psycho13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 βαλε το asus smartdoctor..Απο εκει ρυθμιζεις τις στροφες του ανεμιστηρα και το βαζεις και στο αυτοματο
outlaw star Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Αγόρασα μια ASUS 4670 αλλά δυστυχώς το fan δουλεύει σε full ταχύτητα συνεχώς και κάνει θόρυβο. Δεν ξέρω τι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά για αλλαγή όλου του heatsink. Σκεφτόμουν εάν υπάρχει adaptor με ποτενσιόμετρο να ρίξω εγώ τις στροφές. Ή να πάρω κάποιον αθόρυβο 120mm ανεμιστήρα και να τον στηρίξω στη θέση του παλιού (με λαστιχάκια είχα διαβάσει κάπου. Θα χρειαστώ ειδικό fan ή αυτοί για cases είναι οκ; Είδα οτι το βυσματάκι του fan της vga είναι μικρό (νομίζω πιο μικρό από τα τυπικά fan pins στις motherboards) με 2 pins. Ευχαριστώ ε όχι και να αγοράσεις ποτενσιόμετρο για να ρίξεις τις στροφές κάντο με ένα απο τα προγράμματα που λένε τα παιδιά ή με το πολύ καλό riva tuner:-)
dr lag Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Εγκατέστησε τους Catalyst 8.10.Έχουν χειροκίνητη διαχείρηση στροφών ανεμιστήρα.Πάντως βλέποντας τόσους να έχουν πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ανεμιστήρα σκέφτομαι πως έκανα πάρα πολύ καλά που δεν πήρα την ASUS 4670 αλλά την Sapphire... Προτίμησα κι εγώ την Asus πιστεύοντας πως με το μεγάλο ανεμιστήρα θα είναι πιο ήσυχη, αλλά δεν... Κατέβασα και τους 8.10, αλλά δε μου βγάζει επιλογή για ρύθμιση στροφών. Στο μενού ATI Overdrive που παρουσιάζεις στην εικόνα σου, το δικό μου βγάζει μόνο δυο ρολόγια (για temperature και activity της gpu), οπότε και δεν μπορώ να παρέμβω στη ταχύτητα του ανεμιστήρα. βαλε το asus smartdoctor..Απο εκει ρυθμιζεις τις στροφες του ανεμιστηρα και το βαζεις και στο αυτοματο Μια από τα ίδια κι εδώ. Το μενού fan control είναι απενεργοποιημένο. Μήπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει;
EddieObscurant Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 για τους 8.10 μου φαίνεται ότι είναι μόνο για τις 48χχ series. Δες αν μπορείς να το ρυθμίσεις απο κάποιο πρόγραμμα του στυλ rivatuner κλπ, αλλιώς άλλη επιλογή είναι με κάποιον bios editor πχ rbe. Παντως για πρόβλημα τους bios μου φαίνεται. Εχεις τόσο ψηλές θερμοκρασίες 80+ ή είναι μόνιμα κολλημένα στο 100% το ανεμηστηράκι. Μάλλον το 2ο εεε?
Evan_ Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Νομίζω είναι μόνιμα στο 100% το ανεμιστηράκι. Πάντως έχει συνέχεια θόρυβο.
Evan_ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Λύθηκε το πρόβλημα. Αγόρασα άλλο ανεμιστήρα (ένα Enermax 9cm, και πιο μεγάλος από τον stock και με speed control), τον στερέωσα πάνω στην ψύκτρα με λαστιχάκια και όλα οκ. Αθόρυβο πλέον.
caution Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Να τα τσεκάρεις που και που τα λαστιχάκια πάντως
ducatirulez Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2009 Στο ψητο... Γιατι εφοσον υποτιθεται οτι η asus 4670 δουλευει εξαρχης τον ανεμιστηρα της στο 100% εμενα μου λεει το gpu-z 30%? http://img11.imageshack.us/my.php?image=86271523.png Eχω βαλει το smart doctor και στα settings, στην καρτελα fan control μειωνω το οριο της θερμοκρασιας στην γραμμη fastest μηπως και κανω τον ανεμιστηρα να ανεβασει στροφες αλλα ματαια! Τι μπορει να φταιει? Εχω δοκιμασει τα παραπανω και με τους 8.12 και με τους 9.2 αλλα και με το 0.3.2 gpu-z!
stefan123 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Εξαρχης σε μενα δουλευε στο 30% και μεσω των catalyst οπως φαινεται και στην φωτογραφια το πηγα στο 100% οταν παιζω απαιτητικα παιχνιδια.. Βεβαια σου παιρνει τα αυτια με τον θορυβο που κανει.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.