Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
συγγνώμη που θα κάνω τον devil's advocate αλλα από ποτε η πειρατεία αποτελεί ατομικό δικαίωμα του καθενός?

Aπο τοτε που ενα γνησιο DVD μπορει να κοστιζει μεχρι και σχεδον το 1/10 του βασικου μισθου?

οσον αφορά τους Γάλλους.. ΟΚ. μιλάμε για το 2008-9.

αλλα η Γαλλία δεν είναι κάπου στον Αμαζόνιο. εδώ δίπλα είναι, και ανήκουμε στον ιδιο συνεταιρισμό.

Αν συμφωνήσουν σε κάτι παρόμοιο και οι Γερμανοί, πάρτε τα φτυάρια να σκάψουμε λαγούμια :lol:

για το Η.Β δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε, αν οι Γάλλοι εκαναν το 3-στραικ, αυτοι θα ζητάνε το 2-στραικ, μαζεψαμε τους 3 μεγάλους που λύνουν και δένουν στην ΕΕ.

Λες οι δικοί μας, οι "300" να προβάλλουν αντίσταση ? "Διζ ιζ Μπάλκαν ρεεεε!!! μπαλκάν πίρατ μπέυ!!!" :mad:

Οι δικοι μας oντας παντα μπροστα, θα σκαρφιστουν σιγουρα κατι καλυτερο. (γι'αυτους).

Προστιμο 300ευρω για καθε "παρανομο" download, αν τo πληρωσεις σε 10 εργασιμες δωρο ενας σκληρος γουεστερν ντιτζιταλ μεγαλης χωρητικοτητας... :P

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι δικοι μας oντας παντα μπροστα, θα σκαρφιστουν σιγουρα κατι καλυτερο. (γι'αυτους).

Προστιμο 300ευρω για καθε "παρανομο" download, αν τo πληρωσεις σε 10 εργασιμες δωρο ενας σκληρος γουεστερν ντιτζιταλ μεγαλης χωρητικοτητας... :P

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!

Δημοσ.
συγγνώμη που θα κάνω τον devil's advocate αλλα από ποτε η πειρατεία αποτελεί ατομικό δικαίωμα του καθενός? μήπως να πούμε ότι και η ληστεία είναι ατομικό δικαίωμα να ανοίξουν οι φυλακες? :devil:

Ατομικο δικαιωμα σιγουρα δεν αποτελει η πειρατεια, αλλα ατομικο δικαιωμα σιγουρα αποτελει το να κινεισαι στο ιντερνετ χωρις καποιος να σε ελεγχει, διοτι

αν εγω πχ κανω διακινηση πειρατικου υλικου, για να με πιασουν σημαινει οτι με καποιο τροπο θα κανουν καθολικο ελεγχο και θα καταληξουν σε εμενα, αρα θα εχουν περασει και θα εχουν ξεσκονισει κι εσενα.

Σκεψου λιγο πιο τοπικα. Γινονται καποιες διαρρηξεις στην πολη σου, κι επειδη οι ερευνες δεν ειχαν αποτελεσματα, αποφασιστηκε, να περασει η αστυνομια και να κανει ελεγχο σε ολα τα σπιτια της πολης. Σου παραβιαζει η οχι τα ατομικα σου δικαιωματα, και τι διαφορα εχει με τον ιντερνετικο ελεγχο;

Δημοσ.
Α

Σκεψου λιγο πιο τοπικα. Γινονται καποιες διαρρηξεις στην πολη σου, κι επειδη οι ερευνες δεν ειχαν αποτελεσματα, αποφασιστηκε, να περασει η αστυνομια και να κανει ελεγχο σε ολα τα σπιτια της πολης. Σου παραβιαζει η οχι τα ατομικα σου δικαιωματα, και τι διαφορα εχει με τον ιντερνετικο ελεγχο;

μα εδώ οι "έρευνες" έχουν αποτέλεσμα αφού ο ISP ούτος η άλλος βλέπει τι περνάει από αυτόν για να φτάσει σε σένα.

δε νομίζω ότι αυτό είναι παραβίαση τον ατομικών δικαιωμάτων σου. να βλέπει δηλαδή τα πακέτα πληροφορίας....

τον κλέφτη πως τον πιάνουν? από τα ίχνη του. το ίδιο γίνεται και εδώ. απλά τα ίχνη είναι ψηφιακά...δεν καταλαβαίνω που υπάρχει διαφορα

αν κανεις μια παρανομία μέσο του net θα σε πιάσουν οι αρχές......δηλαδή θεωρούμε ok να πιάνουν άτομα που κάνουν deface σελίδες και να κλέβουν πιστωτικές κάρτες αλλα άτομα που παρανομούν με άλλο τρόπο είναι προσβολή τον ατομικών δικαιωμάτων τους?

Δημοσ.
μα εδώ οι "έρευνες" έχουν αποτέλεσμα αφού ο ISP ούτος η άλλος βλέπει τι περνάει από αυτόν για να φτάσει σε σένα.

δε νομίζω ότι αυτό είναι παραβίαση τον ατομικών δικαιωμάτων σου. να βλέπει δηλαδή τα πακέτα πληροφορίας....

Ο ISP έχει τη δυνατότητα να δει τι δεδομένα διακινείς. Το πρόβλημα είναι αν πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει, πόσο μάλλον να του το επιβάλλει ο νόμος. Παράδειγμα ο έλεγχος ταυτότητας στο δρόμο. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα μόνο σε αστυνομικό να το κάνει κάτω από προυποθέσεις μάλιστα και όχι πχ σε σεκιουριτάδες. Προστατεύει έτσι τα προσωπικά σου δεδομένα από τον καθένα που διεκδικεί το δικαίωμα να κάνει το μπάτσο. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος υποχρεώνει ιδιότες να κάνουν ελέγχους σε δεδομένα που κατά τα άλλα θεωρούνται "απόρρητα" και να επιβάλλει ποινές.

Κάτι μου λέει ότι το λόμπι των πολυεθνικών στη Γαλλία έχει κάνει πολύ "δουλειά" με τους Γάλλους βουλευτές τελευταία, αφού μάλιστα τους έβαλε σε κόντρα με την ΕΕ όπως λέει και στην αρχική-αρχική είδηση:

The bill sets up a tussle between France and Brussels. In September, the European Parliament approved by a large majority an amendment outlawing internet cut-off.

Για τον Σαρκοζί πάντως εξηγείται εύκολα..:P

Ούτε μια κόπια δεν θα πούλησε το νέο cd της Κάρλα!

Λέτε να ήταν για τον λούτσο?

Μπά.. Οι πειρατές φταίνε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ο ISP έχει τη δυνατότητα να δει τι δεδομένα διακινείς. Το πρόβλημα είναι αν πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει, πόσο μάλλον να του το επιβάλλει ο νόμος. Παράδειγμα ο έλεγχος ταυτότητας στο δρόμο. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα μόνο σε αστυνομικό να το κάνει κάτω από προυποθέσεις μάλιστα και όχι πχ σε σεκιουριτάδες. Προστατεύει έτσι τα προσωπικά σου δεδομένα από τον καθένα που διεκδικεί το δικαίωμα να κάνει το μπάτσο. Σε αυτή την περίπτωση ο νόμος υποχρεώνει ιδιότες να κάνουν ελέγχους σε δεδομένα που κατά τα άλλα θεωρούνται "απόρρητα" και να επιβάλλει ποινές.

δεν έχω καταλάβει πια είναι τα ατομικά δικαιώματα που καταπατούνται.....όταν σου κάνει έλεγχο ο αστυνομικός (και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις.....αν θέλει θα σου κάνει έλεγχο γιατί απλά δε tου άρεσε η μούρη σου) σου κάνει γιατί έχει το δικαίωμα και εσύ ΟΦΕΊΛΕΙΣ να έχεις τα διαπιστευτήρια μαζί σου αλλιώς σε πάει στο τμήμα για εξακρίβωση.

και εδώ σου κάνουν έλεγχο και αν παρανομήσεις σου κόβουν το internet για προειδοποίηση. τι διαφορα δε κατάλαβα....

ΜΉΠΩΣ λέω ΜΉΠΩΣ η πολύ ελευθερια είναι καταχρηστική?

δε πρόκειται να υπάρξουν αυθαιρεσίες. μη ξεχνάτε τι γίνεται σε άλλες χώρες όπως αγγλία και γερμανία....

κανεις μια παράβαση σε παίρνει η κάμερα και σου έρχεται το φακελάκι στο σπίτι και σου λέει πλήρωσε. ούτε μπάτσος ούτε εισαγγελέας σκάει.

είναι ατομικό σου δικαίωμα να μη σε τραβάει η κάμερα για να πιάνει τους παραβάτες?

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
δεν έχω καταλάβει πια είναι τα ατομικά δικαιώματα που καταπατούνται.....όταν σου κάνει έλεγχο ο αστυνομικός (και δεν υπάρχουν προϋποθέσεις.....αν θέλει θα σου κάνει έλεγχο γιατί απλά δε tου άρεσε η μούρη σου) σου κάνει γιατί έχει το δικαίωμα και εσύ ΟΦΕΊΛΕΙΣ να έχεις τα διαπιστευτήρια μαζί σου αλλιώς σε πάει στο τμήμα για εξακρίβωση.

Λάθος. Πρέπει να έχει λόγο (εκτός αν νομίζεις ότι στην αναφορά που θα γράψει αν γίνει προσαγωγή θα λέει "έκανα εξακρίβωση στον τάδε επειδή δε μου άρεσε η μούρη του"). Και μάλιστα μπορεί να σε ρωτήσει συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις ταυτότητα όπου πας. Απλά αν δεν έχεις και σου γίνει έλεγχος τότε μόνο το όργανο έχει το δικαίωμα να σου κάνει προσαγωγή. Αυτά λέει ο νόμος, άσχετα με το αν τηρούνται. Αν δεν τα λεγε θα μας είχαν πάρει και τα σωβρακα..

και εδώ σου κάνουν έλεγχο και αν παρανομήσεις σου κόβουν το internet για προειδοποίηση. τι διαφορα δε κατάλαβα....

Η χαώδης διαφορά που υπάρχει είναι ότι ένας ιδιώτης θα κάνει το μπάτσο και το δικαστή ταυτόχρονα

δε πρόκειται να υπάρξουν αυθαιρεσίες.

Ναι ρε συ, δεν παίζει με τίποτα..:lol:

Ειδικά στη χώρα που είχε μπεί κοριός στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού μέσα από τα κεντρικά της Vodafone:X. Και που δεν θα μάθουμε ποτέ ποιός τον έβαλε, αν και τον πιάσαμε επ' αυτοφώρωB)

μη ξεχνάτε τι γίνεται σε άλλες χώρες όπως αγγλία και γερμανία....

κανεις μια παράβαση σε παίρνει η κάμερα και σου έρχεται το φακελάκι στο σπίτι και σου λέει πλήρωσε. ούτε μπάτσος ούτε εισαγγελέας σκάει.

είναι ατομικό σου δικαίωμα να μη σε τραβάει η κάμερα για να πιάνει τους παραβάτες?

Αυτό γίνεται και στην Ελλάδα στους λεωφορειόδρομους. Η κάμερα τραβάει την πινακίδα σου, όχι εσένα.

Επεξ/σία από Spyros7
Δημοσ.
Λάθος. Πρέπει να έχει λόγο (εκτός αν νομίζεις ότι στην αναφορά που θα γράψει αν γίνει προσαγωγή θα λέει "έκανα εξακρίβωση στον τάδε επειδή δε μου άρεσε η μούρη του"). Και μάλιστα μπορεί να σε ρωτήσει συγκεκριμένα πράγματα. Επίσης ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ να έχεις ταυτότητα όπου πας. Απλά αν δεν έχεις και σου γίνει έλεγχος τότε μόνο το όργανο έχει το δικαίωμα να σου κάνει προσαγωγή. Αυτά λέει ο νόμος, άσχετα με το αν τηρούνται. Αν δεν τα λεγε θα μας είχαν πάρει και τα σωβρακα..

δεν μίλησα για προσαγωγή. εκεί φυσικά θα γράψει τον λόγο. μίλησα για τον έλεγχο στο δρόμο. εκεί δεν υπάρχει λόγος. αν δε του αρέσει η μούρη σου θα σου κάνει έλεγχο. επειδή μου έχουν κάνει στο λέω και 2 φορες μάλιστα.

το οφείλεις το είπα γιατί μου το είπε και ο αστυνομικός τι δεύτερη φορα. καλο θα ήταν να είχα την ταυτότητα μαζί μου. εκτος αν θες να περάσεις την ταλαιπωρία τις προσαγωγής και να σου @@ τι βραδια να την περάσεις στο αστυνομικό τμήμα. "γιαυτο" είπα ΟΦΕΊΛΕΙΣ.

ναι τις πινακίδες τραβάει...εκεί δεν είναι μπάτσος και δικαστής μαζί? όταν κανεις παράβαση και σε πιάσει η κάμερα σου έρχεται το πρόστιμο....δεν κατάλαβα

και ο ISP τα πακέτα κοιτάει δεν τραβάει photo τι μούρη σου...:P εξουσιοδοτημένος φορέας από το κράτος είναι για να κάνει έλεγχο. θα σου στείλει email με τις αποδείξεις ότι παρανόμησες.

ΕΔΏ τι λες ???

|

v

(για να μη μιλήσω περί αγγλίας που σε φωτογραφίζουν στο λονδίνο 300 φορες τι μέρα....)

Δημοσ.
δεν μίλησα για προσαγωγή. εκεί φυσικά θα γράψει τον λόγο. μίλησα για τον έλεγχο στο δρόμο. εκεί δεν υπάρχει λόγος. αν δε του αρέσει η μούρη σου θα σου κάνει έλεγχο. επειδή μου έχουν κάνει στο λέω και 2 φορες μάλιστα.

το οφείλεις το είπα γιατί μου το είπε και ο αστυνομικός τι δεύτερη φορα. καλο θα ήταν να είχα την ταυτότητα μαζί μου. εκτος αν θες να περάσεις την ταλαιπωρία τις προσαγωγής και να σου @@ τι βραδια να την περάσεις στο αστυνομικό τμήμα. "γιαυτο" είπα ΟΦΕΊΛΕΙΣ.

Και εγώ γι αυτό είπα "Αυτά λέει ο νόμος, άσχετα με το αν τηρούνται".

Τι να κάνουμε δλδ, να νομιμοποιήσουμε την κατάχρηση εξουσίας επειδή γίνεται έτσι κι αλλιώς?

ναι τις πινακίδες τραβάει...εκεί δεν είναι μπάτσος και δικαστής μαζί? όταν κανεις παράβαση και σε πιάσει η κάμερα σου έρχεται το πρόστιμο....δεν κατάλαβα

και ο ISP τα πακέτα κοιτάει δεν τραβάει photo τι μούρη σου...:P εξουσιοδοτημένος φορέας από το κράτος είναι για να κάνει έλεγχο. θα σου στείλει email με τις αποδείξεις ότι παρανόμησες.

Τις κάμερες τις βάζει και τις χρησιμοποιεί η αστυνομία και όχι κάποιος ιδιώτης, ακριβώς επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λάθος σκοπό (όχι ότι δεν χρησιμοποιούνται, φαντάσου να έμπαιναν και ιδιωτικές εταιρείες στη μέση τι θα γινόταν). Ο ISP είναι επιχειρηση και το απόρρητο των επικοινωνιών είναι δικαίωμα που ουσιαστικά καταργείται αν δώθεί τέτοια εξουσία στους ISP. Και δεν είδα να λέγεται κάτι μόνο για τα ρ2ρ. Γιατί όχι και το rapidshare? Που ξέρω ότι δεν έχεις τίποτα "παράνομα" link ή attachment στα mail που δέχεσαι?

Αλλά ενταξει, άμα είναι να κάνει δεύτερη πισίνα στο τρίτο εξοχικό του ο DeCaprio ας πάει στο διάολο..

ΕΔΏ τι λες ???

|

v

(για να μη μιλήσω περί αγγλίας που σε φωτογραφίζουν στο λονδίνο 300 φορες τι μέρα....)

Τί να πω για την κατάντια των Άγγλων..

Respect στο αγγλικό ποδόσφαιρο, τα μεγάλα metal συγκροτήματα και τους Monty Python αλλά πολιτικοκοινωνικά μια ζωή ήταν γτπ. Είναι πάντως ακραία περίπτωση στην Ευρώπη, πήγαινε Γερμανία και κάνε σύγκριση.

Δημοσ.

δηλαδή αν ήταν κρατικοί οι φορείς θα ήταν εντάξει? επειδή είναι ιδιωτικοί σε πείραξε? τότε να μας δίνει το internet το ΊΤΕ και το IΤY :P

(τα άτομα του δίοδος όμως επειδή παίρνουν κρατική IP μπορούν να ελέγχονται :-D)

έχουμε την πειρατεία και το απόρρητο τον επικοινωνιών. και μετά θες να καταπολέμησης την πειρατεία και φωνάζει ο κόσμος για ατομικά δικαιώματα. δηλαδή έμμεση συγκάλυψη του ιδιου κράτους που το ίδιο φωνάζει κατά αυτής.

για bres μου εσύ τι λύση στο πρόβλημα. που στο τέλος ανάγεται στην καλή πιστη του πολίτη (εξού και μίλησα για καταχρηστική ελευθερια)

Δημοσ.

για bres μου εσύ τι λύση στο πρόβλημα. που στο τέλος ανάγεται στην καλή πιστη του πολίτη (εξού και μίλησα για καταχρηστική ελευθερια)

H λύση είναι απλή, αλλά δεν τους συμφέρει.

Αν πουλήσουν τα DVD στην τιμή που τους αρμόζει, π.χ 5ευρώ, δεν θα έχουν λόγο οι πειρατές να συνεχίσουν το έργο τους.

Δημοσ.

έχουμε την πειρατεία και το απόρρητο τον επικοινωνιών. και μετά θες να καταπολέμησης την πειρατεία και φωνάζει ο κόσμος για ατομικά δικαιώματα. δηλαδή έμμεση συγκάλυψη του ιδιου κράτους που το ίδιο φωνάζει κατά αυτής.

Βασικά δεν θεωρώ πρόβλημα ούτε την πειρατεία ούτε τη μείωση της κερδοφορίας των πολυεθνικών (αν υπάρχει μείωση). Ας κυνηγήσουν τους Νιγηριανούς και τις επιχειρήσεις που βγάζουν κέρδος από πειρατικές ταινίες / software. Κάτω τα χέρια από το απόρρητό μου:devil:

Δημοσ.

Παιδιά άρχισε η ώρα της κρίσης.

Το τελευταίο ελεύθερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας του ανθρώπου, το internet αρχίζει να φιμώνεται και να μετατρέπεται στο ακριβώς αντίθετο:

Ένα μέσο απόλυτου ελέχγου.

Τα πειρατικά είναι το πρόσχημα. Ο λόγος είναι το ΝΟΜΙΜΟ φακέλωμα των συνηθειών των χρηστών για να χρησιμοποιηθούν από τις πολυεθνικές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...