Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα boot σε ubuntu, μαύρη οθόνη και κολλήματα..

Mourgolikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρω πως αυτό είναι κάτι πολυσυζητημένο, αλλά απελπισμένος πλέον δοκιμάζοντας πολλές λύσεις (από google) καταφεύγω στην έκκλιση βοήθειας εδώ.

Αρχικά λέω πως είναι αρχάριος στον τομέα των linux.

Το σύστημα μου ναι έχει ATI και πιο συγκεκριμένα αποτελείται από

AMD64 3800+ x2

ATI x1800gto

ASUS m2n32 ws

LG flatron 19" wide

Έχω δοκιμάσει τις διανομές Ubuntu 7.10 και 8.10, Kubuntu/Xubuntu/Ubuntu Studio 8.10 αλλά με έφαγε το σκοτάδι (μαύρη οθόνη).. όλες στα 64bit.

Το cd δεν έχει πρόβλημα καθώς περνάει τον έλεγχο και δούλεψε σε άλλο, laptop.

Δοκιμάζω ως Live CD καθώς με την κανονική εγκατάσταση έφαγα την μέρα μου για το μαύρο της οθόνης μου.. :cry:

Δοκίμασα διάφορες λύσεις αλλά η μόνη διαφορά ήταν αντί για μαύρη οθόνη να δω μία γαλάζια (το default background των xubuntu 8.10 νομίζω) με τον κέρσορα (κουνιόταν κιόλας) για λίγο και μετά πάει κι αυτός και έρχεται το πάγωμα της οθόνης καισταματάει να δουλεύει το cd. Δοκίμσα όλους τους συνδυασμούς με τα ctrl,alt,shift και f-keys, όπως και ctrl+alt+del αλλά no luck.. Μόνο hard reset..

Από αυτά που θυμάμαι να δοκίμασα είναι:

-noapic nolapic pci=noacpi acpi=off

-να αφαιρέσω την εντολή quiet και να αλλάξω το splash σε nosplash προσθέτοντας κιόλας noapic irapoll noirqdebug

-να θέσω δική μου τιμή στην παράμετρο vga, έβαλα 795 (1280*1024,24bit) η οποία υποστηρίζεται από την οθόνη μου (τουλάχιστον στα WinXP).

-dpkg-reconfigure xserver-xorg

-linux26 vga=normal

-να επιλέξω safe mode για την κάρτα γραφικών

*Τα 3 τελευταία τα δοκίμασα μόνο σε Xubuntu 8.10 καθώς από όσο ξερω (λέμε τώρα :P) μόνο στο gui διαφέρουν με τα άλλα.

Τα βρήκα διασκορπισμένα στο internet και έκανα ακριβώς όπως τα έλεγαν αλλά...:cry:

Κουράστικα να προσπαθώ, όχι τίποτα άλλο αλλά συνέχεια restart και άντε μπες στα windows να βρείς κάτι άλλο και φτου από την αρχή... για να έχω το ίδιο και πάλι αποτέλεσμα...

Δεν ζητάω λύση με virtual machine και τέτοια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά δεν δοκιμάζεις μια 32bit μήπως παίξουν οι drivers; Και αν έχεις 4Gb RAM, απλά βάζεις την server έκδοση του linux kernel και τη βλέπει κανονικά...

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω 2GB ddr2 ram..

Όσο για τα 32bit ίσως ήταν τα Ubuntu 7.10 αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί πάει καιρός, θα κάνω κι ακόμη μία προσπάθεια με την 32bit έκδοση των Ubuntu 8.10 αλλά όταν θα πάρω cd, μου τα τελείωσα με τόσες διανομές που υπάρχουν :P

Κάνε εγκατάσταση κανονικά την 8.10 στα 32 και αν μετά την εγκατάσταση συνεχίσεις να έχεις το πρόβλημα μπες σε recovery mode είναι μια από τις επιλογές στον grub και εκεί στην οθόνη με τις επιλογές που θα σε βγάλει επέλεξε fix xserver και μετά κανονική εκκίνηση του συστήματος και πες μας τι έγινε.

Αντί για κανονική εγκατάσταση λέω να δοκιμάσω το wubi (αφού δεν βγήκε άκρη με τα live cd), καθώς θα χρειαστώ πολύ δουλειά τακτοποίησης των σκληρών μου (έχω πολλά partitions :-)). Αργότερα (αν τελικά καταφέρω να τρέξω linux σε αυτόν τον υπολογιστή) θα προχωρήσω σε κανονική εγκατάστασή τους.

Ίδιες επιλογές δεν θα έχω διαθέσιμες στον grub με την κανονική εγκατάσταση;

Αν είναι να κατεβάσω τα .iso από Kubuntu 8.10 (desktop) σε 32bit και 64bit και να τα δοκιμάσω ένα ένα...

Μόλις πέρασα Kubuntu 8.10 (μου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά το kde από το gnome) σε ένα laptop μέσω του wubi και τρέχουν άψογα.

-----Προστέθηκε 4/11/2008 στις 09 : 48 : 24-----

Λοιπόν δοκιμάζοντας με τα τα Xubuntu 8.10 64bit σε safe graphics mode από live cd βλέπω αυτήν την οθόνη στο τέλος

03112008001pb2.jpg

Κάνοντας εγκατάσταση μέσω wubi τα Kubuntu 8.10 32bit βλέπω αυτά λίγο πριν πάει σε stand-by η οθόνη μου

03112008002zm6.jpg

Αυφού δεν φαίνεται να προχςράει η εγκατάσταση κάνω ένα hard reset και ξαναδοκιμάσω σε graphic safe mode την εγκατάσταση των Kubuntu 8.10 64bit

04112008001st0.jpg

Αυτή την φορά παρόλο που σβήνει η οθόνη ο σκληρός φαίνεται να δουλεύει. Μετά από 15 λεπτά περίπου ανοίγει για λίγο η οθόνη και χωρίς να προλάβω να δω τι γράφει κάνει επανεκκίνηση, μάλλον "ολοκληρώθηκε" η εγκατάσταση.

Μπαίνω σε Kubuntu αλλά φτάνω πάλι σε μαύρη οθόνη...

Κάνω hard reset πάλι και μπαίνω σε recovery mode όπου επιλέγω xfix (αν δεν κάνω λάθος..), μετά επιλέγοντας να συνεχίσει στα Kubuntu κανονικά φτάνω σε αυτή την οθόνη πλέον

04112008002tr3.jpg

Στην οποία και μένει και δεν προχωράει, έστω και μετά από μισή ώρα αναμονη!!

Ο κέρσορας κινείται αλλά δείχνει σαν να lagάρει το σύστημα..

:-(

για μενα ειναι 100% θεμα καρτας

αλλα πως το διορθωνεις δεν ξερω

και την τελευταια εικονα που εχει την ταπετσαρια του kde4 , εκει μου ειχε κολλησει μια φορα οταν ειχα κανει μαμακια με τους drivers γραφικων

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...