Προς το περιεχόμενο

χαζη ερωτηση

natasa123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pc wizard που είναι free θα σε βοηθήσει να δεις πολλές πληροφορίες, ψάξε λίγο τη λειτουργία του και πες μας θερμοκρασία επεξεργαστή και μητρικής.

Αν θέλεις να δώσεις για μνήμη κάποια χρήματα (μάλλον θα χρειάζεσαι κάτι σαν και αυτό ή αυτό) θα έχεις σημαντική διαφορά στη ταχύτητα (μέχρι και 30% πάνω).

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...βασικά ας το πάρουμε πιο ζεστά :

Σε γενικές γραμμές, όπως αρχικά είπε η katerina_a_86 , 256 RAM, "δεν είναι αρκετή".

Δεν είναι βέβαια αρκετή, για τις ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ απαιτήσεις. Κι αυτό το "σημερινές", σηκώνει ΠΑΛΙ ανάλυση : Εκτός του ότι τα διάφορα προγράμματα με τον καιρό απαιτούν -κατά βάση- περισσότερη RAM (ολοκαίνουρια προγράμματα φτιαγμένα με τα "σημερινά" μηχανήματα στο μυαλό, αναβαθμίσεις προγραμμάτων που υπήρχαν "πάντα", "φόρτωμα" προγραμμάτων με πρόσθετες λειτουργίες από τον χρήστη, αύξηση χαρακτηριστικών όπως cache μνήμη με την χρήση), έχουν αλλάξει και οι "καθημερινές μας συνήθειες" : Παλιά συνδεόσουν μ' ένα PSTN modem και ψιλοσέρφαρες στο WEB, τώρα με την DSL κάθε browser έχει όλη την ώρα καμμιά πενηνταριά tabs ανοιχτά, τα p2p προγράμματα είναι...25/8 ανοιχτά, 2-3 instant messengers τρέχουν στο tray, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα,VoIP, video chats, players, μέηερς, 1.000.000 monitoring apps να σκοτώνονται να μας ειδοποιήσουν για το τί καιρό έκανε χθες, τί σήμερα, και τί θα κάνει αύριο, κι αν έβηξε ο υπολογιστής σήμερα, και και και...

Ενώ παλιότερα, ένα word άνοιγες, ένα mIRC, έρριχνες και καμμιά ματιά στη σελίδα του Pathfinder, κι άντε κι ένα Winamp στο background να σου κρατάει συντροφιά.

Το multitasking ΣΗΜΕΡΑ, δεν είναι...πολυτέλεια - ΑΝΑΓΚΗ είναι.

...Οπότε ναι, ΣΗΜΕΡΑ, 256 MB RAM, ακούγεται απελπιστικά λίγο, γενικά (μάλιστα, έχει σημασία και ΤΙ ΡΑΜ είναι. Αν είναι SDRAM PC133, και όχι DDR πχ 1600 ή 2100).

...Όμως εσύ μας είπες εξ' αρχής "τα ίδια προγράμματα έχω"

(..αν και από την άλλη, σε άλλο thread, μας είπες κοντολογίς ότι έχεις μαζέψει όλη τη Σάρα και τη Μάρα από προγράμματα....Τεσπα). Επίσης, αν ΔΕΝ μιλάμε για λειτουργικό πάνω από windows2000, 256 MB RAM,,,"τρώγονται" (αν και είμαι "σίγουρος" ότι έχεις μάλλον ΧΡ...)

ΑΝ ΟΝΤΩΣ όμως χρησιμοποιείς τα "ιδια" προγράμματα πάνω-κάτω όμως, τότε,,,υπάρχει άλλο θέμα.

Επίσης, εκτός της ΡΑΜ, ΥΠΑΡΧΕΙ κι ένα άλλο θέμα,κι αφορά ΟΝΤΩΣ στο hardware. Kαι συγκεκριμένα στον επεξεργαστή.

Ο οποίος, ναι ΜΕΝ είναι "Ρ4" όπως είπες....αλλά ΤΙ Ρ4 ; Αν είναι κανένας Willamette στα 1.6GHz, είναι "φυσιολογικό" να είναι "ψόφιος". ΑΝ είναι όμως κανένας Northwood ή Prescott κοντά στα 3 GHz, τότε, ΥΠΑΡΧΕΙ και μία περίπτωση "με τον καιρό να εξασθενεί". Ειδικά αν δεν υπήρχε κατάλληλη ψύξη, κι έπαιζες και παιχνίδια. Αν και ΔΕΝ μιλάμε για ΤΟΣΟ εμφανή "εξασθένηση".

(έχω βέβαια μια αίσθηση ότι μπορεί και να μιλάς για Celeron CPU, ΓΕΝΙΑΣ P4, κι όχι για actual P4....αλλά μπορείς να μας λύσεις τις απορίες, κάνοντας δεξί κλικ στο "Ο Υπολογιστής Μου", επιλέγοντας "Ιδιότητες", πατώντας το πλήκτρο Prt Scrn στο πληκτρολόγιό σου - είναι συνήθως δίπλα στο πλήκτρο F12 - ώστε να πάρεις ένα screenshot του παραθύρου των "ιδιοτήτων" που θ' ανοίξει, να ανοίξεις το πρόγραμμα Paint, να κάνεις επικόλληση, να το σώσεις ως JPEG στην επιφάνεια εργασίας,να το ανεβάσεις πχ στο http://imageshack.us/ , και να μας δώσεις το λινκ.

Κι ακόμη καλύτερα θα ήταν να κατέβαζες το πρόγραμμα CPUZ, και αντί για από το "Υπολογιστής", να έπαιρνες 2 screenshots από τα tabs

CPU

και

SPD ... )

...Mάλλον όμως όλα αυτά σε...κουράσανε ε :-)

(ξέρω ότι ΠΙΟ πολύ θα ενδιέφεραν την katerina_a_86...)

Τέλος πάντων, πες μας επίσης πόσα χρόνια έχεις που πήρες το μηχάνημα, και ΠΟΙΑ προγράμματα χρησιμοποιείς ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ (5-10 "βασικά"), κι αν επίσης παίζεις παιχνίδια, κι αν είναι και "καινούρια". Αν έχεις antivirus και firewall ίσως, και γενικά "για τί" τον χρησιμοποιείς περισσότερο τον υπολογιστή.

Επίσης, κάτι είπες για φορμάτ, "στο άλλο thread" όμως, ανέφερες ΠΟΛΛΑ προγράμματα στη "λίστα προγραμμάτων"...Οπότε να υποθέσω ότι το εν λόγω φορμάτ, ΔΕΝ το έκανες...προχθές. Για πες λοιπόν πότε, και ποιά windows έχεις (αν ΕΙΝΑΙ τα ΧΡ, αν είναι Home ή Pro, κι αν υπάρχει και service pack).

...Υπάρχει και μια περίπτωση ολ' αυτά να τα έγραψα τζάμπα (εκτός της περίπτωσης ότι δεν θα τα διαβάσεις :P ), αν κατά τύχη έχει πέσει ο δίσκος σου από DMA, σε PIO mode...

Aυτό μπορείς να το ελέγξεις από :

Ο υπολογιστής μου/ιδιότητες/υλικό/διαχείριση υλικού/IDE ATA-ATAPI controllers/Primary IDE Channel/δεξί κλικ/ιδιότητες/advanced settings, κι αν εκεί ΔΕΝ βλέπεις να λέει Ultra DMA mode 5 , όπως εδώ

sshot1qf7.jpg

AΛΛΑ PIO mode , τότε...υπάρχει πρόβλημα.

Μάλιστα, τσέκαρε ΚΑΙ το Secondary IDE channel, και αν μπορείς, πάρε screenshots με τον τρόπο που σου είπα πρωτύτερα, κι ανέβασε να δούμε.

Επίσης, ελπίζω την...ισιωτική με το πιστολάκι να την έχεις ΗΔΗ κάνει...

...και ΣΤΑΝΤΑΡ, άσχετα αν το pc πάει πλέον "πιο αργά από παλιά" ή όχι, άσχετα αν έχεις "τα ίδια προγράμματα" "όπως πάντα", ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άλλα 256 MB RAM θα ήταν καλό, ΚΑΛΛΙΣΤΟ να έβαζες.

Αν θες, ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΚΑΛΑ το ποστ μου, κάνε και απάντα σε Ο,ΤΙ ρωτάω/προτείνω :-) , και ίσως έτσι προχωρήσουμε "σε καλό δρόμο", για να πηγαίνει καλύτερα το pc σου, χωρίς να χρειαστεί να το πας σε τεχνικό (...που και αν το πας....chances are ότι ΔΕΝ θα ασχοληθούν σε ΑΥΤΟ το στυλ, οπότε θα "καταλήξεις" να πεις αργά ή γρήγορα, "θέλω καινούριο pc" - ENΩ "πάνω-κάτω", μια χαρά είναι ένα pc, "γενιάς P4"...)

Δημοσ.

λοιπον καταρχη εχω 2 pc και αναφερομαι στο παλιο γιαυτο η αναστατωση ειναι pentium4 στα 1,7 και εχει win xp professional oi θερμοκρασιες ειναι ok τωρα τα αλλα περι δισκων... washcloud δε τα πιανω και πολυ

Δημοσ.
Αν έχεις xp θέλεις σίγουρα μνήμη το pc wizard μπορεί να σου δείξει τι μνήμη έχεις αν θέλεις να βάλεις και άλλη.

...το ότι 256 "δεν είναι πολλή", το είπαμε ήδη, και καλό θα ήταν να βάλει ακόμα ΕΣΤΩ 256 MB, αλλά το θέμα είναι ότι εξ' αρχής μας είπε και κάτι ΑΛΛΟ :

Ότι το pc δεν "πάει" όπως ΠΗΓΑΙΝΕ. Εκτός λοιπόν κι αν κάποιος...αφαίρεσε (..κανένας αδερφός ίσως ; !:-) ) "μία μνήμη" , άλλο λόγο δεν έχει η RAM της να...ελλατώθηκε με τα χρόνια. Και είναι ΔΙΚΗ της η παρατήρηση ότι "δεν τραβάει ΠΙΑ".

Μ' άλλα λόγια, ΑΝ υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ κάπου, η προσθήκη RAM ΔΕΝ θα βοηθήσει.

λοιπον καταρχη εχω 2 pc και αναφερομαι στο παλιο γιαυτο η αναστατωση ειναι pentium4 στα 1,7 και εχει win xp professional oi θερμοκρασιες ειναι ok τωρα τα αλλα περι δισκων... washcloud δε τα πιανω και πολυ

natasa123 , το ξέρω, και το ΔΗΛΩΣΑ κι όλας, πως το ποστ μου...ΗΤΑΝ "βαρύ" :-) (..αλλά ΟΧΙ ακαταλαβίστικο)

Είναι όμως "ό,τι πιο ολοκληρωμένο" νομίζω θα μπορούσες να πάρεις...

Από 'κει και πέρα, ξαναδές το λίγο πιο "μελετηρά", μην το "προσπερνάς", κι αν όπως είπα σ' ενδιαφέρει να βγάλουμε κάποια άκρη, ρώτα ΤΙ δεν καταλαβαίνεις, να το εξηγήσουμε...

..Κι όπως είπα, το pc είναι "από μόνο του" "αδύναμο" - ΑΡΑ τουλάχιστον δεν μιλάμε για "δραματικές πτώσεις" στις επιδόσεις του - τουλάχιστον όσον αφορά τον επεξεργαστή.

ΑΡΑ, το ΕΠΟΜΕΝΟ ζήτημα είναι άμεσα το λειτουργικό, και έμμεσα ο δίσκος του.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ μία από τις ερωτήσεις που δεν μου απάντησες...:-)

ΠΟΤΕ έχει γίνει τελευταία φορά εγκατάσταση windows σ' αυτό ;

(...κι όταν "έτρεχε καλά"...είχε winxp pro - Ή κάτι άλλο ; )

και

"αυτό με τους δίσκους" είναι ΑΡΚΕΤΑ σημαντικό (..μπορεί ΑΝ υπάρχει ΕΚΕΙ θέμα, να το λύσουμε, και ΜΕΤΑ να είσαι και ευχαριστημένη από τις επιδόσεις χωρίς καν να χρειαστεί να κάνεις φορμάτ, ή ακόμα-ακόμα και να πάρεις κι άλλη μνήμη, ΑΝ και όπως είπαμε, καλή θα είναι άλλη τόση μνήμη...)

Συγκεκριμένα, ΑΥΤΟ το κομμάτι :

...Υπάρχει και μια περίπτωση ολ' αυτά να τα έγραψα τζάμπα (εκτός της περίπτωσης ότι δεν θα τα διαβάσεις ), αν κατά τύχη έχει πέσει ο δίσκος σου από DMA, σε PIO mode...

Aυτό μπορείς να το ελέγξεις από :

Ο υπολογιστής μου/δεξί κλικ/ιδιότητες/υλικό/διαχείριση υλικού/IDE ATA-ATAPI controllers/Primary IDE Channel/δεξί κλικ/ιδιότητες/advanced settings, κι αν εκεί ΔΕΝ βλέπεις να λέει Ultra DMA mode 5 , όπως εδώ

http://img80.imageshack.us/img80/8249/sshot1qf7.jpg

AΛΛΑ PIO mode , τότε...υπάρχει πρόβλημα.

Μάλιστα, τσέκαρε ΚΑΙ το Secondary IDE channel, και αν μπορείς, πάρε screenshots με τον τρόπο που σου είπα πρωτύτερα, κι ανέβασε να δούμε.

...διότι να στο πω ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΑ, οι δίσκοι καμμιά φορά, "γίνονται αργοί" (μιλάμε για ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΡΓΟΙ όμως) , λόγω αυτού του "mode" που αναφέρω. Και είναι κατά βάση πρόβλημα των windows και ΟΧΙ των δίσκων. Και με τα παραπάνω σου εξηγώ ΠΩΣ θα "δεις" (και θα μας πεις) αν είναι "σε αργή φάση" ή "σε κανονική" ο δίσκος.

Για ό,τι ερωτήσεις, εδώ είμαστε...

Δημοσ.

η καλύτερη αντιμετώπιση θα ήταν....ποτε είσαι ελεύθερη να σου κάνω μια επίδειξη :-):-)

a ρε washcloud μερικές φορες δε σκέφτεσαι σωστά....:-(

Δημοσ.
Κοίτα με την 256 Ram, έναν firefox αν ανοίξεις χάνεις ήδη την μισή περιπου.Με τα αντιspyware και τα antivirus και με ότι άλλη βλακεία έχεις είναι λογικό να μην σου φτάνει η ραμ, να χρησιμοποιείς εικονική μνήμη και έτσι να αργεί το pc.

λετε να ειναι αυτο που λεει η κατερινα?

Μόλις ανοίξεις το pc σου πάτα Ctr+Alt+Delete για να ανοίξει η Διαχείριση Εργασιών των Windows, δες στο κάτω αριστερό μέρος του παραθύρου αν έχεις Ελληνικά Χp θα γράφει Διαδικασίες πόσες λέει; δες και την Εκχώρηση μνήμης επίσης, για να είσαι 100% σίγουρη αν με επιπλέων μνήμη θα έχεις βελτίωση..

Δημοσ.

FarCry, έχω ένα αίνιγμα για 'σενα :

α) είμαι νουμπ και ΔΕΝ κατάλαβα τί εννοούσε

ή

β) είμαι σαρκαστής, όσον αφορά τη μετάφραση του processes ως "διαδικασίες" (ενδεικτική για την "αξία" του "για να είσαι 100% σίγουρη" κτλ) ;

Τι λες; Ε ;

:-)

Δημοσ.
FarCry, έχω ένα αίνιγμα για 'σενα :

α) είμαι νουμπ και ΔΕΝ κατάλαβα τί εννοούσε

ή

β) είμαι σαρκαστής, όσον αφορά τη μετάφραση του processes ως "διαδικασίες" (ενδεικτική για την "αξία" του "για να είσαι 100% σίγουρη" κτλ) ;

Τι λες; Ε ;

:-)

το ξέρω μωρέ....νομίζεις δε το κατάλαβα? απλά είπα να σε πειράξω ολίγον :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...