natasa123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 θελω να ρωτησω το εξης εχω εναν παλιο υπολογιστη και η αποδοση του εχει πεσει παρα πολυ σε σχεση με οταν τον αγορασα και εχω μεσα τα ιδια προγραμματα χαλαει το hardware με το καιρο και πεφτει η αποδοση του Η/Υ ? γερασε? ή ειναι η ιδεα μου?
mourlos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 πιστευω πως αμα κανεις καμμια ανασυγκροτηση δισκου η του ξαναπερασεις λειτουργικο καπως θα ανεβουν οι επιδοσεις σου....μην περιμενεις θαυματα....
klainmaingr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Το πιο πιθανό είναι να θέλεις ένα απλό φορμάτ και ξανα εγκατάσταση των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς. Απλοικά ο υπολογιστής σου έχει "μπουκώσει" και θέλει "συντήρηση". Απο την άλλη μπορεί να έχει χαλάσει και κάποιο δευτερεύων μέρος του υπολογιστή σου (αν έχεις 2 ραμ να έχει χαλάσει η μία π.χ) αλλα το πιο πιθανό είναι να θέλει απλά ξεκαθάρισμα.
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μπορεί να έχει αρχίσει να "κουράζεται" ο δίσκος σου σαν μηχάνημα. Από ελεύθερο χώρο πως πας;
HexStatic Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 όχι το hardware δεν χαλάει σε καμία περίπτωση.Ίσως λόγο σκόνης που έχει μαζέψει να μην ψύχεται τόσο καλά και να έχει πέσει η απόδοση του αλλά αυτό φτιάχνεται ανά πάσα στιγμή με ένα σχολαστικό καθάρισμα και μια αλλαγή της θερμό αγώγιμης πάστας του cpu που λογικά μετά από τόσα χρόνια θα είναι ανύπαρκτη. Ο λόγος που σου δίνεται η εντύπωση ότι το pc σου έχει ¨πέσει¨είναι οτι λόγο χρόνου και χρήσης ιδικά αν χρησιμοποιείς το ίντερνετ έχει γεμίσει από cookies, temp files και λοιπά τα οποία βαραίνουν κατά κάποιο τρόπο το σύστημα σου. Ένας τρόπος για να ξανανιώσει το μηχάνημα είναι να το καθαρίσεις απο σκόνες και λοιπά, να αλλάξεις την θερμο αγώγιμη πάστα του cpu (όλα αυτά όσο αφορά το hardware) και όσο αφορά το software να κάνεις ενα format και να ξαναπερασεις τα windows που είχε με τα αντίστοιχα προγράμματα.
natasa123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 format τον εχω κανει γιαυτο αναρωτιεμαι αν ειναι θεμα hardware τωρα αυτο με την σκονη ειναι αληθεια οτι εχει μαζεψει πολυ αλλα δε ξερω να το καθαριζω κιολας φοβαμαι μη κανω καμια ζημια στη cpu
jason_rethymno Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δεν χρειάζεται να φοβάσαι απλώς μην τον καθαρίσεις με τα χέρια χρησιμοποίησε κανα φυσητήρι ή κομπρεσερ αλλιώς αν δεν έχεις, με την ηλεκτρική σκούπα.
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Από ελεύθερο χώρο πως πας; (...και χρόνο ; ! ) ...βασικά. ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να μπορείς να μας πεις χαρακτηριστικά του υπολογιστή; Κυρίως τί CPU έχει, πόση μνήμη, πόση συνολική χωρητικότητα ο δίσκος που έχει τα γουίντοουζ, και πόσο άδειο χώρο ; *(...για το "καθάρισμα",ΟΣΟ προσέχεις τα μαλλιά σου όταν τα φυσάς με πιστολάκι, ΤΟΣΟ να προσέξεις κι όταν το κάνεις στο εσωτερικό του κουτιού, και θα 'σαι εντάξει πάνω-κάτω )
klainmaingr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δεν μπορώ να πω.. Αν ήταν βαγγέλης18, το πολύ πολύ να έπαιρνε ένα reply. "Κάνε φορματ noob." Αλλα κοινωνικός ρατσισμός..
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ...γιατί, το " χαζη ερωτηση " ΠΟΥ το πας... η προθυμία να τρέχει απ' τα μπατζάκια ...τα παραπάνω βέβαια δεν ισχύουν για 'μενα - μέχρι και του αχαρακτήριστου7 έχω δώσει απάντηση που αφορά pc...
katerina_a_86 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Πάντως τα μηχανήματα γερνάνε υπό την έννοια ότι τα νέα προγράμματα και τα λειτουργικά έχουν μεγαλύτερες hardware απαιτήσεις οπότε αναγκαστικά το σύστημα σου θα γίνει πιο αργό και αν είναι αρχαίο θα σέρνεται.
natasa123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 ο υπολογιστης μου ειναι pentium 4, 256 ram kai 80 gb σκληρο ειναι περιπου 60% γεματος
katerina_a_86 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Κοίτα με την 256 Ram, έναν firefox αν ανοίξεις χάνεις ήδη την μισή περιπου.Με τα αντιspyware και τα antivirus και με ότι άλλη βλακεία έχεις είναι λογικό να μην σου φτάνει η ραμ, να χρησιμοποιείς εικονική μνήμη και έτσι να αργεί το pc.
natasa123 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 λετε να ειναι αυτο που λεει η κατερινα?
klainmaingr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Ναι. Με 256 ράμ το 2008 δεν πάς μπροστά.. Με τον επεξεργαστή που έχεις θα δείς χαοτική διαφορά αν δώσεις ~40 ευρώ για 2χ1gb ram. (αν έχει δύο σλότ η μητρική σου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.