Προς το περιεχόμενο

socket939 to am2 converter

ducatirulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η Asrock ειχε βγάλει μια addon κάρτα για μητρικές 939, η οποία δεχόταν cpu AM2 και μνημες DDR2.

http://www.newegg.com/product/product.aspx?Item=N82E16813998603

http://www.ocworkbench.com/2006/asrock/AM2%20CPU%20Board/g1.htm

αλλα.. προορίζεται μόνο για μητρικές Asrock, και όχι όλες, συγκεκριμένες που έχουν την ειδική υποδοχή για αυτη την κάρτα.

ακόμα κι έτσι (αν εχεις τετοια μητρική), γνώμη μου: ξέχνα το.

1. δυσκολο να τη βρεις πιά. Ελλάδα δεν το βλέπω με τίποτα. κανα ebay ισως. πιο εύκολα παιρνεις μια μεταχειρισμενη am2.

2. μιλαμε για τεχνολογιες 2006. σε λιγο φευγει το '08 και ηρθαν οι core7. για am2 θα μιλάμε;

3. εκτος απο την κάρτα, και μια cpu AM2, πρεπει να πάρεις και μνημες ddr2. οι ddr1 που ειχε η 939, δεν θα παίζουν.

και τι (σημερινό ) επεξεργαστή να βάλεις πάνω; Phenom? εισαι σιγουρος οτι θα ειναι συμβατός;

Δημοσ.

Μια φθηνή μητρική μαζί με τον 4850e θα σου έρθει 100-120 euro. Είναι η καλύτερη περίπτωση imo, μην ξοδεύεις λεφτά σε νεκρά socket...

Δημοσ.

Με απογοητευσατε...αλλα δεν πειραζει.:-)

Ξεχναω τους adapters γιατι το mobo μου ειναι msi.

Ηλπιζα να δωσω μια τελευταια πνοη στο συστημα αλλα μαλλον δεν αξιζει.

Τελευταια μου επιλογη ειναι μηπως και βρω μεταχειρο κανεναν διπυρηνο s939 αλλιως δεν με βλεπω να γλυτωνω τον καινουριο.

Thanks a lot!

Δημοσ.
3800 Χ2 ή και 3600 Χ2, are your friends :-)

[Επισης ανεβαινουν πολυ, με λιγο ρευμα :devil:]

Το εχω υποψιν αλλα δεν το κατεχω το o\c.:-D

Αν το κατειχα θα ανεβαζα λιγο και τον 3700+ που εχω αλλα δεν αξιζει τον κοπο πιστευω.

Μου φαινεται ειναι ειδος προς εξαφανιση οι χ2 s939,αν εχει κανεις καμια ιδεα...

Ειδωμεν.

Δημοσ.

Για βρές όμως. Όταν έψαχνα εγώ ζητάγανε κανα 70άρι ευρώ +.

Απο ebay με τα μεταφορικά πάνω κάτω στα 70 και ελλάδα το λιγότερο που βρήκα επεξεργαστή ήταν 70 FFS.

Αναρωτιέμαι πια γιατί τα παλιά εξαρτήματα έχουν ίση ή και περισσότερη αξία απο τα καινούργια.

Δημοσ.

Εχουν ιση και μεγαλυτερη αξια απο τα καινουρια για να σπανε τα @@@δια σε εμας που κανουμε την δουλεια μας και θελουμε να συντηρησουμε ενα ωραιοτατο low end system και να μας ''αναγκαζουν'' να παιρνουμε ολα τα καινουρια τζιβιτζιγκλικια,τεσπα,μεγαλη κουβεντα.

Κι εγω σε αυτη την τιμη τους βρισκω αλλα δεν αξιζει ρε γμτ. :-(

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι πια γιατί τα παλιά εξαρτήματα έχουν ίση ή και περισσότερη αξία απο τα καινούργια.

Εχμ, το οτι δεν παραγονται πλεον δεν ειναι λογος αρκετος?

Παντως, ο αγοραστης π.χ. μεταχειρισμενης cpu, σημερα, δεν ειναι αυτος που χανει,

υπολογισε οτι, και μετα απο 1 χρονο, στη τιμη που την αγοραζει μπορει να δωθει :P

Ο μοναδικος "χαμενος", ειναι αυτος που αγορασε αρχικα, πανακριβα π.χ. 400 eu :shock:

Δημοσ.
τον 3700+ που εχω

επειδη έχεις ηδη εναν 3700, που ειναι απο τους σχετικά κορυφαίους μονοπήρυνους, σε προειδοποιώ οτι με εναν μεσαίο Χ2 δεν πρόκειται να δεις καμια τρελή διαφορά.

Ναι, αν βαλεις κάτω benchmarks, Pi, winrar, κλπ θα δεις αυξημένα νουμερα, οπωσδήποτε,

αλλα σαν αίσθηση αυξημένων επιδόσεων στην καθημερινότητα σου (απόκριση λειτουργικού δηλαδή, και παιχνίδια) δεν θα νιώθεις οτι κάτι σημαντικό άλλαξε στο pc σου. Αυτες οι επιδόσεις ειναι συνδιασμός cpu + ποσότητα μνήμης + δίσκος, και για τα παιχνιδια πρόσθεσε τη vga. Αλλάζοντας μόνο τη cpu, και μάλιστα όχι σε κάτι πολύ διαφορετικό, η διαφορά στο σύνολο θα ειναι μικρή.

δηλ. ο μπελας να αγορασεις, βαλε-βγάλε ψυκτρες και πάστες... για 10 frames. πώς βαριέμαι!!! :cry: :cry:

πχ. ο 3700 σου τρεχει στα 2,2 Mhz με cache 1024

o 4200X2 στα 2,2 Mhz με cache 512x2,

o 4400X2 στα 2,2 Mhz με cache 1024x2

δηλ με αυτους απλά κάνεις τους πηρύνες δύο.

ακόμα και τα κορυφαία της 939, αλλα πολύ σπάνια, δηλ 4800Χ2, ή τον FX-60 , αμφιβάλω οτι αξίζουν εν ετη 2008.

αν είχες τον μικρότερο της 939 (τον 3000+ ), και πηγαινες στο κορυφαίο, και τον έβρισκες και φτηνά, θα ηταν άλλη περίπτωση.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Athlon_64_microprocessors

Δημοσ.

Η διαφορα, απο 1 σε 2 πυρηνες ειναι σημαντικη + φαινεται: αν δοκιμασουμε στους 2πυρηνους μας να απενεργοποιησουμε 1 core, θα εκνευριστουμε συντομα :lol:

Ομως, αν αξιζει για τον καθε χρηστη ξεχωριστα, ειναι μια -κυριως- υποκειμενικη επιλογη: αν μας το χαριζανε ολοι θα το θελαμε, αλλα ποσο θα τον πληρωναμε? :P

Δημοσ.
επειδη έχεις ηδη εναν 3700, που ειναι απο τους σχετικά κορυφαίους μονοπήρυνους, σε προειδοποιώ οτι με εναν μεσαίο Χ2 δεν πρόκειται να δεις καμια τρελή διαφορά.

Ειμαι ΥΠΕΡευχαριστημενος με τον 3700+ αλλα ερχεται εκεινη η στιγμη που κατι πρεπει να αλλαξει,δεδομενων των υπολοιπων parts θεωρησα σωστο οτι αυτο το κατι μαλλον θα ειναι ο επεξεργαστης

Ναι, αν βαλεις κάτω benchmarks, Pi, winrar, κλπ θα δεις αυξημένα νουμερα, οπωσδήποτε,

αλλα σαν αίσθηση αυξημένων επιδόσεων στην καθημερινότητα σου (απόκριση λειτουργικού δηλαδή, και παιχνίδια) δεν θα νιώθεις οτι κάτι σημαντικό άλλαξε στο pc σου. Αυτες οι επιδόσεις ειναι συνδιασμός cpu + ποσότητα μνήμης + δίσκος, και για τα παιχνιδια πρόσθεσε τη vga. Αλλάζοντας μόνο τη cpu, και μάλιστα όχι σε κάτι πολύ διαφορετικό, η διαφορά στο σύνολο θα ειναι μικρή.

δηλ. ο μπελας να αγορασεις, βαλε-βγάλε ψυκτρες και πάστες... για 10 frames. πώς βαριέμαι!!! :cry: :cry:

Δεν ασχοληθηκα ποτε με benchmarks ουτε με +/-1 frame αλλα με την αισθητη διαφορα ''αυξημενων επιδοσεων στην καθημερινοτητα μου'',εκει ηλπιζα να με βοηθησει αυτη η μινι αναβαθμιση.

Οσο για τις παστες συμφωνουμε οτι οι καλυτερες ειναι αυτες που τρωγονται:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αυτο που προσπαθω να καταφερω ειναι να δωσω(διορθωστε με αν κανω λαθος)μια πνοη στην 2600χτ 512mb agp που νομιζω οτι τα παιρνει ολα πανω της.

π.χ σε ταινιες 1080ρ ο επεξεργαστης κλανει πανω του,αναλογα με την κωδικοποιηση των αρχειων βεβαια,δηλαδη ορισμενα 1080ρ παιζουν απροβληματιστα με την cpu 30-50%!

Ο αλλος λογος ειναι τα games.

Ειθε τα κινητρα μου να ειναι τα σωστα:-D

δηλ με αυτους απλά κάνεις τους πηρύνες δύο.

Η διαφορα, απο 1 σε 2 πυρηνες ειναι σημαντικη + φαινεται: αν δοκιμασουμε στους 2πυρηνους μας να απενεργοποιησουμε 1 core, θα εκνευριστουμε συντομα

Λιγο πραγμα ειναι να εχεις 2 αντι για εναν?!

Για να καταλαβω,οι χ2 ειναι 2,2mhz/2=1,1 ο καθενας?!

Δημοσ.

Για να καταλαβω,οι χ2 ειναι 2,2mhz/2=1,1 ο καθενας?!

Ειναι 2 Χ 2.2 = 4.4 GHz :shifty:

Και δε χρειαζεσαι απαραιτητα τους μεγαλους,

ακομη και με 3800 Χ2, ή 3600 Χ2 εισαι ο.κ. :-)

Δημοσ.

σύγκριση AMD 3700 vs X2-3800/4200/4600

Tom's Hardware - BenchmarkS

προσοχή στα σκορ: οπου λεει αποτελεσμα σε sec. οι μεγαλύτεροι χρόνοι=χειρότερα, όπου σε fps το αντίστροφο περισσότερα=καλύτερα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...