Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 8.10 δεν εντοπιζει καρτα γραφικων ATI

Louis kouk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Nα ρωτησω κατι μηπως ξερετε; Γιατι αργει τοσο πολυ να κατεβασει τα updates απο τα repositories; Εχουμε οπτικη ινα εδω, και οτι κατεβασω απο οπουδηποτε πεταει. Μηπως επειδη ειναι φρεσκια διανομη, εχουν μπει οι παντες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Intrepid_Installation_Guide

Δοκίμασε εδώ. Εγώ εγκατέστησα σε συστήματα με κάρτες της σειράς 48ΧΧ που είναι και πιο δύσκολες (δεν πολυ-υποστηρίζονταν) και όλα μια χαρά και τα εφέ και 3D κτλ

Καλή τύχη.

Μπηκα με recovery mode και εκανα fix xserver, αλλα τωρα δεν μπαινει καθολου ουτε σε low graphics mode, εχω μαυρη οθονη και βγαζει μηνυμα σφαλματος στο γραφικο περιβαλλον(failed to start Xserver-not set up correctly).

Σημειωτεον το αρχειο που ανοιγει με nano /etc/X11/xorg.conf είναι τώρα κενό.

Κατι εχει γινει εδω και δεν μπορω να το επαναφερω. Πως γινεται να το επαναφερω στην προηγουμενη κατασταση; Υπαρχει τροπος να επανελθω στην προηγουμενη εκδοση;

Ανοιξε το synaptic και πήγαινε στο menu repositories

και στην πρώτη καρτέλα στο παράθυρο που θα ανοίξει βάλε στο λήψη από main server. Κλείσε μετά το παράθυρο και κάνει ανανέωση και δες τώρα αν κατεβαίνουν τα πακέτα.

Oκ δουλεψε μια χαρα ετσι, εχω κανει εγκατασταση μεχρι στιγμης οτι ηθελα. Τωρα το μονο

που μενει ειναι να βγουν και οι κανονικοι drivers της ΑΤΙ για να μην εχω τους fglrx.

Οταν με το καλο βγουνε αυτο που εχω να κανω ειναι disable τους υπαρχον και μετα κανονικα

κατεβασμα και εγκατασταση τους αλλους ή ειναι λιγακι πιο περιπλοκο το ολο θεμα ;

Ευχαριστω :-)

Μπηκα με recovery mode και εκανα fix xserver, αλλα τωρα δεν μπαινει καθολου ουτε σε low graphics mode, εχω μαυρη οθονη και βγαζει μηνυμα σφαλματος στο γραφικο περιβαλλον(failed to start Xserver-not set up correctly).

Σημειωτεον το αρχειο που ανοιγει με nano /etc/X11/xorg.conf είναι τώρα κενό.

Κατι εχει γινει εδω και δεν μπορω να το επαναφερω. Πως γινεται να το επαναφερω στην προηγουμενη κατασταση; Υπαρχει τροπος να επανελθω στην προηγουμενη εκδοση;

Δοκίμασε ξανά fix xserver σε recovery mode και μετά κάνε ξανά κανονική εκκίνηση των windows. Υπάρχει ήδη backup αρχέιο στο /etc/X11 για το xorg.conf. Αν δεν μπαίνει ξανά στο σύστημα μπες ξανά σε recovery mode και εκεί επέλεξε να μπεις σε root terminal και στην γραμμή εντολών δώσε

ls /etc/X11

αν σου εμφανίσει ένα αρχείο με όνομα xorg.conf~ η xorg.conf1 κάνε replace το υπάρχον αρχείο σου με ένα από αυτά. Δλδ δώσε σε κονσcλα

cp /etc/X11/xorg.conf~ /etc/X11/xorg.conf

η αν σου βγάλει error

cp /etc/X11/xorg.conf1 /etc/X11/xorg.conf

Με τις τελευταιες εντολες φιλε chek2fire δουλεψε και μπηκα εστω σε low graphics mode. Εκανα και update στο λειτουργικό, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

Κακως αναβαθμησες στην 8.10 με τον νεο xorg 1.5 που εχει προβλημα με το fglrχ και κατ' επεκταση με τις ati. O fglrx που ειναι στα repo δεν δουλευει, ουτε και ο installer της ati. Δεν εχει σημασια δηλαδη το πως θα τον βαλεις, εχει ετσι κι αλλιως προβλημα. Δοκιμασε μηπως κανεις κατι με radeonhd ή radeon.

Αυτος ειναι ο κυριος λογος για τον οποιο ολες οι διανομες, πλην ubuntu, ειναι εδω και μηνες με xorg 1.4. (εδω θα πω κακια κουβετα γιαυτο σταματαω)

Κι εγώ που αναβάθμισα σε 8.10 και όλα πάνε ρολόι;

(ati radeon x1650 pro)

Με τις τελευταιες εντολες φιλε chek2fire δουλεψε και μπηκα εστω σε low graphics mode. Εκανα και update στο λειτουργικό, υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;

To μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις να βγούν οι stable ati driver που νομίζω θα γίνει σε λίγες μέρες.

@Ellhnas: Βασικα, οι drivers τις ati ειναι οι fglrx.

Μηπως εννοεις να βγουνε οι final?

Εχεις δικιο, δικια μου παρερμηνεια. Thanks. :-)

Παντως και ετσι οπως ειναι οι συγκεκριμενοι οδηγοι δεν εχω ιδιαιτερα προβληματα στην

εικονα, ειτε φωτο ειτε βιντεο... Περιμενω με ανυπομονησια τους σταθερους για να δω

τις βελτιωσεις που θα εχουν κανει.

• Members

Παιδιά, να ρωτήσω κι εγώ κάτι: μετά το laptop, λέω να βάλω ubuntu και στο desktop. Πριν το εγκαταστήσω όμως, είπα να το δοκιμάσω μέσω wubi για να δω τι παίζει και τι όχι. Όλα καλά μέχρι στιγμής, εκτός από το ότι δεν μπορώ να τρέξω σωστά το mythtv. Για την ακρίβεια, όταν φορτώνω το πρόγραμμα, το interface του προγράμματος εμφανίζεται "σπασμένο", σαν να το βλέπεις σε πολύ χαμηλή ανάλυση και το κείμενο των μενού δείχνει τόσο χάλια που δεν μπορώ καν να καταλάβω τι γράφει.

Σκεφτόμουν λοιπόν μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου (ati x1600pro 256MB), μιας και γενικά διαβάζω ότι ATI και linux δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Κατά τα άλλα, όλα τα υπόλοιπα εμφανίζονται μια χαρά, συμπεριλαμβανομένων και των εφέ του compiz.

Επίσης, να σημειώσω πως έχω βάλει την 64mpit έκδοση, για AMD (σε περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο).

Η κάρτα τηλεόρασης είναι η Pinnacle 310i, αλλά δε νομίζω να φταίει αυτή, γιατί με το tvtime έχω κανονικά εικόνα - άλλωστε, το πρόβλημα με το mythtv είναι στο ίδιο το γραφικό περιβάλλον του και όχι στην εικόνα των καναλιών.

Κι επειδή δεν έχω καταλάβει και πολύ καλά, ποιους drivers είναι καλύτερο να εγκαταστήσω; Αυτούς που μου βγάζει ο Hardware manager του Ubuntu (προς το παρόν αυτούς έχω βάλει) ή είναι προτιμότερο να κατεβάσω τους τελευταίους drivers από το site της ΑΤΙ; Ή μήπως είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να κατεβάσω κάτι άλλο από αλλού; :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...