takis345 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα. Ψαχνω ενα προγραμμα το οποιο να μπορει να σβυνει μονιμα τα αρχεια που θελω να σβυσω σε ενα δισκο ετσι ωστε μετα αν δωσω σε καποιον το δισκο να μην μπορει με καποιο προγραμμα undelete να τα ξαναεπεναφερει. Επισης καποιο προγραμμα το οποιο να σβυνει μονιμα οσα αρχεια μπορουν να επαναφερθουν
takis345 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Low Level Format Θα προτιμουσα κατι λιγοτερο δραστικο απο αυτο! Θελω να σβυσω επιλεκτικα αρχεια -οχι ολο το δισκο!
micos000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Ψάξε για File shredder και Secure delete files. Υπάρχουν 10άδες τέτοια και κάποια είναι free. Αυτό που κάνουν είναι να γράφουν μηδενικά πάνω στον χώρο που βρίσκεται το αρχείο στον δίσκο. Μερικά μάλιστα σε ρωτάνε και πόσες φορές να κάνουν το πέρασμα με τα μηδενικά.
takis345 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Ψάξε για File shredder και Secure delete files.Υπάρχουν 10άδες τέτοια και κάποια είναι free. Αυτό που κάνουν είναι να γράφουν μηδενικά πάνω στον χώρο που βρίσκεται το αρχείο στον δίσκο. Μερικά μάλιστα σε ρωτάνε και πόσες φορές να κάνουν το πέρασμα με τα μηδενικά. Φιλε μου σε ευχαριστω. Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι κατι σαν undeleter ωστε να δω ποια αρχεια εχουν διαγραφει (αλλα βρισκονται στο δισκο βεβαια και μπορουν αν ανακτηθουν) και να σβυσει αυτα -δηλ σαν secure erase των ηδη erased files.
micos000 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Φιλε μου σε ευχαριστω. Αυτο που με ενδιαφερει κυριως ειναι κατι σαν undeleter ωστε να δω ποια αρχεια εχουν διαγραφει (αλλα βρισκονται στο δισκο βεβαια και μπορουν αν ανακτηθουν) και να σβυσει αυτα -δηλ σαν secure erase των ηδη erased files. Κάνε πρώτα full format στον δίσκο (όχι γρήγορο). Δώσε Έναρξη->Εκτέλεση->diskmgmt.msc διέγραψε όλα τα partition και κάνε Διαμόρφωση στον εν λόγω δίσκο. Μετά κατέβασε το File Shredder (free)και κάνε Disk Wipe στον δίσκο αυτό.
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αν πρόκειται για όλο το δίσκο, κάνε πολύ απλά ένα πλήρες format (η πολύ απλή εντολή format C:). Κανένα πρόγραμμα δεν πρόκειται να βρίσκει μετά τίποτα. Τα προγράμματα τύπου shred/secure delete δεν θα κάνουν τίποτα παραπάνω, εκτός αν σε κυνηγάει η Interρol.
mchatz Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 full format? μπα τσκ τσκ! ...δε σε σώζει..ενα σοβαρό undeleter η file recovery utility κάτι θα καταφέρει... η πιο καλή λύση εναι ένα καλό file wiper (όπως είπε και καποιος πρίν, ψάξε και θα βρείς άπειρα...κάποια μάλιστα υλοποπούν και κάποια "δυνατά" standards, (πχ us dod) ..... ..η πιό εύκολη λύση, είναι delete στα αρχεία που θέλεις να εξαφανίσεις και μετα wipe free space με μηδενικά και πολλά περάσματα
PCharon Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 full format? μπα τσκ τσκ! ...δε σε σώζει..ενα σοβαρό undeleter η file recovery utility κάτι θα καταφέρει... Δοκίμασε πρώτα και μετά αμφέβαλλε... Οι επαναλληπτικές εγγραφές έχουν νόημα ΜΟΝΟ όταν το recovery θα (προσπαθήσει να) γίνει μέσω ειδικών μηχανημάτων και όχι μέσω οποιουδήποτε λογισμικού.
random Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 ποια αρχεια εχουν διαγραφει (αλλα βρισκονται στο δισκο βεβαια και μπορουν αν ανακτηθουν) και να σβυσει αυτα με το File Shredder που προτάθηκε πάνω, επιλέγεις "Shred Free disk space" και κανει ακριβώς αυτό, καθαρίζει τον ελεύθερο χώρο απο τα ιχνη των σβησμένων αρχείων.
katerina_a_86 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Θα προτιμουσα κατι λιγοτερο δραστικο απο αυτο! Θελω να σβυσω επιλεκτικα αρχεια -οχι ολο το δισκο! Έχω το clean disk security και μπορείς να κάνεις fully erase ενα αρχείο με δεξί κλικ. Πολύ καλό προγραμμα.
parsifal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δοκίμασε πρώτα και μετά αμφέβαλλε... Οι επαναλληπτικές εγγραφές έχουν νόημα ΜΟΝΟ όταν το recovery θα (προσπαθήσει να) γίνει μέσω ειδικών μηχανημάτων και όχι μέσω οποιουδήποτε λογισμικού. Ο mchatz έχει δίκιο. Τα περί ομοιοτήτων και διαφορών στη συμπεριφορά quick και full format τα έχει γράψει πολύ σωστά κι άλλο μέλος παλιότερα, σε αυτό το θέμα. Εγώ μόνο θα προσθέσω αυτήν την πηγή από την Microsoft KnowledgeBase. Και για να προλάβω μία πιθανή αντίδραση που έχω στο μυαλό μου: Μόλις δοκίμασα σε 20GB external USB δίσκο που περιείχε ~1GB δεδομένων τα παρακάτω: 1. Full format 2. Εκτέλεση της DEMO έκδοσης του Active File Recovery. Από τα 2644 αρχεία, αναγνώρισε τα 2180. Χωρίς τα original filenames τους όμως, αυτά υπήρχαν στον Master File Table που απ' ο,τι φαίνεται δεν είναι ανακτήσιμος σε περίπτωση full format Εν ολίγοις: Το format utility της Microsoft δεν κάνει zero writes στην επιφάνεια του δίσκου, ούτε by default ούτε δίνει τέτοια δυνατότητα. Μπορεί να γίνει με 3rd party tools, είτε σε Windows είτε με utility του κατασκευαστή του δίσκου είτε σε άλλα περιβάλλοντα (π.χ. η dd από τα GNU coreutils). Αλλά ακόμη κι αν γίνει zero-fill ενός δίσκου όπως θα γνωρίζετε κάποιοι, υπάρχει ειδικός εξοπλισμός που μπορεί να ανακτήσει τμήμα των δεδομένων από εναπομείναντα ίχνη στη μαγνητική επιφάνεια των platters. Ακόμη κι αν έχει γίνει επαναληπτική εγγραφή: Είχα διαβάσει παλαιότερα μία σχετική μελέτη, αν βρω το link θα επανέλθω...
takis345 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 με το File Shredder που προτάθηκε πάνω, επιλέγεις "Shred Free disk space" και κανει ακριβώς αυτό, καθαρίζει τον ελεύθερο χώρο απο τα ιχνη των σβησμένων αρχείων. Φιλε μου ευχαριστω -αυτο με ενδιεφερε! Να σβυσω οτι ελευθερο χωρο υπαρχει με γραψιμο μηδενικων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.