Yperaspisths Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Πριν μερικες ωρες εκλεισα κανονικα τον υπολογιστη και πριν λιγο πατησα το power για να ξεκινησει. Ξεκιναει και φορτωνει και μου βγαζει ενα μυνημα ''δεν κλεισατε καλα τα windows και διαλεξτε να ξεκινησετε κανονικα κ.τ.λ''. Παταω να ξεκινησει κανονικα και μαυριζει η οθονη. Παταω ενα κουμπι στο πληκτρολογιο και κανει restart μονο του. Το δοκιμασα 5-6 φορες και εκανε το ιδιο πραγμα. Δοκιμασα μετα να κανω φορματ και εβαλα το cd. Κανει κανονικα προεγκατασταση και μολις παει να προετοιμασει τον δισκο η οθονη γινεται μπλε και βγαζει κατι κινεζικα γραμματα και κολαει εκει. Εχω ενα 6ετιας maxtop σκληρο. Ειναι αυτο το προβλημα ή κατι αλλο?
Tenshi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αν δέν μύρισε καμένο ή δέν ακούστηκε ήχος σε στύλ *τσαφ* με ταυτόχρονη λάμψη ασπρο-μπλέ χρώματος,τότε δέν κάηκε τίποτα.Πιθανότατα τα windows τα κάνανε κουλουβάχατα με κάτι που μπήκε πρόσφατα .Ίσως να είναι θέμα drivers.Σε ασφαλή λειτουργία μπαίνει στα windows;Αν βάλεις cd εγκατάστασης κάνει τίποτα; edit:τώρα είδα οτι έχεις πρόβλημα και με το cd.Διαγραφή διαμερίσματος,δημιουργία νέου και φορματ με NTFS (αργό) έκανε κανονικά;
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 ...δεν αποκλείονται καθόλου αυτά που αναφέρει ο Tenshi (btw Tenshi , EIΠΕ ότι πήγε για φορμάτ...), αλλά προκαταβολικά να πω ότι μου...μυρίζει πρόβλημα με τον δίσκο - πρόβλημα hardware δλδ (η αναφορά στο "πατάω ένα πλήκτρο και κάνει restart, κάτι μου θυμίζει....). Αν δεν έχεις αρχεία που σε ενδιαφέρουν σε ΟΛΟΝ τον δίσκο (όχι μόνο σε ένα partition, πχ C: ) -μιας και είπες ότι πήγες να του κάνεις φορμάτ , δες λίγο κάποιες οδηγίες εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=281746&page=3 για το πως μπορείς να κάνεις ένα κατά κάποιο τρόπο "refreshing"...
Yperaspisths Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αν δέν μύρισε καμένο ή δέν ακούστηκε ήχος σε στύλ *τσαφ* με ταυτόχρονη λάμψη ασπρο-μπλέ χρώματος,τότε δέν κάηκε τίποτα.Πιθανότατα τα windows τα κάνανε κουλουβάχατα με κάτι που μπήκε πρόσφατα .Ίσως να είναι θέμα drivers.Σε ασφαλή λειτουργία μπαίνει στα windows;Αν βάλεις cd εγκατάστασης κάνει τίποτα; edit:τώρα είδα οτι έχεις πρόβλημα και με το cd.Διαγραφή διαμερίσματος,δημιουργία νέου και φορματ με NTFS (αργό) έκανε κανονικά; Δοκιμασα να μπω σε ασφαλη λειτουργια και παλι τιποτα. Το ιδιο πραγμα. RESTART. Το cd εγκαταστασης φορτωνει,αλλα δεν φτανει μεχρι να κανω διαγραφη διαμερισματος και νεο διαμερισμα NFTS. Λιγο πριν την διαγραφη ειναι που κολαει και γινεται μπλε η οθονη και βγαινουν κατι κινεζικα
xania4ever Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αρα μάλλον σκληρός είναι.Εχεις άλλον να δοκιμάσεις?
Yperaspisths Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αρα μάλλον σκληρός είναι.Εχεις άλλον να δοκιμάσεις? Πρεπει να εχω ενα πολυ παλιο 10ετιας απο το προηγουμε pc. Θα ψαξω να δω... Δεν με νοιαζει να χαλασε ο σκληρος(ετσι και αλλιως παιρνω pc λιαν συντομως),αλλα ειχα μεσα αρχεια που ηθελα
Tenshi Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δοκιμασα να μπω σε ασφαλη λειτουργια και παλι τιποτα. Το ιδιο πραγμα. RESTART. Το cd εγκαταστασης φορτωνει,αλλα δεν φτανει μεχρι να κανω διαγραφη διαμερισματος και νεο διαμερισμα NFTS. Λιγο πριν την διαγραφη ειναι που κολαει και γινεται μπλε η οθονη και βγαινουν κατι κινεζικα A,κατάλαβα,κολλάει δηλαδή όταν φορτώνει τους drivers-tools και γώ δέν ξέρω τί όταν κάνει boot απο το cd.Αν βρείς ένα εξωτερικό κουτί απο κάποιο φίλο σου δοκίμασε μήπως μπορείς να σώσεις τίποτα. Αν ο σκληρός αποδήμησε,τουλάχιστον το έκανε διακριτικά.Οχι σάν τον δικό μου τον καμικάζι που παραλίγο να πάρει μαζί του hardware 800+ ευρώ...
xania4ever Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Αφού δεν διαβάζεται κάν δεν νόμιζω ότι θα σώσει τίποτα αλλά τέσπα...
Yperaspisths Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Το θεμα ειναι οτι η μητρικη μου ειναι παλια και δεν παιρνει sata 2. Ηθελα να του βαλω sata2 και μετα να τον μεταφερω στον καινουργιο. Τωρα δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσω 40 ευρο για να παρω ΑΤΑ. Να παρω λετε εξωτερικο σκληρο και να μου μεινει?
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 μπορείς να πάρεις κι αυτό και να σου μείνει... http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=134003229#msg:1225658120453 Όσο για τα αρχεία, υπάρχουν recovery προγράμματα να δοκιμάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.