Προς το περιεχόμενο

Το avant garde μέλλον της τεχνολογίας

punky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ουιλιαμ Γκιμπσον εσυ εισαι; ;)

Τσου. :-)

Απλά όταν δε σκέφτομαι πιο ουσιώση και σημαντικά πράγματα (γιατί ο Ομπράντοβιτς βάζει το Σπανούλη να παίζει στον άσσο, ποιο χαρτί υγείας είναι πιο οικονομικό, αυτό με τα 3 ή αυτό με τα 4 φύλλα κτλ) περνάει καμιά φορά από το μυαλό μου η σκέψη ότι το μυαλό έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. :-D

Και πράγματι τα 5 από τα 6 points του χαλ τα έχω σκεφτεί κι εγώ.

Τελικά όλοι θέλουν να κάνουν ban τον Paredwse...

Γιαούρτι με ελαιόλαδο;Τρώγεται αυτό το πράγμα ή σε πιάνει ευκοίλια;

Βάζεις και λίγο σκορδάκι και ελάχιστο ξύδι και λέγεται τζατζίκι. ;)

Δημοσ.

Το ηθικό δίδαγμα είναι να μην πηγαίνεις super market νηστικός, γιατί ψωνίζεις ότι μαλακία βρεις μπροστά σου.

Αλλά ναι, τρώγεται.

• Members
Δημοσ.

χοχο, κι εγώ κατά καιρους σκέφτομαι διάφορα τέτοια. π.χ.

1.σύγκλιση κινηματογράφου και βιντεοπαιχνιδιών, με τη δημιουργία ταινιών όπου ο χρήστης θα μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της ταινίας ή ακόμη και να πρωταγωνιστεί κανονικά σε αυτή

2. Όπως αναφέρθηκε ήδη, γυαλιά / φακούς επαφής όπου αλα-terminator θα σου εμφανίζονται πληροφορίες που θα καλείς με φωνητικές εντολές ή και με τη σκέψη (π.χ. με βάση την περιοχή στην οποία βρίσκομαι, βρες μου τα καλύτερα εστιατόρια)

3. Μηχανήματα αναπαραγωγής απλών αντικειμένων (π.χ., θα φωτογραφίζεις όλες τις όψεις ενός βάζου και ο "εκτυπωτής" θα σου αναπαράγει σε πλαστικό ή άλλο υλικό ένα πιστό τρισδιάστατο αντίγραφό του)

4. Πιστοντουζιέρα

5. Lighted Full-Page Magnifier (για να απαλλαγούμε επιτέλους από τα γυαλιά!)

6. Αυτοκίνητα που δεν θα χρειάζονται οδηγό, αφού θα τους δηλώνεις τον προορισμό και θα σε πηγαίνουν μόνα τους

Αν και αυτό που πιστεύω πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί συντομότερα, για πρακτικούς λόγους, είναι οι απόλυτα προσωποποιημένες διαφημίσεις, αλά - Minority report.

Δημοσ.

6. Εξέλιξη της οδοντιατρικής. Να σκέφτομαι την επίσκεψη στον οδοντογιατρό ως μια επίσκεψη στο περίπτερο και τίποτα παραπάνω

Ναι μετά από 1 ώρες αναμονής στη στάση λόγω απεργιών κυκλοφοριακοί χάους +απορρύπανση , φαινόμενο θερμοκηπίου , ελάττωση δασών κτλ…τόσο πολύ προηγμένοι είμαστε που σε λίγο θα φοράμε μάσκες οξυγόνου για να αναπνεύσουμε…τεσπα πάντως η γιαγιά μου όσο και να εξελιχθεί η οδοντιατρική δόντια δικά της δεν ξαναβγάζει … όσο και να εξελιχθεί η τεχνολογία των υλικών πάλι με δέρματα θα ντυνόμαστε και θα βάζουμε στους καναπέδες… το τεχνόδερμα είναι μπαναλ, ξύλα θα βάζουμε στο ταμπλό του αυτοκίνητου … το πλαστικό είναι πασε κτλ κτλ κτλ…

Το τσιπαρισμα του εγκεφάλου δεν ξέρω αν και πότε θα γίνει - ναι η νανοτεχνολογία έχει κάνει άλματα – αλλά βλέπω μια παλιάς τεχνολογίας τιβι και κάνω πιο γρήγορα ζάπινκ από τις πανάκριβες και πολλά υποσχόμενες πλάσμα, κινητά 5 – 6 ης δε ξερω γενιάς που τρώνε μπαταρία σε 1 μέρα, πισι που κάνουν θόρυβο και ανάβουν το καλοκαίρι και σε μια άλλη κλίμακα:

τα μαχητικά δεν μπορούν να πετάξουν νύχτα , το Ηλιος έπεσε γιατί το σύστημα ρύθμισης πίεσης είχε μπει κατά λάθος στο χειροκίνητο και οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις τους (δηλαδή, βαλαν μια λειτουργία επιπλέον που σε οδηγεί στον θάνατο , λες και δεν μπορούσαν να το είχαν μόνο αυτόματο) , μποινκ με 8.5 χιλιάδες κουμπάκια και οι ρόδες να μην κατεβαίνουν κτλ κτλ …

Αντί να έχουμε την τεχνολογία προς διευκόλυνσή μας κάναμε υπερβολές και γίναμε χωρίς να το καταλάβουμε δούλοι της τεχνολογίας…

Αντί η τεχνολογία να μας βοηθά να κερδίζουμε χρόνο, ασχολούμαστε όλη μέρα με αυτήν , έχουμε αποβλακωθεί και τελικά δεν έχουμε χρόνο.

Δηλαδή έχω ένα χωράφι και θέλω 8ωρο τον Σεπτέμβριο για να το οργώσω με τα βόδια …μου δίνουν ένα τρακτέρ το οποίο θέλω τον μισό χρόνο … αλλά εγώ κάθομαι και ασχολούμαι όλη μέρα με το μηχάνημα λάδια ξύδια κτεο άδειες γραφειοκρατία κτλ και τελικά κάνω τον διπλάσιο χρόνο …loooool αυτό είναι η ανθρωπότητα , άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία τα golden boy σαν τον KWSN μείναν χωρίς δουλειά , οι τράπεζες καταρρέουν, τα χρηματιστήρια πέφτουν και ο jimarass τραβάει τα μαλλιά του που δεν αγόρασε εθνική .

Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτά που αναφέρεις είναι εκτός θέματος.

Εγώ δεν μίλησα για το αν η παλιά τηλεόραση ήταν καλύτερη και άλλαζε καλύτερα κανάλια.

Μίλησα για την τηλεόραση σαν τεχνολογικό επίτευγμα που επεκτείνει την ανθρώπινη ικανότητα της όρασης ή/και της φυσικής του παρουσίας κάπου αλλού. Και αναρωτήθηκα τι άλλο τέτοιο μπορούμε να φανταστούμε, όπως καλή ώρα o προχωρημένος εκτυπωτής του ή η πιστοντουζιέρα που ανέφερε ο gsarig.

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να δω εγώ είναι:

τεχνολογία στην υγεία: τι θα γίνει με τα ρομποτικά χέρια, πόδια, καρδιές, αυτιά, αδένες, χίλια δυο; Πότε θα τελειοποιηθούν οι απεικονιστικές μέθοδοι; Τα φάρμακα για όλες τις ασθένειες;

τεχνολογία στην μόρφωση: πότε επιτέλους θα καταργηθεί ο άχρηστος εκπαιδευτικός που δεν καταφέρνει/θέλει να μεταδώσει τίποτα από τις γνώσεις του με ένα θρανίο/vr που θα π.χ. έχεις μάθημα ανατομίας;; θα μπορείς να τα βλέπεις όλα μπροστά σου, να τα μυρίζεις, να τα πιάνεις, να δουλεύουν όλες οι αισθήσεις. Ή ακόμα πιο farfetched και με μεθόδους matrix, να συνδέεσαι και να αποτυπώνονται απευθείας στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει τις αναμνήσεις.

τεχνολογία για το περιβάλλον: συσκευές από υλικά βιοδιασπώμενα or something που θα καταναλώνουν ελάχιστη (μη σου πω θα παράγουν κιόλας) ενέργεια, που θα παίρνουν μόνες τους το δρόμο για την ανακύκλωση αν χαλάσουν λολ, ή αυτοκίνητα ατομικά για τον κάθε ένα ιπτάμενα, ασφαλή παραγωγή ενέργειας από το μηδεν πρακτικά, εξάλειψη των απορριμάτων, νέους τρόπους παραγωγής τροφίμων ακόμα και σε περιοχές άγονες κ.ο.κ.

τεχνολογία = efficiency

ίσως το 2208 να υπάρχει κάτι από όλα αυτά. Εννοείται ότι ο άνθρωπος θα φτάσει να εξαρτάται από αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...