winmik2kx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα! Μετά από 5 χρόνια dsl και έχοντας φάει στη μάπα 2 άθλια router (πρώτα ένα planet ade-3100 και μέχρι σήμερα ένα ασύρματο baudtec...), ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αγοράσω ένα αξιοπρεπές μηχανάκι γιατί δεν αντέχω άλλο. H γραμμή μου είναι connx 24άρα, με attenuation από 23 ως 30 και SNR 10-11. Οι υποψήφιοι 3 + 1: - US Robotics 9108 (μεταχειρισμένο, αφού ξεπερνά το budget): έχω ακούσει τα καλύτερα, αλλά μήπως έχει "παλιώσει" λίγο? - Linksys WAG200G : έχω άριστες εντυπώσεις από ένα linksys wrt54gs που έχω, αλλά modem δεν έχω δοκιμάσει ποτέ... - Thomson Speedtouch 585v7 (αν το βρω...) : έχω ακούσει τα καλύτερα για την ικανότητά του να κρατάει τη γραμμή, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό για μένα... - Κάποιο άλλο? Αυτά που ζητάω είναι: - Σταθερότητα : Το πιο σημαντικό με διαφορά! θέλω να "κρατάει" τη γραμμή όσο καλύτερα γίνεται, δεν αντέχω άλλα disconnects... - Κλείδωμα σε καλή ταχύτητα: όπως γνωρίζω και από τα στατιστικά, η γραμμή μου είναι κάπως περιορισμένη, αλλά περίμενα να πιάνω περίπου 15mbps σύμφωνα και με τον υπολογισμό μέγιστης ταχύτητας του adslgr. Με το baudtec δε βλέπω πάνω από 11mbps... - Αξιοπρεπές wi-fi : δε με ενδιαφέρει η απόλυτα μεγαλύτερη εμβέλεια, αφού ούτως ή άλλως θα χρησιμοποιήσω repeater σε άλλο σημείο στο σπίτι. ΠΡΕΠΕΙ όμως να μπορεί να φτάσει έναν όροφο κάτω μέχρι το repeater, δηλαδή να μην είναι τελείως ψόφιο. Μέχρι τώρα όσα έχω χρησιμοποιήσει δεν είχαν πρόβλημα. Χρειάζεται οπωσδήποτε να υποστηρίζει WDS, για το Thomson και το USR το έχω επαληθεύσει, αλλά για το Linksys δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι σχετικό... Γλυκοκοίταζα κανένα με 802.11n, αλλά δυστυχώς δε με παίρνει από χρήματα, οπότε μάλλον ένα από τα παραπάνω... Παρακαλώ βοηθείστε γιατί δεν αντέχω άλλο άθλιο router...
koprodogis Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Για οτε και 24αρα χτυπιουνται εκει στο adslgr.com οτι το thomson ειναι το καλυτερο δυνατο, το usrobotics εχει καλο παρελθον αλλα δυσκολα να το βρεις μεταχειρισμενο.Το οτι ειναι παλιο δεν εχει να πει και τπτ αλλωστε δεν εχει αλλαξει και κατι απο τοτε. Στη λιστα σου εγω θα εβαζα και το fritz!box 7140 που το μεγαλυτερο ατου του ειναι η παραμετροποιηση και η σταθεροτητα. Πουλαω και μερικα ρουτερακια αν σε ενδιαφερει τσεκαρε εδω
winmik2kx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση, έχω ψάξει λίγο ως τώρα τις αγγελίες και είχα δει και τις δικές σου. Αν καταλήξω υπάρχει πιθανότητα να σου στείλω pm... Απλά κάτι μέσα μου με τρώει μήπως πρέπει να κάνω την υπέρβαση και να πάω για το Linksys WAG160N...
androu Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 κάτι έχει κάνει ο ΟΤΕ και το us -robotics έχει κάποιο πρόβλημα (δές το threat που άνοιξα). Κοίτα και για zyxel 660 αλλά το 585 το θεωρούν κορυφή
poulinos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 to thomson ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις αρκει να το βρεις.το wag 200 δεν κανει ουτε wds oute repeater.τα speedtouch ειναι τα πιο σταθερα πραγματι γιατι και τα μισα dslam ειναι alcatel και αντεχουν και γραμμες με πολυ θορυβο που αλλα ρουτερακια δε συγχρονιζουν καν.οπως λεμε αν δεν παιξηει με speedtouch δεν παιζει με τιποτα.ειχα φιλο με linksys wag200 και λογω μεγαλης αποστασης σταματησε να παιζει και παιζει μονο με speedtoych. το κλειδωμα σε καλη ταχυτητα ειναι σχετικο.δεν εχει νοημα να κλειδωσει πχ to linksys λιγο παραπανω αλλα να ειναι πιο ασταθες.εχω speedtouch και πριν ειχα λινκσυς.το λινκσυς κλειδωνε κατι ψηλα παραπανω αλλα προτιμω το speedtouch σαν πρωτη επιλογη. ta wi fi ολα πανω κατω ειναι τα ιδια εκτος αν πας σε n πρωτοκολλο η σε mimo g κτλ.το usr 9108 δεν μαρεσει διοτι δεν δοκιμαζει να σηκωσει ppp οποτε αμα εχεις disconects πολλες φορες θα χριαστει να το κανεις ολο reboot esy.kai to idio bug το εχοθν ολα της σειρασσ 91.. εκτος απο το 9112. και τα zyxel καλα αλλα δεν πολυβγαινουν συνεχεια firmware.
winmik2kx Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ poulinos, οπότε speedtouch it is!
poulinos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 αν βρεις speedtouch δαγκωτο.διοτι στιν ελλαδα δεν εχω δει καταστημα να πουλαει.για λιγο καιρο εδινε η forthnet και η οτενετ και η vivodi σε κατι voip
koprodogis Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 v7 εχει νεο τσιπακι, τωρα αν ειναι και καλυτερο δεν ξερω. Θελω να πιστευω οτι ειναι, αλλωστε ποιος ο λογος να βγαζαν νεα εκδοση αν δεν ειχε κατι καλυτερο?
poulinos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 αν και δεν ισχυει οτι το πιο καινουριο ειναι καλυτερο εν τουτοις τα speedtouch ειναι ολα πολυ καλα οποτε το καινουριο θα ειναι ισαξιο η καλυτερο.
winmik2kx Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2008 Τελικά βρήκα πριν 2 μέρες και πήρα από ΟΤΕshop το 585v7, μέχρι τωρα είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Αν και δείχνει 5-6 db down attenuation παραπάνω από το baudtec, συγχρονίζει πιο ψηλά, και είμαι πλέον στο 13,5mbps από τα ~10 που είχα πριν. Αλλά ήδη μπήκα σε νέες περιπέτειες, να πως έχει η κατάσταση: Tο 585 μοιράζει internet σε 3 υπολογιστές στο σπίτι, σε έναν ενσύρματα και σε άλλους δύο (ή και περισσότερους καμιά φορά με dhcp) ασύρματα. Έχω και έναν δορυφορικό δέκτη με ethernet και επειδή είναι σε άλλο χώρο από το 585, το ζητούμενο είναι να χρησιμοποιήσω -κάτι- ως wireless repeater για να πάρει internet και να συνδέσω πάνω του το δέκτη. Το ίδιο το είχα καταφέρει πιο παλιά αλλά με άλλο hardware (το baudtec ως modem-router και ένα linksys wrt54gs με dd-wrt firmware...). Αυτά που διαθέτω τώρα είναι το Speedtouch 585v7 (fw 7.4.3.2), το ασύρματο Baudtec του ΟΤΕ (δεν υποστηρίζει wds) και μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσω ένα access point. Ιδανικά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το baudtec για repeater και να δίνω internet από ethernet, αλλά δεν υποστηρίζει wds και απ' όσο έχω ψάξει δεν το έχει καταφέρει κανείς. Οπότε πρέπει να αγοράσω κάτι καινούριο για αυτή τη δουλειά. Ωστόσο πριν αγοράσω, δοκίμασα να βάλω το παλιό baudtec να παίρνει internet και να το δώσει στο speedtouch. Μέσα από το wds configuration έκανε search και βρήκε το ασύρματο δίκτυο, συνδέθηκε, αλλά internet από ethernet δεν έδινε. Άρχισα να αγχώνομαι, και να ψάχνω. Διαπιστώνω από ένα manual (που όμως είναι για παλιότερη έκδοση..) ότι WDS + WPA = ΝΟ PARTY. Βάζω WEP, τα ίδια. Τι κάνω στραβά? Μάλλον πρέπει να υποστηρίζουν και οι δύο συσκευές wds (δηλ ΚΑΙ αυτή που "δίνει")... Οι ερωτήσεις: 1. Επιβεβαιώνουμε ότι με το baudtec ΔΕ γίνεται η δουλειά που θέλω? 2. Ψάχνοντας για φθηνό ap, βρήκα το TP-Link WA501g (site κατασκευαστή) και το LevelOne WAP-3000 (site κατασκευαστή). Όπως λέει και στο site έψαξα στα manual υποστηρίζουν wds, repeater mode, bridge mode κλπ. Κάνουν για τη δουλειά που θέλω (α.πρωτίστως Internet από ethernet, β.επέκταση εμβέλειας ασύρματου, γ.ασφάλεια WPA) ? Μη πετάξω άδικα τα χρήματά μου... 3. Τι γίνεται που το 585 δεν υποστηρίζει WPA στη wds λειτουργία? Με wep καταστράφηκα! Μήπως έχει φτιάξει αυτό στην τελευταία έκδοση??
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 το badutec δεν παιζει wds.ναι θεωρητικα πρεπει νκαι τα 2 να παιζουν ds.ασε τα tp link.εγω αν και δεν τα συμπαθω εχω δοκιμασει level one to wap 100 νομιζω και επαιξε οπως και ενα beling των 35 ευρω απο multirama που επαιξε σαν repeater.μια μονο ethernet.αν θες να συνδεσεις το baudtec πανω στο speedtouch με etherne και να δινει μετα το baudtec ασυρματα αυτο γινετε ευκολα. δεν ξερω αν το belkin παιζει με wpa.το ιχα κλειδωσει μεε wep αλλα ειχε επιλογη wpa οσο θυμαμε. 3.δεν ξερω.δες για firmware.
winmik2kx Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Well, ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά -καλώς ή κακώς- έχω ήδη παραγγείλει το tp-link και λογικά αύριο θα το έχω να το δοκιμάσω. Με βάση το manual θα πρέπει να δουλέψει μια χαρά, ας το ελπίσουμε. Θα ενημερώσω αύριο αν κατάφερα να στήσω το δίκτυο!
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2008 μανια με τα tp link.ολοι ορμανε επειδη ειναι φτηνα.θα κοψω την καλημερα σε οποιν ξαναπαρει tp link:P.kai giati παιρνετε κατι που δεν το εχει παρει κανεις για να σας βοηθησει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.