Garnele Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Τον γάμο σου εσύ τον έκανες για να βγάλεις λεφτά; Για να στήσεις το σπιτικό σου με την (οικονομική) εισφορά φίλων και γνωστών; Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιάσω τη λογική πίσω από αυτό. Επίσης, ξύπνησες τόσο στραβά σήμερα που ούτε έκανες τον κόπο να διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα (ακα προηγούμενο ποστ μου); Κούνα λίγο το κεφάλι σου, μετά τράβα πιες ένα καφεδάκι να συνέλθεις, να πάω κι εγώ να σερβίρω στους άλλους, και τα λέμε όταν σχολάσω.
adamakos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Οπότε καλύτερα να μην πας στο τραπέζι (προφασίσου κάτι), και να ενημερώσεις και έγκαιρα για να γλυτώσουν τα 70 ευρώ από τη θέση σου, παρά να πας και να φύγεις στη μισή ώρα. φανταζομαι οτι και δεν εισαι παντρεμενος αλλα δεν εχεις και την παραμικρη ιδεα για το κοστος του γαμηλιου τραπεζιου 70 ευρω το ατομο θα εχει αν σε σερβιρει ο προεδρος των ΗΠΑ και τα 20 το ατομο ειναι πολλα, αλλα αν τα πληρωσεις θα κανεις και γαμω τις δεξιωσεις μην τρελαθουμε κιολας
dreaming123 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Παίδες είμαι στην περίπτωση το παλικαριού αλλά τον γαμπρό μια φορά τον έχω δει και την νύφη απλα΄την ξέρω ...Και με κάλεσε αυτη δεν θα περιμένει δώρο αλλά κάτι πρέπει να πάω δεν θα νιώθω καλά να παώ με άδεια χέρια... Οπότε πέρα απο το οικονομικό μέρος προτείνετε και κάποια προτότυπα δώρα όχι δονητές κτλ όπως πάνω μην της φάω απ οτον γαμπρό και είναι και <τέρας> αλλά κάποιο ρολόι τοίχου <περίεργο(όχι πονηρο χαχα)>. Συνηθώς σε γάμους παίρνει η μάνα μου τα κλασικά παλιά σετ μαχαιροπήρουνα,ποτήρια,ηλεκτρικη σκούπα κτλ. Απλά θέλω να πα΄ρω κάτι να μην βρεθούν όπως στο ρετιρέ με 6 αποχυμωτές,μαχιροπήρουνα κτλ.... Σημ ρετιρέ σειρά στο mega που παίχει εδω και καμια 12?χρόνια?χαχα
kfyros Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Τον γάμο σου εσύ τον έκανες για να βγάλεις λεφτά; Για να στήσεις το σπιτικό σου με την (οικονομική) εισφορά φίλων και γνωστών; Πραγματικά δυσκολεύομαι να πιάσω τη λογική πίσω από αυτό.Επίσης, ξύπνησες τόσο στραβά σήμερα που ούτε έκανες τον κόπο να διαβάσεις την προηγούμενη σελίδα (ακα προηγούμενο ποστ μου); Κούνα λίγο το κεφάλι σου, μετά τράβα πιες ένα καφεδάκι να συνέλθεις, να πάω κι εγώ να σερβίρω στους άλλους, και τα λέμε όταν σχολάσω. Τι δουλειά έχει η τελετή του γάμου με το στήσιμο του σπιτικού ? Διάβασε κι εσύ προσεκτικά το post μου και διάβασε και προσεχτικά το δικό σου post στο οποίο απάντησα. Ίσως το ύφος που βγάζεις στο post σου δεν είναι αυτό που θες να εκφράσεις, αλλά δεν φταίω εγώ γι αυτό (εξυπνάκια ). Δεν αναφέρθηκα πουθενά στα έξοδα που έχει το στήσιμο ενός σπιτιού τα οποία φυσικά και δεν καλύπτονται με τα δώρα του γάμου !?!! Αυτό είναι αστείο και να το συζητάς. Απλά αναφέρομαι στα έξοδα της τελετής και του τραπεζιού. Όσο πιο πολλοί καλεσμένοι τόσο πιο πολλά έξοδα για το ζευγάρι. Αν δεν θες να πας σε ένα γάμο, δεν πας , και μετά να μοιρολογάς τα 50 ευρώ που έδωσες . Κάτσε σπίτι σου και μη στείλεις τίποτα. Αν δεν το κάνεις με την καρδιά σου, κρατάς τη γρουσουζιά και για πάρτη σου. Δεν την χρειάζεται το ζευγάρι. Γενικότερα το θέμα των (καλών) δώρων στα νέα ζευγάρια, έχει την έννοια του να βοηθήσεις μια νέα οικογένεια να σταθεί στα πόδια της (οικονομικά και ηθικά). Δεν θα κονομήσει κανένας, ούτε θα στηθεί ένα σπίτι με λεφτά γνωστών και φίλων. Είναι προαιρετικό και δεν σε υποχρεώνει κανείς. Συνήθως εγώ δίνω λεφτά, αλλά θέλω κάτι μέσα στο σπίτι να δείχνει ότι συνεισέφερα κι εγώ σε αυτό με το δώρο μου (πχ. να μου πουν ότι με τα λεφτά μου και κάποιων άλλων πήραν την κουζίνα για παράδειγμα). Αυτό είναι το δικό μου χούι. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι λόγοι που μπορεί κάποιος να τα σκάσει για δώρο, όπως ενοχές για το γράψιμο που έχει πέσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο ζευγάρι (ειδικά αν είναι φίλοι), ή υποχρεώση που την ανταποδίδεις για τη βοήθεια που σου έχει δώσει κάποιος από το ζευγάρι ή τις οικογένειες τους, και θέλεις να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου, ή κατινιά και ψώνιο για το ποιος θα κάνει το καλύτερο δώρο κλπ. Όσον αφορά το πως το βλέπει ένα νιόπαντρο ζευγάρι από την δική του πλευρά, μπορώ να πω μόνο ότι : στο δικό μου γάμο δεν με ενδιέφερε καθόλου ποιος έκανε δώρο και τι, αλλά με εντυπωσίασαν ορισμένα πολύ καλά δώρα, κάποια άλλα μου φάνηκαν πολύ κακόγουστα (και ορισμένα από αυτά ήταν και πανάκριβα αλλά δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο), ενώ μου κακοφάνηκαν κάποια πολύ φτηνιάρικα και πολύ κακόγουστα δώρα (πολύ λίγα ήταν αυτά). Δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά κατάλαβα ότι το δώρο μπορεί να ήταν τράμπα (φυλαγμένο) από το δικό τους γάμο (μέγιστη γυφτιά), ή ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με το να ψάξει να βρει κάποιο καλόγουστο δώρο και πήρε ότι βρήκε μπροστά του / της για να βγάλει την "υποχρέωση".. Φαντάζομαι ότι πολλοί δεν πήραν καν δώρο, αλλά αυτό δε με νοιάζει καθόλου. Δεν έκατσα και να τους μετρήσω Όσους κάλεσα στο γάμο μου ήθελα πραγματικά να έρθουν και να με τιμήσουν με την παρουσία τους όπως τους τίμησα εγώ καλώντας τους σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου, και δεν κοίταζα ποιος έχει λεφτά για να κάνει καλό δώρο κλπ. Θα ήθελα να είχα τα φράγκα να καλέσω άλλους τόσους (κυρίως στη δεξίωση), αλλά δεν άντεχα το οικονομικό βάρος. Μου την έσπασαν κάποιοι που δεν ήρθαν χωρίς ιδιαίτερο λόγο (ενώ είχαν πει ότι θα έρθουν), γιατί θα μπορούσα να έχω βάλει άλλους στη θέση τους και όχι για το οικονομικό κόστος. Ότι δώρο και να μου έκαναν μετά αυτοί, ΜΑΛΑΚΕΣ θα τους θεωρώ έτσι κι αλλιώς (δεν αλλάζει κάτι). ΒΕΒΑΙΑ, ξέρω άλλους που έφτιαξαν βιβλίο με τις κάρτες των καλεσμένων και τα δώρα που έκανε ο καθένας, και μάλιστα έγραφαν δίπλα και την αξία (κάτι σαν απογραφή) :lol:. Έπεσε τέτοιο κράξιμο, και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους σε κοινωνική εκδήλωση, που δεν ξαναεμφανίστηκε το συγκεκριμένο "άλμπουμ δώρων". Ακούστηκαν καφρίλες όπως "βάλε και κανένα comment δίπλα στον κάθε καλεσμένο, πχ 'τσίπης', 'καλός', 'θεός', 'γύφτος' κλπ.", ή "Ζ έβγαλες σήμερα όταν έκλεισες ταμείο?" και άλλα τέτοια τραγικά... -----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 01 : 32 : 31----- φανταζομαι οτι και δεν εισαι παντρεμενος αλλα δεν εχεις και την παραμικρη ιδεα για το κοστος του γαμηλιου τραπεζιου 70 ευρω το ατομο θα εχει αν σε σερβιρει ο προεδρος των ΗΠΑ και τα 20 το ατομο ειναι πολλα, αλλα αν τα πληρωσεις θα κανεις και γαμω τις δεξιωσεις μην τρελαθουμε κιολας Μιλάς για Αθήνα ?? !! Ούτε σε σουβλατζίδικο δεν πας με 20 ευρώ το άτομο. Όταν παντρεύτηκα εγώ (το 2002) έδωσα περίπου τόσα (και λίγο παραπάνω αν θυμάμαι καλά). Πολύ καλός φίλος έσκασε πριν 3 μήνες περίπου 70 ευρώ το άτομο για γάμο στη Λευκάδα (extreme κόστος αλλά και αξέχαστος γάμος ). Τα 40 - 50 ευρώ όμως είναι ο κανόνας (για κτήμα).. -----Προστέθηκε 2/11/2008 στις 01 : 34 : 42----- Παίδες είμαι στην περίπτωση το παλικαριού αλλά τον γαμπρό μια φορά τον έχω δει και την νύφη απλα΄την ξέρω ...Και με κάλεσε αυτη δεν θα περιμένει δώρο αλλά κάτι πρέπει να πάω δεν θα νιώθω καλά να παώ με άδεια χέρια...Οπότε πέρα απο το οικονομικό μέρος προτείνετε και κάποια προτότυπα δώρα όχι δονητές κτλ όπως πάνω μην της φάω απ οτον γαμπρό και είναι και <τέρας> αλλά κάποιο ρολόι τοίχου <περίεργο(όχι πονηρο χαχα)>. Συνηθώς σε γάμους παίρνει η μάνα μου τα κλασικά παλιά σετ μαχαιροπήρουνα,ποτήρια,ηλεκτρικη σκούπα κτλ. Απλά θέλω να πα΄ρω κάτι να μην βρεθούν όπως στο ρετιρέ με 6 αποχυμωτές,μαχιροπήρουνα κτλ.... Σημ ρετιρέ σειρά στο mega που παίχει εδω και καμια 12?χρόνια?χαχα Πάρε κάτι που να μπορούν να το αλλάξουν εύκολα (κοντά στο σπίτι τους), ή αν δεν έχεις πρόβλημα βάλε τα λεφτά σε φάκελο με κάρτα και δώστους τα.
leftermann Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 διαβάζοντας εδώ, βρήκα στάνταρ έναν αναγνώστη περιοδικών όπως το Νυφη και το Παντρεύομαι (έεεελα...να ζήσεις...). Μέχρι τώρα είχα την απορία "μα καλά, τα διαβάζουν κάποιοι αυτά;;;"
Houston Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Μιλάς για Αθήνα ?? !! Ούτε σε σουβλατζίδικο δεν πας με 20 ευρώ το άτομο. Όταν παντρεύτηκα εγώ (το 2002) έδωσα περίπου τόσα (και λίγο παραπάνω αν θυμάμαι καλά). Πολύ καλός φίλος έσκασε πριν 3 μήνες περίπου 70 ευρώ το άτομο για γάμο στη Λευκάδα (extreme κόστος αλλά και αξέχαστος γάμος ). Τα 40 - 50 ευρώ όμως είναι ο κανόνας (για κτήμα).. έχω φίλο που δουλεύει σερβιτόρος 12 – 13 άντε 17 ευρώ το άτομο 1 κομμάτι κρέας σα τσιγαρόχαρτο , λιγο ρυζάκι με 1 - 2 αρακάκια μέσα και 2 -3 σπανακοπιτάκια κατεψυγμένα για ορεκτικό πόσο να κάνουν? Βάλε και την τραγουδιάρια που τσιρίζει 1 ευρω/ατομο …συμπληρώθηκε το μενού….
kfyros Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 έχω φίλο που δουλεύει σερβιτόρος12 – 13 άντε 17 ευρώ το άτομο 1 κομμάτι κρέας σα τσιγαρόχαρτο , λιγο ρυζάκι με 1 - 2 αρακάκια μέσα και 2 -3 σπανακοπιτάκια κατεψυγμένα για ορεκτικό πόσο να κάνουν? Βάλε και την τραγουδιάρια που τσιρίζει 1 ευρω/ατομο …συμπληρώθηκε το μενού…. :lol: Ε,όχι κι έτσι... Καλύτερα να μην κάνουν τίποτα και να κρατήσουν και τα λεφτά τους... Μου έκατσε φάση τώρα τελευταία σε φτηνό μαγαζί στο Μενίδι, που είχε λουλουδού (σε βάφτιση !!!!!!) η οποία ήταν 60 χρονών (σαν τσατσά σε μπουρδέλο), και έφερνε τα γαρύφαλλα σε δίσκους παραλληλόγραμμους από φελιζόλ, ίδιους με αυτούς που πουλάνε τα κομένα στήθη κοτόπουλα Μιμίκος στα supermarket. Μάλλον τα καθάριζε και τα γέμιζε γαρύφαλλα :lol: Έλεος ρε πούστη μου...
De@th L0rd Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Και μετά λέει δεν έχουν λεφτά ο κόσμος...Λίστες γάμου,δεξιώσεις,πολυτελείς τελετές....ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΑΑΑΚΙΑ!
gf030 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2008 Και μετά λέει δεν έχουν λεφτά ο κόσμος...Λίστες γάμου,δεξιώσεις,πολυτελείς τελετές....ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΑΑΑΚΙΑ! +100000000000000000000000000000000000000000000000000000....
platongr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Η λίστα γάμου είναι γυφτιά. Πιέζεις τον άλλον να σου φέρει κάτι από εκεί. Συναισθηματική αξία πιστεύω έχουν μόνο αυτά που κάνουν οι πολύ κολλητοί και μερικοί συγγενείς. Τώρα, από εκεί και πέρα, εγώ σε αυτούς που θέλω να κάνω καλό δώρο, προτιμώ να δώσω μετρητά, να τα κάνει το ζευγάρι ότι θέλει, παρά να τους πάρω κάτι και μετά να τους ταλαιπωρώ για να τρέχουν να το αλλάζουν ή να το έχουν και να μην τους κάνει κλικ. Σε αυτούς που πρέπει να πάρω κάτι από "υποχρέωση" για να μην πάω με άδεια χέρια, προτιμώ κάτι από επώνυμα μαγαζιά ώστε να υπάρχει η ευκολία αλλαγής αφού το ότι θα κάνουν αλλαγές είναι το μόνο σίγουρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.