Προς το περιεχόμενο

δώρο γάμου

Houston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξαρταται το για ποσο φιλικο ζευγαρι μιλαμε. 100+ για καλο φιλο, για καποιον που απλως γνωριζω κανα 50αρι...

Δημοσ.

Για το αφεντικό μου δώσαμε έκαστος 50ε (σύνολο 10 άτομα από τον τομέα μας) στην λίστα γάμου που είχε ανοίξει. Κ για κάποιο τυπικά φιλικό ζευγάρι κάπου τόσα θα έδινα.

Για τον ξάδελφο μου έδωσα κοντά στα 250ε

(και τα 2 παραδείγματα πρόσφατα....)

Δημοσ.

Εξαρτάται και πόσα βγάζεις. Πχ, αν παντρευόμουν κι ένας φοιτητής μου έκανε δώρο 50 ευρώ, ενώ το αφεντικό μου που έχει κότερα και σπίτια 100 ευρώ, το αφεντικό θα χαρακτήριζα τσίπη (λέμε τώρα), όχι τον φοιτητή!

Δημοσ.

Θα ήθελα πάρα πολύ, όποιος έχει την καλοσύνη να μου εξηγήσει -αν είναι και παντρεμένος θα είχε ίσως περισσότερο ενδιαφέρον- "γιατί (/αν) πρέπει το δώρο γάμου να είναι ακριβό" και τη λογική γενικότερα πίσω από αυτό. Πως νιώθεις παραδείγματος χάρην όταν ανοίγεις το κουτί και βλέπεις ότι ο άλλος σου αγόρασε έναν αποχυμωτή που έκανες τικ στη λίστα με 100 ευρώ ή μια εξαιρετική ίνοξ φρυγανιέρα των 127 ευρω, (;) Είναι κάτι σαν τον άγιο βασίλη των παντρεμένων;

Ντάξει, κατανοώ το "να βοηθήσουμε τα παιδιά στο νέο ξεκίνημα που κάνουν" μπλα αλλά μου φαίνεται τραγικά ανόητη μια έκφραση του στυλ

τα 20-30 ευρώ είναι απλά ψίχουλα

ή

το αφεντικό θα χαρακτήριζα τσίπη (λέμε τώρα)

Φάση, και 20 ευρώ να αφήσει ο άλλος, δε συνεχίζει να είναι δώρο και να λες "ευχαριστώ πολύ" και να το εννοείς;

Δημοσ.

Στα 20 ευρω βαζεις τους φουσκωτους του κεντρου, που πηγες για να σε δουν οι αγνωστοι συγγενεις και φιλοι των γονιων σου να χορευεις, να τον πεταξουν εξω...

Εγω παντως θα προτιμουσα τα δωρα σε ρευστο και οχι σε αποχυμωτες, ξεκουκοτσωτες κλπ.

Δημοσ.

Κοίτα, κι εγώ γι' αυτό έγραψα το "λέμε τώρα", γιατί το δώρο είναι δώρο και η χρηματική του αξία δεν είναι καθόλου σημαντική σε σχέση με την ίδια την κίνηση. Απλώς μιλάμε γενικότερα, πώς το βλέπει ο περισσότερος κόσμος. Αν το συζητήσουμε σοβαρά, και η λίστα γάμου μια αηδία είναι. Τι συναισθηματική αξία έχει το δώρο, αν έχεις φτιάξει εσύ μια λίστα με αυτά που θες; Θα θυμάσαι μήπως ποιος σου πήρε τον αποχυμωτή και το σερβίτσιο, όταν όλα τα έχεις διαλέξει εσύ; Ένα σίχαμα είναι η όλη υπόθεση.

Δημοσ.

Ας μην το έκανε. Με την ίδια λογική κι εγώ μεγάλη σκασίλα είχα να πάω και να του πετάω γλασέ καρολίνα ή να προσπαθώ να σημαδεψω τον κουμπάρο με κουφέτο για να γελάμεμετακαιναλεμεωχτικαλαπερασαμετοτε.

Δημοσ.

το δώρο είναι δώρο, είτε κοστίζει 5, είτε 50, είτε 500 ευρώ. Συχνά ένα δώρο χαμηλής χρηματικής αξίας είναι συναισθηματικά πολυτιμότερο από ένα άλλο ακριβό.

Μέσα στην όλη παράνοια του γάμου όμως, υπάρχει και το τραγικό των δώρων: ο καλεσμένος της μαμάς που ούτε ο γαμπρός ούτε η νύφη τον ξέρουν, αλλά ούτε κι αυτός ο έρμος τους ξέρει, πρέπει κάτι να πάρει. Και αυτός θα βασανιστεί ψάχνοντας να πάρει κάτι χρήσιμο σε κάποιους ψιλοάγνωστους, να πιάσουν και τα λεφτά του τόπο, αλλά και το ζευγάρι κινδυνεύει να βρεθεί με 8 καταπληκτικές φρυγανιέρες, 6 σούπερ χρήσιμους αποχυμωτές, 12 σετ φλυτζάνια του τσαγιού, και ούτε έναν δονητή, ούτε ένα ζεύγος χειροπέδες. Οπότε εφευρέθηκε το δώρο σε ρευστό: λίστα γάμου παλιότερα (στα χρόνια μας), τώρα παίζει και κατάθεση σε λογαριασμό (ακόμα πιό ζεστό το χρήμα). Πολύ βολικό για όλους, με μόνο αρνητικό το ότι αναπόφευκτα έρχονται προβληματισμοί όπως "να δώσω 50; Μπα, λίγα, είναι πιο καλός φίλος από 50. Να δώσω 100; Μπα, είναι πολύ μαλάκας για 100. Ας δώσω 75. Ναι, 75 είναι καλά", και αντίστοιχα αξιολογήσεις όπως "πω πω, τον Μήτσο δεν τον είχα για τόσο φίλο, 200 έδωσε. Γαμάτος τύπος. Όχι σαν τον άλλον, που τον είχα και για φίλο, και έδωσε μόνο 30 ο τσίπης...". Ενώ με τα δώρα σε είδος δεν είναι τόσο απόλυτα τα πράγματα, δεν μπορείς να ξέρεις και στα σίγουρα αν η κινέζικη ούτως ή άλλως φρυγανιέρα είναι αγορασμένη από την Παρουσίαση με 150 ευρώ, ή από το βίκο με 20...

Δημοσ.
Ας μην το έκανε. Με την ίδια λογική κι εγώ μεγάλη σκασίλα είχα να πάω και να του πετάω γλασέ καρολίνα ή να προσπαθώ να σημαδεψω τον κουμπάρο με κουφέτο για να γελάμεμετακαιναλεμεωχτικαλαπερασαμετοτε.

Να μην πας τότε ούτε στο γάμο , ούτε στο τραπέζι (κανείς δεν θέλει γρουσούζηδες καλεσμένους στο γάμο του). Και πάρε τσίχλες για δώρο για να γλυτώσεις το πενηντάρικο που θα έπινες μπύρες και ποτά εκείνο το βράδυ αν έβγαινες αλλού. ;)

Τα δώρα σπάνια καλύπτουν τα έξοδα της τελετής του γάμου και το τραπέζι (όσα είναι από 100 ευρώ και πάνω). Οπότε καλύτερα να μην πας στο τραπέζι (προφασίσου κάτι), και να ενημερώσεις και έγκαιρα για να γλυτώσουν τα 70 ευρώ από τη θέση σου, παρά να πας και να φύγεις στη μισή ώρα.

Κι όταν θα παντρευτείς εσύ , να δώσεις όλα τα λεφτά από τα δώρα στο χαμόγελο του παιδιού αφού είσαι τόσο large.

Εντάξει, ξέρω και γάμους που έβγαλαν και λεφτά, αλλά το 90% πληρώνουν για πολύ καιρό τα γαμησιάτικα.

Όποιοι δεν γουστάρουν, μη σώσουν και πατήσουν το ποδάρι τους ούτε στην εκκλησία ούτε στο τραπέζι. Μαυρόγατες δεν χρειάζεται το ζευγάρι τέτοια μέρα...

Όπως μου τα έσκασαν στο δικό μου γάμο, έτσι τα σκάω κι εγώ σε άλλους (ιδιαίτερα τους πολύ γνωστούς και φίλους) ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥΣ.

Όποιος δεν έχει φυσικά δεν τα σκάει.

Αλλά μην ακούω κλάψα από κάποιον που μπορεί την άλλη μέρα να πάει να πάρει μια κάρτα γραφικών με 200 ευρώ και να δώσει άλλα 300 για αναβάθμιση γιατί δεν την σηκώνει το PC!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...