georgeDTPS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2008 Παιδια ειμαι αναμεσα σε αυτες τις δυο μητρικες MSI X48 Platinum(http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=X48_Platinum&class=mb) και ASUS P5E64 WS Evolution(http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=640&l4=0&model=2131&modelmenu=1). Ποια απο τις δυο θα διαλεγατε? Εχετε να προτεινετε καποια καλυτερη στα ιδια λεφτα?
orfeas76 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Έχω την ASUS P5E64 WS Evolution και είμαι πολύ ευχαριστημένος από BIOS και ευστάθεια. Γενικώς επειδή παλιότερα είχα MSI, βλέπω αρκετές διαφορές κυρίως στην ποιότητα κατασκευής. ASUS λοιπόν
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 περίμενε Nehalem, μην πετάς λεφτά σε DDR3 RAM & Mobos για την "παλιά" γενιά επεξεργαστών...
orfeas76 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Στο τελευταίο PCmagazine παντως είχε κάποιες αναμενόμενες τιμές nehalem. Intel Core i7 920 (2,66GHz) -> €260 Intel Core i7 940 (2,93GHz) -> €520 Intel Core i7 eXtrme965 (3,2GHz) -> €1000 Βλέπω αντιστοιχία του 920 με τον Q9550 του 940 με τον Q9650 του 965 με τον QX9770 και σε τιμές και σε επιδόσεις. Επομένως, ποιο το κέρδος του να περιμένει κανείς. Μήπως οι νέες μητρικές είναι πιο φτηνές?? Μήπως οι μνήμες φτηνήνουν?? Όσο περνάει ο καιρός ακριβαίνουν όλα!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 o 920 έχει σχεδόν επιδόσεις QX9770
orfeas76 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Το άρθρο στο PCmag τελειώνει ως εξής: ...Ενθουσιαστήκαμε από τις επιδόσεις του αλλά μάλλον δε νιώσαμε όπως με τους πρώτους Core2Duo Επίσης να θυμίσω ότι οι Nehalem είναι η 1η γενιά της νέας αρχιτεκτονικής και έχουν TDP 130W που σημαίνει κατανάλωση και ζέστη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2008 μην συγκρίνεις τα 130w TDP των Nehalem με τα 95w πχ των Core 2... εκτός από τον IMC που έχουν, μέσα στα 130W υπολογίζεται και το "auto-overclocking" τους διότι ώς γνωστόν οι 920 και 940 έχουν ξεκλείδωτα 2 multi πιο πάνω από τα κανονικά άσε που με τον IMC θα έχει καλύτερη αποκρισιμότητα το σύστημα όπως λένε και οι AMD CPU owners
iced Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Γενικώς επειδή παλιότερα είχα MSI, βλέπω αρκετές διαφορές κυρίως στην ποιότητα κατασκευής.ASUS λοιπόν Αν ειδες διαφορα ως προς την ποιοτητα σιγουρα ειναι υπερ της MSI και οχι κατα της. Πιστεω πως δεν συγκρινες "ισα" μοντελα. Δεν ειμαι κατα της asus αλλα να ειμαστε αντικειμενικοι... Θα προτιμουσα το asus μονο και μονο γιατι ειναι mainstream προιν και δεχεται πολλες βελτιωσεις απο πλευρας bios και γενικοτερα θα βρεις μια πολυ μεγαλη στηριξη απο αλλους χρηστες, πολλα tutorials κτλ Με την αλλη θα ψαχνεσαι περισσοτερο περίμενε Nehalem, μην πετάς λεφτά σε DDR3 RAM & Mobos για την "παλιά" γενιά επεξεργαστών... Συμφωνω με φιλο...
mits@kos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 +1 thresh + iced. Άμα θέλεις Χ48, πήγαινε σε DFI με DDR2. Πολύ καλό mobo.
orfeas76 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 H Asus έχει 8sata ports όλα γίνονται raid. Κι έχει και Esata που γίνεται raid με εσωτερικό sata. Βρες μου μια αλλη τέτοια μητρική. Καλές οι DFI, αλλά για παιχνίδι. WS σημαίνει workstation. Αν αρχίσω να απαριθμώ τα καλούδια, αυτής της σειράς, δεν θα τελειώσω σήμερα.
iced Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 H Asus έχει 8sata ports όλα γίνονται raid. Ε και? Δεν λεει τοσα πολλα το raid απο οποια πλευρα και να το παρεις και ειδικα σε αυτους τους απλους controllers Κι έχει και Esata που γίνεται raid με εσωτερικό sata. Αλλο ενα αχρηστο καλουδι, απο την αλλη που θα εκμεταλευτεις το esata, κατω απο vista? Μονο σε xp θα πηγαινει καπως καλα αλλα δεν θα πηγαινει αλλο καλα με xp ισως... Αν αρχίσω να απαριθμώ τα καλούδια, αυτής της σειράς, δεν θα τελειώσω σήμερα. Για αρχισε να λες καποια ουσιαστικα αυτη τη φορα ομως
orfeas76 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Ε και? Δεν λεει τοσα πολλα το raid απο οποια πλευρα και να το παρεις και ειδικα σε αυτους τους απλους controllers Δλδ τι άλλο να λέει εκτός από το να δουλεέυει?? Εάν δε χρησιμοποιείς κάτι εσύ, δε σημαίνει ότι δεν το χρειάζεται κανείς. Αλλο ενα αχρηστο καλουδι, απο την αλλη που θα εκμεταλευτεις το esata, κατω απο vista? Μονο σε xp θα πηγαινει καπως καλα αλλα δεν θα πηγαινει αλλο καλα με xp ισως... Γνωρίζεις κάπιο άλλο πιο γρήγορο πρωτόκολλο επικοινωνίας με εξωτερικό storage που μου διαφεύγει?? Δεν το έχω δοκιμάσει σε vista. Σε XP το δοκιμάζω καθημερινά. Λέω λοιπόν πως μόνο η asus έχει hotplug στο esata πράγμα που δίνει τη δυνατότητα χρήσης σου του σαν usb. Για αρχισε να λες καποια ουσιαστικα αυτη τη φορα ομως Σταθερή απόδοση με 30%OC χωρίς έξτρα ψήκτρα, χωρίς έξτρα ρεύμα. Επαναφορά των τελευταίων ρυθμίσεων του BIOS μετά από αδυναμία boot λόγω OC. Οικονομία ρεύματος μετρημένη με βολταμπερόμετρο (τουλ. χωρίς oc) Υποστήριξη καρτών SAS της εταιρίας Οθονίτσα με φωτιζόμενους αριθμούς για diagnostics Προσβάσιμα κουμπιά reset και power led για σίγουρη εφαρμογή των pci καρτών Ούτε ένας πυκνωτής παλαιού τύπου Σειριακή θύρα 4 Χ pci-expressx16 , 2 pci απλές Στη δουλειά μου αυτά χρησιμοποιώ. Σε μερικούς μπορεί να φαίνονται άχρηστα
orfeas76 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Να προσθέσω ότι τρέχω τον Q9650 στα 4.15Ghz εδώ και καιρό χωρίς overvoltage και μάλιστα με ψήκτρα χωρίς ανεμιστήρα (Thermalright 120) Δεν έχει κρασάρει ποτέ! Αυτό σημαίνει αξιοπιστία!. BIOS έχω το τελευταίο 0602
iced Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2008 Αυτο το κανει και μια μητρηκη των 100Ε φιλε. Μονο και μονο που αογρασες με 500Ε αυτο τον επεξεργαστη ειμαι λιγο επιφυλακτικος με αυτα που λες
orfeas76 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2008 Αυτο το κανει και μια μητρηκη των 100Ε φιλε. Όπως ?????? -----Προστέθηκε 14/11/2008 στις 12 : 16 : 57----- Μονο και μονο που αογρασες με 500Ε αυτο τον επεξεργαστη ειμαι λιγο επιφυλακτικος με αυτα που λες Καθένας με τις προτεραιότητές του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.