Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα φίλος αγόρασε την παραπάνω κάρτα της ASUS.

Ξηλώσαμε την 6600, καθαρίσαμε κάθε υπόλοιπο των προηγούμενων οδηγών (με επανεκκινήσεις και όλα τα σχετικά) και μετά βάλαμε τους οδηγούς του συνοδευτικού cd..

Στην 1η επανεκκίνηση όλα καλά, μπήκε και σε παιγνίδια για δοκιμή, αλλά στο Mass Effect ο υπολογιστής επανεκκίνησε μόνος του.

Ξαναξεκίνησε, μπήκε win, και σε επανεκκίνηση (για να είμαστε σίγουροι) κόλλησε, ακριβώς μετά τη startup screen των win, αμέσως πριν μπει στα παραθύρια.

Κόλλησε ξανά και ξανά, τελικά μπήκε η παλιά κάρτα, απεγκαταστάθηκε η ΑΤΙ, καθαρίστηκαν τα πάντα και κατεβάσαμε τους 8.10 από τη μαμά AMD.

Περάστηκαν, έγινε η 1η επανεκκίνηση (αυτή που ζητάει η εγκατάσταση) κανονικά, αλλά στη 2η (για το φόβο των Ιουδαίων), πάλι το ίδιο, ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Σε 3η προσπάθεια, πάλι με απεγκατάσταση/καθαρισμό από safe mode, πάλι τα ίδια, οπότε προς το παρόν ζει και βασιλεύει η 6600.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για να βοηθήσει?

Ευχαριστώ!

MSI K7N2 Delta-L, AthlonXP2800+, 1GBDDR400, WinXP EngPro SP3

Δημοσ.

Μάλλον μπέρδεμα με τους drivers αλλά πριν κάνεις το format πες μας 2 πράγματα:

- Τι PSU έχεις ;

- Ξέρεις τι είναι το AGP Hotfix ;

B)

Δημοσ.

Εγώ έχω την 3850agp οπότε με το hotfix έχω ήδη πείρα. Τους 8.10, με το hotfix από την ATI χρησιμοποίησα (παρέλειψα να το αναφέρω, αλλά αλλιώς δε θα γινόταν εγκατάσταση/δε θα έβλεπε την κάρτα).

Όσο για μπέρδεμα με τους οδηγούς, σε κάθε προσπάθεια εγκατάστασης, πρώτα έγινε καθάρισμα σε safe mode με το DriverCleanerPro.

Το τροφοδοτικό είναι ένα Antec400W (επαρκεί κατά τη γνώμη μου, αν σκεφτείς ότι την 3850 μου την έχω σε ένα Tagan410W, αλλά κυρίως το ότι κολλάει πριν καν μπει στα win, όταν είναι ακόμα σε 2Δ, ενώ για κάποια ώρα έτρεξε και MassEffect και Simon4 και Manager, σε 3Δ δλδ)

Δημοσ.

Λοιπόν, στα γρήγορα, γιατί πολύ κράτησε το ανέκδοτο: Αντί να περάσω την κάρτα στο σύστημά μου, πέρασα τη δική μου (3850) στο άλλο σύστημα, χωρίς καν να απεγκαταστήσω οδηγούς κλπ της παλιάς...

Την αναγνώρισε, πέρασα από πάνω τους οδηγούς την και λειτούργησε άψογα...

Από εκεί και πέρα δεν είχε νόημα να περάσω την 3650 στο δικό μου υπολογιστή.

Στα πλαίσια του μαζοχισμού μου, έκανα format στο άλλο σύστημα (μήπως έιχε ξεμείνει κάτι από τους διαδοχικούς καθαρισμούς), το έστησα από την αρχή και όταν έβαλα τους οδηγούς της κάρτας (τους μαμίσιους της ASUS), τα ίδια.

Ξαναδοκίμασα με τους τελευταίους μέσα από την ΑΤΙ, τα ίδια.

Ξαναδοκίμασα με τους δικούς μου (από τη Sapphire), τα ίδια.

Η κάρτα πάει για επιστροφή και να δούμε με τι θα την αλλάξουν.

Δημοσ.
Λοιπόν, στα γρήγορα, γιατί πολύ κράτησε το ανέκδοτο: Αντί να περάσω την κάρτα στο σύστημά μου, πέρασα τη δική μου (3850) στο άλλο σύστημα, χωρίς καν να απεγκαταστήσω οδηγούς κλπ της παλιάς...

Την αναγνώρισε, πέρασα από πάνω τους οδηγούς την και λειτούργησε άψογα...

Από εκεί και πέρα δεν είχε νόημα να περάσω την 3650 στο δικό μου υπολογιστή.

Στα πλαίσια του μαζοχισμού μου, έκανα format στο άλλο σύστημα (μήπως έιχε ξεμείνει κάτι από τους διαδοχικούς καθαρισμούς), το έστησα από την αρχή και όταν έβαλα τους οδηγούς της κάρτας (τους μαμίσιους της ASUS), τα ίδια.

Ξαναδοκίμασα με τους τελευταίους μέσα από την ΑΤΙ, τα ίδια.

Ξαναδοκίμασα με τους δικούς μου (από τη Sapphire), τα ίδια.

Η κάρτα πάει για επιστροφή και να δούμε με τι θα την αλλάξουν.

Προτείνεις 3850 αντί για 3650 δηλαδή;

Δημοσ.

@bognick: Δε μπορώ να προτείνω κάτι... Από την 3850 μου είμαι υπερευχαριστημένος, αλλάνόημα απέκτησε από τη στιγμή που άλλαξα ΚΑΙ οθόνη (από 17" σε 22") οπότε δουλεύω σε υψηλότερες αναλύσεις. Αν η οθόνη σου δε σηκώνει πάνω από 1280*1024 δε θα δεις μεγάλες διαφορές.

Πάντα βέβαια εξαρτάται από το υπόλοιπο σύστημά σου.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα.

Προσπαθω να αναστησω εναν παλιο υπολογιστη που εχω (πεντιουμ 4 στα 3 με 1.5 γιγα μνημη) για να παιζ ο μικροτερος γιος παιχνιδια σε lan  μαζι με  τον αδελφο του που τον εχω βολεψει με ενα καινουργιο μηχανιμα.

Αφου τον εκανα ενα φορματ για να καθαρισω τα παντα που ειχα μεσα περασα τα windows 7 (και η υπολοιπο 2 υπολογιστες μεσα στο σπιτι αυτο το λειτουργικο εχουν) ωστε να κανω ενα οικιακο δικτιο , και μετα τους οδηγους απο την καρτουλα γραφικων την γνωστη AH3650. Φυσικα οδηγους για win 7. Ολα καλα ,ξεκιναμε ενα παχνιδακι σε lan και μετα απο 3,4 λεπτα τα γνωστα .....μπλε οθονη ,κρασαρισμα ...κλπ. 

Τωρα διαβασα για AGP Hotfix οδηγους που κατεβασα μια εκδοση (12-3_agp-hotfix_vista_win7_32_dd_ccc) και θελω να ρωτησω πρεπει να επαγκαταστησω τους προηγουμενους οδηγους που εχω επανω και να κανω εγκατασταση τους  AGP Hotfix , η θα ειναι κατι σαν βοηθεια .?

Ακομα διαπιστωσα οτι δεν εχω ηχο απο την καρτα ηχου (νομιζω οτι ειναι ενσωματομενη επανω στην μυτρικη) , και νομιζω οτι η asus 3650 πρεπει να εχει και ηχο, πως την ενεργοποιώ ? Το βυσμα απο τα ηχεία που μπαινουν γιατι ειδα οτι δεν εχει απο πισω υποδοχη.

Σορρυ παιδια για της πολλες ερωτησεις .

Ξερω ξερω ειμαι ψιλο -ως ποολυασχετος με τους υπολογιστες αλλα παιδες θα μπω στο κλιμα παλι μετα απο 12 χρονια αποχης. Βλεπεται 3 παιδια περιμενουν απο εμενα να τους μαθω  :)

Δημοσ.

Πες μας τη μητρική του υπολογιστή, γιατί από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.

Λογικά, η ενσωματωμένη κάρτα ήχου στη μητρική υποστηρίζει μόνο το πρότυπο AC97. Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών της ASUS έχει λογικά HDMI έξοδο από όπου μαζί με την εικόνα δίνει και ήχο, αλλά...

Αλλά σε συστήματα με AC97, γ.... το σύμπαν λόγω διαφορετικής γενιάς/ασυμβατότητας.

Αν αυτό φταίει και όχι οτιδήποτε άλλο (πχ τροφοδοτικό ή οδηγοί ή το συγκεκριμένο παιγνίδι), είτε βρίσκεις κάρτα χωρίς HDMI είτε (εντελώς υποθετικά-πειραματικά) όταν πας να περάσεις τους οδηγούς της κάρτας γραφικών (ναι, πρέπει να απεγκαταστήσεις τους παλιούς και να κάνεις επανεκκίνηση) αντί για express, κάνεις custom install και αποεπιλέγεις το HDMI Audio Driver και στη συνέχεια από τον πίνακα ελέγχου απενεργοποιείς τη συσκευή ήχου ATI HDMI Audio.

Για αρχή, αυτά.

Δημοσ.

Πες μας τη μητρική του υπολογιστή, γιατί από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα.

Λογικά, η ενσωματωμένη κάρτα ήχου στη μητρική υποστηρίζει μόνο το πρότυπο AC97. Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών της ASUS έχει λογικά HDMI έξοδο από όπου μαζί με την εικόνα δίνει και ήχο, αλλά...

Αλλά σε συστήματα με AC97, γ.... το σύμπαν λόγω διαφορετικής γενιάς/ασυμβατότητας.

Αν αυτό φταίει και όχι οτιδήποτε άλλο (πχ τροφοδοτικό ή οδηγοί ή το συγκεκριμένο παιγνίδι), είτε βρίσκεις κάρτα χωρίς HDMI είτε (εντελώς υποθετικά-πειραματικά) όταν πας να περάσεις τους οδηγούς της κάρτας γραφικών (ναι, πρέπει να απεγκαταστήσεις τους παλιούς και να κάνεις επανεκκίνηση) αντί για express, κάνεις custom install και αποεπιλέγεις το HDMI Audio Driver και στη συνέχεια από τον πίνακα ελέγχου απενεργοποιείς τη συσκευή ήχου ATI HDMI Audio.

Για αρχή, αυτά.

Πετρο μου εξοδο HDMI δεν εχει αλλα ολα οκ με τον ηχο  αρχισε να δουλευει μονο του :)

Εκανα απεγκατασταση τους παλιους οδηγους και εγκαταστασει τους AGP Hotfix αλλα παλι τα γνωστα προβλημματα κολημα - μπλε οθονη reset κλπ.

Μολις πριν απο λιγο τους εκανα για χιλιακοστη φορα απεγκατασταση και λειτουργει μια χαρα το PC αλλα με καρτα σαν μια απλη (οπως την βλεπουν τα windows 7 vga νομιζω) και δεν μπορω να παιξω κανενα παιχνιδι εκτος απο το CC.

Τεσπα επειδη βλεπω να το σπαω και να το βγαλω εκτος ολο το συστημα πειτε μου μια καρτουλα αλλη να αγορασω αλλα οχι asus , με απαραδεκτους οδηγους.

Μια καρτουλα με αντιστοιχες δυνατοτητες με την παρουσα η και καλυτερες και φυσικα οικονομικη μιας και ολοι η μοναδα ειναι πολυ παλια για να επενδυσεις.Αλλοστε υπαρχει δευτερος υπολογιστης μακρα καλυτερος

Εδω..

Beta Version  8.65    Description ati865_win73264.zip

ASUS VGA card display driver version 8.65 for Windows 7(32/64-Bit Edition)

File Size 118,39 (MBytes) 2009.10.20  update Download from

asus_download_pics01.gif Global (DLM) asus_download_pics02.gif Global asus_download_pics05.gif P2P

Ποια απο τα τρια να πατησω ..... Global(DLM)  GLOBAL   P2P?

Ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...