Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Ναι, ουσιαστικά το ίδιο είναι. Το ΠΔ που έχεις είναι η 'απόδοση' του Αστικού Κώδικα στη δημοτική. Το πρόβλημα πού έγκειται;
Gryzor Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Στην ασυμφωνία στην οποία αναφέρθηκα εδώ -----Προστέθηκε 4/11/2008 στις 01 : 32 : 33----- Στην ασυμφωνία στην οποία αναφέρθηκα εδώ Να πω, btw και πέραν του ακαδημαϊκού, ότι μόλις μου είπε η κοπέλα ότι όντως της μίλησαν για αορίστου. Οπότε...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2008 Στην ασυμφωνία στην οποία αναφέρθηκα εδώ Προφανώς διαφωνώ στην (αυθαίρετη) ερμηνεία που δίνεις ως προς τη δέσμευση του μισθωτού στη σύμβαση ορισμένου χρόνου. Λες "εγώ δεν το εκλαμβάνω ότι είναι εξ'ίσου δεσμευτικό και για τους δύο" αλλά δεν μου εξηγείς από πού το συνάγεις αυτό. Το ότι δεν το εκλαμβάνεις εσύ ή το ότι το εκλαμβάνω εγώ δεν λέει τίποτα από μόνο του. Από τη στιγμή που ο νόμος δεν κάνει διαχωρισμό, η χρονική διάρκεια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου δεσμεύει αμφότερα τα μέρη. Και το να λέει η Επιθεώρηση Εργασίας ότι "ναι μεν μπορεί ενδεχομένως ο εργοδότης να ζητήσει, π.χ. τους μισθούς από το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της συνεργασίας αν δεν συντρέχει σημαντικός λόγος, ΑΛΛΑ στην πράξη αυτό έχει ατονήσει τελείως και δεν εφαρμόζεται" δεν λέει και πολλά - στην ουσία επιβεβαιώνει ότι, ως δικηγόρος της εταιρείας, μπορώ (αν γουστάρω να τρέξω τον μισθωτό) να διεκδικήσω αποζημίωση για την άκαιρη και άκυρη λύση της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Τα περί κοινωνικής θεωρίας τα συζητάμε - αν και δεν είνα επί της παρούσης. Αδύναμα και δυνατά μέρη πάντα υφίστανται σε μία σχέση, απλώς δεν είναι πλέον δεδομένο ποιός είναι ποιός. Προσωπικά έχω δει εταιρείες να υποφέρουν από εργαζόμενους, όπως είμαι και σίγουρος ότι ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους εργαζόμενούς τους (δεν το αναφέρω από την πλευρά της υπεραξίας αλλά στο γενικό πλαίσιο εκμετάλλευσης). Στην ουσία πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία των νόμων και η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστηρίων (πλην Αρείου Πάγου) τάσσεται υπέρ των εργαζομένων. Καλώς ή κακώς. [...]Να πω, btw και πέραν του ακαδημαϊκού, ότι μόλις μου είπε η κοπέλα ότι όντως της μίλησαν για αορίστου. Οπότε... Εντάξει, έχει πέσει σε βλάκες που δεν ξέρουν να την εκμεταλλευτούν (να τη δεσμεύσουν δηλαδή). Ας τους εκμεταλλευτεί αυτή.
krot Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Παλιά σε μία δουλειά μου είχαν τέτοιο όρο, ότι αν φύγω πριν από τα τρία χρόνια πρέπει να τους επιστρέψω τα λεφτά της εκπαίδευσης (είχε τρεις μήνες εκπαίδευση) αλλά στην πράξη ποτέ δεν το τηρούσανε αυτό. Επίσεις είχα ρωτήσει κάποιον στο σωματείο σχετικά με αυτό, και μου είχε πει ότι όποτε θέλω φεύγω και ότι ακόμα και αν με πάνε σε δικαστήριο δεν πρόκειτε να πάρουν τίποτα γιατί τέτοιοι όροι δεν είναι νόμιμοι και ότι αυτά τα βάζουνε στις συμβάσεις οι εταιρείες "για όποιον ψαρώσει"
De@th L0rd Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2008 Πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!Μπράβο σε όλους όσους δίνουν πληροφορίες να ξέρουμε τι μας γίνεται σε λίγο που θα βγούμε στη αγορά εργασίας...
Gryzor Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2008 @Death L0rd: βασικά, μή μασάς. Και μην ξεχνάς ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να υπογράψεις τη στιγμή εκείνη, μέσα στο λογιστήριο. Και ότι έχεις (εννοείται!) δικαίωμα να πάρεις τη σύμβαση μαζί σου (το αντίγραφό σου). @paredwse: προφανώς είναι θέμα ερμηνείας, και προφανώς οι νόμοι υπόκεινται σε ερμηνεία λαμβάνοντας υπ'όψιν και το πνεύμα του νομοθέτη, και αυτό έκανα... Το πρόβλημα με το σκεπτικό σου είναι ότι σε καμμία περίπτωση δεν μπορείς να παραιτηθείς χωρίς να κινδυνεύεις από απαιτήσεις, κάτι το οποίο είναι προφανώς παράλογο και βάσει νόμου αλλά και κοινής λογικής και καθημερινής πρακτικής... εκεί διαφωνούμε @krot: ναι, όντως το έχω ακούσει κι εγώ περί επιστροφής του κόστους εκπαίδευσης, κι έχει ένα κάποιο νόημα αλλά και πάλι δεν νομίζω ότι ισχύει κι εφαρμόζεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.